x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: עדכון על בז"ן ופטרוכימיים ושנה טובה

עדכון על בז"ן ופטרוכימיים ושנה טובה

סקירה: בז"ן, פטרוכימיים

טוב, ראשית אני רוצה להתחיל עם מס' מילים למצטרפים החדשים לאתר של שחקן: יש לכם את הזכות להיות חלק מהמשפחה המאוחדת הזו באתר המדהים הזה הן מהצד החומרי של המספרים והניתוחים הטכנים והן האנושי שעכשיו ביחד איתכם יכולים להצעיד את האתר עוד יותר קדימה מהיכן שהוא עכשיו, אז המון בהצלחה לכולם שנה טובה וחג שמח.
    זה הזמן לומר תודה לכל הצוות של האתר אשר עושים ימים כלילות כדי לאפשר לכולנו להשתמש באתר הזה: לשחקן, לליזי, לאפי, למורנו ואני בטוח לעוד מס' אנשים אשר עושים עבודת קודש אך נחבאים אל הכלים וכמו מרבית האנשים כאן שומרים על צניעותם הענווה, אז מכאן אני מחזק ידכם וישר כוח.
    ועכשיו לסקירה, הסקירה של היום תעסוק במניות פטרוכימיים ובז"ן אותם אני מסקר בעקביות, תוך פרסום מידע חדש והבאתם של המספרים הנכונים תוך קריאה של הדוחות ופרסתם בצורה פשוטה ונעימה לכולנו, לנתונים אלו אני מצרף את הניתוח הטכני כדי לקבל את התמונה המושלמת כמה שאפשר כדי להסיק את המסקנות הנכונות הרי בסופו של דבר כולנו כאן בשביל להשקיע נכון ולתרגם זאת לכסף, אז מוכנים? קדימה מתחילים:
    ברשותכם אני בוחר להתחיל עם בז"ן: בסקירות הקודמות פרסמתי כי בז"ן החלה בשיפוץ כללי של מס' מתקנים, השיפוץ בא ליידי ביטוי במס' ענפים כאשר השלושה העיקריים הם עבודה בזינות גבוהות יותר, שיפור באיכות הסביבה וחיסכון בחשמל.
    דרך אגב כתבתי זאת בסקירה הקודמת שהשבתת המתקנים לצורכי שיפוץ השפיעו באופן ישיר על הדוחות שפורסמו לפני כחודש וגרעו ממנו בצורה ניכרת.
    לפני כחודש ביצענו הפעלה מוצלחת של המתקנים שסיימו את השיפוץ, אני חייב לשתף אותכם בגילוי נאות שלי, הפעלת מתקנים בתעשייה הפטרוכימית היא לא אירוע של מה בכך מדובר באירוע מרגש מאין כמותו כל פעם מחדש, מדובר בעיר שלמה של צינורות, מדחסים, מגדלים ומשאבות וזה הליך הנדסי לא פשוט בכלל.
    זה הזמן לפרסם כי בז"ן החליטו לסגור יחידה שלמה של אחד המתקנים הישנים בתהליך הזיקוק עקב אי כדאיות כלכלית כתוצאה ממרווח הזיקוק הנמוך, כמובן שהדבר לא פורסם כדי לא ליצור פאניקה של המשקעים שגם ככה לא מקלים חיים עם המנייה, למרות שמבחינה כלכלית כמובן שזה שיקול נכון ומתבקש מאחר והמתקן הישן היה מזהם את הסביבה, וצורך חשמל בכמויות גדולות יותר. כבר דברתי על זה בסקירות הקודמות שלי שזה בדיוק מה שמביאים האחים עופר וקוראים לזה "כדאיות כלכלית" כדי להצעיד את החברה כמה שיותר למעלה ולעבור את התקופה הקשה הזו.
    ועכשיו לבעיית הבעיות של בז"ן: בז"ן עומדת בפני מתיחת פנים משמעותית שתשנה את כל החברה מקצה לקצה עם בנייתו של המתקן: "פצחן מימני" הפרויקט כבר יצא לדרך אבל כדי להשלימו האחים עופר צריכים לגייס אג"ח בגובה של 500 מיליון דולר שחלקו הגדול יהיה עבור המוסדיים וחלק נוסף יהיה עבור המשקעים הפרטיים וכאן בדיוק הבעיה, נכון אתם צודקים צים, צים ושוב צים.
    עייני המוסדיים נושאים לראות מה יקרה ואיזה פיתרון יהיה עם האגח"ים של צים, יש חשש גדול כי הדבר עלול לגרום לנזק ישיר בבז"ן לגרום לפגיע ביכולת גיוס הכספיים שהייתה משהו שלא צפו בו בעייה ובכך לעלות עננה שלמה של סימני שאלה על פרויקט פצחן המימני.
    נק' נוספת היא העיקובים שחלים בפרויקט הגז הטבעי, אני מאמין שמרבית הקוראים כבר שמעו אבל למי שלא, אני ארשום מספר מילים על כך: המתקנים בבז"ן כבר כמעט ומוכנים לקליטת הגז הטבעי בעוד פרוייקט הגז מתעכב לו, כמובן ששימוש בגז יוזיל משמעותית את העליות ויפחית משמעותית את זיהום האוויר אך לצערנו מדינתנו היקרה אינה יכולה להעביר את קו הגז בתכנון המקורי אותה קבעה שחלקו עובר בשטחים של עיר הכרמל (דליית כרמל ועוספייה) ואינה מצליחה להגיעה להסדר עם הדרוזים להם הבעלות על הקרקע, לא ניכנס לשיקולים פולטים שיצרו את המחדל הגדול הזה אבל נכון להיום מדובר בעיקוב של לפחות חצי שנה.
    נשאלת השאלה מה לעשות? למי שמופסד על המנייה לא מוכרים בהפסד ולמי שלא נכנס למנייה בניגוד לפעמים הקודמות שסקרתי את בז"ן והמלצתי בחום היום אני כבר יותר סקפטי ואומר בצער רב כי בז"ן בטווח הקצר איננה ההשקעה הנכונה.
    אבל לאלה שכן מושקעים ישנה אלטרנטיבה והיא השקעה באחות החורגת פטרוכימיים.
    פטרוכימיים: גם עלייה כתבתי רבות בסקירות הקודמות, ביום חמישי שבוע שעבר פורסם הדוח השני של פטרוכימיים וכפי שציינתי לפני חודש בסקירה הקודמת ההפסד הינו 144 מיליון שקל ועושה רושם כי הרבעון השני של 2009 מכריע את מרבית החברות ומרביתן מדווחות על הפסדים, לא אחזור ואפרט על איך פטרוכימיים הגיעו להפסד (למי שמעוניין אפשר לקרוא זאת בסקירה הקודמת שלי) אלא ברצוני לעלות מס' נקודות שהם חומר למחשבה ל"הגשמה עצמית":
    לפני שלושה שבועות חזרתי מבית זיקוק בהולנד (רוטרדם) כמובן שהלכתי לצורכי עבודה אבל המהנדסים ההולנדים הם אנשים מדהימים ומיידי ערב בשעות המוקדמות של הערב ישבנו על כוס בירה צוננת והחלנו לדבר נו איך לא על עבודה ועבודה והמשבר הכלכלי (כאלה הם המהנדסים ) הבחור החל לדבר ואני מקשיב לו בלהט הדיבור שלו, ואז הוא התחיל לספר לי על המתקנים שלהם שמייצרים פוליאתילן ופוליפרופילן הוא סיפר לי שהמתקנים מושבתים כבר למעלה משנה וכך גם עוד המון מתקנים באירופה וכן גם במזרח המון חברות פשוט קרסו ופשטו רגל, מייד כאשר הגעתי חזרה ארצה החלתי לעשות בדיקה במפעל שצמוד לבז"ן כרמל אולפינים ושהיום הוא חלק מבז"ן, התוצאות הם מדהימות אכן כך הדבר, המון חברות בתחום הפולמרים פשוט קרסו וסגרו את המפעלים, לכרמל אוליפינים יש צבר הזמנות לעוד שנה והם אינם מצליחים לספק את הדרישה עבור כל המפעלים, הם עובדים ב 100% יכולת ועדיין לא מצליחים לעמוד בהזמנות כאשר הם מספקים 60% מהייצור למפעלים בארץ ועוד 40% לחו"ל בעיקר לאירופה.
    גם מעבר על הדוחות מראה כי למרות ההפסד של 144 מיליון שקל ישנו שיפור והחברה שעד לא מזמן הייתה על סף פשיטת רגל שרדה את המשבר ויוצאת לדרך חדשה:
    המאזן הכללי של החברה חזר לגדול והוא אומד על 3.5 מיליארד שקל ממש לפני פרוץ המשבר.
    המכירות גדלו פלאים ונאמדים על קרוב ל 395 מיליון שקל עוד נתון שמזכיר את התקופה מלפני המשבר.
    הרווח (תפעולי) נאמד על הפסד של 5 מיליון שקל בלבד לעומת הפסד של 208 מיליון שקל ברבעון הקודם.
    מצד שני התחייבויות החברה דווקא טיפסו מ 3.17 מיליארד ל 3.23 מיליארד.
    ההון העצמי חזר להיות חיובי ועומד על 250 מיליון שקל לעומת הפסד של 270 מיליון שקל, נכון שזה רחוק מהתקופה של לפני המשבר אך עדיין זה נמצא בשיפור אדיר.
    כצפוי ביום חמישי מייד לאחר פרסום הדוח המנייה קרסה 7.5% נכון לזמן כתיבת הסקירה אני לא רואה זריקה של סחורה והמנייה דווקא מתקנת מעט (כמובן שיכול להשתנות עד סוף המסחר) יש לייחס זאת לעובדה כי הציבור מחזיק רק 19% ממניות החברה ובעלי עניין מחזיקים 81%.
    נכון לרגע זה פטרוכימיים נמצאת במגמת ירידה, התיקון החל בשער של 1370 וקבל כובד ראש אחרי פרסום הדוחות, נכון לרגע זה התיקון עוד לא תם ויש להמשיך לעקוב אחר התנהגות המנייה.
    ברצוני לסיים את הסקירה באופן דומה לשאר הסקירות ולומר מס' מילים על כיוונו של השווק:
    רבות אנו מדברים על התיקון שהולך וקרב עוד כאשר המעוף היה בשער 800 וגם ב 900 ובייחוד בקרבה לשער 1000 אך כל פעם כאשר היינו משוכנעים כי אכן אנו חוזרים לגל ירידות כוחות פיזקלים המלווים בקסמי הארי פוטר הצליחו לגרום לשינוי מגמה ולמשוך את המעוף לשיאים חדשים, ולכן בזמנים כאלה בהם האי וודאות שוררת באחד העם ובאמת שקשה לחזות יש לנקוט בסופר זהירות זיכרו כי כוחו של המשבר/ קריסה הוא לבוא בדיוק מתי שנחשוב כי היא כבר מאחורינו (אם תבוא).
    ולכן בתקופה הנ"ל כדאי לשקול בכובד ראש קניית מניות, אני למשל לא קונה עוד מניות חדשות מלבד לתיק שיש לי וגם לא מחזק אותם ואף מוכר רווח כל פעם שיש רווח מסוים (בריינסוויי).
    אני רוצה לסיים בחג שמח שנה טובה לכולנו אין לי ספק כי תקופה מאתגרת היא לפנינו אז שנה מתוקה מדבש וירוקה מתמיד והכל בשביל הגשמה עצמית מהאדם הזקוף – ARL.
    כל מה שאני כותב הוא על דעתי בלבד למי שיש שאלות אז בכייף מקווה שעזרתי
    האדם הזקוף -ARL.
    האדם הזקוף

Re: עדכון על בז"ן ופטרוכימיים ושנה טובה

כל הכבוד.
    פשוט כל הכבוד.

ממתין לסקירה על בריינסווי

מעולה!
    שנה טובה.

אחלה סקירה יישר כח

ארל אתה תותח

תודה רבה

מחכה גם לסקירה על בריינסווי :-)

תודה ארל יישר כח!

אתה משקיע כהרגלך תענוג לקורא
    חן חן על המחמאות

שנה טובה!

תודה על הסקירה, אני מושקע באג"ח של הפטרוכימיים ב' וזה הסביר לי למה יש ירידות.

ארי אני כל הזמן צובט את עצמי בכדי להאמין שאני קורא את סקירותיך אתה איש ישר נעים הליכות הלואי והיו כמותך בארצנו עוד כמה אלפים ההינו יכולים להיות בפסגת העולם לעונג הוא לי להקרא ידידך אני מאחל לך חג שמח שנה של ברכה של הצלחה לך לאשתך ולכל מי שקרוב אילך מאחל לך שתקנה בית בקרוב שאתה תגיע לפיסגה שאתה חולם עליה כי מגיע לך

כל הכבוד . סקירה איכותית גם למי שלא מבין במניות .אהבתי לקרא פעמיים ואשוב לקרא בשלישית .
    שנה טובה והצלחה מכל הלב . דוק . :roll:

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות