x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: תמליל הצאט 21.12.14 - אגח אפריקה

תמליל הצאט 21.12.14 - אגח אפריקה

הצטרפת לחדר
    (15:54) מומחה:ואופיר, עם המחזור של היום אני נוטה להסכים איתך�
    (16:11) nyc:וקניתי עוד מנה מלאומי
    (20:15) אלון פיאדה:ושלום לכולם
    (16:12) מומחה:ובהצלחה, הייתי נזהר מלהכנס עם סכומים גדולים ללאומי
    (20:15) אלון פיאדה:ווערב טוב
    (20:15) אלון פיאדה:ומצטער על האיחור
    (16:12) nyc:ו�
    (20:15) אלון פיאדה:ופקקים באיילון
    (16:19) מומחה:והתרסקות הגזית, קרה משהו?
    (20:16) אלון פיאדה:ושאלות בנושא אגח
    (20:16) ronny1181:ושלום אלון, מה שלומך?
    (20:17) ronny1181:ואשמח אם נתחיל מאפריקה
    (20:17) מומחה:וערב טוב אלון, האם אפשר להרחיב על השפעת המשבר ברוסיה עלינו
    (20:17) אלון פיאדה:ואפריקה כרגע עלהגבול של הזדמנות לדעתי
    (20:1 אלון פיאדה:והבעיה היא התלות הגדולה בערך המטבע - מה שיכול למחוק הכנסות בשנה -שנתיים הקרובות ולכן להכניס לבעיה של פדיון
    (20:1 אלון פיאדה:ואך ערך המטבע (הרובל) לאישפיע בטווח הארוך על ערך הנכסים עצמם
    (20:1 אלון פיאדה:וואת זה השוק כרגע לא באמת משקלל
    (20:1 itzik444:וערב טוב ! דעתך מבני תעשיה.האם הזדמנות ?
    (20:19) אלון פיאדה:והבעיה של המקיעים מתחילה בזה שלא היו צריכים להיות באגח מלכתחילה (מצטער אם אני זורע מלח על הפצעים)
    (20:19) אלון פיאדה:ואך כתבתי על זה בעבר
    (20:19) אלון פיאדה:ונסחרו לפני פרוץ המשבר הנוכחי ברוסיה בערכים גבוהים (ותשואות נמוכות).
    (20:19) אלון פיאדה:וואני מזהיר כל הזמן נגד כניסה לניירות מסוג זה
    (20:20) אלון פיאדה:ובין האפשרות לקבל 2-3 אחוז תשואה לבין להיות בחוץ - עדיף להיות בחוץ... אך זו דעתי בלבד
    (20:20) אלון פיאדה:וולה כך הדבר?
    (20:20) אלון פיאדה:וכי מספיק שאחד לעשר קורה משהו מסוג זה (ומשברים תמיד יש) אז מפסידים... אחד לחמש-עשרה/עשרים אז לא מרוויחים ולא מפסידים...
    (20:21) אלון פיאדה:ואז למה להיות בפנים.
    (20:21) אלון פיאדה:ואני טוען - עדיף להיות בחוץ ואז להיכנס בהזדמנות של אותו אחד שנפל.
    (20:21) דוידיק:ואלון מה יהיה עם תעש?
    (20:21) itzik444:ואתה מתכוון גם לממשלתי ?
    (20:21) אלון פיאדה:וואם לא נסתכל לאחור (שאין בכך טעם בכל מקרה) - בואו נראה מה קורה קדימה....
    (20:22) אלון פיאדה:ואני מדבר על אפריקה ספציפית כרגע (מייד התייחס גם לקונצרנים האחרים וגם לממשלתי)
    (20:22) אלון פיאדה:ואז במקרה של האגחים של אפריקה, לדעתי עדיין מוקדם מדי להיכנס
    (20:22) אלון פיאדה:וסביר להניח כי בערך נוכחי לאורך זמן כן ייצג רווח הוני (אם כי לא בטוח)
    (20:23) אלון פיאדה:ואך סביר עוד יותרכי לפני שזה יקרה המחיר יהיה עוד נמוך יותר
    (20:23) אלון פיאדה:ואם ניקח בחשבון את ההודעות שצפויות לנו בהמשך (יציאה להסדר חוב נוסף, דיבורים על דחייה או תספורת, וכל שאר הדברים שחווינו לפני 3-4 שנים)
    (20:24) אלון פיאדה:ואז אם נתייחס להודעות עתידיות - הסבירות להודעות לא טובות (שיביאו לירידות נוספות [גם אם לא מוצדקות] גבוהה).
    (20:24) אלון פיאדה:וכמו כן לא כל הסיכונים נחשפו בנתיים
    (20:25) אלון פיאדה:והאם מישהו יכול להגידלי כמה כסף יש בקופה של אפריקה? מה הנזילות שלה? כמה עולה לה לתחזק את הנכסים הקיימים? כמה חברות קמונאות יפשטו את הרגל ברוסיה? מה יהיו הפידיונות? האם לא יהיו חילופי משטר?
    (20:26) אלון פיאדה:ולכל אלו ולשאלות נוספות ממתינים "תשובות" עתידיות - רובם ככל הנראה יתפסו בצורה לא טובה בשוק
    (20:26) אלון פיאדה:וולכן יגררו ירידות נוספות
    (20:26) אלון פיאדה:וואפריקה אינה לבדה
    (20:26) אלון פיאדה:ומירלנד (וכל הפירמידה של פישמן) באותו המצב
    (20:27) אלון פיאדה:וואלו רק הבולטים שבחברוה
    (20:27) אלון פיאדה:ושבחבורה
    (20:27) אלון פיאדה:וולמי ששאל על הממשלתי
    (20:27) אלון פיאדה:ואז העקרון נכון גם שם - בוודאי!
    (20:27) אלון פיאדה:ובאחוז או שתיים תשואה (ופחות מכך) בהחלט לא שווה את ההחזקה לדעתי
    (20:2 אלון פיאדה:ושימו לב אם היו אומרים לרוסי לפני שנה כי המצב הנוכחי של רוסיה סביר - הוא היה אומר שלא...
    (20:2 itzik444:ולדעתך זמן לשבת על הגדר באגח
    (20:2 אלון פיאדה:וותראו מה קורה למטבע
    (20:29) אלון פיאדה:ודבר דומה (גם אם לא סביר שיקרה) יכול להתרחש בישראל (כמה אבסורדי שזה נשמע - תרחישכזה אינו בגדר ברבור שחור, אפרפר לכל היותר)
    (20:30) אלון פיאדה:ובואו ניקח תרחיש כי מוטלות על ישראל סנקציות כלכליות (כפי שהוטלו על רוסיה) ומעבר להם
    (20:30) אלון פיאדה:ובנוסף לסנקציות הכלכליות, אם וכאשר יוטלו, נדרש להוסיף דלק למדורה ולהוסיף חרם מוצרים
    (20:31) אלון פיאדה:וכמובן שהכוונה שלי היא בגלל המצב הגיאופוליטי (כפי שאיומים נשמעים כל הזמן)
    (20:31) אלון פיאדה:ולתוך הקלח תוסיפו את המצב הכלכלי הרופף בחלק מהמדינות שאליהם ישראל מיצאת (לדוגמה רוסיה)
    התנתקת מהשרת
    (20:32) אלון פיאדה:וותרחיש של סופר אנפלציה אינו בגדר בלתי סביר - אלא עניין של זמן אם הדברים לא השתנו

חלק ראשון - התנתקות משרת
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

חלק שני:

הצטרפת לחדר
    (20:2 אלון פיאדה:וותראו מה קורה למטבע
    (20:29) אלון פיאדה:ודבר דומה (גם אם לא סביר שיקרה) יכול להתרחש בישראל (כמה אבסורדי שזה נשמע - תרחישכזה אינו בגדר ברבור שחור, אפרפר לכל היותר)
    (20:30) אלון פיאדה:ובואו ניקח תרחיש כי מוטלות על ישראל סנקציות כלכליות (כפי שהוטלו על רוסיה) ומעבר להם
    (20:31) אלון פיאדה:ובנוסף לסנקציות הכלכליות, אם וכאשר יוטלו, נדרש להוסיף דלק למדורה ולהוסיף חרם מוצרים
    (20:31) אלון פיאדה:וכמובן שהכוונה שלי היא בגלל המצב הגיאופוליטי (כפי שאיומים נשמעים כל הזמן)
    (20:34) אלון פיאדה:ולתוך הקלח תוסיפו את המצב הכלכלי הרופף בחלק מהמדינות שאליהם ישראל מיצאת (לדוגמה רוסיה)
    (20:34) אלון פיאדה:וותרחיש של סופר אנפלציה אינו בגדר בלתי סביר - אלא עניין של זמן אם הדברים לא השתנו

(20:35) אלון פיאדה:ותוסיפו לכך בחירות בישראל וחוסר תמיכה של ארה"ב (שם יש לאובמה שנתיים והוא לא צריך לדאוג לבחירות הבאות שלו)
    (20:35) itzik444:ואם לא עדיף בזמן הזה לעבור להשקעה באגח חול (ארה"ב או קונצרני ), צמוד דולר
    (20:36) אלון פיאדה:וואפשרות של התחדשות לחימה (שכפי שראינו מחקה את העליות וכיווצה את הכלכלה הישראלית בשני הרבעונים האחרונים
    (20:36) אלון פיאדה:וותבלו תמונה מצב די עגומה - גם עבור השקעה באגח מדינת ישראל (בטח ובטח במקרה של שקלי)
    (20:37) אלון פיאדה:ומצטער להיות נושא הבשורות הרעות
    (20:37) אלון פיאדה:ווהתרחיש שתיארתי פה - אני לא מאמין במימושו
    (20:37) אלון פיאדה:ואך בהגיעי לבצע השקעות - בהחלט הדבר נלקח בחשבון
    (20:37) אלון פיאדה:ולגבי אגח חול ואגח דולרי...
    (20:3 אלון פיאדה:וכפי שכתבתי בחצי שנה האחרונה - הדולר היה צריך להתחזק, ערכים של 4 שקלים הם ערכים נורמלים
    (20:3 אלון פיאדה:ווראינו את ההתממשות של הדבר בחודש - חודש וחצי האחרונים
    (20:40) אלון פיאדה:וכך שאני עשיתי יותר מ- 10% על כלל התיק רק ממשחקי מטבע (טוב יותר מביצועי האגחים שאליהם דיברנו עד כה - בזמן קצר יותר משנה - ובסיכון נמוך יותר [לדעתי])
    (20:40) אלון פיאדה:ואך האם להשקיע באגח חו"ל או בצמוד דולר
    (20:40) אלון פיאדה:ולא בטוח
    (20:41) אלון פיאדה:ואם אתה מאמין כמוני (דרך אגב לא בטוח שכרגע הזמן להיכנס כי אני מאמין במימוש לפני המשך עליות)
    (20:41) אלון פיאדה:ואם אתה מאמין כמוני בערך המטבע
    (20:41) אלון פיאדה:ועדיף לגדר ולא להשקיע בנכס צמוד
    (20:42) אלון פיאדה:ושכן כל השקעה שאינה ישירה מול אותו סיכון מוסיפה שיכון נוסף
    (20:42) אלון פיאדה:ו*סיכון
    (20:42) אלון פיאדה:וכלומר
    (20:42) אלון פיאדה:ואם נקח כדוגמה את ההשקעה באגח חו"ל
    (20:42) אלון פיאדה:ואז נכון שמביא את הערך של שינוי ערך מטבע שיכול לשחק לטובתנו, אך מכניס סיכונים אחרים
    (20:43) אלון פיאדה:ולדוגמה של מדינה/חברה או של כשל שוק (שוב כפי שראינו לפני 4 שנים)
    (20:44) אלון פיאדה:ואם ניקח אגח דולרי - אז שוב לא מנטרל את הסיכון של השוק הישראלי שתואר מעלה
    (20:44) אלון פיאדה:ותוכל להשקיע ישירות בדולר (בהנחה שהמטבע מושקע קדימה - לדוגמה בנכסים מניבים)
    (20:44) itzik444:וותעודה על אגח חול , מפזר את הסיכון
    (20:45) אלון פיאדה:ואו בפוטים/קולים - לא למשקיעים מתחילים
    (20:46) אלון פיאדה:ושוב - כל כניסה לנכס מביא את הסיכון של הנכס פנימה - ואז אנו מדברים על דבר אחר לחלוטין (סיכון נכס גדול הרבה יותר מהרווח הפוטנציאלי של מטבע)
    (20:46) אלון פיאדה:ואנו יכולים להרוויח 10-15% נוספים או להפסיד ערכים דומים במטבע.
    (20:46) אלון פיאדה:ומה הסיכון/סיכוי של הנכס האחר?
    (20:46) אלון פיאדה:ואם באותו סדר גודל או גדול יותר?
    (20:47) ROSI14:וערב טוב האם השקעה באגח מדינה ל9-10 שנים כדאית עכשיו? מחפשת אפיק סולידי
    (20:47) itzik444:ובמצב הנוכחי יש אי בהירות גדולה
    (20:4 אלון פיאדה:ושים לב למה שאתה אומר - יש אי בהירות גדולה! זו בדיוק הנקודה, ולכן השקעה צריכה להיות נקודתית ויש להמתין מחוץ לשוק. כאשר יש חוסר במידע נוצר הסיכון האמיתי...
    (20:4 אלון פיאדה:והסיכון (לשיטתי) אינו בתשואת השוק (שכן יש כשלי שוק רבים)
    (20:4 אלון פיאדה:ואלא בחוסר המידע
    (20:49) אלון פיאדה:ולגבי השקעה סולידית באגחי מדינה
    (20:49) אלון פיאדה:ושוב למי שחי בישראל ומעוניין להיות בשוק, ולא פוחד ממחיקה של הכסף על הנייר
    (20:50) אלון פיאדה:ואז כניסה לאגח מדינה צמוד מדד לטווחי זמן של 9-10 שנים (מה שאומר שלא מוכרים ולא מממשים בטווח הזמן הזה גם אם יורד ב- 10%) אז ניתן לעשות זאת...
    (20:50) אלון פיאדה:והאם מדובר בהשקעה טובה - לדעתי לא!
    (20:50) אלון פיאדה:והאם יש סיכוי להפסד - ברור שכן
    (20:51) itzik444:ומה לדעתך השקעה טובה היום
    (20:51) ROSI14:ותודה
    (20:51) אלון פיאדה:והאם כניסה לנייר צמוד מדד של המדינהלעשר שנים עם תשואה נטו חיובית של 1% תחת כל ההנחות הנ"ל מסוכנת - ככל הנראה שלא...
    (20:51) אלון פיאדה:וערך הכסף בצמוד מדד ישחק פחות מהמציאות (ועדיין ישחק)
    (20:51) אלון פיאדה:ואחוז תשואה מובטח
    (20:52) אלון פיאדה:וואם ישראל לא תשלם את החובות שלה זו תיהיה הבעיה הפחות גדולה של תושבי ישראל
    (20:52) אלון פיאדה:וכך שניתן לבצע - אך לא מומלץ
    (20:52) אלון פיאדה:ולמה לא מומלץ?
    (20:52) אלון פיאדה:וכי הריבית בשוק בטווח של 2-3 שנים תעלה ואז מחיר הנייר ירד
    (20:53) אלון פיאדה:ולדעתי עדיף להפסיד את השנתיים האלו (עם מדדים נמוכים) ולהיכנס בעתיד, עם תשואות גבוהות יותר
    (20:53) אלון פיאדה:ובנקודת הסיום, ככל הנראה תשארו עם יותר כסף
    (20:53) אלון פיאדה:ולגבי השקעה טובה היום...
    (20:53) itzik444:ומה לגבי אגח מדינה ברבית משתנה
    (20:53) אלון פיאדה:וקודם כל - גם להיות בחוץ זו החלטה שיש לה משמעות
    (20:54) אלון פיאדה:והיא מאפשרת כניסה עתידית עם ערך תיק מלא בלי להרוויח או להפסיד את מה שיהיה בשוק שבו חסרים נתונים
    (20:54) ROSI14:ולאו דווקא צמודה האם השקלית כדאית היות וכיום אין כמעט אפיק סולידי להשקעה בגלל הריבית המאוד נמוכה
    (20:54) אלון פיאדה:ואני אישית מאמי כי ההשקעה הטובה ביותר כיום נמצאת בנדלן בארה"ב
    (20:55) אלון פיאדה:ואבל אני מבין שלא כולם יכולים לעשות זאת
    (20:55) אלון פיאדה:ואני מתנגד באופן עקרוני לשקלית
    (20:55) tatoo:וערב טוב.נדלן ארהב מתכוון קרנות ריט?
    (20:56) ROSI14:והשקעה פיזית בנדלן או באמצעות קרנות?
    (20:56) אלון פיאדה:וזה כמו לומר שאני משלם ביטוח מבנה אבל חוסך על הביטוח של רעידות אדמה
    (20:56) אלון פיאדה:ואני חוסך כסף (מקביל לעושה כסף בין שני החלופות - הרי הכל יחסי כפי שאינשטיין אמר)
    (20:57) אלון פיאדה:ואבל במקרה של רעידת אדמה (אינפלציה גבוהה) אני לא מבוטח כלל
    (20:57) אלון פיאדה:ומה הסיכוי לרעידת אדמה גדולה בישראל?
    (20:57) אלון פיאדה:ופעם במאה שנה יש רעידה גדולה (האחרונה היתה לפני מעל ל-100 שנה)
    (20:57) אלון פיאדה:ואז האם אני לא עושה ביטוח נגד רעידת אדמה?
    (20:5 אלון פיאדה:וזה בדיוק כמו לא לקנות ביטוח נגד אינפלציה
    (20:5 אלון פיאדה:ונכון שכרגע לא נראה שיש "סיכוי" לאינפלציה גבוהה
    (20:59) אלון פיאדה:ואך גם ברוסיה (שוב) לא חשבו שיהיה! גם בבולגריה לא חשבו שיהיה! (והיתה אינפלציה ענקית לפני פחות מעשור)!
    (20:59) אלון פיאדה:וגם בטורקיה לא חשבו שיהיה (וכבר לאניתן לספור שם את האפסים על המטבע)
    (20:59) אלון פיאדה:ווגם בישראל לא חשבו שיהיה ואז באו שנות השמונים (שהם המקור להצמדות לאינפלציה - שלא קיימות כמעט בשום מקום אחר בעולם)
    (21:00) אלון פיאדה:ואני אישית מאמין בהשקעה ישירה, אך שוב לא מתאים לכולם, קרנות - צריך בדיקה מעמיקה...
    (21:00) ROSI14:וגם פה עברו אינפלציה מטורפת בשנות השמונים מה הסיכוי שיחזור?
    (21:01) אלון פיאדה:וולא ניכנס לנושא זה כאן בכל מקרה - שכן צאט בנשא אג"ח - לא השקעות חו"ל �
    (21:01) אלון פיאדה:וזה בדיוק מה שאני כותב, היה בשנות השמונים.
    (21:01) אלון פיאדה:ומה הסיכוי שיחזור?!?
    (21:01) אלון פיאדה:ודי גבוה אם אתה שואל אותי
    (21:01) אלון פיאדה:וזה רק עניין של זמן
    (21:01) אלון פיאדה:ושים לב
    (21:01) אלון פיאדה:ואני לא אומר כי יקרה כעת
    (21:01) אלון פיאדה:ואבל בטווח הזמן הארוך
    (21:01) אלון פיאדה:ובהחלט אופציה קיימת
    (21:02) אלון פיאדה:ומה זה אומרת מה הסיכוי שיחזור
    (21:02) אלון פיאדה:ואם קרה בעבר יקרה בעתיד - שלא יהיה לכם ספק
    (21:03) אלון פיאדה:ושאלה קטנה לסיום, מישהו...
    (21:03) tatoo:ואז מה בכל זאת עושים מחר?
    (21:03) itzik444:וריבית בארהב תעלה בקרוב איך ישפיע על השוק
    (21:04) ROSI14:ו(אם את שואלת (רוזי)�) מה דעתך על תל בונד 20,40 ?
    (21:04) אלון פיאדה:ולגבי מחר - אתה יודע למי שייכים הפתרונות... אין קסמים. במצב הנוכחי, כפי שאמרתי, עדיף להיות בחוץ... תזכרו גם זו אופציה - ואופציה טובה
    (21:04) אלון פיאדה:ולגבי הריבית בארה"ב
    (21:05) tatoo:וכלומר עוש
    (21:05) אלון פיאדה:וקודם כל לדעתי, למרות הדיבורים, ואני באמת שלא מומחה בתחום, לא סביר שיעלה בחצי שנה הקרובה
    (21:05) אלון פיאדה:וסביר להניח שאם יעלה, יהיה רק לקראת סוף 2015, יכול להיות שאפילו רק 2016 (לפני זה זה יהיה לדעתי הפתעה)
    (21:06) tatoo:ולהיות בו"ש אובמטח?
    (21:06) אלון פיאדה:ואז למה מדברים -קודם כל כי זו אופציה
    (21:06) tatoo:ובמטח
    (21:06) אלון פיאדה:ואבל יותר מכך בשביל להכין את השוק... דיבורים מסוג זה לרוב מקדימים את המאוחר
    (21:06) אלון פיאדה:וומה תיהיה ההשפעה של עליה כזו
    (21:06) אלון פיאדה:וככל הנראה פיחות בשקל
    (21:06) ROSI14:ואיזה אחוז מתיק כדאי להשקיע במטח?
    (21:07) אלון פיאדה:ואך מעבר לכך עליות בבורסה (שיגררו גם לישראל)
    (21:0 itzik444:ויביא לעליה בריבית בארץ וירידה בתשואות
    (21:0 אלון פיאדה:ובטווח הארוך יותר - יטיב עם היצוא, ולכן נראה גם שיפור (גם אם בטווח זמן ארוך יותר) של התוצאות העסקיות של החברות (בישראל, אך גם בארה"ב)
    (21:0 אלון פיאדה:וואם מסתכלים על אג"ח (במיוחד אגח מדינה)
    (21:09) tatoo:ובינתיים לשבת בעו"ש או במט"ח?
    (21:09) אלון פיאדה:ואז כן, גם ישראל תצטרך להעלות ריבית (למרות שלדעתי יעלו קודם בארץ לפני שיעלו בארה"ב)
    (21:09) אלון פיאדה:ומה שיגרור ירידה של מחירי הניירות בשוק - ולהפסד גדול של משקיעים סולידים
    (21:09) אלון פיאדה:וואם רק ניגע בקצה המזלג בנושא
    (21:10) אלון פיאדה:ואז נוכל לציין כי הדבר יביא לכך שהמשקיעים מהציבור הרחב (המשקיע הלא מתוחכם)
    (21:10) אלון פיאדה:וימשוך בהפסד (פעם נוספת) את השקעתו מהבורסה
    (21:10) אלון פיאדה:ומה שיכול להביא לירידות רוחביות (פניקה)
    (21:11) אלון פיאדה:וולאיפה הכסף הזה יזרום לדעתכם?
    (21:11) אלון פיאדה:ואם הייתי צריך לנחש - לליבוי נוסף של שוק הנדלן בישראל
    (21:11) אלון פיאדה:ואך אני לא רוצה להיות מביא הבשורות הרעות
    (21:11) אלון פיאדה:ואז נסיים את הדברים בכך �
    (21:12) tatoo:ותודה
    (21:12) ROSI14:ותודה
    (21:12) אלון פיאדה:וועד לפעם הבאה
    (21:12) אלון פיאדה:ושיהיה לכולם חג שמח
    (21:12) itzik444:ותודה ,היה מאוד מעניין
    (21:12) אלון פיאדה:וואם לדעתכם הצאט נתן לכם ערך ולמדתם או הבנתם משהו חדש
    (21:13) אלון פיאדה:ואשמח אם תפיצו א תהבשורה
    (21:13) ROSI14:וחג שמח ושיהיו רק בשורות טובות
    (21:13) אלון פיאדה:וונוכל לראות משתתפים רבים יותר ביום ראשון הבא �
    (21:13) tatoo:ואכן מאלף ושוב תודה
    (21:13) אלון פיאדה:ואז שיהיה לכולם שבוע טוב
    (21:13) אלון פיאדה:ווהמשך מסחר רווחי
    (21:13) אלון פיאדה:ומי שרוצה לעבור על הדברים פעם נוספת
    (21:14) אלון פיאדה:ואני מפרסם את התמליל בפורום...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

(20:15) אלון פיאדה: שלום לכולם
    (20:15) אלון פיאדה: וערב טוב
    (20:15) אלון פיאדה: מצטער על האיחור
    (20:15) אלון פיאדה: פקקים באיילון
    (20:16) אלון פיאדה: שאלות בנושא אגח
    (20:16) ronny1181: שלום אלון, מה שלומך?
    (20:17) ronny1181: אשמח אם נתחיל מאפריקה
    (20:17) מומחה: ערב טוב אלון, האם אפשר להרחיב על השפעת המשבר ברוסיה עלינו
    (20:17) אלון פיאדה: אפריקה כרגע עלהגבול של הזדמנות לדעתי
    (20:18) אלון פיאדה: הבעיה היא התלות הגדולה בערך המטבע - מה שיכול למחוק הכנסות בשנה -שנתיים הקרובות ולכן להכניס לבעיה של פדיון
    (20:18) אלון פיאדה: אך ערך המטבע (הרובל) לאישפיע בטווח הארוך על ערך הנכסים עצמם
    (20:18) אלון פיאדה: ואת זה השוק כרגע לא באמת משקלל
    (20:19) itzik444: ערב טוב ! דעתך מבני תעשיה.האם הזדמנות ?
    (20:19) אלון פיאדה: הבעיה של המקיעים מתחילה בזה שלא היו צריכים להיות באגח מלכתחילה (מצטער אם אני זורע מלח על הפצעים)
    (20:19) אלון פיאדה: אך כתבתי על זה בעבר
    (20:19) אלון פיאדה: נסחרו לפני פרוץ המשבר הנוכחי ברוסיה בערכים גבוהים (ותשואות נמוכות).
    (20:19) אלון פיאדה: ואני מזהיר כל הזמן נגד כניסה לניירות מסוג זה
    (20:20) אלון פיאדה: בין האפשרות לקבל 2-3 אחוז תשואה לבין להיות בחוץ - עדיף להיות בחוץ... אך זו דעתי בלבד
    (20:20) אלון פיאדה: ולה כך הדבר?
    (20:20) אלון פיאדה: כי מספיק שאחד לעשר קורה משהו מסוג זה (ומשברים תמיד יש) אז מפסידים... אחד לחמש-עשרה/עשרים אז לא מרוויחים ולא מפסידים...
    (20:21) אלון פיאדה: אז למה להיות בפנים.
    (20:21) אלון פיאדה: אני טוען - עדיף להיות בחוץ ואז להיכנס בהזדמנות של אותו אחד שנפל.
    (20:21) דוידיק: אלון מה יהיה עם תעש?
    (20:21) itzik444: אתה מתכוון גם לממשלתי ?
    (20:21) אלון פיאדה: ואם לא נסתכל לאחור (שאין בכך טעם בכל מקרה) - בואו נראה מה קורה קדימה....
    (20:22) אלון פיאדה: אני מדבר על אפריקה ספציפית כרגע (מייד התייחס גם לקונצרנים האחרים וגם לממשלתי)
    (20:22) אלון פיאדה: אז במקרה של האגחים של אפריקה, לדעתי עדיין מוקדם מדי להיכנס
    (20:22) אלון פיאדה: סביר להניח כי בערך נוכחי לאורך זמן כן ייצג רווח הוני (אם כי לא בטוח)
    (20:23) אלון פיאדה: אך סביר עוד יותרכי לפני שזה יקרה המחיר יהיה עוד נמוך יותר
    (20:23) אלון פיאדה: אם ניקח בחשבון את ההודעות שצפויות לנו בהמשך (יציאה להסדר חוב נוסף, דיבורים על דחייה או תספורת, וכל שאר הדברים שחווינו לפני 3-4 שנים)
    (20:24) אלון פיאדה: אז אם נתייחס להודעות עתידיות - הסבירות להודעות לא טובות (שיביאו לירידות נוספות [גם אם לא מוצדקות] גבוהה).
    (20:24) אלון פיאדה: כמו כן לא כל הסיכונים נחשפו בנתיים
    (20:26) אלון פיאדה: לכל אלו ולשאלות נוספות ממתינים "תשובות" עתידיות - רובם ככל הנראה יתפסו בצורה לא טובה בשוק
    (20:26) אלון פיאדה: ולכן יגררו ירידות נוספות
    (20:26) אלון פיאדה: ואפריקה אינה לבדה
    (20:26) אלון פיאדה: מירלנד (וכל הפירמידה של פישמן) באותו המצב
    (20:27) אלון פיאדה: ואלו רק הבולטים שבחברוה
    (20:27) אלון פיאדה: שבחבורה
    (20:27) אלון פיאדה: ולמי ששאל על הממשלתי
    (20:27) אלון פיאדה: אז העקרון נכון גם שם - בוודאי!
    (20:27) אלון פיאדה: באחוז או שתיים תשואה (ופחות מכך) בהחלט לא שווה את ההחזקה לדעתי
    (20:28) אלון פיאדה: שימו לב אם היו אומרים לרוסי לפני שנה כי המצב הנוכחי של רוסיה סביר - הוא היה אומר שלא...
    (20:28) itzik444: לדעתך זמן לשבת על הגדר באגח
    (20:28) אלון פיאדה: ותראו מה קורה למטבע
    (20:29) אלון פיאדה: דבר דומה (גם אם לא סביר שיקרה) יכול להתרחש בישראל (כמה אבסורדי שזה נשמע - תרחישכזה אינו בגדר ברבור שחור, אפרפר לכל היותר)
    (20:30) אלון פיאדה: בואו ניקח תרחיש כי מוטלות על ישראל סנקציות כלכליות (כפי שהוטלו על רוסיה) ומעבר להם
    (20:30) אלון פיאדה: בנוסף לסנקציות הכלכליות, אם וכאשר יוטלו, נדרש להוסיף דלק למדורה ולהוסיף חרם מוצרים
    (20:31) אלון פיאדה: כמובן שהכוונה שלי היא בגלל המצב הגיאופוליטי (כפי שאיומים נשמעים כל הזמן)
    (20:34) אלון פיאדה: לתוך הקלח תוסיפו את המצב הכלכלי הרופף בחלק מהמדינות שאליהם ישראל מיצאת (לדוגמה רוסיה)
    (20:34) אלון פיאדה: ותרחיש של סופר אנפלציה אינו בגדר בלתי סביר - אלא עניין של זמן אם הדברים לא השתנו

(20:35
    ) אלון פיאדה: תוסיפו לכך בחירות בישראל וחוסר תמיכה של ארה"ב (שם יש לאובמה שנתיים והוא לא צריך לדאוג לבחירות הבאות שלו)
    (20:35) itzik444: אם לא עדיף בזמן הזה לעבור להשקעה באגח חול (ארה"ב או קונצרני ), צמוד דולר
    (20:36) אלון פיאדה: ואפשרות של התחדשות לחימה (שכפי שראינו מחקה את העליות וכיווצה את הכלכלה הישראלית בשני הרבעונים האחרונים
    (20:37) אלון פיאדה: ותבלו תמונה מצב די עגומה - גם עבור השקעה באגח מדינת ישראל (בטח ובטח במקרה של שקלי)
    (20:37) אלון פיאדה: מצטער להיות נושא הבשורות הרעות
    (20:37) אלון פיאדה: והתרחיש שתיארתי פה - אני לא מאמין במימושו
    (20:37) אלון פיאדה: אך בהגיעי לבצע השקעות - בהחלט הדבר נלקח בחשבון
    (20:37) אלון פיאדה: לגבי אגח חול ואגח דולרי...
    (20:38) אלון פיאדה: כפי שכתבתי בחצי שנה האחרונה - הדולר היה צריך להתחזק, ערכים של 4 שקלים הם ערכים נורמלים
    (20:38) אלון פיאדה: וראינו את ההתממשות של הדבר בחודש - חודש וחצי האחרונים
    (20:40) אלון פיאדה: כך שאני עשיתי יותר מ- 10% על כלל התיק רק ממשחקי מטבע (טוב יותר מביצועי האגחים שאליהם דיברנו עד כה - בזמן קצר יותר משנה - ובסיכון נמוך יותר [לדעתי])
    (20:40) אלון פיאדה: אך האם להשקיע באגח חו"ל או בצמוד דולר
    (20:40) אלון פיאדה: לא בטוח
    (20:41) אלון פיאדה: אם אתה מאמין כמוני (דרך אגב לא בטוח שכרגע הזמן להיכנס כי אני מאמין במימוש לפני המשך עליות)
    (20:41) אלון פיאדה: אם אתה מאמין כמוני בערך המטבע
    (20:41) אלון פיאדה: עדיף לגדר ולא להשקיע בנכס צמוד
    (20:42) אלון פיאדה: שכן כל השקעה שאינה ישירה מול אותו סיכון מוסיפה שיכון נוסף
    (20:42) אלון פיאדה: *סיכון
    (20:42) אלון פיאדה: כלומר
    (20:42) אלון פיאדה: אם נקח כדוגמה את ההשקעה באגח חו"ל
    (20:42) אלון פיאדה: אז נכון שמביא את הערך של שינוי ערך מטבע שיכול לשחק לטובתנו, אך מכניס סיכונים אחרים
    (20:43) אלון פיאדה: לדוגמה של מדינה/חברה או של כשל שוק (שוב כפי שראינו לפני 4 שנים)
    (20:44) אלון פיאדה: אם ניקח אגח דולרי - אז שוב לא מנטרל את הסיכון של השוק הישראלי שתואר מעלה
    (20:44) אלון פיאדה: תוכל להשקיע ישירות בדולר (בהנחה שהמטבע מושקע קדימה - לדוגמה בנכסים מניבים)
    (20:45) itzik444: ותעודה על אגח חול , מפזר את הסיכון
    (20:45) אלון פיאדה: או בפוטים/קולים - לא למשקיעים מתחילים
    (20:46) אלון פיאדה: שוב - כל כניסה לנכס מביא את הסיכון של הנכס פנימה - ואז אנו מדברים על דבר אחר לחלוטין (סיכון נכס גדול הרבה יותר מהרווח הפוטנציאלי של מטבע)
    (20:46) אלון פיאדה: אנו יכולים להרוויח 10-15% נוספים או להפסיד ערכים דומים במטבע.
    (20:46) אלון פיאדה: מה הסיכון/סיכוי של הנכס האחר?
    (20:46) אלון פיאדה: אם באותו סדר גודל או גדול יותר?
    (20:47) ROSI14: ערב טוב האם השקעה באגח מדינה ל9-10 שנים כדאית עכשיו? מחפשת אפיק סולידי
    (20:47) itzik444: במצב הנוכחי יש אי בהירות גדולה
    (20:48) אלון פיאדה: שים לב למה שאתה אומר - יש אי בהירות גדולה! זו בדיוק הנקודה, ולכן השקעה צריכה להיות נקודתית ויש להמתין מחוץ לשוק. כאשר יש חוסר במידע נוצר הסיכון האמיתי...
    (20:48) אלון פיאדה: הסיכון (לשיטתי) אינו בתשואת השוק (שכן יש כשלי שוק רבים)
    (20:48) אלון פיאדה: אלא בחוסר המידע
    (20:49) אלון פיאדה: לגבי השקעה סולידית באגחי מדינה
    (20:49) אלון פיאדה: שוב למי שחי בישראל ומעוניין להיות בשוק, ולא פוחד ממחיקה של הכסף על הנייר
    (20:50) אלון פיאדה: אז כניסה לאגח מדינה צמוד מדד לטווחי זמן של 9-10 שנים (מה שאומר שלא מוכרים ולא מממשים בטווח הזמן הזה גם אם יורד ב- 10%) אז ניתן לעשות זאת...
    (20:50) אלון פיאדה: האם מדובר בהשקעה טובה - לדעתי לא!
    (20:50) אלון פיאדה: האם יש סיכוי להפסד - ברור שכן
    (20:51) itzik444: מה לדעתך השקעה טובה היום
    (20:51) ROSI14: תודה
    (20:51) אלון פיאדה: האם כניסה לנייר צמוד מדד של המדינהלעשר שנים עם תשואה נטו חיובית של 1% תחת כל ההנחות הנ"ל מסוכנת - ככל הנראה שלא...
    (20:51) אלון פיאדה: ערך הכסף בצמוד מדד ישחק פחות מהמציאות (ועדיין ישחק)
    (20:51) אלון פיאדה: אחוז תשואה מובטח
    (20:52) אלון פיאדה: ואם ישראל לא תשלם את החובות שלה זו תיהיה הבעיה הפחות גדולה של תושבי ישראל
    (20:52) אלון פיאדה: כך שניתן לבצע - אך לא מומלץ
    (20:52) אלון פיאדה: למה לא מומלץ?
    (20:52) אלון פיאדה: כי הריבית בשוק בטווח של 2-3 שנים תעלה ואז מחיר הנייר ירד
    (20:53) אלון פיאדה: לדעתי עדיף להפסיד את השנתיים האלו (עם מדדים נמוכים) ולהיכנס בעתיד, עם תשואות גבוהות יותר
    (20:53) אלון פיאדה: בנקודת הסיום, ככל הנראה תשארו עם יותר כסף
    (20:53) אלון פיאדה: לגבי השקעה טובה היום...
    (20:53) itzik444: מה לגבי אגח מדינה ברבית משתנה
    (20:53) אלון פיאדה: קודם כל - גם להיות בחוץ זו החלטה שיש לה משמעות
    (20:54) אלון פיאדה: היא מאפשרת כניסה עתידית עם ערך תיק מלא בלי להרוויח או להפסיד את מה שיהיה בשוק שבו חסרים נתונים
    (20:54) ROSI14: לאו דווקא צמודה האם השקלית כדאית היות וכיום אין כמעט אפיק סולידי להשקעה בגלל הריבית המאוד נמוכה
    (20:54) אלון פיאדה: אני אישית מאמי כי ההשקעה הטובה ביותר כיום נמצאת בנדלן בארה"ב
    (20:55) אלון פיאדה: אבל אני מבין שלא כולם יכולים לעשות זאת
    (20:55) אלון פיאדה: אני מתנגד באופן עקרוני לשקלית
    (20:55) tatoo: ערב טוב.נדלן ארהב מתכוון קרנות ריט?
    (20:56) ROSI14: השקעה פיזית בנדלן או באמצעות קרנות?
    (20:56) אלון פיאדה: זה כמו לומר שאני משלם ביטוח מבנה אבל חוסך על הביטוח של רעידות אדמה
    (20:56) אלון פיאדה: אני חוסך כסף (מקביל לעושה כסף בין שני החלופות - הרי הכל יחסי כפי שאינשטיין אמר)
    (20:57) אלון פיאדה: אבל במקרה של רעידת אדמה (אינפלציה גבוהה) אני לא מבוטח כלל
    (20:57) אלון פיאדה: מה הסיכוי לרעידת אדמה גדולה בישראל?
    (20:57) אלון פיאדה: פעם במאה שנה יש רעידה גדולה (האחרונה היתה לפני מעל ל-100 שנה)
    (20:57) אלון פיאדה: אז האם אני לא עושה ביטוח נגד רעידת אדמה?
    (20:58) אלון פיאדה: זה בדיוק כמו לא לקנות ביטוח נגד אינפלציה
    (20:58) אלון פיאדה: נכון שכרגע לא נראה שיש "סיכוי" לאינפלציה גבוהה
    (20:59) אלון פיאדה: אך גם ברוסיה (שוב) לא חשבו שיהיה! גם בבולגריה לא חשבו שיהיה! (והיתה אינפלציה ענקית לפני פחות מעשור)!
    (20:59) אלון פיאדה: גם בטורקיה לא חשבו שיהיה (וכבר לאניתן לספור שם את האפסים על המטבע)
    (21:00) אלון פיאדה: וגם בישראל לא חשבו שיהיה ואז באו שנות השמונים (שהם המקור להצמדות לאינפלציה - שלא קיימות כמעט בשום מקום אחר בעולם)
    (21:00) אלון פיאדה: אני אישית מאמין בהשקעה ישירה, אך שוב לא מתאים לכולם, קרנות - צריך בדיקה מעמיקה...
    (21:00) ROSI14: גם פה עברו אינפלציה מטורפת בשנות השמונים מה הסיכוי שיחזור?
    (21:01) אלון פיאדה: ולא ניכנס לנושא זה כאן בכל מקרה - שכן צאט בנשא אג"ח - לא השקעות חו"ל ﷯
    (21:01) אלון פיאדה: זה בדיוק מה שאני כותב, היה בשנות השמונים.
    (21:01) אלון פיאדה: מה הסיכוי שיחזור?!?
    (21:01) אלון פיאדה: די גבוה אם אתה שואל אותי
    (21:01) אלון פיאדה: זה רק עניין של זמן
    (21:01) אלון פיאדה: שים לב
    (21:01) אלון פיאדה: אני לא אומר כי יקרה כעת
    (21:01) אלון פיאדה: אבל בטווח הזמן הארוך
    (21:01) אלון פיאדה: בהחלט אופציה קיימת
    (21:02) אלון פיאדה: מה זה אומרת מה הסיכוי שיחזור
    (21:02) אלון פיאדה: אם קרה בעבר יקרה בעתיד - שלא יהיה לכם ספק
    (21:03) אלון פיאדה: שאלה קטנה לסיום, מישהו...
    (21:03) tatoo: אז מה בכל זאת עושים מחר?
    (21:03) itzik444: ריבית בארהב תעלה בקרוב איך ישפיע על השוק
    (21:04) ROSI14: (אם את שואלת (רוזי)﷯) מה דעתך על תל בונד 20,40 ?
    (21:04) אלון פיאדה: לגבי מחר - אתה יודע למי שייכים הפתרונות... אין קסמים. במצב הנוכחי, כפי שאמרתי, עדיף להיות בחוץ... תזכרו גם זו אופציה - ואופציה טובה
    (21:04) אלון פיאדה: לגבי הריבית בארה"ב
    (21:05) tatoo: כלומר עוש
    (21:05) אלון פיאדה: קודם כל לדעתי, למרות הדיבורים, ואני באמת שלא מומחה בתחום, לא סביר שיעלה בחצי שנה הקרובה
    (21:05) אלון פיאדה: סביר להניח שאם יעלה, יהיה רק לקראת סוף 2015, יכול להיות שאפילו רק 2016 (לפני זה זה יהיה לדעתי הפתעה)
    (21:06) tatoo: להיות בו"ש אובמטח?
    (21:06) אלון פיאדה: אז למה מדברים -קודם כל כי זו אופציה
    (21:06) tatoo: במטח
    (21:06) אלון פיאדה: אבל יותר מכך בשביל להכין את השוק... דיבורים מסוג זה לרוב מקדימים את המאוחר
    (21:06) אלון פיאדה: ומה תיהיה ההשפעה של עליה כזו
    (21:06) אלון פיאדה: ככל הנראה פיחות בשקל
    (21:06) ROSI14: איזה אחוז מתיק כדאי להשקיע במטח?
    (21:07) אלון פיאדה: אך מעבר לכך עליות בבורסה (שיגררו גם לישראל)
    (21:08) itzik444: יביא לעליה בריבית בארץ וירידה בתשואות
    (21:08) אלון פיאדה: בטווח הארוך יותר - יטיב עם היצוא, ולכן נראה גם שיפור (גם אם בטווח זמן ארוך יותר) של התוצאות העסקיות של החברות (בישראל, אך גם בארה"ב)
    (21:08) אלון פיאדה: ואם מסתכלים על אג"ח (במיוחד אגח מדינה)
    (21:09) tatoo: בינתיים לשבת בעו"ש או במט"ח?
    (21:09) אלון פיאדה: אז כן, גם ישראל תצטרך להעלות ריבית (למרות שלדעתי יעלו קודם בארץ לפני שיעלו בארה"ב)
    (21:09) אלון פיאדה: מה שיגרור ירידה של מחירי הניירות בשוק - ולהפסד גדול של משקיעים סולידים
    (21:09) אלון פיאדה: ואם רק ניגע בקצה המזלג בנושא
    (21:10) אלון פיאדה: אז נוכל לציין כי הדבר יביא לכך שהמשקיעים מהציבור הרחב (המשקיע הלא מתוחכם)
    (21:10) אלון פיאדה: ימשוך בהפסד (פעם נוספת) את השקעתו מהבורסה
    (21:10) אלון פיאדה: מה שיכול להביא לירידות רוחביות (פניקה)
    (21:11) אלון פיאדה: ולאיפה הכסף הזה יזרום לדעתכם?
    (21:11) אלון פיאדה: אם הייתי צריך לנחש - לליבוי נוסף של שוק הנדלן בישראל
    (21:11) אלון פיאדה: אך אני לא רוצה להיות מביא הבשורות הרעות
    (21:11) אלון פיאדה: אז נסיים את הדברים בכך ﷯
    (21:12) tatoo: תודה
    (21:12) ROSI14: תודה
    (21:12) אלון פיאדה: ועד לפעם הבאה
    (21:12) אלון פיאדה: שיהיה לכולם חג שמח
    (21:12) itzik444: תודה ,היה מאוד מעניין
    (21:12) אלון פיאדה: ואם לדעתכם הצאט נתן לכם ערך ולמדתם או הבנתם משהו חדש
    (21:13) אלון פיאדה: אשמח אם תפיצו א תהבשורה
    (21:13) ROSI14: חג שמח ושיהיו רק בשורות טובות
    (21:13) אלון פיאדה: ונוכל לראות משתתפים רבים יותר ביום ראשון הבא ﷯
    (21:13) tatoo: אכן מאלף ושוב תודה
    (21:13) אלון פיאדה: אז שיהיה לכולם שבוע טוב
    (21:13) אלון פיאדה: והמשך מסחר רווחי
    (21:13) אלון פיאדה: מי שרוצה לעבור על הדברים פעם נוספת
    (21:14) אלון פיאדה: אני מפרסם את התמליל בפורום...
    (21:14) ROSI14: ﷯﷯

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות