הצטרפת לחדר
(19:59) אלון פיאדה:ושלום לכולם
(19:59) אלון פיאדה:ווערב טוב
(19:59) אלון פיאדה:ומייד נתחיל בצאט בנושא השקעות אגח
(19:59) אלון פיאדה:ומוזמנים להעלות שאלות בנושא...
(20:00) קרלוס:ושלום אלון אם אפשר בבקשה הסבר למה האגח של כלל ירד ככה
(20:00) אלון פיאדה:ומספר נייר
(20:01) קרלוס:וכלל אגח א
(20:01) ronny1181:ושלום אלון
(20:02) ronny1181:ודיסקונט השקעות אגח ו, מה אומר אלון?
(20:02) דוידיק:ושחקן כותב שהבונדים לא מגלמים סיכון אתה מסכים איתו או שאפשר להמשיך שם כי בינתיים אני מרוצה
(20:03) אלון פיאדה:ולגבי כלל
(20:03) אלון פיאדה:ודבר ראשון ברמה החודשית עומד סביב האפס כאשר היה נמוך יותר, וכאשר לוקחים טווח זמן ארוך יותר אז נמצא בצד החיובי
(20:03) שני:ושבוע טוב אלון, האגחים של טאואר - איזו עדיפה?
(20:04) אלון פיאדה:ולכן השאלה היא למה עלה ולמה יירד חזרה דווקא השבוע (ובמיוחד היום)
(20:04) גרוס:וקרדן נדלן אגח להמרה זה אגח 1 מה אומר
(20:05) אלון פיאדה:ולפיכך צריך לבחון את האירועים שקרו בסמיכות ולנסות להסיק מהם על התהליכים שעוברים על הנייר
(20:05) Sharon209:ובבקשה על חבס
(20:05) אלון פיאדה:וובדגש על החברה
(20:05) Sharon209:והלך הכסף או שיש סיכוי לראות משהו
(20:07) אלון פיאדה:ווחיפוש באתר הבורסה יגלה כי ביום חמישי בערב העבירו הודעה לבורשה בנוגע למכירה של החזקות המחזיקה בחברה (חברת האם) לגוף שלישי
(20:0 אלון פיאדה:והירידות היו בבוקר היום, יום המסחר הראשון לאחר ההודעה
(20:0 אלון פיאדה:ובלי לפתוח את ההודעה עצמה (שכן אין זה משנה) אנו יכולים לומר כי השוק הגיב להודעה בשלילה
(20:09) אלון פיאדה:ודבר צפוי שכן "טרחו" לפרסם את ההודעה באיחור בשביל שלא יהיה במסחר עצמו
(20:09) אלון פיאדה:וסביר להניח כי אם נתעמק נוכל גם להבין למה נתפסכשלילי (כנראה מכירה מתחת למחיר שוק)
(20:10) אלון פיאדה:ואבל שוב אין זה משה כבר מה נאמר שם - זו ככל הנראה הסיבה ואין טעם לדוש בכך
(20:10) אלון פיאדה:ובגלל תהליכים מסוג זה אני אישית לא מאמין בניירות בטוחים
(20:10) אלון פיאדה:ושימו לב כי לפני הירידות היום הנייר נחר עם תשואה אפסית
(20:10) אלון פיאדה:וגם עכשיו לאחר שירד 6% היום (ועוד אחוזים בשבוע שעבר - לפני ההודעה יש לציין)
(20:11) אלון פיאדה:ונסחר עם תשואה להחזקה של 2% בלבד
(20:11) אלון פיאדה:ובניירות מסוג זה לעניות דעתי ניתן רק להפסיד, ולכן אינני מאמין בהחזקה בהם (יש חלופות אחרות להצמדה למדד)
(20:11) אנליסט:ואלון ערב טוב. מתלבט בין אגח ו ל- ה של גזית גלוב, מה דעתך?
(20:12) אלון פיאדה:ודיסקונט השקעות אגח ו
(20:13) אלון פיאדה:ואני לא מבין מה השאלה?
(20:13) אלון פיאדה:ושוב נייר בעל תשוא להחזקה נמוכה
(20:13) אלון פיאדה:והאם יש סיכון בחברה - כנראה שלא
(20:13) smichae2:ואלון, נורסטאר אגח ה, האם שווה לדעתך?
(20:14) אלון פיאדה:ואבל אמרו אותו הדבר לגבי החברות האחרות בשרשרת ההחזקות של מה שהיה בידי נוחי דנקנר, וראינו לאיפה הדברים התגלגלו (גם אם אנו עשינו הרבה כסף על הפרשה, אסור לשכוח כי בסופו של יום משקיעים מחקו כסף רב - כסף שהגיע ברובו מהפנסיות שלנו)
(20:16) אלון פיאדה:ובשביל להרחיב לגבי נייר זה (דיסקונט השקעות אגח ו' )אבקש מהשואל לחדד את הנושא שאליו הוא מעוניין לדבר/לשאול (RONNY1181)
(20:16) אלון פיאדה:ולגבי הבונדים
(20:17) אלון פיאדה:וגם אני כתבתי בעבר הקרוב לגבי השוק במצבו הנוכחי
(20:1 אלון פיאדה:ומי שלמד אצלי בקורס יודע כי אחד הסממנים שאני משתמש בהם הוא החלוקה לשלושת הגזרות של תשואות האגח והיחס בניהם כאינדיקטור לפונציאל ההשקעה
(20:1 אלון פיאדה:ואם נחזור לזמני המשבר נוכל לראות כי החלוקה היתה מוטה לכיוון השלילי - מה שייצג הזדמנות
(20:1 אלון פיאדה:והיום המצב הפוך
(20:19) ronny1181:ואני בעיקר מכיר את המניה והתעסקתי עם האגח, רציתי לדעת האם האגח מעניין לטווח ארוך
(20:19) אלון פיאדה:וכאשר ההטייה היא לכיוון החיובי - כלומר יחס הניירות שנמצאים בתשואה נמוכה גבוה
(20:20) אלון פיאדה:והשוק לא יכול "לספק את הסחורה" לאורך זמן, שכן משקיעים לא יחזיקו בניירות בתשואה נמוכה לאורך זמן ויחפשו הזדמנויות במקום אחר
(20:20) אלון פיאדה:ואו לחלופין הריבית בשוק תשנה כיוון, ותתחיל להעלות, ואז האגחים יהיו חייבים לרדת!
(20:22) אלון פיאדה:וולכן בטווח הבינוני - ארוך, אני מאמין כי לא יוכל להמשיך במצב הנוכחי (אני אישית כפי שכתבתי הוצאתי כבר חלק ניכר מההשקעה מחוץ לבורסה בהמתנה לסבב הבא)
(20:22) אלון פיאדה:וואם נחזור רגע לשאלתו של RONNY1181 לגבי אגח ו של דיסקונט השקעות
(20:22) אלון פיאדה:ואז אני מאמין כי במצב הנוכחי השקעה במנייה עדיפה על השקעה באגח
(20:23) אלון פיאדה:ואם וכאשר תיהיה מפולת שניהם ירדו, אך בתקופה של עליות - האג"ח מוגבל בגובה אליו יכולל להגיע בעוד המנייה לא.
(20:24) אלון פיאדה:וטאואר - לא יכול להתייחס לאיזה נייר עדיף כרגע בגלל מספר סיבות:
(20:24) אלון פיאדה:ודברראשון כי ניתוח של כלל הניירות הנ"ל אינו משהו שניתן לעשות בצאט במספר דקות
(20:24) אלון פיאדה:ודבר שני בגלל שההבדלים בניהם די קלים, וככל הנראה תלויים ברמת התמחור בכל רגע נתון בשוק עצמו
(20:25) יובל_מור:ואלון, לאומי מימון בעלת דירוג יפה, מה אומר על אגח ז?
(20:25) אלון פיאדה:ווכן בגלל שלדעתי לא יהיה זה נכון לומר כי השקעה באגחים של טאואר מומלצים כלל בשלב זה
(20:25) אלון פיאדה:והם אומנם (לפחות לדעתי) עדיפים על השקעה במנייה
(20:26) אלון פיאדה:ואך עבור אלו שנמצאים בתוך הכסף, כאשר המנייה יכולה לרדת - לא מדובר בהשקעה מומלצת
(20:26) אלון פיאדה:ועבור האגחים שלא להמרה, מדובר בהשקעה בחוב שהסבירות לתשלומו אומנם גבוהה, אך עדיין תלוי במידת ההצלחה של החברה, אם יהיה משבר לא סביר כי הבעלים ימשיכו לתמוך כפי שעשו בער.
(20:2 אלון פיאדה:וקרדן נדלן אגח 1
(20:29) אלון פיאדה:ונשמע לי הזוי ששואלים אותי לגבי אגח להמרה שנמצא על גבול הכסף והפידיון שלו בעוד חודש וחצי
(20:30) אלון פיאדה:וברור שניתן להתחשב בדבר כביטוח במקום השקעה במנייה
(20:30) אלון פיאדה:ואך יש לכך גם עלויות נסתרות
(20:30) אלון פיאדה:ווסיכון לגבי פערי שערים בין זמן קובע למועד תקבול
(20:31) אלון פיאדה:ווכן במידה ויומר החוב צריך לבצע חישוב לגבי שווי שוק לאחר המרה
(20:32) Sharon209:ואיך עושים חישוב כזה
(20:32) אלון פיאדה:ופעמים רבות מחיר המנייה יורד לאחר ההמרה (נובע מסיבות שונות אבל מספיק לציין כי קרנות המחזיקות באגח צריכות למכור את המניות עם המרתם בגלל שלא יכולות להחזיק בהן - דבר שפני עצמו מושך את השוק מטה)
(20:32) אלון פיאדה:ולכן במידה ומשקיעים בתלות באמונה כי מחיר המנייה צריך להעלות, אז ניתן להשקיע ישירות במנייה
(20:33) אלון פיאדה:ואם קונים כביטוח בלבד, לא בטוח ששווה את ההתעסקות
(20:33) ronny1181:ותודה אלון�
(20:33) אלון פיאדה:ובכל מקרה, צריך להיות מיומן ולהבין את הדברים, לא בטוח שהייתי נכנס לכך עבור פרק זמן כל כך קצר.
(20:34) אלון פיאדה:ולגבי חבס
(20:35) אלון פיאדה:ונמצא בהפסקת מסחר לדעתי, כך שבכל מקרה כל מה שניתן לעשות הוא להמתין
(20:35) אלון פיאדה:וסביר כי יהיה איזשהו סוג של הסדר
(20:35) אלון פיאדה:וייתכן אפילו כי בערכי הנעילה מרבית הכסף יחזור
(20:36) אלון פיאדה:ואך כפי שכתבתי בעבר, עוד בשנה שעברה, לדעתי הערכים שבהן נסחרו הניירות יצגו מחיר גבוה ממה שיתקבל בהסדר עצמו
(20:36) אלון פיאדה:וואכן הסגירה היתה מתחת ל- 40 אגורות
(20:3 אלון פיאדה:וובלי לפזר מלח על הפצעים, האגחים של דנקנר(הכה מושמץ) היו עדיפים בהרבה על אלו של חבס על פי כל החישובים, אז למה להיכנס לכך מלכתחילה...
(20:3 אלון פיאדה:ובכל מקרה, עבור המצב הנוכחי, זה בעיה בכניסה להסדרים, משך הזמן הארוך - גם אם הכסף יצא בסופו של דבר, מייצג הפסד!
(20:3 ronny1181:ועוד שאלה קצת בסיסית, מה עדיף - צמוד מדד או מטח?
(20:39) אלון פיאדה:ואני תמיד אוהב את הצמוד מדד
(20:39) אלון פיאדה:ומטח מייצג סיכון נפרד של מטבע (אליו דיברתי רבות בעבר) - ולדעתי לא כדי לערבב בין השניים
(20:40) אלון פיאדה:וכאשר מצמידים לדוגמה לדולר, הנייר יכול לעלות (לרדת בתשואה) אך הערך יכול לרדת (בגלל פערי שערים)
(20:40) אלון פיאדה:וגם על מול חלופה של מדד מול שקלי
(20:40) אלון פיאדה:וולמרות שהיסטורית לשיקלי יש תשואה מעט גבוהה יותר
(20:41) אלון פיאדה:ואני בוחר תמיד (בהינתן ההזדמנות) את צמוד המדד
(20:41) אלון פיאדה:ושכן הצמדה למדד מהווה ביטוח מפני אינפלציה
(20:41) אלון פיאדה:וועל ביטוח שווה לשלם
(20:41) Sharon209:ואתה לא לוקח בחשבון האטה ואז דיפלציה?
(20:41) אלון פיאדה:ונכון שאנו לא צופים אינפלציה גבוהה, אך בטווח של שנתיי-שלוש ובחלק מהמקרים אף יותר, לא ניתן לדעת מה יקרה בשוק
(20:42) אלון פיאדה:וולא צריך ללכת רחוק בשביל לפגוש באינפלציות גבוהות
(20:43) אלון פיאדה:ואם השוק היה מאמין בדיפלציה היה ניתן לראות את זה ביחסי הצמוד מדד-שקלי
(20:43) אלון פיאדה:ואך גם אם אינך מאמין לשוק (שכן ההפרש בתשואה בין הצמודים ושיקליים מהווה את תשלום אותו ביטוח, וככל שגדל הסיכוי התשלום גדל יחד איתו)
(20:44) אלון פיאדה:וגם אם אינך מאמין לשוק מדובר בהיסטברויות
(20:44) אלון פיאדה:ואני מאמין כי ההסתברות לאינפלציה גבוהה גבוה מזה של דיפלציה
(20:44) אלון פיאדה:ומעבר לכך הסיכון של אינפלציה גדול מזה של דיפלציה
(20:45) אלון פיאדה:ודיפלציה שנתית יכולה להיות בערכים נמוכים יותר מאינפלציה, שכן מחירים באופן כללי שומרים על יציבות ולא מוזלים גם אם מוצרי הבסיס מוזלים (הדבר נכון שבעתיים לגבי ישראל)
(20:46) אלון פיאדה:וובכל מקרה תהליך המדידה מעלה את הסבירות לאינפלציה מאשר לדיפלציה, אך לא ניכנס לזה כאן
(20:46) אלון פיאדה:ולגבי גזית גלוב
(20:47) אלון פיאדה:ואגח ה ואגח ו דומים בתשואה נטו להחזקה
(20:47) אלון פיאדה:וה מעט ארוך יותר במחמ
(20:4 קרלוס:וולדעתך מחמ ארוך - עדיף?
(20:49) אלון פיאדה:ואך הוא גם בעל ריבית משתנה
(20:50) אלון פיאדה:ובהנחה שהריבית קבועה (כמו ב- ו') ואתה מאמין כי ימשיך לעלות, אך מחמ ארוך טוב יותר
(20:50) אלון פיאדה:ושכן ככל שהמחמ ארוך יותר, ירידה של אחוז בתשואה להחזקה שווה יותר במחיר השוק של הנייר
(20:50) אלון פיאדה:ואך ההשוואה פה אינה שווה
(20:51) אלון פיאדה:ושכן כפי שציינתי ה' נסחר בריבית משתנה שתלויה בריבית TELBOR 6M
(20:52) אלון פיאדה:ובגלל שאני אישית מאמין כי הריבית הבין בנקאית (שתלויה בסופו של דברבריבית בנק ישראל) יכולה לרדת
(20:52) אלון פיאדה:ואו נכון יותר שהסבירות להורדתה גבוה מהסבירות לעלייתה
(20:53) אלון פיאדה:ואז ההשקעה באגח ו' עדיפה
(20:53) אלון פיאדה:ואך שוב - הדבר תלוי באמונתך לגבי הריבית בטווח הקצר (בטווח הארוך בהחלט יחזור להיות גבוה יותר מזה של היום - אך המשמעות של כך היא שניתן יהיה למצוא את הנייר במחיר טוב יותר בעתיד)
(20:54) אלון פיאדה:וושוב אציין בפעם המי יודע כמה...
(20:54) אלון פיאדה:וכי אני אישית לא מאמין בהשקעות בתשואה נמוכה
(20:54) אלון פיאדה:ולמרות שכתבתי (ואני עדיין מאמין) כי חברה כמו גזית גלוב היא חברה טובה להחזקה
(20:56) אלון פיאדה:ושאלה לסיום?
(20:57) קרלוס:ותודה רבה
(20:5 אלון פיאדה:ואם לא אז נסיים פה
(20:5 אלון פיאדה:ומקווה שעזר, מאמין כי עניתי על רוב השאלות
(20:59) Sharon209:ותודה אלון
(20:59) אלון פיאדה:ושיהיה לכולם שבוע נפלא
(20:59) אלון פיאדה:וומסחר מהנה
(20:59) אלון פיאדה:ועד לשבוע הבא
(20:59) אלון פיאדה:ונתראה בפורום...
(20:59) אלון פיאדה:וביי ביי