המסחר בשוק אגרות החוב התאפיין השבוע ביציבות עם נטייה חיובית, כאשר באג"ח הממשלתי האפיק צמוד המדד עלה ב- 0.12%, והאפיק השקלי התחזק ב- 0.07%. באג"ח הקונצרניות (אג"ח חברות) חלה ירידה במרווחים בשיעור ממוצע של 0.076%.

באירופה, הבנק המרכזי בהובלת מריו דראגי, הפתיע והוריד את הריבית ברבע אחוז, וכיום היא נמצאת בשפל כל הזמנים בשיעור 0.25% בלבד. הורדת הריבית באה כתגובה לשיעור האינפלציה הנמוך (0.7%) שנרשם בחודש אוקטובר, כאשר בנוסף שיעור האבטלה שב לעלות וחזר לשיאו (12.2%). כמו כן, הייצוא בחודש אוקטובר, גם בגוש האירו וגם בגרמניה (היצואנית המובילה בגוש האירו) היה הנמוך ביותר השנה, למרות שאוקטובר הוא חודש ייצוא טוב מבחינה היסטורית. תגובת שוק האג"ח להורדת הריבית הייתה מפתיעה, כאשר תשואות האג"ח ל- 10 שנים בגרמניה עלו ביותר מ- 3%, דבר אשר יכול להיות מוסבר מהיחלשותו החדה של האירו מול הדולר (לאחר הדיווח הוא נחלש בשיעור של 1.5%).

בארה"ב, תשואות האג"ח ל- 10 שנים זינקו ביותר מ- 5% כתגובה להורדת הריבית באירופה ולנתוני המאקרו המפתיעים בארה"ב. מחד, הצמיחה ברבעון השלישי הפתיעה לטובה ובקריאה הראשונה היא עומדת על 2.8%, למרות צפי לצמיחה של 2% בלבד. בשוק התעסוקה הנתונים היו מעורבים, כאשר מספר המועסקים במגזר הפרטי והתעשייתי היה בפועל כפול מהצפי המוקדם, אך מנגד שיעור האבטלה עלה ל7.3% לעומת 7.2% בחודש הקודם. נתוני התעסוקה המעודדים ושיעור הצמיחה המפתיע, מעלים את הסיכוי לצמצום ההרחבות של ה'פד' ולכן ראינו עלייה בתשואות האג"ח.

בארץ, הורדת הריבית באירופה ועליית התשואות בארה"ב, מגדילות את הסיכוי להורדת ריבית נוספת. המרווח בין אג"ח מדינה 10 שנים של ישראל לבין האג"ח המקבילה בארה"ב הצטמצם השבוע בכ- 0.3%, והוא עומד היום על 0.569%, המהווה שפל של השנים האחרונות.