הנגידה הבאה בארה"ב מדברת על המשך מדיניות ההרחבה והשווקים מקבלים אותה
בשמחה - באירופה , נתונים חלשים - בישראל, מדד המחירים לצרכן הפתיע ועלה ב%0
בארה"ב הסיפור המרכזי הוא מינוי הנגידה 'גנט יילן, שבהתבטאות ראשונה שלה כנגידה מוסיפה לתחושה הטובה של המשקיעים .לדבריה , מדיניות ההרחבה תמשך לאורך זמן כיוון שקצב הצמיחה אינו מספיק וגם קצב האינפלציה אינו גבוה . בקרב רוב החזאים קיימת הערכה כי התחלת הנסיגה מרכישות האג" (ח טפרינג ת, ) תחיל במרץ, כאשר במקביל קיימת התבטאות בקרב בכירים בפד הטוענים כי יש לבחון אפשרות להקדים את השיחות על כך כבר לחודש דצמבר, כך או כך השווקים קיבלו בשמחה את הנגידה וסיימו עוד שבוע בעליות שערים.
מאקרו - נתוני האופטימיות בעסקים הקטנים שפורסמו הצביעו על ירידה קטנה, דרישות עבודה ראשוניות יצאו קצת מעל הצפי והייצור התעשייתי בארה"ב גבוה מהתחזיות (בניו-יורק נרשמה ירידה). התשואות באג"ח הממשלתי ירדו מעט אך הן עדיין מעל %2.7 דבר שאפשר גם למרווחים באג"ח הקונצרני בארה"ב להמשיך לרדת והם נמצאים בשפל של 3 שבועות ה. CDS של הבנקים ממשיכים לרדת ואף התעלמו מהורדת דירוג של מס' בנקים אמריקאים, בין הית 'ר גי פי מורגן וגולדמן זאקס, בשל החשש שאם יקלעו לפשיטת רגל הממשל לא ייחלץ אותם, למרות ההורדה , מניות הבנקים הגיבו בעליות . "סה כ השוק עסוק יותר במיקרו מאשר במאקרו אולם יש להניח שבתום עונת הדו"חות השוק יחפש חדשות טובות ברמת המאקרו שאולי יגיעו מהפגישה הבאה של הפד בדצמבר .
בחזית הדו"חות - סיסקו פרסמה דוחות לא טובים, מניתו ח הדו"חות עולה כי השווקים המתעוררים הם אלה שתרמו לפספוס ורק הם, חברה שסבלה מכך היא איזיצ ש יפ' ירדה חזק ביום חמישי לאור העובדה שסיסקו הינה הלקוח הגדול ביותר שלה אולם תיקנה בהמשך המסחר של חמישי ושי .שי מצד שני פרסמה Macy's – דוחות מאד טובים, מה שיכול להעניק אופטימיות לגבי עונת הקניות בדצמבר . שבוע נוסף של עליות בשווקים המפותחים בהובלת יפן שעלתה השבוע בכ - %7.5, בארה"ב השוק עולה כבר שישה שבועות ברציפות וגם בשווקים המתעוררים המגמה דומה אך בעוצמה פחותה. מניתוח הדו"חות עד כה עולה כי %75 מהחברות הכו את התחזיות בשורת הרווח ו - %54 הכו בשורת ההכנסות .
אירופה - הנתונים שפורסמו השבוע היו חלשים, כשמדד הייצור התעשייתי ירד ב %0.5 והתמ ג" הצטמצם ב %0.1 , מדד הקטר האירופאי - הכלכלה הגרמנית מראה גם סימני האטה בצמיחה. בגזרת המט"ח היורו/דולר כבר חוזר ל 1.35 ולמעשה האפקטיביות של הורדת הריבית באירופה נעלמה, כעת יש לראות כיצד מתכנן דראגי להתמודד עם בעיית היורו שאינה עוזרת לכלכה האירופאית .
ישראל – היום פורסם (יום א ) ' התמ"ג המקומי, ברבע השלישי של שנת 2013 עלה התמ"ג בשיעור שנתי של %2.2 בלבד זאת לעומת קצב גידול גדול הרבה יותר של %4.6 שנרשם ברבעון הקודם ושל %2.6 שנרשם ברבעון הראשון של השנה. העלייה בתוצר ברבעון השלישי משקפת בעיקר עליות בהוצאה לצריכה פרטית, בהוצאות לצריכה ציבורית ובהשקעות בנכסים קבועים. לעומת עליות אלה, נרשמה ירידה בכלליצוא הסחורות והשירותים. בהתחשב בהרכב התוצר הנתונים אינם רעים כל כך ומלמדים על חוזקו של הצרכן המקומי (תואם את נתוני האבטלה המצוינים) מול המשך הקושי ביצוא.
מה עושים השבוע?
1. מניות – עוד שבוע של עליות. "דו חות כספיים בישראל – "סה כ אין הפתעות גדולות בדו"חות שפורסמו עד כה. שוק התקשורת ממשיך להיות עצבני ותזזיתי ובסה"כ חיובי כאשר הרגולטור קובע הרבה לגבי עתידו של השוק והצעדים שפורסמו בנושא .
בנקים –הצפי הוא כי מה שהיה הוא שיהיה והדו"חות יהיו דומים לרבעון הקודם, הסיבות הן טכניות וקשורות לענייני אינפלציה מיסוי ומימון. מרווחי המימון ממשיכים לרדת לאור מרווחי הריבית שגם הם ממשיכים לרדת. בחברות הגז ניתן לראות את הפירות של זרימת הגז לארץ ויש להניח שנראה גם השפעות על חברות שעלויות האנרגיה שלהן עתידות להצטמצם.
2. מדד המחירים לצרכן עלה ב - %0.3 כאשר הציפיות היו למדד אפסי. האינפלציה ב - 12החודשים האחרונים עלתה ל - %1.8. עיקר ההפתעה (ביחס לתחזית שלנו -) עלייה חדה במחירי הפירות והירקות של %64 ( דווקא את העגבנייה כן לקחנו בחשבון) ובמחיר ההלבשה וההנעלה תרמו להפתעה כלפי מעלה במדד .
הפתעה מסוימת נרשמה גם במחירי הדירות בבעלות שעלו ב - %0.6 ( בין אמצע אוגוסט לאמצע ספטמבר) ונתוני החודשיים הקודמים עודכנו כלפי מעלה לפלוס %0.6 -ו %1.2. מחירי הדירות גבוהים -ב %10.1 מרמתם לפני שנה, להערכתנו המשך
עליית מחירי הדירות צפויה להתגלגל לשוק השכירות בהמשך השנה ולהשפיע על המדדים בשנה הקרובה.
המדד הנוכחי לא משנה את הערכתנו לגבי ריבית בנק ישראל: עקב השיפור בתחזיות הצמיחה למשקים המפותחים, העלייה החדה במחירי הדירות והירידה באבטלה הסבירות להפחתה נוספת של ריבית בנק ישראל בטווח הנראה לעין נמוכה מאוד, ובמקרה של תיסוף מהיר בשקל הבנק יעדיף לפעול בשוק המ .ח"ט
3. קונצרני – תל בונד תשואות ממשיך לתפקד הכי טוב, הסיבה השבוע היאאפריקה ישראל שבשיתוף עם עיריית מוסקבה הצליחה לשנות ייעוד קרקע ולעלות את ערך הקרקע באחוזים גבוהים, דבר שתרם לחברה . אנו דבקים בהמלצה שלנו משבוע שעבר להקטין במקצת את החשיפה לאג"ח קונצרני ולפצות על כך באחזקת אג"ח בדירוגי BBB-A במח"מ קצר, את התיק ניתן לגוון ב "אג ח קונצרני בחו ל" , שם ניתן למצוא מבחר גדול של אג"חים בדירוגים דומים ( בעיקר גבוהים ) ובתשואות דומות .
4. תיק השקעות – אם אין מספיק מניות, מגדילים למקסימום. אנו ממשיכים להעדיף את המח"מ הקצר-בינוני ( ושל ש עד חמש) ולהערכתנו גם אם תהיה הורדת ריבית נוספת, לאור רמות הריבית הנמוכות באופן אבסולוטי , לא צפויה השפעה דרמתית על החלק הארוך. אנו מעריכים כי מגמת ירידת התשואות מוגבלת ועל רקע עליית תשואות מסויימת בארה"ב תמשיך לבלום אפשרות לירידת תשואות משמעותית בשוק המקומי דבר שלהערכתנו לא צפוי להשתנות באופן משמעותי בעתיד הקרוב. בכל העולם מחיר הכסף ממשיך להיות זול, זאת לצד פיצוי נמוך בחלק האג" הח מביא את אפיק המניות להיות המעניין ביותר להשקעה גם לאחר עליות השערים, כשצריך לזכור ברקע את עניין התנודתיות שבאפיק