פוקוס מאקרו
ארה"ב
יציבות בשוק התעסוקהממוצע התביעות החדשות לתשלום דמי אבטלה בארבעת השבועות האחרונים עלה ל-285 אלף תביעות, אולם נותר קרוב לרמתו הנמוכה ביותר מאז פברואר 2006. סקר "JOLTS", סקר הבוחן את נתוני המשרות הפנויות בשוק העבודה, הצביע על ירידה קלה בהיקף המשרות הפנויות, אך רמת המשרות נותרה קרובה לשיאה בעשור האחרון.

שיפור במצב הצרכן האמריקאי
קצב המכירות הקמעונאיות עלה ב-0.3% בחודש אוקטובר, לעומת צפי האנליסטים לעלייה של 0.2%, וזאת לאחר ירידה של 0.3% בחודש ספטמבר. מדד הליבה עלה אף הוא ב-0.3% זאת לאחר שבחודש ספטמבר לא נרשם שינוי במדד זה. מבחינת הציפיות לעתיד: מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן עלה לרמה של 89.4 נקודות בחודש נובמבר, לעומת צפי לעלייה לרמה של 87.3 נקודות ו-86.9 נקודות בחודש אוקטובר. יש לציין כי רמה זוהי רמתו הגבוהה ביותר של המדד מאז יולי 2007.

אירופה
צמיחה קלה בכלכלת אירופה
כלכלת גוש האירו צמחה ברבעון השלישי בשיעור מעט גבוה מהציפיות המוקדמות וזאת בשיעור של 0.2% לעומת צפי לצמיחה של 0.1%. יש לציין כי בשנה האחרונה גוש האירו צמח בשיעור נמוך של 0.8% בלבד. בתוך כך, מדד המחירים לצרכן בגוש האירו אשר פורסם השבוע נותר ללא שינוי בחודש אוקטובר המייצג עליית מחירים בקצב שנתי של 0.4%. בו בעת סקר כלכלנים בגוש האירו שנערך בשבוע האחרון קובע כי תחזיות האינפלציה והצמיחה הורדו ל-3 שנים הקרובות כדקלמן: - לשנת 2014 הורדו תחזיות הצמיחה והאינפלציה מרמות של 1% ו-0.7% בהתאמה לרמות של 0.8% (צמיחה) ו-0.5% (אינפלציה)
- לשנת 2015 הורדו תחזיות הצמיחה והאינפלציה מרמות של 1.5% ו-1.2% בהתאמה לרמות של 1.2%(צמיחה) ו-1%(אינפלציה)
- לשנת 2016 הורדו תחזיות הצמיחה והאינפלציה מרמות של 1.7% ו-1.5% בהתאמה לרמות של 1.5%(צמיחה) ו-1.4%(אינפלציה)

גרמניה וצרפת שוב מובילות את גוש האירו
האומדן הראשון לתוצר בצרפת הצביע על צמיחה של 0.3% ברבעון השלישי של השנה וזאת בהמשך לצמיחה בקצב שנתי של 0.4%. נתון זה הפתיע את האנליסטים שציפו לצמיחה צנועה יותר של 0.1%, וזאת בהמשך להתכווצות שנרשמה ברבעון השני בכלכלה הצרפתית בשיעור של 0.1%.
בנוסף, האומדן הראשוני לצמיחה בגרמניה הציג נתונים שעלו בקנה אחד עם הציפיות בהצביעו על צמיחה של 0.1% ברבעון שלישי המבטאת קצב צמיחה שנתי של 1.2%, שיפור ביחס לרבעון שני בו נרשמה התכווצות תוצר של 0.1%.

סין
נתונים מעורבים מהכלכלה הסינית
הייצור התעשייתי עלה בחודש אוקטובר בשיעור של 7.7% בחישוב שנתי, מתחת לציפיות השוק ולאחר עלייה של 8% שנרשמה בחודש ספטמבר. בנוסף נרשמה ירידה של 2.2% במדד המחירים ליצרן המאותתת על המשך התמתנות הפעילות התעשייתית המקומית. בתוך כך, ירידה קלה נרשמה בקצב התרחבות ההשקעות המקומיות עם 15.9% בחישוב שנתי לעומת צמיחה גבוהה יותר של 16.1% חודש קודם לכן. נציין כי יעד הצמיחה בסין לשנה נוכחית עומד על 7.5% אך יעד הצמיחה לשנת 2015 צפוי לעמוד על שיעור שבין 7% -7.5% וזאת לפי החלטות הממשל לקראת השנה הבאה.

ישראל
לראשונה מאז 2009: צמיחה שלילית של 0.4% במשק
ביום א' פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי התמ"ג ירד ברבעון השלישי ב-0.4% בחישוב שנתי, זאת לאחר עלייה של 2.2% ברבעון השני ועלייה של 3.2% ברבעון הראשון. הירידה בתוצר ברבעון השלישי משקפת ירידה בהשקעות בנכסים קבועים וביצוא הסחורות והשירותים, מגמה שהתחלפה עם התחזקות שער הדולר, ובמקביל עלייה בהוצאה לצריכה פרטית ובהוצאות לצריכה ציבורית.
הפתעה במדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר

לאחר מספר חודשים בהם מדד המחירים לצרכן הפתיע כלפי מטה, ביום שישי האחרון פורסם מדד בגין חודש אוקטובר שהצביע על הפתעה כלפי מעלה בכך שעלה בשיעור של 0.3% בניגוד לקונצנזוס שעמד על עלייה של 0.1%. מתחילת השנה המדד נותר ללא שינוי ואילו ב-12 החודשים האחרונים נרשמה ירידה של 0.3%. עליות מחירים נרשמו בייחוד בסעיפים הבאים: הלבשה ( 5.6%), הנעלה ( 4.9%), נסיעות לחו"ל ( 2.3%) ועגבניות ( 8.8%). ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפים הבאים: מלפפונים (-14.4%), מלונות (-2.2%) וביטוח רכב (-1%). בתוך כך, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מוצאת כי מחירי הדיור אשר אינם נכללים במדד, ירדו בכ-0.1% בחודש אוקטובר.

פוקוס אג"ח
אג"ח ממשלתי
השוק הממשלתי רשם נתונים מעורבים השבוע: בעוד שאגרות החוב השקליות רשמו עליות שערים שהלכו והתגברו,ככל שמדובר על מח"מ ארוך יותר של האג"ח כך נרשמה סטטיות בביצועי החלק הצמוד לכל טווח של זמן שהתבטא בביצועים אפסיים בשבוע החולף. אגרות החוב בריבית משתנה הראו את העדיפות שלהן ביחס למק"מים בהציגם תשואה שבועית של כ-0.1% לעומת תשואה של 0.01% במק"מים. הפער בין אג"ח ממשלת ישראל ל-10 שנים למקבילו האמריקאי הינו עדיין שלילי ברמה של 22 נקודות.
אג"ח קונצרני
בשוק הקונצרני נרשמו מימושים בשבוע החולף בשיעור ממוצע של 0.2%. להבדיל מרוב מדדי התל בונד, מדד התל בונד השקלי הציג ביצועים חיוביים בשיעור של 0.1% בהמשך למגמה הכללית באפיק השקלי הממשלתי. תל בונד 60 נסחר במרווח מייצג של 1.55% ביחס לאג"ח ממשלתי במח"מ זהה.


פוקוס מניות
ישראל
המדדים המובילים בארץ סיימו את שבוע המסחר בירידות שערים של עד 1.8%. מדד המעו"ף ירד ב-0.4%, מדד ת"א 75 ירד ב-1.4% ואילו מדדי היתר, הנדל"ן והבנקים ירדו ב-0.9% ו-2.8% בהתאמה וזאת על אף נתונים טובים בארץ ובעולם.
הוט

חברת הכבלים פרסמה את דוחותיה לרבעון השלישי של השנה ובהם איבוד של 24 אלף מנויים באינטרנט ובכבלים ברבעון החולף - כנראה בגלל שירות הלקוחות הידוע לשימצה. עם זאת, בגזרת הסלולר המצב שונה: שם דווח על גיוס של 43 אלף מנויים וסה"כ 932 אלף מנויים, בעיקר לאור היותה אחת מחברות הסלולר הזולות יותר. הרווח הנקי בסיכום כולל לרבעון עלה ב-35% עם 85 מיליון ש"ח בעקבות ירידה של 18%, ל-445 מיליון ש"ח בהוצאות התפעול עקב המעבר לרשת "פרטנר" במקום רשת "פלאפון" היקרה יותר. בשורה התחתונה, סך ההכנסות הסתכמו ב-1.02 מיליארד ש"ח - ירידה של 4% מהרבעון המקביל אשתקד. עיקר הירידה עדיין משוייכת להפחתת דמי הקישוריות ע"י משרד התקשורת שהחל בסוף 2013.
אפריקה תעשיות

חברת הבת של "אפריקה ישראל" דיווחה על הפסד של 4.3 מיליון ש"ח ברבעון החולף בעקבות מיצוי כושר היצור של המפעל בירוחם, לפי דברי מנכ"ל החברה, השייך לנגב קרמיקה. גם הירידה במחירי הפלדה לא תרמה ובסך הכל נגררה החברה להפסד לעומת רווח של 4.8 מיליון שקל ברבעון המקביל, זאת על הכנסות של 477 מיליון ש"ח - ירידה של 6% לעומת הרבעון השלישי של 2013. המרווח הגולמי נשמר עם זאת והסתכם ב-25.5%, אולם הקיטון ברווח הגולמי וירידה במחזור הובילו את הרווח התפעולי לרדת אף הוא.
כיל

חברת האשלג מוכרת את חברת הבת "הנדסת התפלה" בשווי של כמיליארד דולר וזאת בהמשך לאסטרטגית החברה להתמקד בעסקי הליבה שלה. החברה מוחזקת באופן שווה בינה לבין קבוצת "דלק", כאשר בעבר נסתה קבוצת "דלק" למכור את החברה אולם התנגדותה של "כיל" טרפדה את המהלך. בנוסף, "כיל" מתכוונת לפטר כ-600 עובדים בשלוש השנים הקרובות: 10%-12% מכוח העבודה בישראל וזאת כחלק ממהלכי התייעלות פנימיים של החברה, כמו גם רצונה לפצות עצמה על המלצות ועדת ששינסקי 2, שמעלות את התמלוגים למדינה ומורידות את הרווח של החברה.
סלקום

החברה פרסמה את תוצאותיה לרבעון החולף ובהם ירידה של 7% בהכנסות מצד אחד והכפלה של הרווח הנקי מצד שני. הירידה בהכנסות משוייכת לירידה בהכנסות ממכירת זמן אוויר סלולרי ושירותי אינטרנט ושיחות בינלאומיות (13.3%) אשר לא הצליחו להשוות לצד השני ע"י עלייה של 24% ממכירת ציוד וסמארטפונים. ה- EBITDA עמד כמעט ללא שינוי על 346 מיליון ש"ח. כמו כן, הרווח הנקי שעלה מ-52 מיליון ש"ח ברבעון המקביל ל-106 מיליון ש"ח לרבעון הנוכחי משוייך לירידה בהוצאות התפעוליות, הקטנת הוצאות השכירות וירידה בהוצאות המימון.

חו"ל
שבוע המסחר שחלף התאפיין במגמה מעורבת, למרות נתוני מאקרו טובים בעולם ובהם המסחר הקמעונאי שעלה בארה"ב יחד עם אמון הצרכנים וצמיחה מתונה באירופה. בסיכום שבועי עלו המדדים בארה"ב ב-0.4%, מדדי אירופה נסחרו במגמה מעורבת עם ירידה של 0.4% בגרמניה ועליה של 0.3% בצרפת, ואילו השווקים המתפתחים נסחרו בירידות עם ירידה של 1.5% ברוסיה וירידה של 4% בברזיל, בהמשך להיבחרותה של הנשיאה הנוכחית לכהונה נוספת, דבר אשר שווקי ההון לא קיבלו באהדה.
Berkshire Hathaway

בהמשך לתוצאות הכספיות לרבעון השלישי של החברה עליהם דיווחנו בשבוע שעבר, התבשרנו כי וורן באפט, קונה את חברת "דורסל" מ"פרוקטר אנד גמבל" אשר במניותיה הוא מחזיק 2% או 4.72 מיליארד דולר, כך שתמורת "דורסל", שהיא חברת הבת של "פרוקטר אנד גמבל" הוא ישלם לחברה במניותיה שלה. הסכום המוערך הינו 4.7 מיליארד דולר, לא כולל הון שיוזרם לחברה ע"י "פרוקטר אנד גמבל" בסכום של 1.7 מיליארד דולר.
Hasbro

חברת הצעצועים השנייה בגודלה בעולם תרכוש את אולפני ההסרטה של Dreamworks, האחראית בין השאר לסרט "שרק", בסכום המהווה פרמיה של 34% על מחיר השוק - כלומר, 30 דולר למניה, מה שיתן לחברה דריסת רגל בתעשיית הקולנוע. זאת אינה דריסת הרגל הראשונה של החברה על גבי המסך: החברה מחזיקה כבר ב-40% מערוץ דיסקברי.
Cisco Systems, Inc.

ענקית הסוויצ'ים והראוטרים פרסמה את דוחותיה כאשר הרווח וההכנסות ברבעון החולף היו טובים מהצפי אולם הצפי קדימה הורד. בסיכומו של הרבעון החברה רשמה רווח נקי של 0.54 דולר למניה על הכנסות של 12.2 מיליארד דולר, בדומה לרבעון המקביל אשתקד. הצפי להכנסות נאמד ב-12.17 מיליארד דולר והרווח למניה ב-0.53 דולר - כך שהחברה עמדה בהם. לעומת זאת, הצפי קדימה אומד גידול בהכנסות של 4-7 אחוזים בלבד ורווח למניה נמוך יותר שינוע בטווח של 50-52 סנט למניה.