הצטרפת לחדר
(20:07) אלון פיאדה:ושלום לכולם וערב טוב
(20:07) שני:ושלום אלון, מה שלומך?
(20:07) אלון פיאדה:ואנו כבר מתחילים בצאט בנושא אגח
(20:0המכונה:וערב טוב אלון
(20:0אלון פיאדה:ולמי שיש שאלות מוזמן להעלות אותם כעת
(20:0אלון פיאדה:וואני מבטיח להתייחס להכל (מעט סבלנות עונה אחד - אחד � )
(20:0Sharon209:והיי אלון
(20:0Sharon209:וגזית גלוב- מה מצב האגח והאם כדאי להכנס?
(20:09) גרוס:ומקמ לטווח ארוך - עדיף על אגח קונצרני של חברה יציבה?
(20:09) שני:ומה אתה אומר על אפריל נדלן בבקשה?
(20:09) אלון פיאדה:וכמה אתה מקבל במקמ לטווח ארוך?
(20:10) אנליסט:וערב טוב אלון, אגחים של בנקים? יש עדיפה? אני מסתכל לכיוון דיסקונט א.
(20:11) אלון פיאדה:ולגבי גזית גלוב
(20:11) אלון פיאדה:ונתחיל מזה שאני מאמין ביציבות של החברה
(20:11) אלון פיאדה:ואך האגחים נסחרים בריבית נמוכה מאוד (עד שלילית)
(20:11) גרוס:ו0.55%
(20:11) אלון פיאדה:וולכן אינני מבין את הצורך להיכנס דווקא לנייר זה?
(20:11) אלון פיאדה:ובמקרה של משבר ו/או ירידות רוחביות - ברור שגם נייר זה יפגע
(20:12) אלון פיאדה:ובהצמדה למדד עם אחוז וקצת או אחוז ומעט פחות ריבית לשנה - ניתן ועדיף להשקיע באגח מדינה
(20:12) אלון פיאדה:ושלו סיכון נמוך יותר בהגדרה
(20:12) Sharon209:ואבל בינתיים מדברים על שגשוג וגם המניה התייצבה ועולה
(20:13) אלון פיאדה:ואבל לאגח יש תקרת זכוכית
(20:13) אלון פיאדה:ובניגוד למניה אגח לא יכול להמשיך לעלות מעבר למחיר מסויים
(20:13) אלון פיאדה:ואז נכון, הצמדה למדד יכולה תיאורטית להעלות מחיר שוק - אבל זו פיקציה - שכן בהשוואה לכל נייר צמוד אחר הדבר מתקזז
(20:14) אלון פיאדה:וולכן יש להיסתכל על סיכון מול תשואה (נטו להחזקה)
(20:14) אלון פיאדה:ווכאשר אחוז התשואה זהה לממשלתיות (בהן אני לא אוהב להשקיע - ומייד נדבר על זה)
(20:14) ronny1181:ואלן מה אומר על אגחים של ב.יאיר?
(20:14) אלון פיאדה:ואז מה הטעם לקחת סיכון גבוה יותר
(20:15) אלון פיאדה:ווכאן ניתן להתייחס גם לשאלת המקמ מול אגח קונצרני
(20:15) אלון פיאדה:ובסוף אנו צריכים להסתכל על כל השקעה על מול החלופות הקיימות
(20:16) אלון פיאדה:וברור שהשקעה בחצי אחוז, ללא הצמדה איננה השקעה נבונה על מול חלופה של האגח הממשלתי הצמוד
(20:16) יובל_מור:ומה דעתך על אגח החדשה של ביג בבקשה?
(20:16) אלון פיאדה:והסיכון - במקרה של משבר אגח יכול לרדת בעוד מקמ לא
(20:16) אלון פיאדה:ואך זהו סיכון נמוך שלמעט נעילת הפסד גם מימנו ניתן לצאת ללא פגע
(20:16) אלון פיאדה:והסיכון השני הוא בהעלאת ריבית בנק ישראל
(20:16) אלון פיאדה:ואך הכיוון הנוכחי (לפחות בחודשים הקרובים) הוא כלפי מטה
(20:17) אלון פיאדה:ווכאשר לוקחים בחשבוןאת ההצמדה למדד, אז בטווח של שנה - שנתיים, גם אם וכאשר הריבית תעלה - עדיין לדעתי ההשקעה באגח תעלה בערכה על השקעה במקמ
(20:17) אלון פיאדה:ולגבי האגחים של ב. יאיר
(20:1אלון פיאדה:ועוד לפני פיצוץ הפרשה, ולמרות שאני אישית עשיתי מספר סיבובים גם על המניה וגם על האגחים של החברה, אני סימנתי אותה ליציאה
(20:19) אלון פיאדה:וכבר מעל שנה שאני לא נמצא בחברה (למרות היסטוריה ארוכה ורווחית) - שכן הסיכון היה גדול מהתשאה, ללא קשר ישיר לבעיות שהתגלו כעת (למרות שגם שם היו סימנים - וממליץ לחזור ולקרוא מה שכתבתי בנושא החברה עוד אז לגבי אי סדרים)
(20:20) אלון פיאדה:ובמצב הנוכחי, למרות הירידות, אני לא בטוח (למרות שלא חפרתי במספרים) כי מדובר בהשקעה אטרקטיבית
(20:21) ronny1181:ותודה רבה
(20:21) שני:ואפשר בבקשה להתיחס גם לשאלות קודמות?
(20:21) אלון פיאדה:ווזאת מהסיבה היחידה שלא ניתן באמת לאמת את המספרים ולשכלל את הסיכונים הקיימים - יש יותר מדי משתנים - ואני לא אוהב להשקיע בנייר שרמת הסיכון הנגזר שלו איננה ידועה
(20:22) אלון פיאדה:ורמת סיכון נגזר = רמת הסיכון המוערכת על בסיס נתונים וחישובים אמפיריים ולא רמת הסיכון שניקבעת בתנאי שוק (שאינו באמת שוק משוכלל)
(20:22) אלון פיאדה:ולגבי אפריל נדלן
(20:23) אלון פיאדה:ואני אישית מחזיק בנייר עוד מההסדר
(20:25) ronny1181:ויש לך עוד אגח של חברות נדלן אטרקיטיביים?
(20:25) אלון פיאדה:ווזאת רק בגלל שאין לי חלופות אמיתיות כרגע להשקעה של הכסף ואינני רוצה למכור ברווח ללא מכירה של הפסד שיתקזז - ואין לי הפסד שאני יכול למכור - וזאת מהסיבה הברורה של תשלום מס רווחי הון
(20:25) אלון פיאדה:ואך אם היתה לי סיבה למכור (השקעה עדיפה בסכומי ההחזקה שלי (והיא גדולה ביחס לתיק) אז הייתי מוכר ללא היסוס
(20:26) אלון פיאדה:ושכן הנייר עצמו הוא שקלי ובתשואה של 2.5%, מה שמקביל אותו לאחוז תשואה בלבד ביחס לשוק על מול חלופה של צמוד (על פי מחירי האגרות)
(20:27) אלון פיאדה:ואך מבחינתי מדובר על תשואה אפקטיבית שלילית - כי לדעתי, למרות המדדים האחרונים שהיו נמוכים, בטווח של שנתיים נחזור למדדים של 2-3% - אולי אפילו יותר...
(20:2אלון פיאדה:ולגבי האגח של ביג
(20:2אלון פיאדה:ולדעתי מדובר באבסורד
(20:30) אלון פיאדה:ווהסיבה היחידה שאני יכול לחשוב אליה שבגללה הסדרות נסחרות בתשואה נטו שלילית היא כי המוסדיים (אשר אינם משלמים מיסים) מסתכלים על ריבית ברוטו להחזקה (אשר היא חיובית במקרה הנ"ל) ולכן לאור חוסר החלופות מחזיקים את המחיר למעלה
(20:30) שני:ולמה???
(20:30) אלון פיאדה:ואבל למשקיע נורמלי, להיכנס לאגח צמוד על ריבית נטו להחזקה שלילית על מול חלופה של אגח ממשלתי צמוד עם תשואה נטו להחזקה חיובית - יש פה אבסורד מסויים
(20:32) אלון פיאדה:והיתרון היחיד של אגח זה בטווח הזמן הבינוני (שנה - שנתיים) הוא בכל שהמחמ שלו קצר לעומת זה הממשלתי בעל נתונים טובים יותר - וגם את זה אני אומר בספק כי מעשית יש בפועל אגחים טובים יותר (בטח בקונצרני)
(20:33) אלון פיאדה:ולגבי השקעות אטרקטיביות, מעבר לכך שאני לא ממליץ על נייר זה או אחר, בגלל היעדר החלופות להשקעה בטוחה שבהן יש מסחר שיכול להכיל את "ההמלצה" , אינני יכול לסמן לכם יעד כפי שהייתי עושה לפני שנתיים - שלוש
(20:34) אלון פיאדה:ווהרחיב ואומר שוב, כפי שאני כותב כאן בחודשים האחרונים - כי גם אני באופן כללי נמצא על הגדר - ולדעתי מדובר בהחלטה טובה!
(20:34) אלון פיאדה:והסביר והרחיב...
(20:34) Sharon209:ותודה
(20:34) אלון פיאדה:ואני מאמין כי משקיע רציונלי לא צריך להיות בשוק מרבית הזמן
(20:34) אלון פיאדה:וכלומר, עליו כן להמתין על הגדר ולחכותעם הכסף בחוץ
(20:35) אלון פיאדה:ונכון אתה יכול לפספס תשואה של אחוז או שתיים לשנה על פני שלוש - ארבע שנים
(20:35) אלון פיאדה:ואך תוכל להחזיר את "הפסד" זה בטווח קצר מאוד עם כניסה לשוק ברגעי משבר
(20:36) אלון פיאדה:וכך נהגתי ב- 2008
(20:36) אלון פיאדה:וואז היו לנו שלוש שנים טובות, עם אלפי אחוזי רווח
(20:36) אלון פיאדה:ווהדבר התאפשר בראש ובראשונה בגלל שהמזומן היה בחוץ ולא בפנים
(20:3אלון פיאדה:וועדיין במהלך סדיר של שנה - מתעוררות מפעם לפעם הזדמנויות אותם ניתן לנצל ובהשקעה בודדת לעשות את הרווח של 10% על השקעה של 10% מהתיק (ואף יותר מכך - גם באחוזי הרווח וגם באחוזי ההשקעה) ובצורה זו, במחי השקעה בודדת או מספר קטן של השקעות, גם להינות מכך שהכסף בחוץ (ממתין למשבר) וגם להפיק תשואה שווה או גדולה יותר מכך שהכסף יהיה נעול בהשקעות לא משתלמות
(20:3אלון פיאדה:והטווח הקצר תמיד היה לדעתי עדיף על הזמן הארוך
(20:3אלון פיאדה:וומהסיבה היחידה שבטווח הזמן הקצר ניתן לנצל ידע והבנה בצורה טובה הרבה יותר מזו של הטווח הארוך
(20:39) אלון פיאדה:ווהדבר נכון הן לאגח, הן למניות והן לכל השקעה אחרת
(20:39) אלון פיאדה:ותמיד עדיף שתיהיה כרית מזומנים לניצול הזדמנויות, מאשר רווח קטן בטווח הארוך - ואז להיקלע לתוך ברבור שחור
(20:39) אלון פיאדה:ושאלות נוספות?
(20:40) ronny1181:והאם לדעתך יש חברות נדלן ששוה להשקיע באגל שלהן כעת?
(20:40) ronny1181:ואגח
(20:41) אלון פיאדה:וראה כל מה שכתבתי מ- 20:33 ועד עכשיו, זו התשובה לשאלתך המקורית!
(20:41) ronny1181:ו��
(20:42) גרוס:ואגח ממשלתיות כנ"ל?
(20:46) אלון פיאדה:ואגח ממשלתיות נחשבות להשקעה בטוחה
(20:47) גרוס:ויש מומלצת או עדיפה?
(20:47) אלון פיאדה:והבעיה איתם היא כי אלו בעלי המחמ הקצר באמת - נושאות ריבית שלילית, בעוד הארוכות מגלמות סיכון בלתי נראה
(20:47) אלון פיאדה:ואם נשקיע באגח ממשלתי עם מחמ של 13 שנה לדוגמה
(20:4אלון פיאדה:ו(או לצורך העניין כל מחמ)
(20:4אלון פיאדה:וואנו משקיעים לא פעילים
(20:4אלון פיאדה:ואז בטווח הקצר אנו עלולים להפסיד במידה וריבית בנק ישראל תעלה
(20:49) אלון פיאדה:ואז נכון שבטווח הקצר הריבית לא צריכה לעלות (כנראה שאפילו לרדת - מה שיתרום לעוד עלייה במחיר האגחים בשוק ולרישום של רווח הוני תיאורטי אליהן [תיאורטי בגלל שיש מי שיטען, די בצדק, כי מרבית העלייה כבר מתומחרת בפנים])
(20:49) אלון פיאדה:ואך תמידיכולות להיות הפתעות
(20:50) אלון פיאדה:וכמו כן בהיעדר אופציות, השקעה בהן יכולה להפוך להחזקה ארוכה ונכון כי בתחילה ניתן לרשום רווח אחוזי קטן אליהן (בעיקר בגלל ההצמדה למדד)
(20:50) אלון פיאדה:ואך זו פיקציה כי מי שלא ישים לב יקבל אותה בהפוכה כאשר הריבית תעלה
(20:51) אלון פיאדה:ועלייה של אחוז אחד בריבית בנק ישראל שקולה לירידה (הפסד על הנייר) של אותו האחוז כפול שנות המחמ (באופן גס)
(20:51) אלון פיאדה:וולכן אפילו עלייה של רבע אחוז, שקולה באגח בעל מחמ של 10 שנים לירידה של 2.5% על הנייר
(20:52) אלון פיאדה:ובטווח של שלוש שנים (מייד נחריג הדבר) הריבית צריכה לעלות לא באחוז אלה בשלושה אחוזים
(20:52) אלון פיאדה:וולכן השקעה באגח עם מחמ 13 ירשום תשואה של אחוזים בודדים, אך מי שישאר בפנים יראה ירידה אפשרית של עד 30% בערך ההחזקה עוד לפני קבלת תשלומים
(20:52) אלון פיאדה:וואז אנשים נכנסים לפניקה ומוכרים
(20:53) אלון פיאדה:ואז נכון אם תחזיק לכל התקופה 13-15 או 17 שנה אז תקבל הצמדה פלוס אחוז או שניים
(20:54) אלון פיאדה:ואבל אם תמתין תוכל להיכנס בעוד 3 שנים ולקבל את אותה התשואה + 30% (כלומר תשואה נוספת של 2.5-3% לשנה על פני 10 שנים) בלי כאב הלב של ניירהרשום בהפסד
(20:54) אלון פיאדה:ווההחרגה:
(20:54) אלון פיאדה:ובמידה ומשברכמו זה של 2008 יחזור, אז ללא עליית הריבית נראה ירידה במחיר השוק
(20:55) אלון פיאדה:וושוב אותה הבעיה (כאשרכעת עוד לא יהיו לבנקים את הכלי של הורדת ריבית - כך שהמצב עלול להיות גרוע יותר)
(20:55) אלון פיאדה:וומי שחושב שמשבר לא יקרה - טועה!
(20:55) אלון פיאדה:ותמיד יש משברים, זו המחזוריות היחידה שיש בה רמת וודאות גבוהה בשוק.
(20:55) אלון פיאדה:וולכן אני אומר כי המתנה על הגדר - היא (היום) האופציה הטובה ביותר! �
(20:56) שני:ותודה רבה
(20:56) אלון פיאדה:ושאלה אחרונה לסיום.... מישהו?
(20:57) יובל_מור:ואגח חו"ל יש מה לחפש?
(20:5אלון פיאדה:וכתבתי על זה ארוכות בעבר במספר מועדים
(20:5אלון פיאדה:ולדעתי סיכוני המטבע
(20:5אלון פיאדה:ופערי שעות המסחר
(20:5אלון פיאדה:ווהיכולת להגיע למידע (זמני תגובה)
(20:5אלון פיאדה:ונותנים עדיפות למקומיים על פני משקיעים מבחוץ
(20:59) אלון פיאדה:ואני לא אוהב להיות שני (או אחרון) בתור למידע וביכולת התגובה שלי למצבי השוק
(20:59) אלון פיאדה:וואינני אוהב להעמיס סיכונים
(20:59) אלון פיאדה:וולכן לדעתי, למעט חריגים, אין טעם ללכת לשוק העולמי
(21:00) אלון פיאדה:ומה גם שכל אגח שם בתשואה דומה לאגח בארץ מכיל סיכון גדול הרבה יותר
(21:00) אלון פיאדה:ולא סתם החברות מחול באות לגייס בישראל
(21:00) אלון פיאדה:וכאן הם משלמים הרבה פחות בריבית נדרשת ולכן הגיוס זול יותר
(21:01) אלון פיאדה:וכלומר - אם כאן יכולים לגייס בתשואה של 3% בחול היו צריכים לשלם (מול אותו נייר) 6-7%
(21:01) אלון פיאדה:וולכן מגייסים בארץ
(21:02) אלון פיאדה:וכך שאם להשקיע באגח של חברה ישראלית נושאת תשואה של 3% או באגח של חברה בשוק בינלאומי בעל תשואה של 3% (תשואות זהות) - האגח של הארץ (ככלל עצבע) בטוח יותר
(21:02) אלון פיאדה:ואצבע
(21:03) אלון פיאדה:וכנ"ל אגח של חברה ישראלית בעל תשואה של 6-7% בטוח יותר מאגח של חברה הנסחרת בחול בעל תשואה של 6-7%
(21:03) אלון פיאדה:ווזאת בגלל שבשוק בארץ התשואה כוללת את הסיכון של השוק הישראלי
(21:03) אלון פיאדה:ואשר לדעתי על המשקיע לא לקחת בחשבון כסיכון
(21:04) אלון פיאדה:ושכן בניגוד למי שגר ומשתכר בחול - מי שגר ומשתכר בארץ סיכון זה אינו חל עליו
(21:04) אלון פיאדה:וסיכון השוק כולל לדוגמה את האפשרות שיראל לא תיהיה קיימת או שהכלכלה תיפול בעקבות מלחמה ארוכה
(21:05) אלון פיאדה:ואם אתה חי בארץ, סיכון זה (במידה ויתממש) לא יעניין אותך באמת... ולא נרחיב בנושא
(21:05) אלון פיאדה:ואזעד כאן להפעם
(21:05) אלון פיאדה:ומקווה כי עזרתי
(21:05) אלון פיאדה:וועניתי לכולם
(21:05) המכונה:ותודה רבה
(21:05) אלון פיאדה:וועד שבוע הבא
(21:06) אלון פיאדה:ושיהיה לכולם - שבוע מסחר רווחי
(21:06) אלון פיאדה:ונשתמע...
(21:06) נוקוטו:ולמאחרים אפשר לעלות את הצ'אט בפורום?
(21:06) אלון פיאדה:והצאט יעלה כמובן לפורום בדקות הקרובות
(21:06) גרוס:ואכן עזרת הרבה, תודה�
(21:06) Sharon209:ותודה ושבוע טוב
(21:06) אלון פיאדה:וממליץ לקרוא, היו כמה שאלות טובות היום ששווה להכיר בהן...
(21:07) אלון פיאדה:ואז להתראות...