הצטרפת לחדר
(15:54) מומחה:ואופיר, עם המחזור של היום אני נוטה להסכים איתך�
(16:11) nyc:וקניתי עוד מנה מלאומי
(20:15) אלון פיאדה:ושלום לכולם
(16:12) מומחה:ובהצלחה, הייתי נזהר מלהכנס עם סכומים גדולים ללאומי
(20:15) אלון פיאדה:ווערב טוב
(20:15) אלון פיאדה:ומצטער על האיחור
(16:12) nyc:ו�
(20:15) אלון פיאדה:ופקקים באיילון
(16:19) מומחה:והתרסקות הגזית, קרה משהו?
(20:16) אלון פיאדה:ושאלות בנושא אגח
(20:16) ronny1181:ושלום אלון, מה שלומך?
(20:17) ronny1181:ואשמח אם נתחיל מאפריקה
(20:17) מומחה:וערב טוב אלון, האם אפשר להרחיב על השפעת המשבר ברוסיה עלינו
(20:17) אלון פיאדה:ואפריקה כרגע עלהגבול של הזדמנות לדעתי
(20:1אלון פיאדה:והבעיה היא התלות הגדולה בערך המטבע - מה שיכול למחוק הכנסות בשנה -שנתיים הקרובות ולכן להכניס לבעיה של פדיון
(20:1אלון פיאדה:ואך ערך המטבע (הרובל) לאישפיע בטווח הארוך על ערך הנכסים עצמם
(20:1אלון פיאדה:וואת זה השוק כרגע לא באמת משקלל
(20:1itzik444:וערב טוב ! דעתך מבני תעשיה.האם הזדמנות ?
(20:19) אלון פיאדה:והבעיה של המקיעים מתחילה בזה שלא היו צריכים להיות באגח מלכתחילה (מצטער אם אני זורע מלח על הפצעים)
(20:19) אלון פיאדה:ואך כתבתי על זה בעבר
(20:19) אלון פיאדה:ונסחרו לפני פרוץ המשבר הנוכחי ברוסיה בערכים גבוהים (ותשואות נמוכות).
(20:19) אלון פיאדה:וואני מזהיר כל הזמן נגד כניסה לניירות מסוג זה
(20:20) אלון פיאדה:ובין האפשרות לקבל 2-3 אחוז תשואה לבין להיות בחוץ - עדיף להיות בחוץ... אך זו דעתי בלבד
(20:20) אלון פיאדה:וולה כך הדבר?
(20:20) אלון פיאדה:וכי מספיק שאחד לעשר קורה משהו מסוג זה (ומשברים תמיד יש) אז מפסידים... אחד לחמש-עשרה/עשרים אז לא מרוויחים ולא מפסידים...
(20:21) אלון פיאדה:ואז למה להיות בפנים.
(20:21) אלון פיאדה:ואני טוען - עדיף להיות בחוץ ואז להיכנס בהזדמנות של אותו אחד שנפל.
(20:21) דוידיק:ואלון מה יהיה עם תעש?
(20:21) itzik444:ואתה מתכוון גם לממשלתי ?
(20:21) אלון פיאדה:וואם לא נסתכל לאחור (שאין בכך טעם בכל מקרה) - בואו נראה מה קורה קדימה....
(20:22) אלון פיאדה:ואני מדבר על אפריקה ספציפית כרגע (מייד התייחס גם לקונצרנים האחרים וגם לממשלתי)
(20:22) אלון פיאדה:ואז במקרה של האגחים של אפריקה, לדעתי עדיין מוקדם מדי להיכנס
(20:22) אלון פיאדה:וסביר להניח כי בערך נוכחי לאורך זמן כן ייצג רווח הוני (אם כי לא בטוח)
(20:23) אלון פיאדה:ואך סביר עוד יותרכי לפני שזה יקרה המחיר יהיה עוד נמוך יותר
(20:23) אלון פיאדה:ואם ניקח בחשבון את ההודעות שצפויות לנו בהמשך (יציאה להסדר חוב נוסף, דיבורים על דחייה או תספורת, וכל שאר הדברים שחווינו לפני 3-4 שנים)
(20:24) אלון פיאדה:ואז אם נתייחס להודעות עתידיות - הסבירות להודעות לא טובות (שיביאו לירידות נוספות [גם אם לא מוצדקות] גבוהה).
(20:24) אלון פיאדה:וכמו כן לא כל הסיכונים נחשפו בנתיים
(20:25) אלון פיאדה:והאם מישהו יכול להגידלי כמה כסף יש בקופה של אפריקה? מה הנזילות שלה? כמה עולה לה לתחזק את הנכסים הקיימים? כמה חברות קמונאות יפשטו את הרגל ברוסיה? מה יהיו הפידיונות? האם לא יהיו חילופי משטר?
(20:26) אלון פיאדה:ולכל אלו ולשאלות נוספות ממתינים "תשובות" עתידיות - רובם ככל הנראה יתפסו בצורה לא טובה בשוק
(20:26) אלון פיאדה:וולכן יגררו ירידות נוספות
(20:26) אלון פיאדה:וואפריקה אינה לבדה
(20:26) אלון פיאדה:ומירלנד (וכל הפירמידה של פישמן) באותו המצב
(20:27) אלון פיאדה:וואלו רק הבולטים שבחברוה
(20:27) אלון פיאדה:ושבחבורה
(20:27) אלון פיאדה:וולמי ששאל על הממשלתי
(20:27) אלון פיאדה:ואז העקרון נכון גם שם - בוודאי!
(20:27) אלון פיאדה:ובאחוז או שתיים תשואה (ופחות מכך) בהחלט לא שווה את ההחזקה לדעתי
(20:2אלון פיאדה:ושימו לב אם היו אומרים לרוסי לפני שנה כי המצב הנוכחי של רוסיה סביר - הוא היה אומר שלא...
(20:2itzik444:ולדעתך זמן לשבת על הגדר באגח
(20:2אלון פיאדה:וותראו מה קורה למטבע
(20:29) אלון פיאדה:ודבר דומה (גם אם לא סביר שיקרה) יכול להתרחש בישראל (כמה אבסורדי שזה נשמע - תרחישכזה אינו בגדר ברבור שחור, אפרפר לכל היותר)
(20:30) אלון פיאדה:ובואו ניקח תרחיש כי מוטלות על ישראל סנקציות כלכליות (כפי שהוטלו על רוסיה) ומעבר להם
(20:30) אלון פיאדה:ובנוסף לסנקציות הכלכליות, אם וכאשר יוטלו, נדרש להוסיף דלק למדורה ולהוסיף חרם מוצרים
(20:31) אלון פיאדה:וכמובן שהכוונה שלי היא בגלל המצב הגיאופוליטי (כפי שאיומים נשמעים כל הזמן)
(20:31) אלון פיאדה:ולתוך הקלח תוסיפו את המצב הכלכלי הרופף בחלק מהמדינות שאליהם ישראל מיצאת (לדוגמה רוסיה)
התנתקת מהשרת
(20:32) אלון פיאדה:וותרחיש של סופר אנפלציה אינו בגדר בלתי סביר - אלא עניין של זמן אם הדברים לא השתנו
חלק ראשון - התנתקות משרת