x




מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: הרפתקאות פישר והדולרים

  1. #1

    הרפתקאות פישר והדולרים

    פרשנים רבים באמצעי התקשורת, באים בטרוניות ובאזהרות כלפי מדיניותו של פישר, הקונה דולרים כדי לתמוך בשער. במקומות רבים תוקפים אותו. שהוא מהמר על כספי המדינה. שאין לו סיכוי להילחם בשוק, שהוא לא יכול להלחם במגמה העולמית, ושהוא גורם להפסדים רבים.

    נראה לי, שהרבה דברים נכתבים בחוסר הבנה, ואני רוצה להאיר את הדברים, כפי שאני רואה אותם:

    קודם כל, הנגיד לא משפיע כלל על הדולר. הנגיד לא מעלה ולא מוריד את הדולר בסנט אחד. המקסימום שהוא עושה, זה להרים/להוריד את השקל ביחס לדולר. אין לנגיד שום השפעה על הדולר בעולם. מדינה קטנטונת של 7 מיליון אנשים, אינה משפיעה בפסיק על שער הדולר העולמי. וזו נקודה חשובה מאד שצריך להבין.

    דבר נוסף שאומרים זה שהנגיד משקיע את מיטב כספי המדינה בדולרים. ובכן, גם זה לא נכון. אמנם, הנגיד אולי קונה דולרים. אבל אחרי שהדולרים נקנו, ההשקעה היא במגוון רחב מאד של מכשירים, במטבעות שונים וצורה סולידית המביאה תשואה.

    אז בואו נראה בעצם מה קורה כאן. בנק ישראל, שהוא בית החרושת לשקלים, ולמעשה יש לו כמה שקלים שהוא רוצה, מייצר מספרים ומקבל במקומם נכס ממשי. יום בהיר אחד, כאשר הספקולנטים יתייאשו, ושער הדולר יהיה יותר גבוה, הנגיד יוכל לקנות את השקלים הללו בחזרה בזול, ויעשה בוחטה רצינית.

    ומדוע אין הדבר שקול להדפסת שקלים הגורמת לאינפלציה? כי אין כאן הדפסה של שקלים. על כל שקל שיוצא מהבנק, יש כיסוי במטבע זר. הנגיד לא מייצר כסף חדש שלא היה קיים קודם.

    מכירת השקלים וקניית הדולרים, לא עולה ריבית, כמו שנכתב במקומות מסויימים. השקלים שהנגיד מוכר אינם שקלים שהגיעו מאג"חים. אלו שקלים שנוצרו בבנק, ויעלמו בחזרה יום אחד, כאשר הנגיד יקנה אותם בחזרה. וזה יגיע.

    נכון, שאם ריבית בנק ישראל הייתה גבוהה, היה פוטנציאל נזק אמיתי, שכן קוני השקלים יכולים היו להפקיד חזרה את השקלים הללו, ולקבל ריבית עבורם, שהייתה עולה בכסף אמיתי. אבל המצב אינו כזה.

    פרשנים נוספים שמחפפים בפרשנותם, מעלים מין האוב את פרשת מילחמתו של המשקיע האגדי ג'ורג' סורוס בבנק המרכזי הבריטי, כדוגמא למלחמת שערים שנגמרה בהפסד של הבנק המרכזי. הם רק מחמיצים נקודה אחת חשובה. הבנק המרכזי באותה תקופה ניסה לעשות פעולה הפוכה לחלוטין. הוא ניסה להוריד את שער הליש"ט על ידי מכירה של מטבע חוץ. גורג' סורוס מכר לבנק המרכזי בשורט 10 מיליארד ליש"ט והוריד משמעותית את יתרות מטבע החוץ. ברור שבמקרה זה הבנק המרכזי נאלץ להכנע. אבל לפישר אין בעיה לספק כמה שקלים שהוא רוצה.

    ובנתיים, הנגיד מציל את הכלכלה, היצוא, ופועל בחוכמה גדולה. מזל שיש לנו נגיד כזה.

  2. #2

    Re: הרפתקאות פישר והדולרים

    לא מסכים איתך.3 נקודות שבגללם אני לא מסכים:
    1. אתה מסתמך על זה שהדולר יתאושש כי הספקולנטים יתיאשו. לא נראה לי שזה קשור אליהם
    והסיכוי שהדור יתאושש קטן מאוד.
    2. ההשקעה במגוון רחב של מכשירים שכולם דולריים. אם הדולר ימשיך לרדת התשואה של כל מכשיר שגם ככה very low תיעלם.
    3. הדפסת כסף = כסף חדש. זה גורם לאינפלציה בכל וריאציה שתהפוך את זה.
    4. אתה כותב אם הריבית היתה גבוהה. היא תהיה גבוהה ואז מה? השקלים יעלמו?

  3. #3

    Re: הרפתקאות פישר והדולרים

    דמי כיס - אני לא מסכים איתך
    וכן מסכים עם חנן:
    1. אתה כותב שנגיד קונה דולרים בזול וימכור אותם ביוקר כשהו יעלה -
    אתה בטוח שדולר יעלה ? אתה גם חושב שהדולר יורד בגלל הספקולנטים ?
    2. אתה גם כותב שנגיד משקיע לא רק בדולרים אלא גם במתבעות אחרים -
    אתה בטוח בזה ?
    3. אתה כותב שהוא עוזר לכלכלה וליצואנים. אפשר להתוכח אם זה, אבל יש
    משהו וודאי - הוא מיקר יבוא ומקרסם בחסכונות.

    יום טוב לכולם
    פקיעת ספטמבר 2010 - נשאר 8% מהתיק.
    מצב עדכני - 11%.

  4. #4

    Re: הרפתקאות פישר והדולרים

    לגבי שער הדולר. בואו נראה את ההיסטוריה. הנגיד ביצע קניות רבות בשערים נמוכים מאד מ 3.8. על כל הקניות הללו, יש רווח (על הנייר כמובן) גדול מאד.

    כאשר היחס דולר ארו היה 1.6, הרבה אמרו שאין סיכוי לדולר, ושהוא גמר את תפקידו. והנה תוך זמן קצר, הוא הגיע ליחס 1.3. נכון שהיום הוא 1.45. אבל זה בהחלט יכול לנוע לשני הכיוונים. וכאשר זה ינוע לשם, תמיד ימצא הפרשן שיסביר למה. אבל בכל אופן, מה שחשוב זה המחיר יחסית לשקל. וכל עוד לא הנגיד לא נותן לשער להתדרדר, גם אין הפסד על הנייר. וכמו שכתבתי, הכח שיש לבנק ישראל כאשר הוא רוצה לתמוך בדולר (יחסית לשקל כמובן), הוא עצום.

    לגבי אינפלציה, זו לא הדפסת כסף. הכסף שיוצא מבנק ישראל לא הולך להוצאות הממשלה, ולא נכנס למחזור העסקים. הוא יוצא לגופים, שנותנים במקומו מטבע חוץ. זה לא כסף "יש מאין". הגוף שקונה את השקלים, לא משתמש בהם לקניה במכולת.

    לגבי הריבית, עלולה להיות בעיה אם יחס הריבית בין ישראל לבנקים מרכזיים אחרים בעולם יהיה שונה באופן קטלני. כל עוד זה דומה מאד, משקיעים עדיין יעדיפו לשים את הכסף שלהם במטבעות של מדינות קצת יותר יציבות מישראל. אני לא רואה למשל את הסינים מתחילים להשקיע בשקלים בגלל הריבית השקלית.

    לגבי השקעה בסל מטבעות שונה מהדולר, זה נכתב במקומות שונים בעיתונים, וגם בכתבה שהייתה בטלוויזיה על צוות ההשקעות של בנק ישראל. הראו שבנק ישראל משקיע את יתרות המטבע שלו, בסל נרחב של מוצרים. אפשר גם לקרוא על זה במאמר בגלובס שפורסם היום (שמחזק את דברי): http://www.globes.co.il/news/article...97483&fid=3385

  5. #5

    Re: הרפתקאות פישר והדולרים

    מסכים עם כל מילה.

  6. #6

    Re: הרפתקאות פישר והדולרים

    לדעתי
    פישר מדפיס כסף כמו רוב הנגידים בעולם . קליין התנגד ועף.
    מה הוא שונה מהנגיד הסיני או היפני. הנגיד היפני מדפיס כבר עשרים שנה ינים והמטבע שם לא יורד . הם עוזרים לכלכלה לצמוח. תומכים באגרות חוב האמרקניות. גורמים לירידת ערך המטבע ובכך גורמים שלא תהיה דפלציה. עוזרים לאינפלציה עלות. וחשוב מכל מנפחים בועות שדוחפות את הכלכלות קדימה. אחר כך מעלים רבית הבועה מתנפצת. וסיבוב חדש מתחיל. סוף סוף נגיד שמבין את העבודה לא מרובע.

  7. #7

    Re: הרפתקאות פישר והדולרים

    מה שאני לא מבין זה מדוע הנגיד אך ורק קונה?
    למה הוא לא מווסת בסגנון של ויסות מניות הבנקים של שנת 1983?
    למשל: לקנות מתחת ל-3.99 ולמכור מעל ל-4.01, ואז הוא היה עושה קופה יפה למדינה, וגם עוזר ליצואנים, תודה

  8. #8

    Re: הרפתקאות פישר והדולרים

    ציטוט פורסם במקור על ידי Sassi6
    מה שאני לא מבין זה מדוע הנגיד אך ורק קונה?
    למה הוא לא מווסת בסגנון של ויסות מניות הבנקים של שנת 1983?
    למשל: לקנות מתחת ל-3.99 ולמכור מעל ל-4.01, ואז הוא היה עושה קופה יפה למדינה, וגם עוזר ליצואנים, תודה
    מנקודת מבט צרה, עד שער של אזור ה 4.5, אין שום סיבה לנגיד להתערב. ככל שהשער עולה, כך זה טוב יותר ליצואנים.

    מצד שני, טיפוס חד של הדולר לרמה הזו (כהתחזקות מול השקל ולא התחזקות עולמית), לא קורת סתם. זה קורה כשמשהו מאד לא בסדר במצב הכלכלי. לעליה כזו יש הרבה השלכות, כגון התפרצות אינפלציונית כתוצאה מעליית מחירים של מוצרי יבוא. במקרה הזה, שום וויסות לא יעזור. מכירה סיטונאית של מטבע חוץ רק תוריד את היתרות, ומשולה למתן אקמול לחולה קשה. במקרה כזה צריך צעדים קיצוניים, שכוללים שיתוף פעולה של כל הגורמים במשק.

    הדבר קרה למעשה ב 2002, כאשר המשק עמד בפני פשיטת רגל ושער הדולר התקרב לרמה של 5 שקלים. הנגיד הגיב במיידי בצעד של הרמת הריבית לרמה של 9% (נשמע דמיוני בימינו), ובכך ריסן את עליית מחיר הדולר, וייצב את שער החליפין. זאת במקביל כמובן לפעולות שננקטו על ידי הממשלה.

  9. #9

    Re: הרפתקאות פישר והדולרים

    מסכים עם דמי כיס.

    1. פישר קונה דולרים, אבל רוב הסיכויים שממיר אותם למטבעות שונים, אגחים בחול ועוד מיני כלים פיננסיים.
    2. החישוב הוא פשוט - כמה כסף מפסידה המדינה ביצוא מירידת הדולר מול כמה כסף המדינה מפסידה מקניה של דולרים.
    3. להזכירכם, פישר התחיל לקנות דולרים בשער 3.3 ויצר רווח עצום. יש לקזז את זה מהפסדים שאולי צפויים להיגרם בעקבות ירידת הדולר בעולם.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות