x

עמוד 2 מתוך 5 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 47

נושא: 2014 - תחזית

Hybrid View

תודה על התחזית! מעניין מאוד.

טיבי, מעניינת אותי התיחסותך לתחזיות באופן כללי.
    זה דבר ידוע שבלתי אפשרי לחזות את העתיד.
    גם אם מצליחים פעם פעמיים - אח"כ טועים ובגדול.
    גם נאסים טאלב כתב על זה, גם דניאל כהנמן.
    וורן באפט אף פעם לא מנסה לתת תחזיות, לצפות לאן הכלכלה תלך, שערי ריביות וכדומה.
    השיטה שלו היא bottom-up. כלומר הוא מנתח את העסק עצמו ואת המתחרים,
    אבל לעולם לא מנסה לחזות כיוונים כלליים של הכלכלה

ה דבר ידוע שבלתי אפשרי לחזות את העתיד.
    אני לא שמעתי על זה.

אני גם לא מכיר ארגונים רציניים שאין להם תוכנית עבודה עם הנחות לגב הסביבה העיסקית שלהם.

ה"תחזית" שלי אינה אמירה חדה - מדד המניות יגיע לשער X אלא נסיון לנתח מגמות על מנת לאתר הזדמניות השקעה - זו תוכנית העבודה שלי , תתיחס אליה כאל הצפיות שלי מהשוק. כולנו יודעים שלא כל הצפיות מתממשות אך אם אין צפיות , כל מה שמתרחש זה הפתעה וזרו הדג' הופך להיות יועץ ההשקעות....

אני חייב לציין שמגמות הם רבות שנים כך שלא אמור להיות שינוי דרסטי בין שנה לשנה אלא מתרחש דבר מה משמעותי וכמובן אני עוסק בנושאים שקרובים אלי - אין לי צפיות לגבי הדבר הבא בביוטכנולוגיה / רפואה או היי-טק ועוד סקטורים עסקיים רבים - את אלא אני בדר"כ מוכר בשורט כשיש הצדקה לכך.

גם לניסים טאלב היתה תחזית - יהיה ארוע "ברבור שחור" שיחזיר לו את כל ההפסדים + רווח מפוזיציה שמהמרת על ירידה חדה במדד - היה לו מזל והארוע התרחש לפני שפיטרו אותו.

גם לבאפט יש תחזית - המשק האמריקאי יציב וחזק וימשיך לצמוח

מי שמשקיע בשוק המניות ואגח ממשלתי ולא מבצע תחזית משול לחיפוש זהב בחושך - יש לך סיכוי למצוא - אבל סיכוי הרבה יותר גדול עם תעבוד באור
    נערך לאחרונה על ידי tby, 04.01.2014 בשעה 17:39

היי טיבי,

תודה רבה על התחזית, מאוד מעניינת. רציתי לשאול האם חזית את המשבר ב2008 ואם כן מה עשית בזמנו על מנת להתגונן.

אני מתייחס תמיד לרכישות של ETF בחו"ל - מי שמשקיע בחול עדיף מכל הבחינות שיעשה זאת דרך חשבון ברוקר אמריקאי - זה יותר נזיל, נגיש , זול ושערי ביצוע יותר טובים. אם אין לך חשבון כזה כי היקף ההשקעות שלך בחו"ל נמוך - אז 90% ממה שאני מתייחס אליו לא רלבנטי.

מכיוון שנכסי ה ETF או לחילופין רווחי החברות שב ETF חשופות למטבע של ארץ היעד אני לא חושש משחיקה שקשורה לדולר מול המטבע של ארץ היעד

באשר לשער השקל מול יתר העולם - ממילא תיק הנכסים אצל רוב המשקיעים הקטנים מוטה ש"ח - הנדל"ן, הפנסיה, קרן ההשתלמות , העסק וכו' - ולכן חלק מפיזור השקעה זה פיזור מטבעי - אני זוכר גם שיא של 5 ש"ח לדולר ב 2002 - ושער דולר / יורו של 1.5 - אם אתה מתייחס לדברים כתנודות של גאות ושפל ומנצל נקודות קיצון לשינוי תמהיל מטבעי אזי השאלה באיזה מטבע אני משקיע אמורה להתבטל אל נוכח התשואות הנומינליות שאתה צופה מההשקעה.

באופן כללי לגבי המשך נפילת הדולר - הרבה כבר אין לו לאן לרדת , אני מניח שבשער 3.3 לדולר יהיה זה בלתי כדאי לייצא ייצוא תעשייתי שאינו הי-טק למדינות "דולריות" ותלוי מה יהיה היורו/דולר - הייצוא החקלאי לאירופה יתמוטט ואחריו הייצוא התעשייתי

יש שני תסריטים - או שיצליחו באמצעות פעלולים מיסויים / מוניטרים בפעילות משולבת של בנק ישראל ומשרד האוצר לעצור את התחזקות הש"ח (האדיוטים במשרד האוצר גייסו מליארדים של דולרים בחוב ממשלתי ולחברת חשמל בשנת 2013! - חלם זה כאן.)

או שהש"ח יתחזק, יהיו פיטורים מסיביים בתעשיות המיצאות שחלקן הקטן יתקזזו עם גידול בחסרות המייבאות - הצריכה תרד, ההשקעות ירדו, נדל"ן מסחרי יירד - המשק יכנס למיתון, הבורסה תרד, מאזן התשלומים יהפוך לשלילי, המשקיעים הזרים יברחו, הריבית תרד ל- 0 - ואז מה אתה חושב יקרה לדולר ?

האם חזית את המשבר ב2008 ואם כן מה עשית בזמנו על מנת להתגונן.
    מ 2002 עבדתי בחו"ל כך שב 2006 ובעיקר ב 2007 היתה לי תחושה אישית מהמתחולל סביבי שיש עודף ביקושים עצום שיוצר בועה. לא הייתי מעורב כל כך בשווקים כי עבדתי (אי אפשר להרוויח כסף מהשקעות שעובדים במשהו אחר....)

הייתי בזמנו בקשרי עבודה עם בנקאי אמריקאי שהתזה שלו בכלכלה היתה על בועות והקדשנו כמה דקות כל פעם במסגרת פגישות העבודה בהחלפת דעות על "הבועתיות שבמצב" - הייתי הרבה יותר נחרץ ממנו באשר למצב.

כך או כך, בשוק עולה אני מוציא כסף , בוודאי לא מכניס כסף חדש, ומכיוון שההשקעות שלי היו בתחום ה HY בארץ וממילא לא היה הרבה במה להשקיע, כך שרוב הכסף שלי פשוט ישב בעובר ושב והמתין להזדמנות - מתוך הרגשה ש"משהו צריך להתרחש" כך שהמשבר פרץ רק 15% מהכסף להשקעות היה מושקע.

בשום פנים לא חזיתי משבר מהסוג שהתפתח, אפילו לא קרוב, אבל הייתי אז רחוק מהשווקים וההשקעות היה תחביב.

במילים אחרות - ההגנה היתה פשוט להיות מחוץ לשוק.

על זה נאמר - יותר מזל משכל.

החוכמה היתה לנצל את הנזילות שהיתה לי בשעות הכי שחורות בשווקים-

ב 2008 עזבתי את העבודה והקדשתי 100% מזמני לשווקים.

במחצית 2009 כבר הייתי מושקע בכ 90% מהנזילות - הכסף פשוט שכב על הרצפה בתחום ה HY - רק להתעלם מכל מה שקורה ולקנות תיק מפוזר של חוב זוטר לעיתים בפחות מ 10 סנט לדולר.

תודה על התחזית המעניינת.

תודה רבה על ההשקעה ועל כל פועלך בפורום
    מרתק מאיר עיינים
    כל הכבוד!!!!
    תבורך
    דנה

תודה על ההשקעה, תחזית מאד מעניינת. האם תוכל לשתף (1) כמה באחוזים אתה מושקע בארץ לעומת חו"ל ,
    (2) ובאילו מכשירים פיננסים אתה משתמש בטווחי ההשקעה הכי קצרים שלך.
    תודה.

לגבי TMF לא ניתן לבצע שורט על הנייר הזה
    אפשר גם אפשר - פשוט תחליף ברוקר

כתחליף יש הרבה ETF על אגח אמריקאי ארוך לונג/שורט וממונף אך כבר הסברתי בעבר מדוע אין זה נבון להחזיק בלונג ETF ממונף - תמיד יש למכור בשורט, כך שמה שנותר לך זה ETF לא ממונף שמחזיק אגח ארוך בלונג או שורט ותפעל בהתאם

מה דעתך על הסל בארה"ב eeb שזה סל על מניות bric
    אין לי דעה., פרט לשאול אותך למה אתה חושב להשקיע שם?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות