בתקופה בה הריבית נמוכה אולם הבנקים מערימים קשיים על קבלת הלוואות לעסקים, לא מפתיע שתחום האשראי החוץ-בנקאי נמצא בפריחה. חברת האחיםנאוי היא אחת השחקניות המובילות בתחום. היא עוסקת בעיקר במתן הלוואות חוץ בנקאיות בניכיון צ'קים, כלומר קבלת הצ'ק הדחוי מהלקוח ומתן התמורה במזומן בניכוי עמלה, ובמתן הלוואות כספיות סטנדרטיות, בדומה לאלו שנותנים הבנקים. היות ומחזור הפעילות של החברה גדול יחסית, היא מקבלת מהבנקים הלוואה בתנאים מועדפים ומשתמשת בכסף זה כדי להעניק הלוואות ללקוחותיה בריבית גבוהה יותר, ומכאן מגיע הרווח שלה בפעילות הזו.
למרות הריבית הגבוהה יותר והעמלות בהשוואה למערכת הבנקאית, אשראי מעין זה עשוי להיות פיתרון מצוין עבור עסקים המעוניינים (או צריכים) להקדים את קבלת הכסף שקיבלו באשראי מהלקוחות. האפשרות הזו טובה במיוחד עבור ספקים המקבלים את התשלום מהלקוח במועד מאוחר יותר, ובאמצעות קבלת ההלוואה יכולים לקבלו במועד מוקדם יותר ובכך לתפעל את העסק בצורה יעילה יותר.
על פי דוחות שפורסמו, ההכנסות השנתיות שלנאוי צפויות לעלות מעל ל-100 מיליון שקלים ב- 2014, וזאת בד בבד עם המשך הסלקטיביות הרבה שהיא מפעילה בבחירת לקוחותיה. "הסינון" עובד די טוב, ולראיה שיעור החובות המסופקים של החברה נמוך מאוד. בנוסף, מדובר בעסק רווחי למדי, עם שולי רווח נקי של כ- 60% בממוצע וכ- 50% בתחזית ארוכת הטווח.
יש לציין שמאז אפריל השנה חוותה המניה ירידת מחיר דרמטית, וזאת בעקבות החששות שיישום מסקנות ועדת לוקר יפגעו בחברות האשראי החוץ בנקאי. בתמציתיות, ועדת לוקר היא חוליה אחת בשרשרת של ניסיונות של המדינה להיאבק בהון השחור. במקרה הנוכחי, באמצעות מגבלות בנוגע למתן הלוואות ולהסבת צ'קים, חלק מהביזנס שלנאוי ומתחרותיה בתחום, ולכן יש כאן סיכון שמרחף מעל ראשה של החברה. למרות זאת, קריאה מדוקדקת של מסקנות הוועדה, מלמדת כי כוונתה אינה לסגור את פעילויות האשראי החוץ בנקאי. להיפך, היא בסך הכול רוצה להסדיר אותו ולהפוך אותו לשקוף יותר. יותר מזה, בתקופה כלכלית מאתגרת בה נמצא המשק הישראלי, עת בה הבנקים בוררים בסלקטיביות רבה ביותר את הלווים הפוטנציאליים להם ניתן אשראי, אין לכאורה היגיון לפגוע בזרוע האשראי החוץ בנקאי.
פעילותה שלנאוי, בניגוד לחלק מהחברות הקטנות יותר בענף, כבר עתה מוסדרת מול הרגולטור וזה ניכר בדוחות ובדיווחים שלה. כחברה ציבורית, כל שקל של הלוואה שהיא נותנת נבחן בשבע עיניים ומדווח לא רק לבנק ישראל, אלא גם לרשות לניירות ערך ולבורסה.. לאור האמור, להערכתנו הפגיעה הצפויה בפעילות החברה תהיה שולית, אם בכלל.
מנגד, כאמור, החברות הקטנות והלא-מוסדרות בענף עלולות להיפגע מיישום מסקנות הוועדה, היות והן ידרשו להוצאות ניכרות והתאמות בפעילותן כדי ליישם את הרגולציה החדשה. עבורנאוי, ייתכן שהפגיעה במתחרות אף תעשה לה טוב, ותסייע לה להמשיך להגדיל את היקף הפעילות שלה. מבחינת המניה, היא התאוששה קצת מאז המחיר הנמוך אליו הגיעה, אולם היא עדיין נסחרת לדעתנו בדיסקאונט ביחס למחיר ההוגן.