בוא נעשה חישוב פשוט.25% מס על הרווח הריאלי יצא פחות מדמי הניהול שאתה משלם???
נניח דמי ניהול הם 1% - הלוואי וזה היה המצב אצל רוב החוסכים , אך זה לא. - אתה בתור יועץ דבר ראשון צריך לשלוח את החוסכים לבדוק את דמי הניהול.
מה התשואה הראלית של אגח ממשלתי שאתה קונה היום בשוק?
אגח ממשלתי צמוד 841 - אגח ל 20 שנה (!) התשואה ברוטו 2.38% - כלומר שיעור המס הוא 25%X2.38% = 0.6% -
בכיתה ג' לימדו אותי ש 0.6% זה פחות מ - 1%.
אתה בטוח שאתה יועץ פנסיוני?משלם 1% בערך בקופ"ג/קה"ל ואתה מציע לו לעבור לפנסיה שבמקרה הטוב זה 2.5% + גבוה יותר על צבירות
אני משלם דמי ניהול על הצבירה בקרן הפנסיה 0.3% - כלומר 0.7% פחות מדמי הניהול הלא ריאליים של 1% בקופת גמל
על ההפקדות אני משלם 2.5% , אך לדעתי העברת קרן הגמל לפנסיה לא תחוייב בדמי הפקדה.
כלומר העברת הכספים לניהול פנסיוני תחסוך 0.7% מהצבירה כל שנה ! גם אם יחייבו "דמי הפקדה" של 2.5% אזי אחרי 3.5 שנים הערוץ הפנסיוני יותר זול.
מאיפה זה הגיע?בנוסף 25% על סכום צבירה של עשרות שנים
אתה צודק..... אין ספק שעדיף לשלם מהנטו שלך אחרי מיסים ריבית גבוהה יותר ממה שאתה מקבל בקופת גמל.....פדה את המשכנתא ואז? יש לו בית ואין לו ממה להתקיים = ימכור את הבית...
כל ילד יאמר לך, שברגע שהחזיר את המשכנתא יוכל לחסוך כך כל חודש את הכסף שכבר לא משלם למשכנתא והפרש הריביות + דמי הניהול שהיה משלם -נשארים אצלו בכיס!
לדעתי זו עסקה לאין שיעור יותר טובה . אבל אני סתם שחקן שוק הון ולא יועץ פנסיוני שצריך להתפרנס מהחוסכים....
אני מסכים שאין לערבב בין שוק הון לפנסיה, אך גם אין לבלבל בין דמיון ומציאות