אני חושש שאתה טועה.
דבר קצת עם אנשים ותראה:
המחאה (שעדיין מבעבעת) לא מובלת ע"י אנשים שמבינים שהבעיה היא בגופים המנוהלים (בישיר או בעקיפין) ע"י המדינה (חברת החשמל, נמלים, קרטלי החקלאות השונים, החונטה הביטחונית וכן הלאה) ורבים אם לא רובם עדיין חושבים שמי שעושק אותם זה שופרסל והטייקונים - בעוד שאלו בסה"כ (למעט עניינים פליליים שלא נדון בהם) ממקסמים רווחים על נכסיהם כמו שאני ואתה היינו עושים אם היינו הבעלים של שופרסל או בנק לאומי.
כך יוצא שהמחאה היא מחאת הקוטג' ובפייסבוק קמות קבוצות להחרים פעם את מוצרי אוסם ופעם את הבנקים.
זה לא יוביל לכלום.
השינוי יכול לבוא רק אם במשרדי הכלכלה והאוצר יישבו אנשים שמבינים במה הם עוסקים ויתחילו לקדוח חורים בדלי, אחד אחד.
אני לא יודע מה ייצא מזה, אבל אם הרפורמה בנמלים תצליח להתרומם ולייצר שינוי, אפשר להגיד שזה צעד בכיוון הנכון. הבעיה היא שצריך עוד בערך 30 כאלה, וכנראה שעוד לא קם השר שיצליח להתמודד בעוצמה מול גופים כמו חברת החשמל והלובי הביטחוניסטי שמצליחים להגחיך כל רפורמה שמגיעה לפתחם.
כיוון שאנחנו לא בוחרים אדם לתפקיד אלא רק מפלגות לכנסת, כמעט ולא ניתן לנבא בבחירות איזה שר נושיב על איזה כסא בעזרת הפתק שלנו, כך שאני מסופק אם בחירות כאלה או אחרות יהיו התשובה לבעיה.