x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 13

נושא: מניית הוט - גרף שבועי שמדבר בעד עצמו

מניית הוט - גרף שבועי שמדבר בעד עצמו

שלום,

[attachment=0:106t6of8]שבועי.GIF[/attachment:106t6of8]
    הימרתי וקניתי את המניה הוט ביום רביעי האחרון בזכות המחזורים הירוקים הדומיננטיים, ובזכות העובדה שקו המגמה וגם הבולינגר השבועי מעידים על כך שההחלטה לגבי כיוון פריצת הדשדוש הולכת וקרבה.
    ה MACD HISTOGRAM השבועי אשר שינה כיוון השבוע, והממוצע הנע 100 בגרף היומי שכנעו אותי שהימור על פריצה מעלה הוא הימור כדאי עבורי.

בהנתן איתות אגרסיבי זה, הסיכון אותו לקחתי הוא כ 7%- כיוון שאז ייפרץ הדשדוש מטה, וכן גם קו המגמה ייפרץ מטה, ואני נוהג בחשדנות רבה כלפי גרפים שפורצים קווי מגמה מטה, אא"כ הפריצה מתבררת כפריצת שווא, והגרף מתעשת על עצמו וחוזר אל מעליו, מה שמראה על חוזק מבחינתי.
    פוטנציאל הרווח המיידי הוא כ 21%+ באזור ה4300 שם אני מקווה לממש רווחים.

למי שלא מכיר את החשיבות הרבה של הימור על עסקאות בעלי יחס סיכוי סיכון 1:3 אז הנה דוגמא:
    אם יש לי משמעת ברזל, ואם אני חותך את ההפסד בזמן, ואם אני מממש את כל הרווח בזמן לפי מה שקבעתי מראש, ואם אני מהמר אך ורק על עסקאות בעלי יחס סיכוי סיכון 1:3, ואם בכל עסקה השקעתי 10K, ובכולם הסיכון היה 7%- והסיכוי היה 21%+ .. אז להוציא חישובי מס ועמלות ..
    אם טעיתי 3 פעמים והצלחתי פעם אחת בלבד, לא הרווחתי ולא הפסדתי אף לא שקל אחד.
    אם טעיתי פעמיים והצלחתי פעמיים, הרווחתי 2800 ש"ח.

שלכם,
    wwoof.

Re: מניית הוט - גרף שבועי שמדבר בעד עצמו

הי woof
    אתה יכול להסביר את השיטה במונחים יותר מופשטים ?
    קשה לי להבין
    אשמח לתגובתך
    תודה

שלום גיגי אלון,

ראשית אני מתנצל שהפוסט לא היה ברור דיו, אבל טוב שהעלת שאלה בעיניין. אם הבנתי נכון, אתה לא שואל ספציפית לגבי הוט אלא על שיטת ניהול הסיכונים, אז אענה לך על כך, ואם עדיין זה לא יהיה ברור אל תהסס לשאול שוב.

בבואי לקנות מניה יש 2 החלטות שאני חייב לקחת לפני ביצוע הקניה:
    1. כמה כסף אני מוכן להפסיד לפני שאחליט למכור בהפסד. מהו הסטופ לוס?
    2. לאיזה שער גבוה נדמה לי שהמניה תגיע, מהו הפוטנציאל שלה? שם ייתכן ואחליט למכור ברווח.

ברור שהרבה פעמים עושים טעויות מבחירה לא נכונה של מניות אשר מגיעות לסטופ לוס שקבעת מראש ואתה נאלץ למכור בהפסד, וברור שכל המטרה היא למכור ברווח יותר פעמים מאשר אתה מוכר בהפסד. אך לא די בזאת, כי נניח שמכרת 4 מניות ברווח של 10%+ ומניה אחת אחרת מכרת בהפסד של 40%-, אז אמנם צדקת יותר פעמים, אבל בסה"כ פחות או יותר לא הרווחת כלום.

עכשיו אני אסביר את השיטה.
    בבואך לענות על 2 השאלות שלעיל, מהו הסטופ, והיכן תמכור ברווח, כדאי מאוד לבחור מניות כאילו שהתשובה עליהן תהיה משהו כמו:
    1. סטופ לוס 10%-
    2. פוטנציאל רווח 30%+

היחס בין 1 ל2 זהו יחס הסיכוי סיכון. 3= 30/10 ולכן היחס הוא 1:3.

זה לא פשוט למצוא מניות שהסטופ לוס שלהן הוא רק 10%-, ומכאן הביטוי "איתות אגרסיבי", שמתאר קנייה של מניה שעדיין לא ממש הראתה סימני פריצה, אך מכיוון שהסיכון נמוך והטופ לוס קצר, אז הסיכון הופך להיות כדאי.

נניח שבחרת לקנות 4 מניות עם יחס סיכוי סיכון של 1:3 אז השיטה הזו מאפשרת לך לטעות ב2 מניות ולהיות צודק ב2 מניות אך עדיין להרוויח הרבה מאוד. לדוגמא:
    נניח שקנית 4 מניות, כל אחת ב10000 ש"ח, ולכולם היה סטופ של 10%- ופוטנציאל רווח של 30%+, ואז
    את מניה מס 1 מכרת בהפסד של 1000 ש"ח
    את מניה מס 2 מכרת בהפסד של 1000 ש"ח
    את מניה מס 3 מכרת ברווח של 3000 ש"ח
    את מניה מס 4 מכרת ברווח של 3000 ש"ח

ובסה"כ:
    3000+3000-1000-1000=4000.
    הרווחת 4000 ש"ח לפני מס למרות שצדקת ב 2 החלטות וטעית ב2 החלטות! לא היה רוב להחלטות הנכונות ולמרות זאת הרווחת.

בוא נקח לדוגמא את מניית רמי לוי, היום יום רביעי 17.09.2009, המניה נמצאת בתעלה עולה. כשאני בוחן את המניה הזו, הסטופ לוס שאציב לה הוא כ12%- ופוטנציאל הרווח שם אתכוון למכור הוא כ12%+. יחס הסיכוי סיכון הוא 1:1 בלבד. יחס זה הוא גרוע ביותר, ולכן מניית רמי לוי לא אטרקטיבית עבורי כרגע.

אני מקווה שהייתי יותר ברור הפעם, אך אתה מוזמן להמשיך לשאול אם לא.

wwoof.

היי

שאלה:
    בדוגמה של רמי לוי, על מה מתבססת ההנחה שהעליה המשוערת היא 12% ולא מעבר או מתחת לכך?

מהיכרותי הדלה בניתוח טכני למדתי שבשוק מדשדש פוטנציאל הרווח הוא כעומק הדשדוש, כיצד מעריכים את פוטנציאל הרווח בגרף עולה?

תודה
    יגאל

שאלה מעולה, אשמח להסבר מפורט ככל שניתן

שלום,

שאלה מצויינת.

ממש על קצה המזלג ... מבחינתי השוק נע במגמות או לא נע במגמה בכלל (דשדוש). ומעצם קביעה זו, אני מייחס חשיבות רבה לקווי מגמה אלכסוניים ותעלות.

לכן, לאחר שמניית לוי אובחנה כמטיילת בתעלה, ייחסתי חשיבות גדולה לגבולות התעלה, שם מבחינתי נמצאות נקודות ההתנגדות והתמיכה המיידיות של הגרף. באותם ימים בהם הגרף די הלך הצידה ללא כיוון, המרחק לגבול העליון של התעלה היה כ12%+ ולגבולה התחתון של התעלה כ12%- כפי שניתן לראות בגרף המצורף. יחס 1:1.

[attachment=1:3433yarn]2.10.2009.GIF[/attachment:3433yarn]

לעומת זאת, כפי שציינתי בפוסט הזה: http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=84&t=2156,
    מי שקנה באיזור ה6500 גבולה התחתון של התעלה, לקח סיכון של כ3%- אך עם פוטנציאל רווח של 30%+ עד לגבולה העליון של התעלה. יחס 1:10. כמובן שאינני יכול להבטיח שהמניה אכן תייצר רווח של 30%+, אך הסיכון שהקונים לקחו ב6500 היה מבוקר וכדאי. זהו בדיוק ניהול סיכונים, או money management, וכל הכבוד לאילו שקנו שם, שכן הם כבר ברווח של 8%+. אם התעלה תשבר מטה, אז ניתן יהיה למכור בהפסד קטן או ברווח קטן, תלוי מתי ואם בכלל תשבר תעלה זו מטה. אני מאחל למחזיקים שהמניה תשאר בתעלה זו לנצח.

קיימת דרך פופולרית נוספת במידה וקשה לשרטט תעלה, והיא לשרטט קו מגמה עולה תחתון, ואז לשכפל את הקו לקו מקבילי עליון ולהציב אותו על אחד השיאים האחרונים.

לדוגמא - בזק. http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=84&t=2608. שם נראה כאילו נפרצו כל הקווים האפשריים וקשה לשרטט קו עליון או תעלה, וכל עוד המניה לא תחזור אחורה אל מתחת לקו, נדמה כאילו השמיים הם הגבול.
    אז אם נשתמש בדרך שתיארתי לעיל, הפוטנציאל של בזק הוא כ35%+ מהיום, מעל רמות ה1000 תוך 17 חודשים. הנה:

[attachment=0:3433yarn]Bezeq.GIF[/attachment:3433yarn]

חג שמח,
    wwoof.

הסבר מענין - המון תודה
    אני לומד עכשיו קורס לניתוח טכני אז אני מניח שבשלב מסויים נלמד גם צנרת (ניתוח תעלות ).
    על אף שאני לא מרגיש שאני יכול לבצע ניתוח כזה בעצמי (עדיין), ההסבר ברור ובעיקר הקונספט - מזהים תעלה וכדאי לרכוש כשיש בתעלה "בשר" ושער המניה נמצא קרוב (לפחות ביחס של 1:3) לתחתית התעלה - תקן אותי אם אני טועה באבחנה.

ושוב תודה

kapako, בבקשה. הבנת מצויין.

רק אציין שלא כל כך בטוח שתלמד צנרת בשום קורס, ולא דגשים על החשיבות הרבה של יחס הסיכוי סיכון.

כשאני למדתי ניתוח טכני, וניתוח טכני מתקדם, יצאתי מסוחרר עם אוסף של תיאוריות ואינספור מתנדים, אשר בשעת מעשה ובשורה התחתונה לא הפכו אותי להיות עשיר. ההפך הוא הנכון.

המורים הכי גדולים שלי היו הטעויות וההפסדים שלי לאורך השנים, והדברים שאני כותב הם חוויית המסחר האישי שלי, טכניקות שמתאימות לאופי שלי, ואוסף של של חוקים נוקשים שגיבשתי לעצמי גם מכל מיני מקורות באינטרנט.

אז אם אתה בתחילת הדרך, אני מאחל לך שתמצא את הנוסחה שמתאימה לך באופן אישי במהרה, וממליץ לך לא לקחת את החומר הנלמד כספר חוקים. אילו רק תיאוריות. בעולם האמיתי לא הכל ורוד, אחרת כל המנתחים הטכניים היו גרים באיי פיג'י הטרופיים עם לפטופ, אינטרנט לוויני, ומרווים את צמאונם היישר מאגוזי הקוקוס.

בהצלחה,
    wwoof.

אכן - מסכים עם כל מילה.
    מספר השיטות, צורות החשיבה, הניתוחים וכו' הן רבות (מדי לדעתי) ואני מודע לזה שכל אחד צריך למצוא את הצורה שאליה הוא מתחבר הכי טוב.

יצא לי לסחור בשנים האחרונות (ללא כל ניתוח - אלא אם כן אינטואיציה נחשבת שיטה), הפסדתי, הרווחתי ובסיכומו של דבר חזרתי לנקודת ההתחלה.

עם תחילת הלימודים ואפילו קצת לפני (אני אוהב ללמוד לבד ומשקיע הרבה זמן בדברים שאני אוהב) התחלתי לזהות טעויות עבר ואיך יכולתי להרוויח יותר ולהפסיד פחות. אז אני מניח שאני בעקומת למידה כרגע (ומקווה שלעולם לא אפסיק).

אז על אף הפסדים כואבים לפעמים - הרבה יותר משמח אותי להבין גם את הטעות ולמה היא קרתה מאשר "לספוג" הפסדים שלא ברור מאיפה הגיעו.

אני אמשיך לעקוב אחר הניתוחים שלך ומקווה ללמוד שיטות וטכניקות חדשות, נראה לי שאני אאמץ לפחות חלק מהן ובכך להשתכלל יותר בשוק ההון.

תודה מראש על כל מה שאוכל ללמוד ממך בעתיד !

אגב - מה דעתך על:

1. גולף (נראה שהיא לפני תיקון - אבל אחרי התיקון שווה ?)
    2. בזק
    3. דיסקונט

נראות לי אטרקטיביות - דעתך ?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות