x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: התנהגות קמהדע אג"ח ג להמרה לקראת הפדיון הקרוב

התנהגות קמהדע אג"ח ג להמרה לקראת הפדיון הקרוב

שלום רב
    ברשותי אחזקות בקמהדע אג"ח ג, ויש לי מספר שאלות בנוגע לפדיון 20% מהקרן המתוכנן לנובמבר.
    איפה אפשר לראות את תנאי ההמרה? אני מתאר לעצמי שבמאיה, אבל לא הצלחתי למצוא. אז אודה מאוד אם תוכלו לכוון אותי למידע עצמו או מה צריך לחפש.
    לגבי התנהגות האג"ח, מכיוון שמחיר האג"ח גבוה ממחיר הפארי שלו (כ 160 לעומת 100), ומתוך הנחה שאני מעוניין להמשיך להחזיק את הנייר, אזי נראה כי היה כדאי להמיר למניות רק את את ה 20% שיפדו, דבר שאני לא חושב שאפשרי (תקנו אותי עם אני טועה). אם כך כיצד האג"ח צפוי להתנהג? האם הוא צפוי לקפוץ ל 185 ביום האקס? כלומר שוויו כיום (100%*160) שווה לשוויו ביום האקס (20%* 100 + 80%*185)
    אשמח לקרוא כל ניתוח והערות לגבי התנהגות הנייר.
    תודה
    jony

שלום ג'וני
    את תנאי ההמרה אפשר למצוא בכל אתר כלכלי (ביזפורטל, גלובס) ובאתר הבורסה (tesa)
    להלן קישור לתנאי ההמרה באתר ביזפורטל
    http://www.globes.co.il/portal/instr...rumentid=40426
    לגבי האגח אתה צודק שאי אפשר להמיר רק את ה 20% שיפדו (במקרה שתמיר 20% אז יפדו לך 20% ממה שישאר).
    מבחינת התנהגות האגח לפדיון החלקי לא תהיה שום השפעה על מחיר האגח. ביום ה X יקוזז מהמחיר גובה תשלום הריבית (1.84% מהפארי של אותו יום).
    כדי להימנע מהפסד הון עקב הפדיון החלקי אתה יכול למכור את האגח לפני יום ה X ולקנות אותו שוב לאחריו.
    דרך אגב...
    היתרון באגח להמרה הוא שהוא שבמקרה שמחיר המניה עולה, מחיר האגח עולה בהתאם עקב אפשרות ההמרה (המסלול המנייתי), ובמקרה שמחיר המנייה מדשדש/יורד ישנה כרית הביטחון של המסלול האגחי.
    קמהדע אגח ג' נמצא עמוק עמוק בתוך המסלול המנייתי שלו ולכן הוא מתנהג כמו המניה. בנוסף עקב נסיקת מחיר המניה התרחק האגח מהפארי ורשת הביטחון נמצאת כ 40% מתחת למחיר כיום (לא ממש רשת ביטחון).
    בעקבות זאת לדעתי אין יתרון בלהחזיק את האגח (שהוא בעצם מניה לכל דבר) אלא את המניה בלבד וכך תחסוך לעצמך את כאב הראש של הפדיונות החלקיים.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

תודה gimani
    מצאתי את תנאי ההמרה יש אותם בביזפורטל אבל הם חסרים בגלובס.
    אם מחיר האג"ח לא מושפע מהפדיון, ואני מבין שכך כי הוא צריך צריך להיות תואם למחיר המניה, אז מה קורה אם האג"ח? נראה כי אין סיבה להחזיק בו בסוף יום הקום ולכן רוב האנשים ירצו למכור אותו לפני או להמיר אותו במידה ולא ניתן למכור. אזי למעשה כל האג"חים, למעט אלו שבעליהם "נרדמו בשמירה", יומרו למניות וכמות האג"חים שישארו סחירם תרד לקרוב ל 0. האם זה באמת מה שקורה בפועל?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות