באמצע עונת דו"חות פושרת, כל חברה שמכה את התחזיות ולו במקצת זוכה לתגובה סוערת „- למרות ריבוי נתוני מקרו, עיקר תשומת הלב למיקרו -„ בארה"ב ובישראל לא צפוי שינוי בריבית השבוע

כמה מכם יודעים כי השבוע מתקיימת ישיבה של ראשי הפד בארה"ב (29-30 באוקטובר)? אל תרגישו לא בנוח אם לא ידעתם,
כי מתברר שעד כמה שכולם חיכו לישיבה הקודמת באמצע ספטמבר, איש לא מצפה לישיבה הנוכחית. הסיבה לכך היא
ההכרזה שיצאה מהישיבה הקודמת, שבעקבותיה איש לא צופה השבוע שינוי במדיניות המוניטרית, בהיקף רכישות האג"ח של הפד או בצעד כלשהו של הבנק המרכזי.
שוקי המניות ממשיכים להתנהל על רקע עונת הדו"חות לרבעון השלישי, בעוד שבשוקי האג"ח נמשכה ירידת התשואות הארוכות על רקע הערכות כי ה"טאפרינג" יגיע אולי בעוד 5-6 חודשים וסיום הרכישות לא לפני סוף 2014. בארה"ב ירדו התשואות ל-10 שנים מ-%2.6 ל -%2.5 ואילו בשוק המקומי נרשם עוד שפל בתשואה, כשהתשואות השקליות ל-10 שנים הגיעו ל -%3.54, לעומת %3.66 בשבוע שעבר.

אם אפשר להסיק משהו מנתוני המקרו של התקופה האחרונה, המסקנה היא שהם יאלצו את הפד להמשיך במדיניות המרחיבה שלו לעת עתה ובהתחשב בכך אין פלא כי המשקיעים מעדיפים להתמקד בדו"חות. נתוני התעסוקה בארה"ב הצביעו על כך שהכלכלה ייצרה בספטמבר 148 אלף משרות, לעומת צפי ל-180 אלף. מדד מנהלי הרכש ירד בספטמבר ל-51.1 נקודות לעומת צפי של 52.8 נקודות.

מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ירד לרמתו הנמוכה מתחילת שנה, 73.2 נקודות, לעומת צפי של 75 נקודות. השבוע צפוי גל נתוני מקרו המתפרסמים באיחור בשל השביתה, בהם תוצר התעשייה לספטמבר (מחר, 28.10), מכירות קמעוניות, מדד מחירי הדיור של קייס שילר ואמון הצרכנים של קונפרנס בורד (כולם ב -29.10). למחרת יפורסם אומדן התמ"ג לרבעון השלישי ומדד המחירים לספטמבר.


באירופה, מדד מנהלי הרכש לאוקטובר היה 51.5 נקודות, לעומת צפי ל -52.4 נקודות וזאת בעיקר בשל חולשה בענף השירותים. מדד אמון הצרכנים בכמה מדינות, כולל גרמניה, ממשיך לטפס על רקע המשך האופטימיות המשתקפת גם בשוקי המניות ביבשת. בבריטניה פורסם התמ"ג לרבעון השלישי שעלה,במונחים שנתיים, ב-%3.2, מה שמחזק את הסיכוי להמשך ירידה באבטלה במדינה.
בסין עלה מדד מנהלי הרכש של HSBC בשיעור גבוה מהצפוי ל-50.9 נקודות בספטמבר והדבר תומך בתחזית הצמיחה בכלכלת סין לשנה הקרובה בשיעור של %7.5%-8.

לקראת החלטת ריבית
ציפיות האינפלציה ל -12 החודשים הקרובים המשיכו לרדת בשבוע האחרון והם ברמה נמוכה מ-%2. ירידת הציפיות לטווח הקצר מושפעת מהצפי לשורה של מדדים שליליים או אפסיים בחצי השנה הקרובה. להערכתנו, האינפלציה לא תהווה כותרת כלכלית בחודשים הקרובים, ובחמשת המדדים הבאים היא צפויה להסתכם באפס. האינפלציה ב -12 החודשים הבאים (לאחר מדד ספטמבר) תהיה 1.7 אחוזים בלבד. סביבת האינפלציה הנמוכה תאפשר לבנק ישראל להיות יותר אגרסיבי בשוק המט"ח במקרה שהשקל ימשיך להתחזק (שוק המק"מ מתמחר אפשרות להורדת ריבית נוספת במהלך הרבעון הראשון של 2014). יחד עם זאת, על רקע השיפור בתחזיות הצמיחה למשקים המפותחים, העלייה במחירי הדירות והירידה באבטלה - הסבירות להפחתה נוספת של ריבית בנק ישראל בטווח הנראה לעין נמוכה. איננו צופים שינוי בריבית מחר (ב').

מה עושים השבוע?
1. מניות – חשיפה מועדפת למניות טכנולוגיה בארה"ב ולשווקים באירופה. הבורסות בארה"ב ובאירופה המשיכו לעלות בסוף
השלים S&P500 עלייה של כמעט %5 וכך גם הנאסד"ק. באירופה נרשמו מתחילת החודש עליות של %3%-4, כאשר באיטליה וספרד זינקו השווקים ב-%8.2 ו -%6.8, בהתאמה, אם כי בשבוע האחרון הן דווקא ירדו.
244 מהחברות במדד S&P500 כבר פרסמו דו"חות כספיים לרבעון השלישי, כאשר %54 מהן דיווחו על הכנסות גבוהות מהצפוי. %76 מהחברות דיווחו על רווחיות גבוהה מהצפוי בשיעור של %4.87. בלטו במיוחד חברות הטכנולוגיה – בסוף השבוע היו אלה אמזון ומיקרוסופט – אשר הכו את התחזיות בשיעורים הגבוהים ביותר. באחרונה כתבנו כאן לא אחת כי מגזר הטכנולוגיה הפגין ביצועי חסר משמעותיים מול מגזרים אחרים מתחילת השנה והמלצנו, בין היתר, להגדיל את החשיפה למניות המגזר. %84 מחברות הטכנולוגיה שכבר פרסמו דו"חותיהן הכו את תחזיות. השבוע במוקד – אפל, שתפרסם דו"חות מחר (ב') ופייסבוק (ברביעי). אפל רשמה עליות בחודשים האחרונים ואילו פייסבוק נסחרת קרוב לשיא של כל הזמנים. בסך הכל, בשבוע הקרוב צפויים דוחות של עוד כ -120 חברות, כך שנראה כי החזית הזו תמשיך לקבוע את סדר היום בשוקי המניות.
בשוק המקומי נרשמו בסיכום שבועי ירידות קלות, למרות עלייה של כ-%4 במניות הגז ועלייה של כ-%1.5 במניות הבנקים. מקור הירידות בעיקר על רקע הירידות בבזק (בעקבות הורדת הדירוג על ידי סיטי שהשפיעה על משקיעים זרים), ירידה חדה בכיל (על
רקע חולשה בסקטור ודו"חות פוטאש), צניחה במניות בבילון וירידה חדה במניות חלל. אנו ממשיכים להמליץ על פיזור השקעות
גלובלי לאזורים שונים (כגון אירופה, שעדיין רוב המגזרים בה נסחרים בתמחור זול יותר מאלה בארה"ב, וגם לחלק משווקים
מתעוררים כמו סין) תוך מתן דגש לסקטורים מועדפים, כמו למשל הטכנולוגיה בארה"ב.

2. אג"ח קונצרני – נמשכים הגיוסים בארץ ובחו"ל. באפיק הקונצרני נרשמו עליות בשבוע האחרון, אם כי העליות בחו"ל היו חדות יותר. בארה"ב זה היה שבוע עמוס הנפקות חדשות, פי שתיים מהיקפן בשבוע קודם לכן. 37 מיליארד דולר גייסו חברות באג"ח קונצרני בארה"ב בשבוע האחרון לבדו. בנקים תרמו %55 מהגיוס בשבוע החולף, כאשר גם ההנפקות הגדולות ביותר היו של בנקים - ולס פרגו (3.5 מיליארד דולר) ו-2.5) ABN מיליארד דולר). מתוך הגיוס הכולל, 6.7 מיליארד דולר היו באג"ח High Yield.
בשוק המקומי, בשבוע האחרון נערכו הנפקות בהיקף של כ -800 מיליון ₪, של חברות כמו [BstockB='611012'] אפריקה מגורים,[/BstockB] כלכלית, אספן, מגה אור – כולן חברות נדל"ן. מתחילת אוקטובר הונפקו 7 סדרות חדשות בהיקף כולל של 1.5 מיליארד ₪. ההנפקה הגדולה ביותר היתה של שופרסל, אשר הנפיקה כמיליארד ₪ בשתי סדרות. למעט בוני התיכון, כל ההנפקות בוצעו ללא שיעבוד (או שעבוד שלילי).
בשבוע החולף לא נרשמו שינוים דרמתיים במרווחים הקונצרני בשוק המקומי, למעט באפיק "לא מדורג – אחר", הכולל את האג"ח של חלל שירדו עקב ההודעה על תקלה בלוויין עמוס 5. מתחילת החודש מסתכמות התשואות במדדי התל בונד בכ -%0.5 (בתל בונד הצמודים) ו-%0.7 בתל בונד השקלי ובתל בונד תשואות. אנו ממשיכים להמליץ לפזר את החשיפה לאג"ח הקונצרני בכל הדירוגים, אך עדיין מומלץ לשמור על מח"מים קצרים יחסית לאור המרווחים הנמוכים. כמו שאמרנו בשבועות האחרונים, איננו רואים סיבה לפתיחת מרווחים באג"ח הקונצרני, למעט תנודתיות הנובעת מהאפיק הממשלתי.
מתחילת החודש תשואה של %1.8 והצמודים הארוכים הניבו %1.4. אך לאור

3. תיק השקעות – מח"מ קצר -בינוני עם מניות. האפיק השקלי הארוך הניב רמת התשואה האבסולוטית הנמוכה, איננו ממליצים לקחת את הסיכון בחלק הארוך של העקום. יחד עם ירידת התשואות וציפיות האינפלציה אנו ממשיכים להמליץ לשמור על תיק אג"ח במח"מ קצר -בינוני, כולל מרכיב ממשלתי וקונצרני, ורכיב מנייתי מלא.