x




עמוד 3 מתוך 5 ראשוןראשון 12345 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 41

נושא: השוואות מחירי המזון בין ישראל לגרמניה - מטורף!

  1. #21
    ליאור הייתי בגרמניה ובאמסטרדם לפני כחודש (לשבוע וחצי)......שמע,המחירים שם לעומת הארץ לא יתוארו.קניתי 60 סכיני גילוח ב-4 שקל האחת לעומת כמעט 20! כאן בארץ.התאמצתי לבזבז 50 יורו ביום אך לא הצלחתי (למרות ששתיתי ואכלתי לא מעט).שמע לחייל משוחרר (פראייר שהתגייס בלי משכורת) אין שום סיכוי להקים כאן משפחה,הוא רק שורד.רוב חבריי הטובים עזבו את הארץ אי שם אחרי התואר הראשון (שלא נותן כמעט כלום מבחינה כלכלית)...אני לחלוטין תומך במחאה אך אני מאלו שנשארים ונלחמים (והאמת שיש לי קצת כסף משפחתי והרווחתי יפה מאד בבורסה בשנתיים האחרונות) אך מבין לגמרי את הלך הרוחות.שמע יש לזה גם יתרונות בדמות חיזוק ושיקום הקהילות היהודיות בגולה.אני גם מאד נהנה לקפוץ לחבריי בתאילנד,במינכן,באמסטרדם ובקוסטה ריקה (רק בקוסטה לא היית אני מפחד מגלישה,יש לי פחד מהים).....אני לא מצליח להבין את יוקר המחיה כאן.ראיתי הרצאה של פרופסור מואב (ביוטיוב,מאד מעניין) שמדבר על פתחית כל שוקי המזון והצריכה לייבוא (הוא אומר שגם זה מה שיעלה את שער הדולר).....אני מסכים שירידה מהארץ כקבוצה זה קצת בעייתי אבל יחידים זה לגיטימי לגמרי.יש לי חבר שעבר לחיפה והיה תקוע שם 4 ימים כי אין לו רכב ואין שם תחבורה.בגרמניה קניתי "חופשי שבועי ב-5 יורו).....

  2. #22
    חתול- אתה יכול לספר לי על כל החסרונות שיש בארץ, ואני אחזיר לך בכל היתרונות, ובסוף נחליט שזה איפשהו באמצע.
    יש יתרונות, יש חסרונות, ועם זה צריך לחיות. יספר לך בחור אחר שאתמול הוא עשה סיבוב אצל כל השכנות שלנו, ואיך החיים כאן נראים כמו גן עדן לעומת שם. מה זאת ההשוואה המטופשת הזאת לגרמניה? איך אנחנו דומים להם מבחינת נתוני התחלה בדיוק?
    יש כאן ללא ספק בעיית מחירים, הרבה ממנה בעיה של תחרות, שגם לא כל כך קל לפתור בגלל השוק הקטן שאנחנו(מול השוק האירופי העצום). יש גם את הבעיה הקטנה של הסביבה שאנחנו חיים בה ויש גם בעיית מיסוי(שעליה רבים מתלוננים). העניין הוא שהממשלה יכולה להוריד בכל מיני מקומות את המחירים באמצעות הקטנת המיסוי, אבל אז תצטרך לקצץ במקום אחר, ואז יקומו אותם אנשים שמוחים עכשיו וימחו על הקיצוץ מהמקום האחר. אז נגד חוסר התחרות צריך לנסות לפעול כמה שיותר(עשו זאת למשל בסלולר), ותוך כדי גם צריך להשלים עם זה שכאן זה לא גרמניה, ולהפסיק לצפות שהמדינה תממן לך מוצרים במע"מ מופחת, תסבסד לך מוצרים אחרים וגם תממן לילדייך אוניברסיטה בחינם. עם מישהו לא מוכן להשלים עם זה, לא מצליח להתקיים ויש לו הזדמנויות טובות יותר בחו"ל- שיעשה זאת, אבל להקים מחאה שמעודדת ירידה מהארץ ועוד מתיימרת לעזור לך לעשות זאת זה כבר עובר את הגבול לטעמי.

    חג שמח

  3. #23
    כחלק משיטוטי באינטרנט נתקלתי במקרה בכתבה מעניינת לגבי כוונתה של עמותה הולנדית ליישב את כוכב הלכת האדום (מאדים). המטרה להקים התיישבות אנושית בכוכב הלכת הקרוב ביותר לכדור הארץ החל משנת 2024. יותר מ-200 אלף איש הגישו מועמדות ליוזמה בהם גם לא מעט ישראלים. ומתוכם ייבחרו לבסוף 24 למשימה - מעבר בלתי הפיך למאדים.

    את הכתבה המלאה ניתן לקרוא כאן:
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4580950,00.html

    אבל הסיבה שאני מביא זאת לכאן היא אחת התגובות לכתבה ובה היה רשום:

    שאפילו לאחר כל עלויות ההובלה למאדים, המילקי על המאדים עדיין יהיה זול יותר מאשר בישראל.




    נערך לאחרונה על ידי eyal-k, 16.10.2014 בשעה 15:32

  4. #24

    איזה קטע שכולם מתחרפנים על המילקי,
    אף אחד לא מדבר על זה שמתוך ה7 וקצת שח שאנחנו משלמים על ליטר דלק יותר מחצי זה מיסים...
    חומר למחשבה...

  5. #25
    שני- דווקא בתקופת המחאה דיברו המון על המס הזה, ולדעתי אפילו הורידו אותו קצת באותה תקופה, אבל השאלה היא אחרת-
    ונגיד וירצו ללכת לקראתך ויורידו מהמיסים על הדלק, את מבינה שזה יפחית מהכנסות המדינה, וכתוצאה מכך יצטרכו לכסות על זה ממקום אחר. אז מאיפה את מציעה?

    אנשים לפעמים מדברים על מיסים כאילו זה כסף שהולך לכיס של ראש הממשלה. מיסים זה כסף שאמור לשרת את אזרחי המדינה בסופו של דבר. אם יש לך רעיונות אחרים לשימוש בכסף הזה זה כבר עניין אחר, אבל סתם להוריד מיסים ללא הבחנה זה לא אפשרי.

    שבת שלום

  6. #26
    ציטוט פורסם במקור על ידי lior9 צפה בהודעה
    מיסים זה כסף שאמור לשרת את אזרחי המדינה בסופו של דבר.
    אמור - זאת המילה הנכונה ליאור.
    כל שיחה על מיסים במדינה זו מעוררת בי יותר מדי שאלות...

  7. #27
    ציטוט פורסם במקור על ידי elad555 צפה בהודעה
    אמור - זאת המילה הנכונה ליאור.
    כל שיחה על מיסים במדינה זו מעוררת בי יותר מדי שאלות...
    אלעד אצלך זה מעורר שאלות ואצלי זה מעורר תהיות לאן נעלמו 40 מליארד שקל לפני שנתיים

  8. #28
    כל הכבוד לשטראוס וכל הכבוד ליורדים ועכשיו למה ? שטראוס דואגת שהישראלים שיורדים למדינות ניכר ימשיכו ליהנות ממוצריה ויותר מזה דואגת שמי שירד והגיע כל כך רחוק כדי לקנות שם שהמחיר יהיה זול
    ולמה כל הכבוד ליורדים אז ככה אפילו שהם בניכר הם לא מוותרים הם קונים כחול לבן ולכן מגיע להם לקבל מחיר זול
    למה להיות רע ולחפש מה לא טוב תדונו הכל לדין זכות

  9. #29
    ממשיכים את הנושא:

    אפילו בפריז זול יותר: בישראל משלמים פי 2 ויותר על יוגורט, דגני קלוגס, תה, קמח ומזון לחתולים

    לא רק ברלין ולא רק "מוצרים דומים": השוואת מחירים עם סופרמרקט בבירת צרפת מגלה כי מוצרים רבים נמכרים בעשרות אחוזים פחות מאשר בישראל ■ ד"ר אורן מילשטיין שביקר בפריז: "נדהמתי מהמחירים. קיבלתי חלחלה"

    בעבור מארז יוגורט אקטיביה הכולל 12 יחידות של 125 גרם (1,500 גרם בסך-הכול) תשלמו 12.6 שקל - אם תקנו את המוצר ברשת לידר פרייס בפריז. אבל אם תחליטו לרכוש אותו בשופרסל דיל בגלילות - תשלמו על מארז קטן יותר, הכולל 8 יחידות במשקל 150 גרם כל אחת (1,200 גרם בסך-הכול), 26.7 שקל.
    בהשוואת הכמויות והמע"מ (בפריז יש מע"מ של 5.5% על מזון לעומת 18% בישראל) - המארז בפריז יעלה 9.6 שקלים בלבד, ובשופרסל - פי שתיים וחצי.
    את ההשוואה הזאת ערך אורן מילשטיין, ד"ר לביולוגיה בן 38, שביקר בסוף השבוע האחרון בתערוכה בפריז לצורכי עבודה והחליט לנצל כמה שעות פנויות לביקור בסופרמרקט סמוך.
    "טיילתי באחד מפרברי פריז ונכנסתי לרשת לידר פרייס. צילמתי בצורה רנדומלית מחירים של מותגים בינלאומיים שנמכרים גם בישראל. לא חיפשתי מותגים שנראים שם זולים, אין לי אינטרס. היה נראה לי מאוד זול יחסית למה שזכרתי מישראל, אבל עדיין אמרתי לעצמי 'בוא לא נקפוץ למסקנות'. הלכתי ביום ראשון לשופרסל דיל בגלילות, סניף שבו אני תמיד עושה קניות, ופשוט נדהמתי מהפערים. זה עצוב. זה גרם לי לחלחלה".
    יוגורט אקטיביה הוא לא המוצר היחיד. מההשוואה שערך מילשטיין עולה כי גם מחירם של תה ליפטון, דגני בוקר ספיישל K ומזון לחתולים של המותג פריסקיס כפול בישראל בהשוואה לפריז. ליפטון, מותג תה של חברת יוניליוור, נמכר במארז 20 שקיקי תה בפריז ב-1.49 אירו - 7 שקלים. בשופרסל דיל נמכר אותו המארז במחיר יותר מכפול - 15 שקל. בהשוואת המע"מ מדובר במחיר של 7.9 שקלים לעומת 15 שקל - פער של 90%.
    את דגני הבוקר קלוג'ס מייבאת ומשווקת חברת דיפלומט של נועם ויימן. דגני בוקר ספיישל K באריזת 500 גרם נמכרים בפריז ב-2.93 אירו - 13.9 שקל. בשופרסל דיל גלילות מחירם 27.9 שקל - פי שניים. גם אם נשווה את המע"מ, עדיין מדובר בפער של 80%.
    מי שמגדל חיות מחמד יגלה כי גם כאן הוא משלם מחיר מופרז. מזון לחתולים של המותג פריסקיס עולה בצרפת 2.58 אירו לאריזה של 1.5 ק"ג. בשופרסל דיל עולה אריזה גדולה יותר של 2.9 ק"ג 61.9 שקל. בשקלול הכמות ובהשוואת המע"מ, מדובר בפער של 130% - 26.5 שקל לעומת 61.9 שקל.


    אפילו על קמח, מוצר בסיסי, משלמים בשופרסל דיל יותר. בלידר פרייס עולה 1 ק"ג קמח 2.3 שקל לעומת 3.5 שקל בשופרסל. בהשוואת המע"מ מדובר בפער של 34%.
    "על מעדני החלב אנחנו משלמים כאן פי שלושה", אומר מילשטיין. "זה לא סביר לשלם פי שלושה על אותו מותג. זה לא בסדר ולא פייר. אני לא יודע איך הממשלה לא דואגת כאן לאזרחים. איפה יאיר לפיד שקיבל את כל הקולות שלנו? הוא לא מטייל בסופרמרקט? הוא לא רואה? פריז יקרה מאוד, וכולם שם מקטרים על יוקר המחיה. הלוואי עלינו. ברור שיש הבדלים אחרים ואולי הבדלים במחירי הדירות, אבל עדיין אין שום סיבה שדגני בוקר של קלוג'ס יעלו כאן פי שניים. יש כאן מצב לא הגיוני שלא מחזיק מים. זה לא יכול להימשך".
    "תשומות הייצור והמע"מ - גבוהים"
    משטראוס נמסר בתגובה כי "הרווח של שטראוס בקטגוריות הבריאות מפורסם כל רבעון, הוא נמוך משמעותית מהרווח של דנונה באירופה, והוא מידתי. מה שמוביל למסקנה שהפער נובע משורה של גורמים שאינם תלויים ביצרן הישראלי - מחיר החלב הגולמי יקר יותר בישראל, תשומות היצור (חשמל מים, ארנונה, דלק להובלת מוצרים, מיסוי) יקרות יותר, השוק קטן משמעותית - מה שהופך את היצור ליקר ולפחות יעיל, והמפעלים עובדים בצורה לא רציפה בשל הכבוד לשבת.
    "שטראוס לא העלתה את מחירי מוצריה לרבות מוצרי אקטיביה ב-4 השנים האחרונות, כשבמקביל מחיר החלב הגולמי שנרכש מהרפתות עלה ביותר מ-10%. בנוסף לכל אלה, המחיר לצרכן נקבע על-ידי הקמעונאי ולא על-ידינו, ומעל הכול המע"מ בישראל גבוה ב-12.5% מהמע"מ המשולם על מזון בצרפת".
    מיוניליוור נמסר כי "המחיר הממוצע לצרכן של סגמנט התה הירוק בישראל עומד על 24.5 שקל. לעומת זאת, מחירו הממוצע של 'פירמידות תה ירוק ליפטון' בישראל הוא 13.9 שקל. מחיר המוצר לצרכן ירד בשנה האחרונה בכ-5%. המע"מ על מוצרי צריכה בצרפת נמוך יותר, על תה מיובא לישראל מוטל מס, והוצאות היבוא והשינוע לישראל גבוהות משמעותית מאירופה. בכל מקרה, מחירו הסופי של המוצר נקבע על-ידי הקמעונאים".
    בשופרסל מסרו כי "שופרסל מוכרת את מוצריה במחירי השוק הישראלי וכתלות ישירה של מחיר הקנייה שלה מהספקים. בהשוואה למחירי שוק הדיסקאונט בישראל - מחירי סניף שופרסל דיל בגלילות הנם תחרותיים ואטרקטיביים ביותר. את השאלות בנושא יוקר מוצרי המזון בישראל אנו ממליצים להפנות לספקי המזון ולממשלה, ולא לנסות ולייחס את האחריות לרשת הקמעונאית שמושפעת ישירות מגורמים אלה, וששיעור הרווחיות התפעולית שלה בהשוואה לעולם נמוכה מאוד".

    חברת דיפלומט סירבה להגיב לידיעה.



    מקור בגלובס

  10. #30
    כשיהיה שלום עם מדינות ערב מילקי לא יעלה אפילו חצי שקל

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות