הפד ממשיך לצמצם והתשואות לא מפסיקות לרדת, מעניין...
הפד ממשיך לצמצם והתשואות לא מפסיקות לרדת, מעניין...
אתה מפספס את מכניקת השווקים (מתאם בין אפיקי השקעה) - שמתחילה "היסטריה" הדולר מתחזק ויש "ריצה" לאגח ממשלתי - זה מה שמתרחש בימים האחרונים וזה תהליך "אוטומטי" המנותק מכל מגמה ולכן אין מה לעשות עניין מתנודיות כזו או אחרת בתשואות האגח כאשר יש ארוע ש עליית תנודתיות בשווקים.
המדיה מלאה בקישקושים על הקשר בין צמצום ה QE ללחץ בטורקיה , כאילו שהטורקים יכולים לנהל כלכלה עם גרעון ענקי וחובות הולכים וגדלים בלי שיום אחד המשקיעים יתחילו לשאול עצמם מה הטורקים מעשנים - בדיוק כפי שארע לאירלנד / יוון לפני 2-3 שנים או כאילו החלשות המטבעות של השווקים המתפתחים (מהודו וברזיל ועד צילה וארגנטינה) היא ארוע שהתחיל לפני יומיים.....
לא פספסתי שום דבר, הדינמיקה אותה אתה מתאר תופסת ב90 אחוז מהזמן, כשיש פאניקה בשוק המניות רצים לדברים בטוחים כשבראשם אג"ח ממשלת ארה"ב. אבל כאן מדובר בתהליך אחר שגורם לקורלציה השלילית בין האג"חים למניות להתהפך. צמצום הרכישות משפיע לרעה גם על המניות וגם מעלה את התשואה. לא צריך ללכת רחוק מדי כדי לראות את זה קורה, יוני 2013 זה החודש בו דובר על תחילת הצמצום, התשואה טסה והמניות גם ספגו את הירידה הכי חדה שלהם בשנה שעברה (אם בכלל אפשר לקרוא לזה ירידה).
לגבי מה שרשמת על טורקיה ובכלל השווקים המתעוררים, אני אפילו לא טורח לקרוא את זה מרוב שזה לא מעניין את האמריקאים. בשורה התחתונה של כל ה"פאניקה" הזאת בשווקים (כולל העליות של היום) היא ירידה של 2-3 אחוז בסך הכל במדדים אחרי עליות רצופות של 30 אחוז ב2013 ולעומת זאת התשואה ירדה מ3 אחוז ל2.7 שזה הרבה יותר משמעותי (בטח למישהו שמחזיק שורט על הTMF כמוך). אם בהתחלה אפשר היה לתרץ את זה בNFM חלש, בא הפד (או הפדית) ואותתו לשוק שכל זמן שאין קטסטרופה של ממש , הם לא הולכים להפסיק בצמצום של הרכישות. אם אחרי זה התשואה על 2.7, אז השוק ממש לא קלט את המסר.
אני לא כל כך מבין מה הטעון שלך.
היום השוק עולה - התשואה על האגח עולה.
אינני מצפה שהעליה בתשואות תהיה רצופה ובקו ישר, אני בטוח שהתשואה תתנדד בהתאם למאורעות.
יתרה מכך, לדעתי הפסקת ה QE כבר מגולמת בתשואות הנוכחיות. התזה שאני מחזיק בה אומרת שממילא הכסף של ה QE לא מגיע למשק כך שלהפסיק את ה QE אין השפעה אמיתית כל כמות הכסף אלא רק על הביקושים לאגח ארוך - שמשפיעים על התשואה. אבל , כל השחקנים בשוק כבר הפנימו שבדצמבר 2014 לא יהיה QE - כך שהשינוי ב QE לאבאמת צפוי לשנות את התשואות באופן דרמטי - וזה בוודאי לא הסיבה לבצע שורט על TMF היום.
אני מחזיק בשורט את TMF בצפיה לצעד של 2015 - התחלת העלאת הריבית - בשלב כלשהו הדיון יעבור מ QE להעלאת ריבית , שוב הפד יתחיל לתקשר את העניין , המשקיעים יכניסו זאת למודלים ויהיה תיקון בתשואות עוד לפני העלאת הריבית - וזו תהיה תנועה מתמשכת ומשמעותית.
מכיוון שאינני יודע מתי זה יקרה , אני מחזיק שורט TMF , הסיכון של ירידת תשואות לדעתי נמוך , התנודתיות במחיר ממילא פועלת לטובתי (כי התעודה ממונפת) ואני פשוט ממתין. אגב , חלק מהפוזיציה זה שורט קול על TMF - זה מייצר תשואה כל זמן שיש יציבות או המשך עליית תשואות. במקרה הכי גרוע והקול ימומש - מכרתי TMF במחיר גבוה (הרווחתי הפרמיה של האופציה )
לסיכום, זה מקרה קלאסי של קנה בשמועה ומכור בארוע, רק שאני כבר בהמתנה לשמועה הבאה...
טיבי,
מה דעתך על מניות הבנקים? גם בארץ וגם בחו"ל.
נראות לא יקרות ואמורות להרוויח מעליית הריבית,
כי ריווחיות הבנקים עולה בעקום תשואות מרווח יותר
אני מסכים שהבנקים זולים - בכל העולם, גם בישראלמה דעתך על מניות הבנקים? גם בארץ וגם בחו"ל.
זה כבר הרבה יותר מורכב.ריווחיות הבנקים עולה בעקום תשואות מרווח יותר
רווחיות של בנקים מורכבת משני מחוללי הכנסה - עמלות ומרווחי ריבית.
בעולם המימון עיסקי מקובל לתת הלוואות LIBOR + מרווח והמרווח לא מושפע אם הליבור הוא 1% או 4% , אני מסכים שברמות ריבית יותר גבוהות המרווחים יעלו קצת - אבל זה בטח לא התסריט לשנים הקרובות.
בנוסף , יש לזכור שהבנקים מחזיקים תיקי הלואות וכאשר הריבית עולה, הריווחיות של ההלואות שכבר ניתנו לא משתנה , כך שאם אפילו יש עליה במרווחים, לוקח לזה זמן לחלחל לדוח רווח והפסד.
באשר למשכנתאות, שם זה יותר נפוץ לתת הלוואה בריבית קבועה ואז אכן עליה בריבית שווה עליה במרווחים, אבל - חלק גדול מהפעילות במשכנתאות בשנים האחרונות היה מימון מחדש - אנשים ניצלו את הריבית הנמוכה - שהריבית תעלה - זה יקטן דרמטית - כלומר נפח המשכנתאות עשוי לקטון וזה יפגע בעמלות ובגודל התיק . כך שהשאלה האם העליה במרווחים תפצה על הירידה הכמותית היא שאלה פתוחה.
אני טוען שזה כלל לא משנה.
כשהכלכלה משתפרת , נפח ההלוואות העסקיות עולה , יש יותר פעילות בחשבונות בנק , יש פחות פשיטות רגל - רווחי הבנק ישתפרו כי הכלכלה פעילה . במקביל משקיעים יסכימו לשלם מחיר יותר גבוה על מניות הבנקים כי תפיסת רמת הסיכון שלהם תשתנה - וזה הפרמטר העיקרי שהופך את הבנקים לזולים - הם פשוט יקבלו מכפילים יותר גבוהים....
רק משהו טכני קטן כי אתה חוזר כל הזמן על זה שאתה בונה על המינוף, רוב השחיקה על התעודות היא על תעודות שורט והרבה פחות על המינוף, קל מאוד לראות את זה מהשוואה בין TNA ל TZA או FAS ו FAZ. שורט על תעודת שורט ממונפת פי 3 זה כסף על הרצפה אם אתה מחכה מספיק זמן ולא נכנס בטיימינג נוראי לפני מהלך חריף לרעתך. TMF זו תעודת לונג, אחוזים משמעותיים של שורט על המינוף תעשה שם רק אם תשב עליה שנים, זה זניח ביחס למהלכים הגדולים שיש שם.
התפרסם דוח התעסוקה , שמשום מה המדיה כינתה "מאכזב" אבל החבר'ה בוולסטרייט כנראה חשבו שמדובר בדוח פנטסטי כי הבורסה עלתה יותר מאחוז .
מדוע הדוח פנטסטי?
יש בדוח שני מספרים עיקריים - % אבטלה ומספר משרות חדשות.
המספר שאיכזב היה תוספת המשרות - רק כ 115 אלף.
אך אחוז האבטלה ירד ל 6.6% - בשביל ירידה כזו צריכות היו להיווצר 660 אלף משרות!
בעבר כבר כתבתי שאני מעריך שהסקר לקביעת תוספת משרות חדשות מפספס הרבה משרות בכלכלת האינטרנט - אנשים יושבים בבית ומצליחים להתפרנס או עובדים "בתעשיית השרותים" מבוססת אינטרנט שצמחה אך "נעלמים" משוק העבודה הפורמלי - אין הכוונה לא לאנשי תוכנה אלא לאנשים שמתפרנסים מהשכרת חדרים / דירות, ביצוע משלוחים , נהגים, מכירות באי-ביי ועוד אין סוף עיסוקים ללא צורך בהשכלה וללא חסמי כניסה שהאינטרנט מאפשר.
חשוב לזכור ששני המספרים מבוססים על סקרים ויתכנו עדכונים, אך שיעור האבטלה הוא מספר "יותר חזק" - ולכן ההתלהבות, מה גם שהשוק קיבל חיזוק למספר שהתברר שגם האשראי הצרכני עלה - אינדיקציה ברורה לעליית הביטחון הצרכני שהוא מניע מס' 1 לכלכלת ארה"ב
אני מזכיר כי ירידה מ 6.5% אבטלה היתה היעד של הפד להתחיל להעלות את הריבית קצרת הטווח, ופתאום נראה שנגיע לשם מהר מהצפוי. אינני מעריך כי הריבית תעלה ב 6.4% אבטלה אך הפד יתחיל לנקוט מדיניות של צמצום הרחבה מוניטרית.
אז מה צפוי להתרחש - יתכן כי הקטנת ה QE תואץ מ 10 מליארד בחודש ל 15-20 מליארד בחודש - על מנת לסיים את QE 3 עוד עמוק בתוך 2014 (מאי -יוני) , ואז להפסיק להשקיע מחדש את תשלומי הריבית / פדיונות שמקבל הפד מתיק האגח הענקי שהוא מחזיק והדרך הארוכה להקטין את מאזן הפד תחל.
הקטנה המאזן תעשה ב 3 אופנים -
1. הפסקת השקעת פדיונות
2. ביצוע SWAP מאגח ארוך לאגח קצר (מהלך הפוך להארכת התיק שבוצעה)
3. מכירות ישירות של אגח
הכל כמובן יתוקשר זמן רב מראש על מנת להכין את השוק , יחל בקטן ויגדל עם הזמן
כל זאת יתרחש כאשר הריבית הקצרה תישאר 0. הריבית תישאר 0 עד אשר יתחילו להיות סימנים לאינפלציה וגם אז העלייה תהיה קודם בדרישות הרזרבה על הבנקים ורק אח"כ העלאת ריבית.
כל הסימנים מעידים על האצה בהתאוששות של ארה"ב.