קרן המטבע הבינלאומית (IMF) הורידה בתחילת החודש את תחזית הצמיחה העולמית השנתית שלה לשנה הנוכחית ולשנת 2014. הקרן פרסמה ירידה בתחזית מ- 3.1% ל- 2.9% בשנה הנוכחית, ותחזית צמיחה של 3.6% ב- 2014 (לעומת תחזית של 3.8% שפורסמה ביולי השנה). הודעה מטעם דוברות קרן המטבע ציינה כי ההתאוששות בכלכלות ארה"ב ואירופה היו אפקטיביות, אך ההאטה בצמיחת השווקים המתעוררים, בהם סין, הודו ורוסיה, הם שמהווים את הגורם המרכזי לשינוי. הכלכלן הראשי של קרן המטבע הבינלאומית אמר בראיון כי הכוחות המנוגדים של התחזקות הכלכלות המובילות בעולם המערבי מול היחלשות השווקים המתעוררים, מובילים לתזרים הון שלילי מהשווקים המתעוררים ופוגעים בכלל כלכלות העולם.
תחזית הצמיחה של סין ל- 2014 היא 7.6% והודו כעת עומדת בתחזית על 3.8%. נתונים אלה לא מעודדים כיוון שמדובר בחצי מתחזית הצמיחה שנצפתה למדינות הללו עד לפני כחמש שנים. יפן לעומת זאת, נשארה כפי שהייתה לפני הפרסום, ותחזית הצמיחה לגביה היא שני אחוזים לשנה הנוכחית ו- 1.2% בשנה הבאה. המסר שקרן המטבע מעבירה באמצעות הנתונים הללו לממשלת יפן הוא שהתמריצים הכלכליים שמבצע ראש הממשלה, שינזו אבה, בהם קניית אג"ח ממשלתי והרחבות פיסקאליות, הם צעדים נכונים שנחוצים לחילוץ השווקים מהמשבר של 2008, או במקרה של יפן מהיעדר הצמיחה ב- 20 השנים האחרונות. עוד מוסיפים בקרן המטבע כי יתכן והבנק המרכזי ביפן יצטרך להתכונן לסבב תמריצים נוסף, למקרה שיעד האינפלציה של 2% לא יתממש בשנה הנוכחית. כתוצאה מכך, ממשלת יפן שוקלת גם להתחיל ברפורמות המיסים שהתכוונה לבצע לפני כחודשיים כתמריץ נוסף לשווקים היפניים.
תחזית קרן המטבע הציגה גם דאגה מהשבתת הממשל האמריקאי כתוצאה מהמחלוקת בסנאט בנוגע לתקציב השנתי, אך לאור השגת הפשרה, נראה שתחזית הצמיחה של ארה"ב לא תיפגע משמעותית. בדו"ח נכתב כי התחזית לגבי ארה"ב מסתמכת על כך שה'פד' לא מתכוון לשנות את הריבית שקרובה לאפס מאז דצמבר 2008, לפני 2016, וכי רכישת האג"ח ייפסקו בהמשך השנה הנוכחית. הקרן דחקה בכלכלות המובילות בעולם לאמץ מדיניות פעילה יותר של הרחבות ומתן תמריצים, בייחוד לאור העובדה שכלכלת סין נחלשת, דבר שיפגע בקרוב ביצואני הסחורות ובכלכלות מתפתחות אחרות. בנוסף, ארה"ב תצטרך תוכניות פיסקאליות טובות יותר לטווח הבינוני כדי לשפר את תחזית הצמיחה שלה. הקרן הציגה תחזית צמיחה לארה"ב השנה של 1.6%, ו- 2.6% בשנה הבאה, שתיהן נמוכות ב- 0.1% מהתחזית שפורסמה ביולי האחרון.
באירופה, בעוד שהיא מתאוששות ממשבר החוב שפקד את היבשת, החלו מקבלי החלטות לנקוט פעולות אקטיביות למתן תמריצים מוניטאריים. בהתאם, נאמדת תחזית הצמיחה של האיחוד האירופי לשנה הבאה באחוז אחד לעומת צפי של 0.9% ביולי, בעוד שבשנה הנוכחית הצפי הוא להצטמצמות של 0.4% לעומת צפי להצטמצמות של 0.6% ביולי. עם זאת, המערכת הפיננסית באזור נותרת שברירית ודו"ח מאזן הבנקים באירופה שמתוכנן להתפרסם בשנה הבאה ע"י הבנק המרכזי האירופי, מהווה הזדמנות לשפר את תפקוד המערכת הכלכלית באזור. הקרן ממליצה גם כי על הבנק האירופי המרכזי לשקול תמיכה מוניטארית נוספת באמצעות מתן ריביות נמוכות יותר.תחזית קרן המטבע מחזקת את הערכות השווקים מתחילת השנה, כי אחרי מספר שנים בהן הצמיחה העולמית נשענה על צמיחתן של השווקים המתעוררים, עיקר הצמיחה העולמית צפויה להגיע מהשווקים המפותחים. בעיקר מארה"ב, אירופה ויפן.