גם אתה מתאר את אותה הבעיה ש TBY תיאר. יש בעיה עם חקלאות בהיקף קטן , זה לא כלכלי. צריך לעבור לחקלאות מרוכזת בהיקף גדול בצורה מסודרת.

אני מכיר כמה מושבניקים באזור המרכז, ואף אחד מהם לא מגדל כלום. כולם משכירים הקרקע ומכסות המים בגרושים ומחכים להפשרה ופצויים (ספקולנטים של קרקע) או עושים פל"ח . ואם הם מגדלים משהו זה ברווח סימלי ביותר, עד כדי כך שלעיתים לא קוטפים את היבול כלל.

האם זה מצב נכון ובריא?

מצחיק אותי מזמור הסחת הדעת של ה"טייקונים" - דנקנר, זיסר, בן דב, פדרמן כולם בהליכי פרוק, אז את מי תאשים עכשיו? את הטייקונים קל מאד לפרק כאשר הם לא עומדים בתנאים. הבעיה הקשה באמת היא פרוק הסדרים היסטוריים של המדינה כמו עם החקלאים שהפכו מזמן ספקולנטים של קרקע, החרדים שהתחילו עם 4000 שתורתם אומנותם והיום זה 100 אלף, הוועדים בחברת חשמל והנמלים ובשאר משרדי הממשלה והבנקים שמתפקדים כהנהלת מונופול שמוגנת על ידי בית הדין לעבודה. הלוואי והיה קל לפרק אותם כמו שמפרקים הטייקונים. לא לחינם תמיד שומעים הוועדים מאשימים את ה"טייקונים"... ככה זה שמנסים להסיט הבעיה ממך ...

ציטוט פורסם במקור על ידי lembo צפה בהודעה
הסאגה של מכירת תנובה לסינים מגלה את פרצופם האמיתי של החקלאים בישראל - הם פשוט מתנגדים למכירה. אתה כותב.

מדינת ישראל זורקת את החקלאים , מגדלי הדגים ועוד אנשי פריפריה לכיליון
העיקר שהטייקונים ירוויחו יותר , כי המחירים בסופר לא יורדים בגלל שמביאים דגים זולים מסין או תפוחים מטורקיה.

אם תעשה סיבוב בצפון תראה חקלאות מפורקת.
דגים הפסיקו לגדל - כי מביאים מסין דגים
פירות ומטעים - כולם על סף ריסוק. כי הרשתות שיווק , אלה שאתה תמיד בעדם קונות ב3 שקל קילו מהחקלאי
ומוכרות ב12 לצרכן.
מעניין שאף פעם לא קראת לחוקי הגבלת רווח על מוצרי בסיס כמו בהרבה מדינות באירופה...
אבל , לך , משורר הדלות לא מפריע לתקוף כל הזמן את הנפגעים.
אם זה במשבר הדיור או ביוקר המחייה , אתה תמיד בעד העושקים , המונופוליסטים האמיתיים פה במדינה ,
הרשתות שיווק , הבנקים שלא מממנים את המתחרים הקטנים , ואת הפוליטיקאים.
זוהי פרצופה של המדינה.

ושלא תבין שאני בעד איזו קומבינה של איזה לולן , ברור שזה צריך להעצר
אבל מדהים שאתה כותב רק על שולי השוליים.
אתה מזכיר לי את אוברדוביץ שתמיד צועק ומאשים את השחקני ספסל שלו כאשר פנא הייתה מפסידה....