אנו בדעה שמשקיעים מקומיים רבים שוגים באופן התמחור שלהם את שוק האג"ח הקונצרני כאשר הם מתבססים רק על סולם דירוג האג"ח המקומי. למעשה, אותם משקיעים מוכנים לרכוש אג"ח קונצרניות במרווח נמוך שאינו מתחשב בסיכון האשראי האמיתי הטמון בחברה. למי ששכח או שלא ידע, דירוג האשראי של מדינת ישראל הוא A פלוס, ולכן דירוג החברות במדינה חייב להיות נמוך מזה. המשמעות היא, שאג"ח קונצרנית שמקבלת דירוג טריפל A מחברות הדירוג המקומיות, מדורגת למעשה ברמה של טריפל B בלבד על פי סולם המדרוג הבינלאומי. ההתעלמות מהפערים באופן הדירוג גורם לאג"ח קונצרניות מקומיות רבות להיסחר רוב הזמן במרווח נמוך מידי מעל לאג"ח הממשלתיות המקבילות, מרווח שלטעמנו אינו מצדיק את הסיכון.
כך, לשם הדוגמא -לאחרונה, התקיימה הנפקת אג"ח דואלית של בי קומיונקיישנס, שהמחישה את הבעייתיות בצורה טובה. . האג"ח כאמור דורגה על ידי חברות הדירוג בארץ בדירוג A, בעוד חברות הדירוג בחו"ל העניקו לה דירוג של BB מינוס בהתאם לסולם הדירוג הבינלאומי. כתוצאה מהשוני בדירוג, המשקיעים הזרים תמחרו את האג"ח במרווח תשואה גבוה ביחס למרווח בו היא נסחרת בשוק המקומי.
בי קומיונקיישנס היא רק דוגמא לצורך המחשת טענתנו שהשוק הקונצרני הישראלי יקר בהשוואה לחו"ל. כמובן, שתופעת התכווצות המרווחים והתשואות הנמוכות באפיק הקונצרני התרחשה גם בחו"ל. עם זאת, מעבר לים אפשר למצוא אג"ח של חברות בעלות דירוג גבוה יותר, שקיפות גדולה יותר, סחירות גבוהה, ובעיקר מגוון רחב יותר של חברות ממגזרים שונים. לכן, בחו"ל יש עדיין לא מעט אג"ח מעניינות להשקעה. קחו בחשבון שהשקעה באג"ח בחו"ל מחייבת לא רק התחשבות בשערי החליפין, אלא גם התמקצעות בנושא, ולכן דרך אפשרית אחת להיחשף לתחום היא באמצעות רכישת יחידות מקרן נאמנות המשקיעה באפיק.