x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 17

נושא: "צלילת" האג"חים הקונצרניים. מה לעשות? דעה.

"צלילת" האג"חים הקונצרניים. מה לעשות? דעה.

בוקר טוב חברות וחברים.
    ביומיים האחרונים מופנות שאלות רבות לפורום (וגם אלי) לגבי אג"ח כזה או אחר, האם למכור לאחר הפסד או להחזיק, מה קרה לחברה וכו'.
    החלטתי לרשום את דעתי באופן כללי ללא התייחסות לאג"ח ספציפי.
    כמובן שזו דעתי האישית וחובה על כל אחד להתייחס לדברים בבחינה ואפילו ביקורתית.

שוק האג"ח הקונצרני בכללותו ספג ירידות משמעותיות, בעיקר חברות הנדל"ן אך לא רק, כולם ירדו ובאחוזים ניכרים.
    מדוע? הסיבה העיקרית היא מה שמכונה "אפקט אפריקה" (לא אני המצאתי מושג זה), ראשית, כי גודלה של אפריקה והיקף סדרות האג"ח שלה שהוא מיליארדי שקלים, אינו דומה לחברה קטנה או בינונית שסדרותיה הכוללות בהיקף עשרות מיליונים או מאות בודדות של מיליוני שקלים.
    הסיבה היותר משמעותית היא החשש שהצלחת אפריקה להסדר (או ברשותכם אומר הצלחת אפריקה ב"לסדר את המשקיעים") תגרור חברות אחרות לבקש הסדר, אפילו אם מצבן לא מחייב זאת.
    לעניות דעתי, חובה על הגופים המוסדיים לנקוט בעמדה קשוחה מול אפריקה, ואני אפילו מוכן לומר בקיצוניות עד כדי פירוקה, כי זה יהיה יותר מאיתות לכל האחרים "היזהרו לפני שאתם רצים להסדרים" או במילים אחרות "להקריב צריח או אפילו מלכה אך בסוף לנצח בשחמט" מול האפשרות שבכדי להציל את הצריח או המלכה נבצע מהלך של נסיגה ונפסיד במשחק כולו.
    אך לא רק אפריקה השפיעה, עוד כמה אירועים, קטנים בעוצמתם מאירוע אפריקה, הוסיפו שמן למדורה, למשל האחים עופר בעניין צים או למשל מעקב אחר דירוגה של דלק נדלן , ובכלל אני שם לב שמדרוג לאחרונה "יורה בצרורות" הורדות דירוג לחברות.
    השאלה האם באופן כללי הירידות מוצדקות? לדעתי לא!
    ודעתי זו נכתבת דווקא משום שכולם יורדים, אם הייתה ירידה, חריפה ככל שתהיה,למספר מצומצם של חברות או לסקטור ספציפי אולי הייתי חושב אחרת, הירידה בכל הסקטורים מובילה אותי לחשוב שהפאניקה השתלטה על ציבור המשקיעים המוכרים מכל הבא ליד.
    למשל: האם אפריקה בהכרח מנבאת קשיים בכל ענף הנדל"ן? אני חושב שלא. למשל, יש הבדל בין חברה שעיקרה יזמית (כמו אפריקה) לבין חברת נדלן שעיקר עיסוקה בתחום הנד"לן המניב. יש הבדל בין חברה פעילה בארה"ב וברוסיה לבין חברת נדלן שכל או עיקר עיסוקה בישראל. ומה קורה בישראל? האם מחירי הדירות ירדו? לא! האם בחודשים האחרונים קצב המכירות ירד? גם פה התשובה שלילית. האם בטווח הקרוב צפויה נפילה של מכירי הדירות? להיפך, אין מספיק התחלות בנייה (ותוכניתו של השר אטיאס לשיווק 2000 יח"ד בבית שמש לא תשנה דבר, וגם לא 21 יח"ד שהוא מתכוון לשווק בת"א).
    יתרה מזאת, האם אפריקה צריכה להשפיע על תחומים אחרים? ראינו שכולם ירדו.אז מה הסיבה שאג"חים של חברה העוסקת למשל בשירותי לווין יפלו גם הם? כבר אמרתי את דעתי: פאניקה.

אז מה לעשות כעת עם האג"ח שאני/את/אתה מחזיקים , להמשיך להחזיק? למכור? אולי דווקא לקנות?
    באופן כללי דעתי היא שצריך:
    א. להירגע!
    ב. לבחון כל חברה וכל אג"ח באופן ספציפי ולא לזרוק את כל הסל, כי גם אם יש בסל 2 "תפוחים רקובים", האחרים עוד ראויים למאכל.
    ג. לחשוב שוב מה הניע אותך לרכוש אג"ח זה וכעת יש לבחון האם השתנה דבר בסיסי או משמעותי שמערער את החלטתך הקודמת.

הכלל היסודי הוא שאג"ח נרכש עד לפירעון, מה ש"יפה" באג"ח (בשונה ממניות כמובן) הוא שיודעים לפחות בנקודה מסוימת מה יהיה ערכו (כמובן בהנחה שהחברה תשלם את החוב), הרי בנקודת הפירעון הוא יגיע בדיוק לערכו המתואם, נכון?
    אז אם עדיין מניחים שהחברה המסוימת תשלם, מה זה בעצם משנה אם האג"ח ירד אתמול ב 10%, 20% או כל מספר אחר?
    אני אפילו ארחיק לכת ואומר שגם אם יש חשש לתשלום בפירעון (חשש מסוים...), יש לבחון כדאיות המשך ההחזקה, כי אם למשל באג"ח מסוים הנתונים הם: ערכו המתואם 115, מחירו היום 75, בעוד 3 חודשים הוא נותן קופון של 8% (ויש אג"חים כאלה) ואולי יהיה קושי בפירעון נניח בעוד 3 שנים, ויבקשו דחייה של שנה, או אפילו יבקשו למחול על 10-20% ממחירו, האם הוא שווה? נדמה לי שהתשובה די ברורה.

כמובן שיהיו שימכרו, יהיו שימשיכו להחזיק ויהיו אלה שיקפצו על ה"מציאה" (הכל בעיני המתבונן) וירכשו במחירים הנמוכים שנוצרו.

מקווה שתרמתי במשהו למישהו.

שנה טובה ומבורכת!

Re: "צלילת" האג"חים הקונצרניים. מה לעשות? דעה.

ציטוט פורסם במקור על ידי ram
    אז אם עדיין מניחים שהחברה המסוימת תשלם, מה זה בעצם משנה אם האג"ח ירד אתמול ב 10%, 20% או כל מספר אחר?
    1. נזילות.
    2. אם המחזיק מעריך שמחיר האג"ח עומד לרדת הוא יעדיף למכור ולרכוש במחיר נמוך יותר.

רם אגח ד טאואר יורד גם היום בחזקה המחמ שלו ארוך.ולא אחכה לפרעון. בכל זאת אשמח אם תוכל להתיחס אליו ספצפית. יש הרבה אנשים שמחזיקים אותו ואולי יעזור גם להם.

ציטוט פורסם במקור על ידי דנה388
    רם אגח ד טאואר יורד גם היום בחזקה המחמ שלו ארוך.ולא אחכה לפרעון. בכל זאת אשמח אם תוכל להתיחס אליו ספצפית. יש הרבה אנשים שמחזיקים אותו ואולי יעזור גם להם.
    דנה:
    א. להלן הודעה מהיום: (מביזפורטל ויש גם הודעת חברה במאיה).
    חוזה מהותי משולב לטאואר: תפתח עם גראנדטק רכיבי כח במתח גבוה
    במקביל חתמה טאואר על חוזה לייצור השבבים לחברה קוריאנית נוספת. ההכנסות מהחוזה צפויות לעלות בהדרגה לעשרות מיליוני דולרים בשנה.
    ב. יש אפשרות לשקול לקצר מח"מ.
    ג. בכוונתי (לפי דרישת /שאלות הקהל) לכתוב משהו על אג"ח להמרה בכלל ולהתייחס ספציפית לאלה של טאואר.

את דעתי האישית בעניין טאואר ציינתי מספר פעמים באומרי שאין לקנות את המניה אלא את האג"חים להמרה.
    לשאלתך הספציפית, ממליץ לך לבצע השוואה בין אג"ח ד שברשותך לבין האג"חים להמרה ג' ה' שהם יותר קצרים וכן משום צמידותם למניה במקרה של עליות .

ציטוט פורסם במקור על ידי gsk
    ציטוט פורסם במקור על ידי ram
    1. נזילות.
    2. אם המחזיק מעריך שמחיר האג"ח עומד לרדת הוא יעדיף למכור ולרכוש במחיר נמוך יותר.
    ל gsk , לדעתי:
    אלה אינם שיקולים למי שקנה אג"ח לפירעון.
    סעיף 2 שלך: על סמך מה? קורה גם שמוכרים ואחר כך קונים בחזרה יותר יקר (לא קרה לך? לי כן קרה), כמו כן זה שיקול של "סוחר יומי" ולא בדיוק של משקיע באג"ח.

שימו לב לתנודתיות התוך יומית:
    טאואר ד' היום בין 69 ל 75 ( כ 9%, בתחום האדום, לא אתפלא אם יגע גם בירוק).
    ב.יאיר 3 בין 77 ל 84 (כ 9% בין אדום לירוק).
    מחזור לא קטן.
    המשמעות בעיני, יש עדיין מוכרים בפאניקה ומולם קונים מחפשי מציאות.

אורח

Ram,
    תודה רבה על השרשור ובכלל על ההתייחסות לצלילת האג"חים.
    שפכת אור נוסף על הנושא, ואני חייב להודות שבלעדיו הייתי הרבה יותר לחוץ היום.

J

Could u please list some Bonds that worth investing due to very sharp drop of their price with no real reaoning behind that sell?

would be looking for those recommended with MAHAM between 3-6
    with yields of over 20%

any recommendation would be appreciated

TIA

היי רם,

בסך הכל ניתוח מעניין.

תרשה לי לא להסכים איתך בכמה פרטים
    1. אני חושב שהנדלן לארץ כן יכול לקרוס, כמו שזה קרה באמריקה.
    2. גם בסוגיה השניה -- צריך להיזהר - כי אם אתה, לדוגמא, קונה אגח זבל ב 80 אגורות, אחר כך במשבר האגח הזה קורס ל 20 אגורות, ורק אחר כך אתה מבין שהפעילות הפונדמנטלית נפגאה, ותראה במקרה הטוב 50 אגורות אחרי כמה שנים...
    במצב כזה אתה גם הפסדת נזילות, גם פיספסת סיבוב עליות, וגם הפסדת כסף.
    טיפ: זה בדיוק המצב של משקיעים שקנו אגחים של אפריקה, בתחילת המשבר, בתקווה לעשות סיבוב מהיר ולצעת. אין לצעת - רק בהפסד כואב.
    3. באג"ח זבל לא מחזיקים לפדיון, אלה עד שהשווי של הנכסים (ערך פנימי) משתווה למחיר בבורסה, ואז מוחרים. המרווח הזה נקרא מרווח בטיחות.
    =Margin of Safety

במילים אחרות צריך מאוד להיזהר ולבדוק כל מקרה לגופו.

-המשקיע הצעיר

אז מה היה לנו היום בשוק האג"ח הקונצרני?
    ובכן, היה יום ירוק חביב, כשמסתכלים על כל רשימת האג"חים מוצאים שרובם צבועים ירוק בהיר עד ירוק כהה, פה ושם צץ לו איזשהו אג"ח אדום, אך הוא כה קטן בעוצמתו וכמעט בלתי מורגש.
    אז מה ניתן ללמוד מכך?
    לדעתי, הסתיימה הפאניקה.
    האם תמשיך העלייה אחרי החג?
    זאת אינני יודע, יחד אתכם מקווה שכן.

אז שוב מבקש לברככם בשנה טובה, בעיקר הרבה בריאות ואושר ונשמח שתהיה גם "שנה ירוקה".

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות