שלום רב שחקן,
אני די חדש בכל תחום המעוף ושמח לדעת שיש אנשים כמוך בעלי ידע פנומנלי הן במיקרו והן במקרו שמוכנים לחלוק ידע זה ללא אינטרס גרידא,יישר כח,עלה והצלח.
יש כמה דברים שלא כ"כ מובנים לי תוך כדי אוטודידקטיה ואשמח אם תוכל להשיב לי על כמה מהן
ושבעתיים אשמח,אם יהיה לך סבלנות,על כולם.

1.קראתי והבנתי כי למשל אם הנחתי היא,שוק תנודתי,אז יש לי כמה אפשרויות או לקנות אוכף או לקנות שוקת או למכור פרפר ושאלתי היא מתי יש להשתמש בכל אחת מאסטרטגיות אלו בהנחה שהשוק תנודתי ומתי כדאי לשלב בינהן ועם קניות חשופות והאם אופן ומועד הפקיעה הוא אחד מהגורמים שעלי לקחת בחשבון בבואי לבחור מי מבינהן תניב רווח מקסימלי ומהם השיקולים שצריכים להנחות ארותי בבחירה?

2.באם החלטתי במצב נתון כלשהו על מכירת שוקת למשל,מתי ולמה כדאי לבצע שוקת סימטרית או אי סימטרית ובאם החלטתי אי סימטרית איזו רגל אמורה ליהיות קרובה יותר לסטרייק ולמה היא בעצם זו שתמקסם את הרווח מהשוקת וע"פ מה ניתן לבחון את הבחירה?(אילו פרמטרים:תטא? ווגא? דלתא? סטית התקן?)

3.איך עלי לבחור את היחסים בתוך האסטרטגיה כפי שאתה עושה ובוחר,למשל,באם האסטרטגיה בנויה מקניה חשופה,שוקת וצילנדר רחב כיצד אני אמור להחליט באילו יחסים צריכים לעמוד שלושת הגורמים באסטרטגיה זה לצד זה ובתוך כל גורם כזה יש קניות וכתיבות גם כן,וגם שם יתכן וכדאי לבצע כתיבות וקניות בכמיות שאינן סימטריות ועולות בקנה אחד עם הפלטפורמה הכללית של הגורם ששם הכמיות קבועות(גורם במקרה שלנו זה או שוקת או צילינדר רחב).

4.באסטרטגיה שפירסמת בתאריך 16.8.09 כתבת "נמכור ביחס 4\3 פוטים רחוקים מהכסף,למה יחס זה הוא בעצם מיקסום הרווח ולא יחס אחר וכיצד אני אמור לחשב מהו אותו יחס שיניב מיקסום הרווח?

5.שמתי לב שלפעמים כאשר אתה מחליט על קניות חשופות בתוך האסטרטגיות שאתה בונה,העדפה היא לכתיבה שתכניס לפחות כמו הקניה החשופה כדי לצמצם עלויות,מדוע?
ואם אינני מכוון לצימצום עלויות קניה אלא לצימצום ביטחונות האין הדבר שקול ואם לאו אז מתי המשקל של הבחירה נוטה לצימצום ביטחונות ומתי לצימצום עלויות?

6.מה צריך ללמדני היחס דלתא המחולק בתטא?

7.מתי כדאי להשתמש בקנית חוזה מוטה תטא מעוות ובאילו מרווחים וקפיצות מהסטרייק יהיה מיקסום הרווח?

8.מאיזה ערך ניתן לומר שסטית התקן מגלמת תנועה חדה?

תודה רבה מראש על התיחסותך.