פוקוס מאקרו
ארה"ב
ירידה מפתיעה במדד ביטחון הצרכנים

מדד ביטחון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ירד בחודש מרץ לרמה של 91.2 נקודות, השיא השלילי ביותר של המדד מאז חודש נובמבר האחרון. לעומת זאת, בחודש פברואר הגיע המדד לרמה של 95.4 נקודות לעומת צפי האנליסטים שאמד כי המדד יטפס לרמה של 95.5 נקודות. בתוך כך, מדד המחירים ליצרן בארה"ב, מדד ה- PPI, רשם ירידה של 0.5% בחודש בפברואר וכתוצאה נרשמה ירידה חודשית רביעית ברציפות ,וזאת בהמשך לירידה בשיעור של 0.8% בחודש ינואר ובניגוד לצפי לעלייה של 0.3% במדד חודש פברואר. מדד הליבה, שאינו כולל את מחירי המזון והדלק הנחשבים תנודתיים יחסית, ירד ב-0.5% בחודש פברואר וזאת בהמשך לנסיגה של 0.1% בחודש קודם ולעומת חודש פברואר אשתקד, אז ירד מדד המחירים ליצרן ב-0.6% והיווה את הירידה השנתית הראשונה מאז החל להתפרסם בשנת 2009.
הצרכן האמריקאי כבר לא ממהר להוציא את הארנק

בחודש פברואר נרשמה ירידה שלישית ברציפות במכירות הקמעונאיות בארה"ב וזאת כאשר בחודש פברואר נרשמה ירידה של 0.6%, המגיעה לאחר ירידה של 0.8% בחודש ינואר ו-0.9% בחודש דצמבר, ולעומת צפי האנליסטים לגידול של 0.3% במכירות בחודש פברואר. בנוסף, בשבוע החולף מספר התביעות לדמי אבטלה צנח בשיעור חד מהצפוי ל-298 אלף, וזאת לעומת 325 אלף תביעות שנרשמו בשבוע שעבר והיוו את מספר התביעות הגבוה ביותר מאז חודש מאי 2014. יש לציין כי צפי האנליסטים היה לירידה מתונה יותר לרמה של 310 אלף תביעות.

אירופה
כלכלת רוסיה מוטרדת מהמיתון הגובר ומורידה שוב את הריבית

הבנק המרכזי של רוסיה הוריד את הריבית מ-15% ל-14%, פעולה המעידה כי הבנק מוטרד יותר מהמיתון בכלכלה מאשר באינפלציה הגבוהה. כלכלת רוסיה נפגעה מצניחת מחירי הנפט, ירידת ערכו של הרובל ומהסנקציות הכלכליות שהטילו מדינות המערב בעקבות המלחמה באוקראינה. כתוצאה מכך, התריע הבנק המרכזי כי תחזיות הצמיחה לכלכלה הרוסית יתכווצו השנה בכ-3.5%-4% וקצב האינפלציה ירשום האטה מ-16.7% כיום, ל-9% בעוד כשנה. יש לציין כי רק בחודש דצמבר האחרון העלה הבנק המרכזי את הריבית ל-17% מרמה של 10.5% וזאת בכדי להילחם בחולשת הרובל.
ירידה בנתוני הייצור התעשייתי בגוש האירו

גוש האירו הציג חולשה בחודש ינואר, כאשר הייצור התעשייתי ירד בשיעור של 0.1%, וזאת בניגוד לצפי האנליסטים שאמד עלייה של 0.3% וזאת בהמשך לנתוני חודש דצמבר אשר הציגו עלייה של 0.3%. בתוך כך, במגזר התעשייתי בגוש האירו נרשמה עלייה בקצב שנתי נמוך של 1.2%, הנובע בין היתר מחולשה וירידה בעלויות שמקורן בירידת מחירי הנפט. בחלוקה למדינות, צרפת הינה המדינה היחידה שהציגה שיפור בייצור התעשייתי עם עלייה של 0.4% בחודש ינואר. מנגד, איטליה הציגה ירידה בשיעור של 0.7% בחודש ינואר ובריטניה עם ירידה בשיעור של 0.1%.

סין
נתונים חיוביים בכלכלה הסינית

בחודש פברואר מדד המחירים לצרכן בסין עלה ב-1.4% בקצב שנתי, וזאת לעומת צפי לעלייה של 1% ובהמשך לעלייה של 0.8% בחישוב שנתי בחודש ינואר. בנוסף, הייצור התעשייתי עלה בחודש פברואר ב-0.45% ומהווה קצב צמיחה שנתי של 6.8% בייצור. קצב המכירות הקמעונאיות בסין עלה ב-10.7%, נתון הנמוך מצפי האנליסטים לעלייה של 11.6% בקצב שנתי.

יפן
צפי לשיפור בכלכלה ועלייה ראשונית במדד אמון הצרכנים

התוצר הסופי לרבעון הרביעי ביפן עודכן לצמיחה בשיעור של 0.4% וזאת לאחר התכווצות ברבעון השלישי בשיעור של 0.7%. יש לציין כי בשנת 2014 כלכלת יפן התאפיינה בצמיחה שלילית בשיעור של 0.7%. יש לציין כי הצפי להמשך חיובי יותר וכי נכון לחודש פברואר מדד אמון הצרכנים עלה לרמה של 40.7 נקודות, וזאת כאשר בחודש הקודם עמד על 39.1 נקודות.

ישראל
עליה בשכר הממוצע במשק הישראלי
האומדן השני לתוצר הצביע על צמיחה במשק הישראלי בשיעור של 2.8% בשנת 2014, זאת בהמשך לצמיחה של 3.2% ו-3% בשנים 2013 ו-2012 בהתאמה. בתוך כך, בהסתכלות רבעונית התוצר ברבעון הרביעי עודכן כלפי מטה ל-6.8% מרמות של 7.2% באומדן הראשון. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בחודש דצמבר עלה השכר הריאלי הממוצע למשרת שכיר, המנוכה עונתיות, ב-0.73% לרמה של 9,023 ש"ח ובקצב שנתי של 2.36%. בנוסף, מספר משרות השכיר, המנוכה עונתיות, עלה ב-0.25% לרמה של 3,297 ש"ח ובקצב שנתי של 1.79%. בנוסף, מספר הדירות החדשות שנמכרו בחודש ינואר עלה ב-17.3% לעומת השנה הקודמת ומספר חודשי ההיצע הממוצע בין החודשים נובמבר 2014 ועד ינואר 2015 ירד ל-11%.
הבחירות בפתח!

הבחירות שעתידות להתקיים מחר (יום ג') עתידות לשפוך אור על נושא יוקר המחיה וליצור חוקי משחק חדשים לפירמות העסקיות ובכללן הסדרת הפעילות במשק הגז, יבוא מקביל בשוק המזון, פיקוח נוסף או הגבלות בנושא רווחיות ועמלות בנקאיות. בנוסף, בבחירות הנוכחיות הנושא המרכזי על סדר היום הוא הניסיון לעצירת עליות המחירים בשוק הדיור ושיפור מצבם של הזוגות הצעירים. ככל הנראה רבות הסיסמאות במצען של המפלגות שמטרתן הינה יצירת מכנה משותף נמוך ככל האפשר על מנת לגייס קולות בוחרים. ניסיון העבר מלמד כי רפורמות הן דבר שקשה לעשות בשוק הישראלי, אך ככל שהן קורות, בדומה לרפורמה בשוק הסלולר, הן גורמות לטלטלה לא מועטה. לסיכום - נראה שככל שהרכב הממשלה ישען על מצע חברתי יותר, כך אנו עתידים לראות תנודתיות גדולה יותר בשוק.

פוקוס אג"ח
אג"ח ממשלתי
בשבוע החולף שוק החוב הממשלתי התאפיין במגמה שלילית, זאת כאשר השקלים הארוכים ירדו ברבע אחוז ואילו הצמודים הארוכים ירדו בכ-0.45%. הפער בין ישראל לארה"ב לטווח של 10 שנים עומד על כ-40 נקודות לטובת ארה"ב, שם התשואה הגלומה ל-10 שנים עומדת על 2.11% לשנה.

אג"ח קונצרני
אגרות החוב הקונצרני ירדו השבוע בשיעורים שבין 0.6%- 0.8%. להערכתנו, עם יציאת אגרות החוב של "אפריקה ישראל" מהמדדים באמצע אפריל, רמת התנודתיות במדדים צפויה לרדת והתשואה הגלומה בהם תהיה נמוכה יותר. כיום המרווח בין אגרות החוב הקונצרניות למקבילות הממשלתיות עומד על כ-2% לשנה כאשר ציפיות האינפלציה לשנה הקרובה עומדות סביב 1%.

פוקוס מניות
ישראל
המדדים המובילים בארץ סיימו את השבוע במגמה מעורבת, כאשר מדד ת"א 25 עלה ב-2.35%, מדד ת"א 75 ירד ב-2.64% ואילו מדד ת"א נפט וגז ירד ב-4.5% ומדד ת"א ביומד ירד ב-3.59%.
מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר ירד ב-0.7% וזאת לעומת הצפי לירידה של עד 0.6%. בנוסף, אומדן הצמיחה לרבעון הרביעי תוקן כלפי מטה לרמה של 6.8% וזאת לעומת 7.2% באומדן הראשון. בבחינת עדכון הרכיבים נרשם עדכון כלפי מעלה בצריכה הפרטית ובייצוא ותיקון כלפי מטה בצריכה הציבורית. בנוסף, מספר התחלות הבנייה ירד לקצב שנתי של 40 אלף יחידות ברבעון הרביעי, וזאת לעומת 45 אלף יחידות ברבעון השלישי ובעקבות השפעת חוק מע"מ אפס. בהמשך לכך, השקל ממשיך להתחזק כנגד האירו, כאשר השבוע התחזק ב-2.7% ובתוך כך ומתחילת השנה רשם התחזקות של כ-10%.
פרטנר

החברה פרסמה את דוחותיה לרבעון הרביעי של השנה ודיווחה כי ההכנסות החודשיות עבור מנוי ירדו ב-10% מ-83 ש"ח ל-75 ש"ח. ירידה זו נובעת בעקבות התחרות העזה בשוק הסלולר וכן בעקבות מעבר של למעלה ממיליון לקוחות לחבילות סלולר מוזלות. העזיבה של המנויים נמשכת ואף מתגברת, כאשר ברבעון הרביעי עזבו 60 אלף מנויים את החברה ובתוך כך בשנת 2014 איבדה החברה 120אלף מנויים. יש לציין כי הכנסות החברה הסתכמו ב-4.4 מיליארד ש"ח, אשר מהוות ירידה של 3% ביחס לשנה הקודמת, וזאת כאשר ההכנסות משירותים ירדו ב-9.9% וההכנסות ממכירת ציוד עלו ב-35%. החברה שוקלת להפסיק את פריסת התשלומים הנרחבת ללקוחות, וזאת בעקבות השפעתה לרעה על תזרימי המזומנים של החברה. בנוסף, יש לציין כי פעולה זו עלולה לפגום בהכנסות החברה ממכירת ציוד. בשורה התחתונה מציגה החברה רווח נקי של 162 מיליון ש"ח, המשקפת עלייה של 20% לעומת השנה שעברה. כמו כן, החברה ממשיכה במסגרת תוכנית ההתייעלות שלה וצמצמה את מצבת כוח האדם ב-11% בשנת 2014. מנכ"ל החברה, חיים רומנו, ציין לאחר פרסום הדוחות כי קיימת האפשרות שתימשך הירידה בהכנסות מסלולר וכי החברה מתכננת להיכנס לתחום התשתיות הקוויות במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי.
בנק הפועלים

בנק הפועלים פרסם את דוחותיו הכספיים והציג בשורת הרווח 2.74 מיליארד ש"ח, המהווים עלייה של 7.5% ביחס לשנה הקודמת והמשקפים תשואה להון של 9%, לעומת תשואה להון של 9.2% בשנת 2013. ברווח המימוני של הבנק מפעילות שוטפת, נרשמה עלייה של 3.6% שהסתכמה ל-7.66 מיליארד ש"ח, וזאת כאשר המרווח המימוני בשנת 2014 הסתכם ב-2.17%, המהווה עלייה של 1.4% ביחס לשנה הקודמת. בעקבות עסקיו של הבנק עם לקוחות אמריקאיים ובגין ההאשמות של הרשויות כי הבנק סייע ללקוחות אלו להעלים מיסים, ביצע הבנק הפרשה של 196 מיליון ש"ח. בנוסף, ביצע הבנק הפרשה של 390 מיליון ש"ח לתוכנית פרישה מוקדמת של עובדים, כאשר בשנתיים הקרובות צפויה פרישתם של כ-800 עובדים. דירקטוריון הבנק החליט על תשלום של 15% מרווחי הרבעון הרביעי של שנת 2014, בסך 70 מיליון ש"ח ובתוך כך, סך הדיבידנד בשנת 2014 עומד על 412 מיליון ש"ח.
וילי פוד

שנה לאחר שרכש את השליטה בחברת המזון "וילי-פוד", אלכסנדר גרנובסקי, מנסה למכור את החברה וזאת בעקבות הקשיים בעסקיו ברוסיה ובעקבות הצורך המיידי בתזרים מזומנים. רכישת החברה בוצעה לפני שנה בחודש מרץ 2014, כאשר נרכשה מידיהם של האחים וילינגר בתמורה ל-268 מיליון ש"ח באמצעות חברת "אמבלייז". בנוסף, יש לציין כי מאז הרכישה מחיר החברה צנח בחדות וכי כעת גרנובסקי מופסד על הנייר ביותר מ-50%. ההערכות הן כי גרנובסקי מבקש תמורת מניותיו סכום של כ-180 מיליון ש"ח, המשקף מכפיל של 6 על ה- EBITDA (רווח תפעולי בניכוי פחת, הפחתות, מסים והוצאות מימון) וזאת כאשר הוא מעוניין למשוך את הסכום שיתקבל מהמכירה כדיבידנד על מנת לשלם את חובותיו ובין היתר, על מנת לשלם את ההלוואה שלקח מהאחים ויליגר בסך 83 מיליון ש"ח וזאת מכיוון ובמידה ולא ישלם את החוב ייאלץ להעביר את השליטה בחזרה לידיהם. יש לציין כי כעת חברת "אמבלייז" אינה עומדת במבחן הרווח לחלוקת דיבידנד ובעקבות כך משיכת התשלום והניסיון למשש את תשלום החוב מוטלת בספק.
מבטח שמיר

חברת "Bright Food" הסינית קיבלה השבוע את האישורים הרגולטורים לרכישת מניות של חברת "תנובה" ואף קיבלה את האישורים לקנות את חלקו של מאיר שמיר בחברה. "מבטח שמיר" מחזיקה ב-21% ממניות "תנובה" והיא צפויה למכור את מניותיה בתמורה ל-1.8 מיליארד ש"ח ולרשום רווח הון של 700 מיליון שקל בגין המכירה. יש לציין כי האישור לרכישה זו התבצע לאחר שסוכם כי שמיר יישאר בגרעין השליטה ולאחר שהחליט כי ימכור את מניותיו. בעקבות כך, הסינים חיפשו שותף שיקנה את חלקו ולאחר שלא נמצא שותף מתאים, נאלצה חברת "Bright Food" לבקש מהרגולטור בסין אישור לקניית חלקו של שמיר.

חו"ל
המדדים המרכזיים בארה"ב נסגרו השבוע במגמה שלילית, כאשר מדד ה-S&P ירד ב-0.86% והנאסד"ק ירד ב-1.86%. בנוסף, השבוע פורסמו נתוני המכירות הקמעונאיות אשר הציגו ירידה של 0.6% וזאת בהמשך לירידה של 0.8% בחודש ינואר ובהמשך לירידת מדד המחירים ליצרן אשר הציג גם כן ירידה מתחת לצפי. לעומת זאת, נתוני שוק העבודה ממשיכים להיות חיוביים כאשר השבוע מספר דורשי העבודה ירד ב-36 אלף. המדדים באירופה נסגרו במגמה חיובית כאשר הדקס הגרמני עלה בכ-3% והיורסטוק 50 עלה ב-0.1%. בנוסף, התפרסמו נתוני הייצור התעשייתי בגוש האירו ורשמו ירידה של 0.1% וזאת לעומת הצפי לעלייה של 0.3%. כמו כן, מדד אמון המשקיעים של “SENTIX” בגוש האירו עלה לרמה של 18.6% בחודש מרץ, וזאת לעומת הצפי כי יעלה לרמה של 15.3%.
Adidas

יצרנית ציוד הספורט הגרמנית פרסמה את דוחותיה לרבעון וציינה כי מכירותיה הסתכמו ב-3.61 מיליארד אירו, המהוות צמיחה של 4% מהרבעון המקביל. יש לציין כי בנטרול השפעת שער החליפין מכירות החברה מציגות צמיחה של 9%. החברה רשמה הפסד תפעולי של 40 מיליון אירו וזאת לעומת רווח של 32 מיליון אירו ברבעון המקביל, וכאשר תחזית האנליסטים הייתה לרווח של 48 מיליון אירו. יש לציין כי החלשות המטבע הרוסי, עלייה בהוצאות הייצור והשיווק וירידה בהכנסות מפעילות מותג הגולף "TaylorMade", הם שהשפיעו על תוצאותיה של החברה. החברה מתכוונת לשלם למשקיעים דיבידנד בשיעור של 1.5 אירו למנייה, תשלום המשקף תשואת דיבידנד של 2%. בנוסף, לחברה תוכנית החזרים לבעלי המניות, עד לשנת 2017, בשיעור של 1.5 אירו אשר מורכבת בעיקר דרך רכישה עצמית של מניות, וזאת כאשר עד כה רכשה מניות בהיקף של 300 מיליון אירו.
Univision

קבוצת משקיעים הכוללת את המיליארדר היהודי, חיים סבן, בוחנת את הנפקת חברת המדיה בוול סטריט לפי שווי שוק של 20 מיליארד דולר. החברה שבבעלותה רשת הטלוויזיה המובילה בשפה הספרדית בארה"ב, שכרה את שירותיהם של בנקי ההשקעות "Morgan Stanley" ו- "Deutsche Bank” לביצוע ההנפקה. סבן רכש את חברת "Univision" בשנת 2007 יחדיו עם קבוצת משקיעים תמורת סכום של 13.7 מיליארד דולר, כאשר רכישה זו נחשבת לאחת הרכישות הממונפות שידע שוק ההון ולרכישה אשר גרמה להורדת דירוג החברה וזאת בשל מינוף עם הזמן. יש לציין כי פוטנציאל החברה טמון בקהל היעד שלה, האוכלוסייה ההיספנית בארה"ב, המהווה אוכלוסייה בעלת שיעור צמיחה משמעותי. בנוסף, לא כל המותגים המפרסמים השכילו להבין את הפוטנציאל הטמון בקהל יעד זה ולא נחשפו בפניו, אך בעתיד הקרוב נראה כי יתחילו לנצל את אפשרויות הפרסום הרבות ואף ישנו את האסטרטגיה שלהם לכיוון זה.
Alibaba

ענקית האינטרנט הסינית מתכוונת להשקיע כ-200 מיליון דולר בחברת "Snapchat" המוכרת כאפליקציה לשיתוף תמונות וסרטונים המשמידים את עצמם מידי כמה שניות. העסקה נותנת לחברת "Snapchat" שווי של 15 מיליארד דולר ובכך מציבה אותה בין הסטארטאפים בעלי השווי הגבוהה ביותר. יש לציין כי בעבר החברה סירבה להצעת הרכישה של "Facebook" לרכישה לפי שווי של 3 מיליארד דולר בלבד."Snapchat" זקוקה להשקעה זו של חברת "Alibaba" בכדי להרחיב ולפתח את שירותי הליבה שלה וזאת כאשר הודיעה שהיא צפויה להתחיל להציג תכני טקסט וסרטונים שייצרו צוות התוכן שלה - לצד תכנים שמקורם במערכות CNN ו-ESPN.
McDonald's

רשת המזון העולמית הודיעה כי היא מתכוונת לעבור בשנתיים הקרובות לגידול עופות ללא אנטיביוטיקה, וזאת בכדי להפריח את החשש כי שימוש באנטיביוטיקה הורג את החיידקיים החלשים ויכול לגרום לחיידקיים החזקים לשרוד ולהתרבות. יש לציין כי מהלך זה נועד גם כן בכדי להתאים את הרשת למגמת המעבר למזון בריא יותר ועל מנת להחזיר את הלקוחות שעזבו לטובת רשתות המציעות ארוחות ללא אנטיביוטיקה ואף מציעות מרכיבים איכותיים יותר, כגון הרשת: "Chipotle Mexican Grill".