אני מצרף כאן את סעיפי 10 - 11 ,

כאשר סעיף 11 הוא בן החשובים.

.10אל תקנה אף פעם רק לשם קבלת דיווידנד.

זה סעיף נוסף שנוגד את הטבע של הסוחר הישראלי !
אני מודע ומכיר את הבעייתיות של הסעיף הזה לראש הפיננסי הישראלי, כי הוא רוצה לקבל !!!!, לא בדיוק מעניין אותו מה יקרה עם המניה אחרי זה , אבל הוא ייכנס לפני יום הX , ייקח את הדיבידנד, יישאר לפעמים כמה שבועות עם המחיר שירד עקב איפוס שער המנייה עקב חלוקת דיווידנד, וגם אולי ממנו היא החלה מהלך יורד!!!! , זהו נתקעת !

אומר גאן במפורש ! על תערבב מסחר אם רצון לכניסה אקראית רק לצורך קבלת הדיבידנד, אתה יכול להסתבך , ולהפסיד את אשר קיבלת.

.11אל תעשה מיצוע בהפסד, זאת השגיאה הגדולה ביותר שסוחר יכול לעשות (אלא אם אתה סוחר מקצועי).

סעיף לכאורה ברור ופשוט, אבל לא !

באם הגעת עם עצמך , למצב שאתה צריך למצע , שים לב בבקשה אילו סעיפים לא שמרת עליהם :

.1לעולם אל תשקיע בדבר מסוים יותר מ 10% מסך הכסף העומד לרשותך.

( מיצוע דורש ממך לעבור את ה 10% המומלצים ).

.2השתמש תמיד בהוראת stop loss .

(באם אתה ממצע, לא השתמשת בסטופ כפי שמומלץ.)

.3אל תהפוך עסקה מרוויחה לעסקה מפסידה בכל רווח קבוע , עלה את רמת ה stop loss.

( באומנות גדולה , הגעת מ עסקה מורווחת למפסידה ! וגם לא גררת סטופים כי אילו הייתה גורר , הייתה יוצא מזמן !).

.4אל תהמר על מגמה ,אל תקנה או תמכור אם אינך בטוח במגמה.

(באם אתה ממצע, אין לך מושג באיזו מגמה הנכס נמצא !).

.5כאשר יש ספק צא החוצה,כאשר יש ספק אל תכנס פנימה כלל.

( היה לך ים ב ספק אבל לא עשתה עם זה כלום ! ).

.8אל תסגור פוזיציה ללא סיבה טובה ,תקן את ה stop loss מיד בתנועה לטובתך בכדי להגן על הרווח שלך.

( היו לך המון סיבות לסגור את הפוזיציה, , ולא תיקנת את ה סטופ .).

אני מקווה שעכשיו זה ברור , למה המיצוע בעייתי , כאשר אני רק בסעיף 11 וגאן אומר שלא שמרתה על 6 סעיפים מתוך ה 11 !!!!

אני מבקש להוסיף דברים שלי ברשותכם :

מיצוע זה אסון ! מיצוע = אתה תוקע כסף מסוים ולרב לא מאט במנייה מופסדת, כאשר במקום זאת יכולת לשים במניות אחרות שכן עולות.

מיצוע יוצר בעיה , איך , מתי , וכמה למצע !!!!!

1- האם אתה יודע איך לעשות זאת ?

2- האם אתה יודע כרגע מה המגמה בכדי לעשות זאת.?

3- האם אתה יודע כמה לשים בפנים בכדי לתקן את הבעיה שייצרת?

חברים : לצערי , אני מנסה לעזור לעשרות סוחרים הפזורים בארץ כאשר כול אחד מהם פנה אליי באופן אישי , לעזור לו למצע ! אז נניח במניות המעוף , זה קל יותר , או נכון לומר " הרבה יותר קל " , אבל רב הבקשות האישיות שאני מקבל הם של עזרה במיצוע במניות מליגה 17 , ובנוסף דלקיות שנעלמו, כמו מודיעין , גבעות, לפידות ואחרות או ממגזר הביו , כמו ביוליין, כן פייט , אינטק פרמ , ואחרות , לך תעזור לאנשים כאשר אין תנועה במנייה שהם רוצים להכפיל את הכסף שכבר נמצא תקוע לפעמים שנים !!!
הסוחר באשר הוא חייב ללמוד את תורת הסטופים שהיא מאוד פשוטה, אבל היא דורשת שני דברים:

1-משמעת.

2- לא להתחתן עם המנייה !!!

ברכת חזרה הביתה בשלום לכול חייל סדיר או מילואים אשר כבר נקרא למערכה שנוצרה וכול פעיל במערכת הביטחון השונים , מוסד , שב"כ , משטרה, כיבוי אש , ומד"א.
אמן