ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
מדהים.

אחרי שגמרתי להתפקע מצחוק מהניתוח של "שמאי מקרקעין וכלכלן" שכנראה למד באיזה מכללה מזרח אירופאית בהתכתבות, הזכרתי לעצמי את הכלל מספר אחד בכלכלה - היצע וביקוש נפגשים במחיר שיווי משקל. אם הביקוש עולה (כי עכשיו יש אוכלוסיה שתרוץ לקבל את המתנה של לפיד) וההיצע לא עולה - המחיר יעלה.
תסלח לי שאני לא חושב כמוך, אבל למרות שהתואר שלי בכלכלה הוא לא בהתכתבות... זה לא אומר שהוא טועה.
כלכלה זה לא מדע מדויק, בכלכלה יש גם פסיכולוגיה.
אבל בכל זאת, הביקוש יעלה לדירות חדשות מקבלנים, אבל הביקוש לדירות יד שניה יפחת, לפיכך אני חושב שהמחירים ירדו במיוחד בדירות יד שניה, אני חושב שמחירי הדירות הגיעו לקצה הגבול העליון ואנחנו בשלים לתיקון, והתכנית הזאת תוכל להיות הטריגר לזה. להגיד בוודאות שזה יקרה אני אף לא אומר. אבל לפחות נעשה צעד בכיוון וזה עדיף מהמצב הקיים.
אם אני התכוונתי לקנות דירת 4 חדרים בפתח תקווה ב1.6 מיליון מהקבלן, אז עכשיו אני אקנה בהנחה של 200K, לכן בשולי המרכז המחירים ירדו, ואולי בפריפריה הקבלנים ינסו לנגוס בהטבה מהמדינה.
כמובן שבמקביל הממשלה צריכה לחוקק את מס השבח לדירה שנייה ולהגדיל את היצע הדירות, מה שעוד יותר יוריד את מחירי הדירות, בכל מקרה הצעד הוא נכון וטוב שהוא נעשה