אחת מהחברות אשר צפויות להערכתנו ליהנות מגילוי מצבורי הגז היא חברת החשמל, אשר נאלצה להפעיל את מרבית תחנות הכוח שלה בסולר ובמזוט יקרים, מה שהסב לה נזק המוערך בכ-15 מיליארד ש"ח. אספקת הגז המקומי צפויה להחזיר אותה לפעילות ובעלויות זולות יותר וכן תוך הפחתת זיהום האוויר.
יחד עם זאת, להערכתנו, לא צפויה הוזלה של חשבון החשמל שלנו בשנים הקרובות. חברת החשמל עדיין צריכה לכסות את הגירעון שנוצר בחשבון החברה בשנים האחרונות, כך שככל הנארה היא לא תוכל להוריד את התעריפים לצרכנים בשנים הקרובות. פרט אליה לחברת החשמל,, מי שעוד עשוי ליהנות מגילוי הגז אילו אותן חברות תעשייתיות הצורכות אנרגיה בהיקפים גדולים, שהמעבר לשימוש בגז יסייע להן להוזיל עלויות ובכך לשפר את הרווחיות.
מרוויחות נוספות הן, מן הסתם, חברות הגז. המלצות וועדת צמח שפורסמו לאחרונה והתירו ייצוא גז בכמויות גדולות יצרו פוטנציאל הכנסות אדיר נוסף לחברות במגזר, פוטנציאל שעדיין לא נלקח בחשבון בתמחור של חלק מהחברות.
כפי שניתן להיווכח, עסקאות בענף הגז כבר החלו להיחתם. בפברואר, נחתמה עסקת ייצוא ראשונה ממאגר תמר לשתי חברות ירדניות, בהיקף גדול ולתקופה של 15 שנה. הסכם נוסף עשוי להיחתם עם חברת אדלטק הפרטית, שמעוניינת לייצא את הגז לקפריסין או ליוון. עוד לפני זה, דיווחו שותפות מאגר לוויתן על חתימת מזכר הבנות להצטרפותה של ענקית האנרגיה האוסטרלית וודסייד (Woodside) בתמורה לתשלום תמלוגים של כ-2.71 מיליארד דולר. החברה מתמחה בפיתוח מתקני הנזלת גז ושינועו, מה שעשוי לפתוח את הצוהר למכירות גז משמעותיות נוספות בחו"ל.
סקטור חברות הגז נסחר בחסר להערכתנו עד לפני כשנה, כאשר השוק עדיין תמחר סיכונים משמעותיים בפרויקטים ולאור החששות ממגבלות רגולטוריות שיגבילו את ייצוא הגז לחו"ל. כעת, מניות אלו צמצמו חלק מהפער שנפתח בהשוואה למדדים המובילים בשוק הישראלי. כמו כן, יש לזכור כי עיקר ההשקעה הכספית בתשתיות כבר מומנה ועתודות הגז במאגר צפויות לספק לחברות מפיקות הגז הכנסות יציבות הן מצרכנים מקומיים והן מלקוחות בחו"ל לתקופה ממושכת. לכן, אנו סבורים שמניות הסקטור, ובעיקר ישראמקו ואלון גז השותפות במאגר תמר, עדיין מעניינות להשקעה.