x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 20

נושא: שאלות על אופציות מעו"ף

שאלות על אופציות מעו"ף

שלום רב שחקן,
    אני די חדש בכל תחום המעוף ושמח לדעת שיש אנשים כמוך בעלי ידע פנומנלי הן במיקרו והן במקרו שמוכנים לחלוק ידע זה ללא אינטרס גרידא,יישר כח,עלה והצלח.
    יש כמה דברים שלא כ"כ מובנים לי תוך כדי אוטודידקטיה ואשמח אם תוכל להשיב לי על כמה מהן
    ושבעתיים אשמח,אם יהיה לך סבלנות,על כולם.

1.קראתי והבנתי כי למשל אם הנחתי היא,שוק תנודתי,אז יש לי כמה אפשרויות או לקנות אוכף או לקנות שוקת או למכור פרפר ושאלתי היא מתי יש להשתמש בכל אחת מאסטרטגיות אלו בהנחה שהשוק תנודתי ומתי כדאי לשלב בינהן ועם קניות חשופות והאם אופן ומועד הפקיעה הוא אחד מהגורמים שעלי לקחת בחשבון בבואי לבחור מי מבינהן תניב רווח מקסימלי ומהם השיקולים שצריכים להנחות ארותי בבחירה?

2.באם החלטתי במצב נתון כלשהו על מכירת שוקת למשל,מתי ולמה כדאי לבצע שוקת סימטרית או אי סימטרית ובאם החלטתי אי סימטרית איזו רגל אמורה ליהיות קרובה יותר לסטרייק ולמה היא בעצם זו שתמקסם את הרווח מהשוקת וע"פ מה ניתן לבחון את הבחירה?(אילו פרמטרים:תטא? ווגא? דלתא? סטית התקן?)

3.איך עלי לבחור את היחסים בתוך האסטרטגיה כפי שאתה עושה ובוחר,למשל,באם האסטרטגיה בנויה מקניה חשופה,שוקת וצילנדר רחב כיצד אני אמור להחליט באילו יחסים צריכים לעמוד שלושת הגורמים באסטרטגיה זה לצד זה ובתוך כל גורם כזה יש קניות וכתיבות גם כן,וגם שם יתכן וכדאי לבצע כתיבות וקניות בכמיות שאינן סימטריות ועולות בקנה אחד עם הפלטפורמה הכללית של הגורם ששם הכמיות קבועות(גורם במקרה שלנו זה או שוקת או צילינדר רחב).

4.באסטרטגיה שפירסמת בתאריך 16.8.09 כתבת "נמכור ביחס 4\3 פוטים רחוקים מהכסף,למה יחס זה הוא בעצם מיקסום הרווח ולא יחס אחר וכיצד אני אמור לחשב מהו אותו יחס שיניב מיקסום הרווח?

5.שמתי לב שלפעמים כאשר אתה מחליט על קניות חשופות בתוך האסטרטגיות שאתה בונה,העדפה היא לכתיבה שתכניס לפחות כמו הקניה החשופה כדי לצמצם עלויות,מדוע?
    ואם אינני מכוון לצימצום עלויות קניה אלא לצימצום ביטחונות האין הדבר שקול ואם לאו אז מתי המשקל של הבחירה נוטה לצימצום ביטחונות ומתי לצימצום עלויות?

6.מה צריך ללמדני היחס דלתא המחולק בתטא?

7.מתי כדאי להשתמש בקנית חוזה מוטה תטא מעוות ובאילו מרווחים וקפיצות מהסטרייק יהיה מיקסום הרווח?

8.מאיזה ערך ניתן לומר שסטית התקן מגלמת תנועה חדה?

תודה רבה מראש על התיחסותך.

Re: שאלות על אופציות מעו"ף

ציטוט פורסם במקור על ידי sagieli
    שלום רב שחקן,
    אני די חדש בכל תחום המעוף ושמח לדעת שיש אנשים כמוך בעלי ידע פנומנלי הן במיקרו והן במקרו שמוכנים לחלוק ידע זה ללא אינטרס גרידא,יישר כח,עלה והצלח.
    יש כמה דברים שלא כ"כ מובנים לי תוך כדי אוטודידקטיה ואשמח אם תוכל להשיב לי על כמה מהן
    ושבעתיים אשמח,אם יהיה לך סבלנות,על כולם.

1.קראתי והבנתי כי למשל אם הנחתי היא,שוק תנודתי,אז יש לי כמה אפשרויות או לקנות אוכף או לקנות שוקת או למכור פרפר ושאלתי היא מתי יש להשתמש בכל אחת מאסטרטגיות אלו בהנחה שהשוק תנודתי ומתי כדאי לשלב בינהן ועם קניות חשופות והאם אופן ומועד הפקיעה הוא אחד מהגורמים שעלי לקחת בחשבון בבואי לבחור מי מבינהן תניב רווח מקסימלי ומהם השיקולים שצריכים להנחות ארותי בבחירה?

2.באם החלטתי במצב נתון כלשהו על מכירת שוקת למשל,מתי ולמה כדאי לבצע שוקת סימטרית או אי סימטרית ובאם החלטתי אי סימטרית איזו רגל אמורה ליהיות קרובה יותר לסטרייק ולמה היא בעצם זו שתמקסם את הרווח מהשוקת וע"פ מה ניתן לבחון את הבחירה?(אילו פרמטרים:תטא? ווגא? דלתא? סטית התקן?)

3.איך עלי לבחור את היחסים בתוך האסטרטגיה כפי שאתה עושה ובוחר,למשל,באם האסטרטגיה בנויה מקניה חשופה,שוקת וצילנדר רחב כיצד אני אמור להחליט באילו יחסים צריכים לעמוד שלושת הגורמים באסטרטגיה זה לצד זה ובתוך כל גורם כזה יש קניות וכתיבות גם כן,וגם שם יתכן וכדאי לבצע כתיבות וקניות בכמיות שאינן סימטריות ועולות בקנה אחד עם הפלטפורמה הכללית של הגורם ששם הכמיות קבועות(גורם במקרה שלנו זה או שוקת או צילינדר רחב).

4.באסטרטגיה שפירסמת בתאריך 16.8.09 כתבת "נמכור ביחס 4\3 פוטים רחוקים מהכסף,למה יחס זה הוא בעצם מיקסום הרווח ולא יחס אחר וכיצד אני אמור לחשב מהו אותו יחס שיניב מיקסום הרווח?

5.שמתי לב שלפעמים כאשר אתה מחליט על קניות חשופות בתוך האסטרטגיות שאתה בונה,העדפה היא לכתיבה שתכניס לפחות כמו הקניה החשופה כדי לצמצם עלויות,מדוע?
    ואם אינני מכוון לצימצום עלויות קניה אלא לצימצום ביטחונות האין הדבר שקול ואם לאו אז מתי המשקל של הבחירה נוטה לצימצום ביטחונות ומתי לצימצום עלויות?

6.מה צריך ללמדני היחס דלתא המחולק בתטא?

7.מתי כדאי להשתמש בקנית חוזה מוטה תטא מעוות ובאילו מרווחים וקפיצות מהסטרייק יהיה מיקסום הרווח?

8.מאיזה ערך ניתן לומר שסטית התקן מגלמת תנועה חדה?

תודה רבה מראש על התיחסותך.
    היי שגיא,
    כל הכבוד לך על השאלות,
    גם אני אשמח לקבל תשובות.

שלום שגיא.
    1. הרכישה מתבעת עפ"י המזומן המצוי ברשותך ויכולת הבטחונות + הערכה כמה המדד יהיה
    תנודתי (תנודתי מאוד= שוקת, פחות = אוכף,...) + מועד פקיעה. אין מושג כזה באסטרטגיות קניה חשופה.

2. ביצוע שוקת א-סימטרית עדיף לבצע כאשר יש הערכות למדד עולה/יורד בתוך הטווח המדשדש.
    כלומר, המדד ידשדש אלב הסבירות לעליות לדוגמא עולה על הסבירות לירידות. הרגל הקרובה יותר
    לסטרייק היא בעלת הסיכון הנמוך יותר. היא תמקסם את הרווח כי היא יקרה יותר והרי אתה כותב.

3. יחסים זו תורה בפני עצמה - צריך לעשות קורס בשביל זה ולאחר מכן להתמקצע וללמוד את הנושא אף יותר לעומק.
    לצערי אין בנמצא היום ספר שמסביר מספיק טוב על חישובי אסטרטגיות מורכבות אלא אסטרטגיות בסיס בלבד.

4. כנ"ל.

5. בכדי שאם אני טועה בבחירת האסטרטגיה הראשית - כיוון, הדבר יקטין הפסדים.המשקל נוטה
    לצמצום בטחונות רק כאשר אתה מוגבל כספית אחרת לא רלוונטי.

6. כמה תנודת מדד ובאיזה פרק זמן אתה צריך בכדי להניב איזה רווח .

7. כאשר אתה לא בטוח בכיוון המדד ורוצה כסות עצמך גם במקרה של דשדוש.

8. 25 ומעלה.

שלום שחקן,

ראשית כל תודה רבה על תגובתך ואם תוכל להסביר לי(או אולי לפרט) דבר או שניים מתשובך

אודה לך מאוד.

הבנתי את התשובה בנוגע לשאלה 6 (יחס הדלתא חלקי תטא) אך האם תוכל לפרט יותר ולתת

לי דוגמא מספרית מה אומר בידיוק אותו מספר כדי שאוכל בעצמי לבצע תחשיבים נכונים?

ודבר נוסף הוא שאם נניח למשל שהמדד עולה ביום מסוים ב-2% אז האופציות העמוקות בכסף

(הקולים לשם הנחה) מניבות פחות אחוזי רווח מאופציות קול רחוקות מהכסף,איך אני אמור לחשב

בכמה תעלה(או תרד) אותה אופ'?

ודבר אחרון וחביב,ידוע לך על קורס איכותי בנגזרים(באזור חיפה) בו אוכל לרכוש ידע מקצועי כולל

לימוד היחסים אותם יש לבצע באסט' שבתשובתך נאמר כי לשם כך כדאי לעשות קורס?

תודה רבה וחג סוכות שמח.

שלום שחקן,

ראשית כל תודה רבה על תגובתך ואם תוכל להסביר לי(או אולי לפרט) דבר או שניים מתשובך

אודה לך מאוד.

הבנתי את התשובה בנוגע לשאלה 6 (יחס הדלתא חלקי תטא) אך האם תוכל לפרט יותר ולתת

לי דוגמא מספרית מה אומר בידיוק אותו מספר כדי שאוכל בעצמי לבצע תחשיבים נכונים?

ודבר נוסף הוא שאם נניח למשל שהמדד עולה ביום מסוים ב-2% אז האופציות העמוקות בכסף

(הקולים לשם הנחה) מניבות פחות אחוזי רווח מאופציות קול רחוקות מהכסף,איך אני אמור לחשב

בכמה תעלה(או תרד) אותה אופ'?

ודבר אחרון וחביב,ידוע לך על קורס איכותי בנגזרים(באזור חיפה) בו אוכל לרכוש ידע מקצועי כולל

לימוד היחסים אותם יש לבצע באסט' שבתשובתך נאמר כי לשם כך כדאי לעשות קורס?

תודה רבה וחג סוכות שמח.
    אתה אמור לחשב את ההפרשים עי הדלתא.
    כל נקודה במדד כפול ערך הדלתא,כך תדע את שינוי מחיר האופציה.
    אם המדד זז 5 נק והדלתא 20 שח למשל אז 100 שח הפרש במחיר האופציה בגלל שינוי המדד..
    בסוף היום אתה צריך לקחת את החשבון של התטה כשחיקה.(גם כקונה וגם ככותב)

שלום אלטון,

החישוב שנקבת בו ידוע לי אך בפועל האופציות אינן מנהגות כך,למשל,קול 1100 הדלתא שלו היא

בקרוב 9.6,שער הבסיס שלו היה אתמול 155 ש"ח,הווה אומר שעל כל נקודת מדד(למעלה) הוא

אמור בקרוב לעלות ב 6% ואם נכפיל זאת בערך ב 14 נק' (העליה של אתמול) זה יוצא 84% אך

בפועל הוא עלה רק 43% וכנראה יש עוד פרמטרים שצריכים לקחת בחשבון ואם אתה יודע אותם

אז אשמח לשמוע ובנוסף אם אתה גם יכול לתת דוגמא מספרית ליחס דלתא חלקי תטא ומה אומר

בידיוק המספר הנ"ל (למשל אם המנה יצאה 0.83 אז מה זה אומר בידיוק?..) והאם עלי

להתיחס רק לערך המוחלט של המנה או שיש משמעות גם לסימן?...

תודה.

היי שגיא
    הדלתא היא כמה תקבל האופצ על כל נקודת מדד
    כדי לפשט את העיניין אם הדלתא 10 אז על כל נקודה נוספת נקבל 10 שח
    אך יחד עם זאת יש את הגמא
    הגמא היא תוספת לדלתא על כל נקודת מדד
    דהיינו כאשר עלינו בנקודה קיבלנו 10 שח
    נקודה נוספת נקבל את הדלתא והגמא -אם הגמא 1 נקבל בנקודה השנייה תוספת 21
    כל זאת מבלי להיתחשב בשאר היווניות כמו הווגא שעל כל שינוי בסטיה נקבל יותר או פחות
    לעולם הדלתא לא תיהייה עיקבית אבסולוטית מאחר וישנם מישתנים נוספים
    אבי

שלום אלטון,

החישוב שנקבת בו ידוע לי אך בפועל האופציות אינן מנהגות כך,למשל,קול 1100 הדלתא שלו היא

בקרוב 9.6,שער הבסיס שלו היה אתמול 155 ש"ח,הווה אומר שעל כל נקודת מדד(למעלה) הוא

אמור בקרוב לעלות ב 6% ואם נכפיל זאת בערך ב 14 נק' (העליה של אתמול) זה יוצא 84% אך

בפועל הוא עלה רק 43% וכנראה יש עוד פרמטרים שצריכים לקחת בחשבון ואם אתה יודע אותם

אז אשמח לשמוע ובנוסף אם אתה גם יכול לתת דוגמא מספרית ליחס דלתא חלקי תטא ומה אומר

בידיוק המספר הנ"ל (למשל אם המנה יצאה 0.83 אז מה זה אומר בידיוק?..) והאם עלי

להתיחס רק לערך המוחלט של המנה או שיש משמעות גם לסימן?...

תודה.
    זה לא מדע מדויק,
    יש אלמנט של פסיכולוגיה,
    תמחור,
    זה עדיין נייר ערך שנסחר על ידי היצע וביקוש.

אבל תיאורטית , תסתכל על ערך ה B&S ותראה שהערך הזה עלה בהתאם.

זה כמו חברה יש שווי שלה שהוא סכום הנכסים + מזומן בניכוי התחייבויות,
    אבל יש גם שווי מניה שהוא מגלם שווי שוק שונה לפי תמחור הסוחרים בשוק,
    שהשווי הזה מתייחס לפרמטרים נוספים כמו פסיכולוגיה, ציפיות לעתיד, איכות הנהלה וכו'.

הי אבי,

ידוע לי כי הגמא (שהיא הנגזרת השניה במשוואת b&s) מודדת את קצב השינוי של הדלתא

וזה אף מחזק את טענתי כי אם למשל נסתכל על קול 1100 ונתיחס לעליה שלו ביום חמישי

אז בניכוי התטא והוספת הגמא הוא היה אמור לעלות בקרוב טוב בערך 75% אז מדוע הוא

עלה רק ב 44%? אילו עוד פרמטרים עלי לקחת בנוסף בבואי לחשב בכמה אחוזים תעלה

האופ'?

שאלה לי אליך
    איך חישבת את השחיקה הטתא?
    אם תיקח את הבלק\שולדס בניכוי התטא 20*3 =60
    תקבל מדויק 223
    283-60
    =223

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות