מה אתם אומרים?
כור ט' - מחמ' 3.12, 5.65% נטו, דרוגA1.
דסק"ש ט' - מחמ' 4.16 , 5.33% נטו, דרוג Aa3.
סך הכול סומך על נוחי....למרות המצב מסביב,
ובגדול המטרה להחליף קצת מקמי"ם באג"ח.
מה אתם אומרים?
כור ט' - מחמ' 3.12, 5.65% נטו, דרוגA1.
דסק"ש ט' - מחמ' 4.16 , 5.33% נטו, דרוג Aa3.
סך הכול סומך על נוחי....למרות המצב מסביב,
ובגדול המטרה להחליף קצת מקמי"ם באג"ח.
לא יודע לגבי כור, אבל דסק"ש ט' הומלצה ע"י צ'רניאק מאחת מתשובותיו למגיבים על הכתבות שלו
תודה על התשובה!
מכיר אולי אגחי"ם סולידים מומלצים יותר?
תבדוק את האג"חים שלסלקום ושופרסל.
(אתה יודע שיותר סולידי זה פחות ריבית).
אני מחזיק גם אתחברה לישראל סדרה 8
ירדו היום ב 3% אבל לטווח ארוך זאת השקעה טובה לדעתי
קח בחשבון שאני גם מתחיל בתחום אז תעשה את הבירורים שלך
תתייעץ עם עוד כמה לפני שאתה מקבל החלטה
ל Ram ,
אני לא מחפש יותר סולידי מ ה2 שציינתי אלא ניירות בעלות מחמ'-ודרוג דומה פחות או יותר ןתשואה גבוה יותר...ומה דעתך על אלו שציינתי?
ומה עםגזית גלוב ו' - חברת הנדל"ן הישראלית הגדולה ביותר אם איני טועה- מחמ' 3.9 , דרוג A+, תשואה 6.1%, היום שער 101 שמתואם נטו 103.7 ?
לננו, אענה לך תשובה כללית ולא ספציפית לאג"ח זה או אחר.
יש הבדל אם אתה קונה עד לפירעון או מצפה לרווח הון בדרך.
לאג"ח סולידי ככל שיהיה עלול לקרות (וסביר שיקרה) שבדרך יהיו לו ירידות, בפרט כעת שהצפי שהריבית במשק תעלה, כשהריבית תעלה האג"חים ירדו (כי התשואה צריכה לעלות) ויפול יותר מי שהמח"מ שלו יותר ארוך.
מקווה שהסברי זה עזר במשהו.
Ram תודה!
כוונתי היא להחזיק את האג"ח מה שיותר קרוב לפידיונו. על פי תשובתך אני מסיק שיהיה (אפילו בזמן הקרוב אולי) תיזמון טוב יותר לכניסה, כאשר הריבית תעלה. ומה אם שאר גורמי השוק, כמו מצב המשבר ומצבן של החברות הספציפיות, הם ישפיעו פחות על מחיר האג"ח?
כמובן לא מחפש תשובות מוחלטות ואפעל באחריות אלא מחפש קצת דעות...
לננו,
ישפיעו גם ישפיעו, העניין הוא שמעבר להשפעה של הגורמים שציינת, נתון הריבית במשק הוא משמעותי ביותר, בטח לאג"חים סולידיים (כי אין להם "מרווחי תשואה" כ"פיצוי " על עליית הריבית),וכפי שציינתי גם כתלות במח"מ (הרי שינוי של חצי אחוז עליית במח"מ ל 6 שנים משנה 3%). אבל מן הסתם אג"חים סולידיים של חברות "דפנסיביות" מושפעים פחות...
אבל, ידידי, אם בחרת באג"ח שישולם, סולידי, ואתה מתכנן להמתין עד הפידיון, מהרגע שקנית ההשפעות בדרך לא צריכות לעניין אותך, הרי בסוף (בפידיון) תקבל בדיוק את מה שתכננת ביום שקנית.