מדד S&P ,
עדכון ל 11-8-14
שבועיים של מימושים עברו על המדד, מאז קביעת שיא חדש אבל עדיין ללא נגיע ב 2000.
הדברים הטכניים החשובים במהלך היורד האחרון היו, שבירת שתי תמיכות חדשות ב 1970 -- 1955 , אבל את השלישית ב 1920 המדד כבר לא שבר באופן החלטי והיא שוב נפרצה מיד לאחר יום , כך שלמעשה היא לא נשברה , וקו ה 1920 ממשיך לתמוך במדד.
טכנית זו אמרה חזקה וטובה , אבל דבר אחד הוא לא לטעמי, וזה העליות ביום שישי של מעל אחוז, ועליות אלא יכולות להגביל את התיקון העולה הצפוי היום.
מתנדי מומנטום בגרף היומי, מצפים לתיקון עולה מה יותר מהר, אבל בשבועי הדברים לא נראים טוב כול כך, כאשר שם , מצופה מהמדד לרדת עוד הרבה.
באם ניקח ערכי פיבו על המהלך היורד האחרון אזי המחיר יוכל לעלות בשקט עד ה 1958, ועדיין להיות רק בתיקון עולה.
וטכנית הייתי אומר שגם עם יעבור את התיקון 61.8% פיבו ב 1958 , הוא יוכל להיחסם על קו ה 1970, שהוא הגפ הפתוח.
אני לא אומר בכך שהמדד לא רוצה יותר את ה2000 ! ואין לכך שום קשר לכתוב, כאן , אני אישית עדיין בדעה ש ה2000 יגיע ואולי גם יותר מכך,
לגבי היום :
הסיכום הוא:
מדדי איורופה נראים די בשלים לצאת למהלך עולה, מדדי ארה"ב גם ואילו המדד היפני כבר עולה היום מעל 2% בפתיחת השבוע ויש להמתין לסגירה שלו ב 0930 שעון ישראל , כך שכול הגרפים יחדיו מביאים לאפשרות ליציאה היום ללונג כתיקון עולה.
מדד ה S&P
sp 10-8.jpg
מדד הניקאי ,
NIKEY9.jpg
תודה ובהצלחה