הצטרפת לחדר
(16:19) eyal-k:וטיוטת החוק מעגנת קביעת מגבלה על שימוש במזומן לפיה כל תשלום מעל 10,000 שקל יתבצע באמצעים שאינם מזומן (צ'ק, העברה בנקאית, כרטיס דביט, כרטיס נטען).
(16:27) eyal-k:וזהו זה נסגר...
(16:2eyal-k:ואז שיהיה לכולכם המשך ערב נעים.......
(16:2eyal-k:וושבת שלום ���
(16:34) שני:ושבת שלום איילי��
(20:02) אלון פיאדה:ושלום לכל המשתתפים
(20:02) אלון פיאדה:ווערב טוב
(20:02) אלון פיאדה:ומייד נתחיל בצאט בנושא אגח
(20:02) אלון פיאדה:ומוזמנים להעלות שאלות
(20:02) המכונה:וערב טוב אלון
(20:03) אלון פיאדה:ושימו לב כי היום הצטרך לסיים מוקדם יותר
(20:04) המכונה:ואז נתחחיל - סלקום ה בבקשה
(20:04) קרלוס:ושלום אלון
(20:04) קרלוס:ואדמה אגח ב שווה כניסה?
(20:04) אלה:והיי אלון גזית גלוב
(20:04) אלה:וד
(20:05) יובל_מור:וערב טוב אלון מרילנד אגח ב האם לא מסוכנת מדי?
(20:07) אלון פיאדה:ולמה דווקא סלקום ה? ולמה דווקא סלקום?
(20:0אלון פיאדה:ועם תשואה נטו להחזקה של 0.21% ועוד שקלי - מה המטרה של ההשקעה?
(20:0המכונה:ומחפש תקשורת ופטנר נראת בכלל על הפנים
(20:09) אלון פיאדה:ואבל בממשלתיות תקבל יותר? ולמרות הכל מדובר באגח של חברת סללולר. אומנם הסיכוי לחדלות קטן (אלו בכל זאת חברות רווחיות) אך עדיין מה המטרה של ההשקעה?
(20:09) אלון פיאדה:ורק בשביל להגיד שאתה באגח של חברת תקשורת?
(20:09) אלון פיאדה:ונשמע לי לא סיבה טובה להשקעה
(20:10) אלון פיאדה:והשקעה צריכה להסתכל על הרווח הפוטנציאלי ועל הסיכונים
(20:10) אלון פיאדה:וגם אם הסכים עם הקביעה שאין סיכון (ואני לא מסכים איתה)
(20:10) אלון פיאדה:ותשואה של 0.2% לשנה - נראה לי שניתן לקבל גם בבנק?!?
(20:12) אלון פיאדה:ואדמה אגח ב - דיברנו אליה גם בשבוע שעבר (אם אני זוכר נכון)
(20:12) אלון פיאדה:וגם אז ציינתי כי בין החלופות של החברות הישראליות שצוינו נמצאת בעדיפות
(20:12) אלון פיאדה:ודבר ראשון בטוחה הרבה יותר מחברות אחרות (לדוגמה יותר בטוחה באופן משמעותי מחברות התקשורת)
(20:13) אלון פיאדה:ונושאת תשואה יפה (עדיין) של כ- 3%
(20:13) אלון פיאדה:ווהיא גם צמודה למדד (שזה בפני עצמו שווה לפחות 2% תשואה - אפילו אם יהיו מדים אפסיים - זה עלות "ביטוח")
(20:14) אלון פיאדה:והמחמ שלה ארוך באופן יחסי
(20:14) אלון פיאדה:ואך בסביבת השוק נכוחי מדובר ביתרון
(20:15) אלון פיאדה:ושכן עליית מחיר השוק של הנייר יכול להיות באחוזים גדולים ביחס לסיכון עם צמצום התשואה המבוקשת
(20:15) אלון פיאדה:וובמקרה הנ"ל יש לאיפה לרדת עוד
(20:15) אלון פיאדה:ולשם דוגמה - צמצום התשואה הנדרשת על הנייר (בסביבת ריבית נמוכה בה אנו נמצאים) ב- 1% (כלומר צמוד פלוס 2%)
(20:16) אלון פיאדה:ויביא לתשואה על מחיר שוק של יותר מ-10% על ההשקעה
(20:17) אלון פיאדה:ולדעתי חלק מהתשואה ניתן להסביר במחמ
(20:1אלון פיאדה:ואבל אם נשווה את הפרש התשואות בין הניירות שונים במחמ של החברה להפרשי התשואות באגחים הממשלתיים נראה כי הפער בחברה גדול יותר
(20:1שני:והיי אלון� יש חדש עם נורסטאר ח?
(20:1אלון פיאדה:ובשני המקרים יש סיכון שנובע מהחברה ביחס למדינה
(20:1אלון פיאדה:וועדיין ניתן לטעון כי לפחות חלק מההפרש נובע מהסיכון לטווח ארוך של החברה ביחס למדינה
(20:19) אלון פיאדה:ובמיוחד לאור כךשבמחמ הקטן (שמקביל למחמ שניתן למצוא באגח של סלקום שדיברנו אליו קודם)
(20:19) אלון פיאדה:והתשואה על הנייר שלילית!
(20:19) אלון פיאדה:וונמוכה מהתשואה על האגח הממשלתי לטווח זמן דומה
(20:20) אלון פיאדה:וכלומר - בהתחשב בזה שבנה הקרובה סביר להניח כי הריבית בשוק לא תעלה (בישראל, יש גישושים בארה"ב כבר - כפי שניתן לקרוא בעיתונים היום)
(20:21) אלון פיאדה:ואז ניתן להניח במידה גבוה של סבירות כי האגח של המחמ הארוך יותר יעלה במידה כולשהי בשביל לצמצם את אפרשי התשואות
(20:21) אלון פיאדה:ואך זהו כמובן ניתוח חלקי בלבד של המצב
(20:21) אלון פיאדה:וועדיין - ניתן לראות בו את אופן החשיבה והניתוח (חלקי במקרה הזה) שנדרש בשביל לתעדף בין חלופות.
(20:21) אלון פיאדה:ווזה מה שלדעתי חשוב יותר מהמלצה כזו או אחרת!
(20:22) אלון פיאדה:ומשקיע צריך להגיע ליכולת הבנה וניתוח של נתונים (בכלל והשוואתיים בפרט) בשביל לקרוא לעצמו משקיע.
(20:22) אלון פיאדה:ווזה מה שאני באמת רוצה להעביר (גם אם לפעמים נראה שאני מטיף לכך) - שכן מדובר בנושא חשוב ביותר
(20:23) אלון פיאדה:וואם נמשיך באותו הקו...
(20:24) אלון פיאדה:ואז שוב נוכל לבצע השוואה בין הח
(20:24) אלון פיאדה:והחלופות
(20:24) אלון פיאדה:וגזית גלוב ד'
(20:24) אלון פיאדה:ולדעתי בטוחה יותר מסלקום (אך זו דעה בלבד - ואנו רוצים להתבסס על נתונים)
(20:25) אלון פיאדה:ואז היא שוב נסחרת בתשואה נמוכה באופן יחסי (רק 0.31%)
(20:26) אלון פיאדה:ואך בניגוד לאגח של סלקום היא צמודד מדד (יתרון שני אם ניתן להחשיב את ה-0.1% הפרש בין השניים)
(20:26) אלון פיאדה:ולעומת זאת המחמ שלה ארוך יותר (כפול)
(20:26) אלון פיאדה:ו(ואף יותר מכך)
(20:27) אלון פיאדה:וועדיין בהשוואה לאגח ממשלתי (שיחסי אליו צריך כבר להיות ידוע במחוזות אלו)
(20:27) אלון פיאדה:והתשואה של הנייר נמוכה...
(20:2אלון פיאדה:וגם אם טובה מזו שניתן לקבל על פיקדון בנקאי (בגלל ההצמדה למדד)
(20:2אלון פיאדה:וולכן בהתעלם מהמחמ (התעלמות בעייתית מעט) - יש עדיפות לנייר זה על זה של סלקום
(20:29) אלון פיאדה:ואבל עדיין לא נייר ששווה את ההחזקה על פי השיקולים הפיננסיים שמוצגים בזאת.
(20:33) tatoo:וערב טוב אלון. מה דעתך על אקסטל אגח א?
(20:33) אלון פיאדה:ולגבי נורסטאר, בגלל שמדובר באגח מקביל לזה של גזית, אך במעלה הפירמידה, בתשואה נמוכה יותר וללא הצמדה למדד
(20:33) אלון פיאדה:וובמחמ קצר רק במעט מזה של גזית
(20:33) אלון פיאדה:ואינני רואה יתרון בהחזקתו של נייר זה מול החלופה הישירה
(20:34) אלון פיאדה:ואך חשוב לציין כי אינני מכיר את הנייר לעומקו (לא ניתן להכיר באופן עמוק את כל הנתונים של כל האגחים)
(20:34) אלון פיאדה:וולכן יכול להיות שיש דבר מה המסתתר בין הנתונים שמצדיק את הדבר
(20:35) אלון פיאדה:ורק כדוגמה ניתן לציין (עוד לפני שנכנסים לשיקולים כלכליים נטו) את מועדי הפידיון
(20:35) אלון פיאדה:ושאם אחד קרוב יותר מהשני יכול ליצור הטייה של מחיר שוק (בסמיכות לפידיון)
(20:35) אלון פיאדה:והסבר לכך ניתן ללמוד בקורס שלי אותו ניתן ללמוד באמצעות אתר שחקן מעוף
(20:36) אלון פיאדה:ולסיום נתייחס לאגח האחרון שצויין - אקסטל
(20:36) אלון פיאדה:ושוב מדובר באגח שקלי
(20:37) אלון פיאדה:ובעל מחמ דומה למועמד הנבחר
(20:37) אלון פיאדה:ואך בעל תשואה גבוהה יותר
(20:37) אלון פיאדה:ואם נקזז צפי מדד של 2% אז משתווים החלופות
(20:3אלון פיאדה:וואם צפי מדד נמוך יותר - התשואה של אגח זה "טובה יותר"
(20:3אלון פיאדה:ואך כאשר בוחנים את קווי הפעילות...
(20:3אלון פיאדה:וניתן לייחס לפחות חלק (אם לא כל) הריבית העודפת לסיכון
(20:39) אלון פיאדה:ושכן לא ניתן להשוות באופן רציני את הסיכון של חברה כגון אדמה עם פעילותה בישראל ובעולם לזו של חברה אשר לוותה חוב באגח לצורך השקעה בנכסי נדלן בארה"ב
(20:39) אלון פיאדה:והן מבחינת סיכון ההשקעה (למרות שאני אישית מאמין גדול בהשקעה בנדלן בארה"ב בזמן הנוכחי - כפי שכתבתי בעבר)
(20:40) אלון פיאדה:ווהן בגלל הסיכון הרגולטורי (איכן החברה רשומה? מה התהליך במקרה של חדלות פרעון? מה הפיקוח על הכסף? נכסי החברה? ועוד...)
(20:40) אלון פיאדה:וובזה, לצערי, תם זמננו להיום
(20:41) אלון פיאדה:והיה חשוב לי להעביר היום את המסר של אופן ניתוח ובחינת הנתונים
(20:41) tatoo:ותודה.נהנית כמו תמיד מהתשובות
(20:41) אלון פיאדה:וכמובן שנדרש להעמיק אם רוצים להגיע לניתוח מלא
(20:42) אלון פיאדה:ואך חשוב להבין את הבסיס - וכבר מניתוח פשוט כפי שעשינו פה היום ניתן לראות כי ניתן להגיע למסקנות טובות אשר יכולות לשפר את צורת ואופן ההשקעה שלנו לאורך זמן - ובכך להניב בטווח הארוך תשואות עודפות על המשקיע הממוצע
(20:42) אלון פיאדה:ווזה מה שחשוב באמת...
(20:43) אלון פיאדה:ומקווה שעזרתי
(20:43) אלון פיאדה:וושלמדתם משהו
(20:43) אלון פיאדה:וועד לשבוע הבא
(20:43) אלון פיאדה:ושיהיה לכולם שבוע טוב
(20:43) אלון פיאדה:וומסחר רווחי
(20:43) אלון פיאדה:ותמליל הצאט יעלה בדקות הקרובות לפורום
(20:44) אלון פיאדה:ומוזמנים לעבור על הדברים פעם נוספת - מי שילמד את העקרונות של מה שתיארתי פה - יצא נשכר מכך
(20:44) אלון פיאדה:ואז לילה טוב
(20:44) אלון פיאדה:וולהתראות
(20:44) יובל_מור:ותודה רבה