x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: סוף מחזור בבורסה ?

סוף מחזור בבורסה ?

שלום,

אתמול שמעתי תוכנית ברדיו והעלו שם נקודה שתפסה את תשומת ליבי...
    אמרו שאנחנו לקראת סוף המחזור בבורסה (ישנם מחזורים של 5-6 שנים) שלאחריו יש נפילה ולאחר מכן התאוששות.
    האם כדאי לי לממש את הרווחים שעשיתי עד היום ולהמתין לנפילה לצורך כניסה מחדש ?

ברור לי שלא ניתן לחזות מתי באמת זה יקרה, ובזמן הזה ניתן "להפסיד" רווחים נוספים.
    האם הסממנים שהיו לפני הנפילה ב 2008 מופיעים גם עכשיו?

תודה מראש,
    אור

לא תקבל משום מומחה תאריך מדוייק ! יש מומחים שמדברים על מחזור של 7 שנים ,קבל דוגמא-http://wealthydebates.com/will-seven-year-cycle-crash-economy/.כמו כן יש ממוחים שאומרים שעוד יש עליות ושיאים חדשים לפננו . גם אם יבוא תיקון מי יודע מה גודלו ומתי הוא יסתיים? מה אתה עושה אם הכסף שמשכת ע"מ להרויח ממנו באפיק אחר? ההחלטות הם אישיות של כל אדם שצריך לנתח את מעמדו הכלכלי ובצעד מחושב לכלכל את התנהלותו הכלכלית .לכן לדעתי הדיון עקר
    נערך לאחרונה על ידי golzvi, 08.12.2014 בשעה 12:36

שאלתי את שחקן שאלה דומה:

"פעמים רבות בסקירותיך השונות אתה אומר דברים בסגנון:"מעריך תיקון אך לא מפולת", שאלתי אליך היא (להלן שאלת מליון הדולר...), מהם הפרמטרים והאינדיקטורים המרכזיים שעתידים בסבירות הגבוהה ביותר לנבא משבר בשווקים (סטיית תקן? החזקות הציבור במניות? ריביות גבוהות?) והאם פרמטרים אלו (במידה וקיימים) אכן עזרו לך/לכם להעריך ולהיערך למשבר 2008?

תודה ושבוע טוב"

וזה מה שהוא השיב לי:
    "
    בוקר טוב.
    אתחיל מהסוף - נערכנו למשבר 2008 בערך מפברואר ובמידה רבה הופתענו מהעיכוב עד אוגוסט. חשוב לזכור שבניגוד למה שהרוב משייכים ל 2008 החל מדצמבר 2007 השווקים נבלמו וירדו, והחלה חריקה משמעותית בכל הפרמטרים.
    מה למעשה הוביל אותנו אז להערכות מוקדמות וכוחו יפה גם להיום?
    1. שוק האגח והקונצרני בפרט. שוק זה מקדים את שוק המניות ומרגע שישנה עליה בתשואות (ירידה במדד) אנחנו מבינים שהחלחול למניות בלתי נמנע. אם ניקח בקטן את הכדאיות לרכוש את כלכלית או אגח של כלכלית הנסחר ב 20% לשנה, ברור שנעדיף את האופציה השניה. אם אותו אגח יטפס כבר ל 30% ושוק המניות (במקרה זה מניה) לא תצנח (ויותר) יש כאן עיוות ממשי.
    אנחנו מעריכים פחות או יותר את תלבונד 20 ברמת 313-4 כרמה קריטית שלאחריה שוק המניות יבלם וככל שהוא יוסיף מטה הדבר יפגע גם במניות.
    2. סטית התקן- לפני 2008 לא ראינו אמנם סטיה 30 במהלך השנה הקודמת אבל ראינו מפלס עצבנות עולה. מה שהיה 15 עלה בממוצע ב 2% מדי חודש ובאופן עקבי. כעת הסטיה אף יותר נמוכה ולכן לאחר החודש הראשון בו יהיה "זינוק" מסטיה 8 ל 11-12 נצפה לעקביות.
    3. יחסי גלום-יציג. אין מה לדבר על ירידה חדה כל עוד הגלום נסחר באופן עקבי מעל היציג. רק לאחר שהיוצרות יתהפכו באופן עקבי (!!!) אז נוכל לדבר על נפילה. יחס שווה ביניהם יכול להיות שווה ערך לירידה של 2-4% בחודש אך זו כאמור לא נפילה אלא בגבולות תיקון חודשי נסבל."

אני רואה שרן אכן העתיק את תשובתי ואלו גם הנקודות המרכזיות.
    בנוגע למחזוריות הבורסה - נפלת ב 2008 ואז נפלת גם ב 2011. לא הייתי מסתמך יותר
    מדי על הסטוריה זו גם אם נדמה שהפעם 2015 מזמינה תיקון רציני.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות