ערב טוב
מדובר על תיקון 190 לפקודת מס הכנסה. תוקף התיקון (למעט מקרים חריגים) החל מה 1 לינואר 2012. התיקון מתייחס למספר נושאים כגון השארת כספי הפיצויים בקופ"ג לאחר סיום עבודה כנזילים, העברת כספי עמית שנפטר על שם המוטב/יורש והשארתם כנזילים בקופ"ג, קצבה מוכרת ומזכה, נוסחת השילוב החדשה והיוון קצבה וכו'.
לשאלתך בנוגע לכספי פיצויים:
עד תיקון 190: עובד שביצע התחשבנות מס והשאיר את הכספים בקופת הגמל, הכספים נסגרו לקצבה. עובדים רבים משכו את כספי הפיצויים רק בשל שיקולי מס ונזילות וללא צורך אמיתי בכספים.
אחרי תיקון 190: ביצוע התחשבנות מס והעברת הכספים לחשבון חדש בקופת גמל לא משלמת במעמד עצמאי על שם העובד.
הקופה החדשה תחסם להפקדות והעובד יוכל לבחור בין משיכת הכספים כסכום הוני בכל עת בתשלום מס רווח הון של 25% או משיכת הכספים בפרישה כקצבה מקופה משלמת, הקצבה כולל הרווחים פטורים ממס(קצבה מוכרת).