שלום, שמי יוסי ואני חדש כאן. שמעתי על האתר דרך הכתבה שהיתה לפני מספר ימים.
אני מקוה לקבל עזרה להצלת וגם הגדלת הכספים שברשותי כך שאוכל לממש את המטרות שהוזכרו בכותרת: א'. הצלת חלק, לפחות, מהכסף שהפסדתי, שהיה מיועד לדירה. ב'. כסף שהיה מיועד גם לעזור לי לממן בניית ציוד לפס יצור בשווי של כ – K250 שקל, למוצר מוגן פטנטים שפיתחתי ואני מייצר ידנית בכמות קטנה מאוד כבר 9 שנים, ורוצה להקים סוף-סוף פס יצור אמיתי ולעשות עליו הרבה כסף, עם פוטנציאל של מליוני דולרים בשנה בישראל, בארה"ב ובאירופה, וזהו כסף אמיתי של עבודה! ויש גם מטרה ג'. הכסף יאפשר לי להפסיק את העבודות הרגילות ולהתרכז בפיתוח ההמצאות הבאות שלי (יש לי כיום כ-65 רעיונות שחלקם כבר נבדקו ל- patentability ואושרו!) שקיימות רעיונית, אך אין לי מימון להשקיע בפיתוח המפורט שלהן, למשל: מערכת חילוץ חרום מקומות גבוהות, מערכת בתחום הביוב לשיפור איכות הסביבה, וכו'...
אני רוצה לשאול אתכם מספר שאלות:
1. אני לא מתמצא בכלל באופציות ואגח"ים, ועל כן לא רוצה לגעת בהם. הפסדתי מספיק. האם אוכל לקבל כאן יעוץ לגבי השקעות במניות רגילות בלבד? חוץ מזה, האם יש מקום או דרך או חומר בכתב שאפשר למצוא, ובכל אופן ילמד אותי ביסודיות, באיטיות ומההתחלה המוחלטת על כל הנושאים האלו (מעו"ף, אופציות, אגחי"ם, שורטים, וכו'...)?
2. אני לא מנתח מניות (אנליסט) מקצועי, אבל אני משתדל להפעיל קצת הגיון בפעולות שאני מבצע. אני בוחר מניות על פי מספר פרמטרים, שהינם פחות טובים מניתוח מלא, אבל בהחלט יותר טובים מניחוש מוחלט. אני מסתכל על מה שעשתה המנייה הן בטווח הקצר (ימים, שבועות, וחדשים אחרונים – כדי לדעת איך הנהלת החברה מסתדרת עם הכלכלה השוטפת, וגם אחורה לשלוש או חמש שנים - כדי לדעת איך היו הביצועים הכלליים בשנים האחרונות, לפני המשבר הנוכחי.) אני גם מסתכל על תחום הפעילות של החברה, מה קורה כיום באותו תחום מבחינה כלכלית, חדשות עדכניות וגם קצת פחות על פעילות החברה, עוד מספר נתונים על החברה והתחום שהיא נמצאת בו, הסיכויים והפוטנציאל של החברה והענף שלה בכלל, המתחרים, וכו'. כל זה ביחד רחוק מלהיות ניתוח רציני כמו של אנליסט מקצועי, אבל זה עוזר לי להחליט באופן גס מניות של איזה חברות לקנות. השאר מזל... גיליתי שבאופן כללי, אני פוגע לא רע, אם כי יש לי גם שגיאות, וגם אני נמשך לפעמים אחרי ההייפ של מנייה כזאת או אחרת.. ולרוב נכנס מאוחר מדי כמו הטמבלים האחרים שנכנסים כדי להיות אוכל לכרישים ("קונים בשמועה מוכרים בהודעה" או משהו כזה...) שכבר עשו את הכסף ועכשיו מוכרים לטפשים כמוני! האם אוכל לקבל יעוץ מספיק מוקדם לגבי מניות שכדאי להיכנס אליהן למספר ימים או שבועות (אני לא כל כך day traider באופי שלי) מתוחך ציפיה לעשות 10-20 אחוז על המניה? אני מניח שאפר לעשות כך, באופן עקרוני, כל חודש 10-20 אחוזים, שבמונחי ריבית דריבית (כי הרי הרווח הקודם הוא הקרן של ההשקעה הבאה), יוצא אחוז נחמד מאוד בחשבון שנתי...
3. יש כאן עוד נקודה עקרונית: אני לא יודע מה קורה עם החברים האחרים כאן באתר, אבל אני לא יכול רק לשבת כל היום מול המחשב – אני גם "קצת עובד" פה ושם, אם כי שמעתי שזה הרגל מגונה שמומלץ להיגמל ממנו...סתתתם...
תודה מראש על התשובות המפורטות,
יוסי