x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: עזרה דחופה להצלת חסכונות לדירה ולהקמת פס יצור של המצאה שלי

עזרה דחופה להצלת חסכונות לדירה ולהקמת פס יצור של המצאה שלי

שלום, שמי יוסי ואני חדש כאן. שמעתי על האתר דרך הכתבה שהיתה לפני מספר ימים.
    אני מקוה לקבל עזרה להצלת וגם הגדלת הכספים שברשותי כך שאוכל לממש את המטרות שהוזכרו בכותרת: א'. הצלת חלק, לפחות, מהכסף שהפסדתי, שהיה מיועד לדירה. ב'. כסף שהיה מיועד גם לעזור לי לממן בניית ציוד לפס יצור בשווי של כ – K250 שקל, למוצר מוגן פטנטים שפיתחתי ואני מייצר ידנית בכמות קטנה מאוד כבר 9 שנים, ורוצה להקים סוף-סוף פס יצור אמיתי ולעשות עליו הרבה כסף, עם פוטנציאל של מליוני דולרים בשנה בישראל, בארה"ב ובאירופה, וזהו כסף אמיתי של עבודה! ויש גם מטרה ג'. הכסף יאפשר לי להפסיק את העבודות הרגילות ולהתרכז בפיתוח ההמצאות הבאות שלי (יש לי כיום כ-65 רעיונות שחלקם כבר נבדקו ל- patentability ואושרו!) שקיימות רעיונית, אך אין לי מימון להשקיע בפיתוח המפורט שלהן, למשל: מערכת חילוץ חרום מקומות גבוהות, מערכת בתחום הביוב לשיפור איכות הסביבה, וכו'...
    אני רוצה לשאול אתכם מספר שאלות:
    1. אני לא מתמצא בכלל באופציות ואגח"ים, ועל כן לא רוצה לגעת בהם. הפסדתי מספיק. האם אוכל לקבל כאן יעוץ לגבי השקעות במניות רגילות בלבד? חוץ מזה, האם יש מקום או דרך או חומר בכתב שאפשר למצוא, ובכל אופן ילמד אותי ביסודיות, באיטיות ומההתחלה המוחלטת על כל הנושאים האלו (מעו"ף, אופציות, אגחי"ם, שורטים, וכו'...)?
    2. אני לא מנתח מניות (אנליסט) מקצועי, אבל אני משתדל להפעיל קצת הגיון בפעולות שאני מבצע. אני בוחר מניות על פי מספר פרמטרים, שהינם פחות טובים מניתוח מלא, אבל בהחלט יותר טובים מניחוש מוחלט. אני מסתכל על מה שעשתה המנייה הן בטווח הקצר (ימים, שבועות, וחדשים אחרונים – כדי לדעת איך הנהלת החברה מסתדרת עם הכלכלה השוטפת, וגם אחורה לשלוש או חמש שנים - כדי לדעת איך היו הביצועים הכלליים בשנים האחרונות, לפני המשבר הנוכחי.) אני גם מסתכל על תחום הפעילות של החברה, מה קורה כיום באותו תחום מבחינה כלכלית, חדשות עדכניות וגם קצת פחות על פעילות החברה, עוד מספר נתונים על החברה והתחום שהיא נמצאת בו, הסיכויים והפוטנציאל של החברה והענף שלה בכלל, המתחרים, וכו'. כל זה ביחד רחוק מלהיות ניתוח רציני כמו של אנליסט מקצועי, אבל זה עוזר לי להחליט באופן גס מניות של איזה חברות לקנות. השאר מזל... גיליתי שבאופן כללי, אני פוגע לא רע, אם כי יש לי גם שגיאות, וגם אני נמשך לפעמים אחרי ההייפ של מנייה כזאת או אחרת.. ולרוב נכנס מאוחר מדי כמו הטמבלים האחרים שנכנסים כדי להיות אוכל לכרישים ("קונים בשמועה מוכרים בהודעה" או משהו כזה...) שכבר עשו את הכסף ועכשיו מוכרים לטפשים כמוני! האם אוכל לקבל יעוץ מספיק מוקדם לגבי מניות שכדאי להיכנס אליהן למספר ימים או שבועות (אני לא כל כך day traider באופי שלי) מתוחך ציפיה לעשות 10-20 אחוז על המניה? אני מניח שאפר לעשות כך, באופן עקרוני, כל חודש 10-20 אחוזים, שבמונחי ריבית דריבית (כי הרי הרווח הקודם הוא הקרן של ההשקעה הבאה), יוצא אחוז נחמד מאוד בחשבון שנתי...
    3. יש כאן עוד נקודה עקרונית: אני לא יודע מה קורה עם החברים האחרים כאן באתר, אבל אני לא יכול רק לשבת כל היום מול המחשב – אני גם "קצת עובד" פה ושם, אם כי שמעתי שזה הרגל מגונה שמומלץ להיגמל ממנו...סתתתם...
    תודה מראש על התשובות המפורטות,
    יוסי

Re: עזרה דחופה להצלת חסכונות לדירה ולהקמת פס יצור של המצאה שלי

כדי לעזור לך צריך לפרק את כל מה שכתבת למרכיבים
    1. כסף לדירה
    2. כסף להשקעה בעסק
    3. כסף למסחר בברוסה
    עדיין לא הבנתי מה אתה בדיוק רוצה בכל אופן המלצה מיידית על תשקיע במניות אלא בתעודות סל עם פיזור מקסימלי של מניות לדוגמא ת"א 100 משחקת על מדד של 100 מניות
    יש תעודות שמשחקות על אלפי מניות בארץ או בעולם צריך להכנס לתעודה ולבחור מה מתאים לך
    וזה בגלל שאין לך זמן לשבת מול מחשב כל רגע
    שנית על תאיז להכנס לאופציות אז תפסיד את הבית ןהעסק ביחד אופציות נועדו למקצוענים וגם הם אוכלים מכות רק שלהם יש המון כסף שיכול להזיז את הבורסה למעלה או למטה לפי הצרכים שלהם
    יום טוב ואל תתפתה לשטיות
    דוד

יוסי, יוסי,
    את זה אתה רשמת: האם אוכל לקבל יעוץ מספיק מוקדם לגבי מניות שכדאי להיכנס אליהן למספר ימים או שבועות (אני לא כל כך day traider באופי שלי) מתוחך ציפיה לעשות 10-20 אחוז על המניה? אני מניח שאפר לעשות כך, באופן עקרוני, כל חודש 10-20 אחוזים.

ואני עונה:
    אם אלה ציפיותיך, צר לי לומר לך שאין סיכוי, עזוב אותך מזה, תתעסק במה שאתה טוב בו שזה המצאות וייצור. כי את ההמצאה של 10-20% בחודש ממניות עוד איש לא המציא.

ועוד עצות לי אליך, ידידי,
    1.אל תסכן כספי דירה.
    2.הכנס לשוק ההון (מניות/אג"חים) רק כסף "פנוי".
    3.אל תתעסק עם מה שאינך מבין ובטח תחום הכי מסוכן כמו אופציות.
    4.אופן בדיקתך לגבי מניות כפי שפרטת אינו נופל משמעותית משל משקיע ממוצע , אתה מסתכל גם על תוצאות כספיות של החברה? דוחות? מצבת התחייבויות (חובות) לטווח קצר וארוך? תזרים מזומנים? יכולה להיות חברה עם מוצר נהדר ואפילו מוגן פטנט ומבוקש אך החובות חונקות אותה...
    5.זכור שבשוק ההון אפשר להרוויח אבל גם אפשר להפסיד, אני לא מכיר את היועץ או האנליסט, ושיהיה המקצוען ביותר, שיבטיח לך רק רווחים, כי אם מישהו יבטיח לך זאת- התרחק ממנו ומהר.

מקווה שלא "ביאסתי" אותך אך זו האמת לדעתי , לטובתך.

יוסי שלום,
    אנא צור איתי קשר בפרטי בקשר לקידום הפטנטים והרעיונות העסקיים שלך.

בברכה
    רפי
    imopap@gmail.com

הנני משתמש חדש באתר כמוך יוסי,ומאידך אני הממום לרמת ציפיות של אדם כמוך:ממציא! 65 פטנטים! המצאה קימת במשך 9 שנים ושווה מיליונים? ויחד עם כל זאת לא על הקרקע 12-20% בחודש, מכיר את האמרה על חזיר שמן וחזיר רזה,
    לגופו של ענין אם יש ברשותך פטנט/פטנטים רשומים ואתה צריך משקיע להגשמתם פנה אלי , זה תחום עיסוקי מאז פרישתי ואוכל לבחון זאת לצורך שיתוף פעולה. תודה טומיmotyzand@ bezeqint.net

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות