הצטרפת לחדר
(20:05) אלון פיאדה:וערב טוב
(20:06) ronny1181:ושלום
(20:06) אלון פיאדה:ומייד נתחיל בצאט בנושא אגח, מוזמנים להעלות שאלות
(20:07) המכונה:והי אלון
(20:07) דוידיק:וערב טוב אלון
(20:07) אלון פיאדה:והיי
(20:0 ronny1181:ואפשר קצת אקטואליה? האם היה משהו מעניין בשבוע שעבר?
(20:10) אלון פיאדה:והחדשות הגדולות הן קידוח שמן
(20:10) דוידיק:והייתי גם רוצה לשמוע על בזן, פטרוכימיים ואידיבי
(20:11) דוידיק:ווגזית גלוב כמובן
(20:11) אלון פיאדה:וושוב העבודה שפירסמתי לפני מספר שנים מוכיחה את עצמה
(20:11) דוידיק:ו?
(20:12) אלון פיאדה:והשקעה בתחום עדיפה בחברות "הגדולות" (בעלות יותר מרישיון אחד) ובחברות שכבר מצאו / מימשו את הפוטנציאל (שכן למרות העלייה הגדולה שבאה לאחר פרסום ממצאים חיוביים (לאורך זמן יש שחיקה מול הגדולות וכן כך ניתן להימנע ממקרים כמו אלו)
(20:14) אלון פיאדה:ומצאתי את הקישור
(20:14) אלון פיאדה:וhttp://www.money-knights.com/%D7%9E%...99%D7%95%D7%AA
(20:15) אלון פיאדה:ומעט ארוך אך עדיין רלוונטי
(20:16) ronny1181:ואם אפשר רק להסביר בקצרה שלא נקרא את זה עכשיו אלא בזמן החופשי שלנו
(20:16) אלון פיאדה:ויש לתת עדיפות לחברות הגדולות (כמו דלק אנרגיה) מצד אחד
(20:17) אלון פיאדה:וולחברות שכבר אחרי הגילוי כמו אבנר (לתקופת הפרסום)
(20:17) אלון פיאדה:וועדיף לצאת ממניות של השותפויות שנמצאות לפני הודעה (כמו מודיעין בזמנו ושמן כעת)
(20:1 אלון פיאדה:והגדולות נהנות מעליות בסקטור ונפגעות פחות מירידות
(20:1 אלון פיאדה:וברור שאם יש הודעה חיובית אז יש פיק בשותפות קטנה שגילתה גילוי מהותי
(20:1 אלון פיאדה:ואך כניסה גם לאחר הגילוי או השקעה בגדולות לפני גילוי ולאורך זמן
(20:19) אלון פיאדה:ומביאה לתשואה גדולה יותר (מדביקה את הפיק ועוברת אותו9
(20:20) אלון פיאדה:ואם נסתכל מהתקופה שפורסם הדוח, אז הגדולות עשו עשרות אחוזים בתשואה (רווח הון) ובטווחים ארוכים יותר (שכן הסקירה דיברה על ההיסטוריה - והראתה את המסקנות מהניסוי שעשיתי)
(20:20) אלון פיאדה:ומעל 100 אחוזים רווח הון
(20:20) אלון פיאדה:ובעוד הקטנות (במקרה המבחן מודיעין) היתה אז ברווח דומה
(20:21) אלון פיאדה:ווכיום נמצאת בהפסד של 80% על הכסף מאותה תקופה!!!
(20:22) אלון פיאדה:וובעוד הניסוי אז הסתיים עם רווח משמעותי במניות הגדולות (אותם אני מחזיק עד היום וממשיך לעשות כסף בגלים של הירידות - עליות) אני לא משקיע יותר בשותפויות הקטנות (לאחר הפסד במודיעין)
(20:22) אלון פיאדה:ווכ גם נימנתי מהשקעה בשמן (בעוד השותפויותהגדולות בחודשים האחרונים עשו 10-20 אחוזים רווח
(20:23) אלון פיאדה:ואני אישית מאמין כי בטווח הארוך אפילו המחירים הנוכחיים נמוכים באופן יחסי, אך עדיין נדרש מהמשקיע למכור ולקנות את המניות במגזר השקעות זה - שכן התנודתיות בו גדולה ובטווחים די ברורים
(20:23) אלון פיאדה:וכלומר גם אם תיהיה פריצה אז הפסדנו עלייה של 10-15%
(20:24) אלון פיאדה:ואך בדרך ניתן לעשות מחזורים של 30% ויותר מספר פעמים (ראו את הגרפים בשלוש השנים האחרונות ותראו את הערכים העליונים והתחתונים)
(20:24) אלון פיאדה:ולא צריך להיות מתוחכם מדי ��
(20:24) אלון פיאדה:ואך זה לא ממש השקעות אגח�
(20:25) דוידיק:ו�
(20:25) ronny1181:ואלון ממה דעתך על השקעה באגחי חו"ל? האם יש מה לחפש שם?
(20:25) itzik444:ו אלון שלום , דעתך אגח שופרסל ד,ה
(20:27) אלון פיאדה:והאגחים של אידיבי עשו השבוע עוד 5-6% וכבר מגרדות את הערכים הגבוהים שעל פי אסטרטגיית היציאה צריך להתחיל לבחון יציאה מהם
(20:27) אלון פיאדה:וכן, יש פה עוד 10% רווח הוני פוטנציאלי, ובתרחיש טוב אף יותר
(20:2 אלון פיאדה:ואך עם רווח של מעל 40% מהממוצע ומעל 70-80% ממחיר הקנייה הנמוך, לא בטוח שיש לקחת את הסיכון של ירידות
(20:2 אלון פיאדה:ו(כפי שכבר כתבתי לפני שבועיים בצאט האחרון - אני אמרתי שימשיך לעלות עוד קצת ואז ניתן לממש)
(20:29) אלון פיאדה:ואז אני מאמין כי אנו כבר בנקודה טובה
(20:30) אלון פיאדה:ולגבי אגחים בחו"ל, אומנם סקרתי בעבר בהרחבה אך אולי הגיע הזמן לחזור על הדברים
(20:30) אלון פיאדה:ואני אישית לא מאמין באגח חול בגלל מספר סיבות:
(20:31) אלון פיאדה:ו(1) האגחים בחו"ל אינם צמודים למדדים (כמו בארץ) אלא רק נושאי ריבית - מה שאומר שלרוב יש שחיקה בכסף של המשקיע לאורך זמן
(20:32) אלון פיאדה:וכאשר במצב הנוכחי של ריבית נמוכה המצב אף גרוע יותר שכן בהשקעה בתשואות עם ריבית נמוכה מהאינפלציה (ויש אינפלציהבכל מטבע בעולם) "מובטח" למשקיע לאבד את ערך הכסף שלו!
(20:32) אלון פיאדה:וואני לא משקיע בשביל להפסיד
(20:32) אלון פיאדה:ו(2) סיכוני מטבע
(20:33) אלון פיאדה:ואם אתה חי בישראל, ההוצאות שלך בשקלים, אז השקעה באגח חו"ל מוסיף שיכון שלדעתי הוא מיותר
(20:34) אלון פיאדה:ו(3) זמני מסחר שונים - אם אתה משקיע באגח באירופה אז אולי ההשפעה עבורך נמוכה אך אם אתה מתרחק מעט יותר (אסיה, ארה"ב, דרום אמריקה...) אז הפרשי השעות עושים את זה קשה יותר (במיוחד לאור הנקודה הבאה...)
(20:35) אלון פיאדה:ו(4) זרימת מידע
(20:35) אלון פיאדה:וברור שמי שחי את השוק בארץ בה אתה רוצה להשקיע יש לו עדיפות בזמינות המידע אליך
(20:36) אלון פיאדה:ולמעשה אפילו למשקיע הפשוט מאותה מדינה יש עדיפות אליך, כי עד שאתה שומע את החדשות (אלא אם אתהמבצע השקעה גדולה של זמן ומשאבים)
(20:36) אלון פיאדה:והם כבר ישנות במונחים של המשקיעים שם שכבר תיקנו את השוק
(20:37) אלון פיאדה:ווזמינות מידע הינה אחת מהיתרונות הגדולים ביותר שיש לך כמשקיע
(20:37) אלון פיאדה:ואת רוב ההצלחות שלי אני מייחס לזמינת מידע ויכולת ניתוח (הבנה של השוק)
(20:3 אלון פיאדה:וברור שלא ניתן להגיע לאותו יתרון (ויש יתרון - השוק לא באמת עובד לפי התיאוריות) כפי שיש למקומי
(20:39) אלון פיאדה:וכמובן שצריך להבדיל בין אגחים של מדינות לאגח קונצרני
(20:39) אלון פיאדה:ואך גם פה ניתן לעשות את ההשוואה בין השקעה בישראל לחו"ל
(20:39) אלון פיאדה:ווגם עבור קונצרניות חו"ל רוב הדברים אליהם דיברתי עדיין תקפים באותה המידה
(20:40) אלון פיאדה:ולדוגמה - האם אתה מסוגל לקרוא דוח של חברה בחו"ל, ברור שקל יותר יהיה לקרוא את הדוח בעברית (גם למי שאנגלית [במקרה הטוב] זו שפת האם שלו)
(20:40) אלון פיאדה:ושכן לא מדובר רק בפערי שפה אלא בפערי תרבות
(20:41) אלון פיאדה:ווהיכרות עם סביבת השוק וסביבת העבודה
(20:42) אלון פיאדה:ולדוגמה כאשר כתוב לך בדוח של חברה ישראלית כי החברה תידרש להשקעה של מיגון המפעל בחיפה והיא תעשה זאת בהשקעה של X כסף בשלוש השנים הקרובות, זה אומר לך הרבה יותר ממקרה דומה שיהיה במדינה אחרת
(20:43) אלון פיאדה:ואתה יכול להבין את המשמעות, אתה חשוף גם למידע נוסף שקיים בשוק - לדוגמה שהממשלה החליטה על תוכנית מיגון של מפעלים באיזור ולכן חלק מהעלויות יוחזרו לחברה
(20:43) ronny1181:והבנתי את הנקודה, אבל אם בכל זאת היית ירוצה לבחון אגח חו"ל שהשקעה, מה הנקודות החשובות?
(20:44) אלון פיאדה:ולעומת זאת מה זה אומר לך כאשר חברת קידוח אמריקאית אומרת כי היא מבצעת הפרשות של 200 מיליון דולר בשנה לקרן תביעות מיוחד שהוקמה בעיקבות דליפה שבוצעה במפרץ מקסיקו
(20:44) אלון פיאדה:והאם 200 מיליון זה הרבה או מעט?
(20:44) אלון פיאדה:ומה ההפסד הצפוי ומה גובה הנזיקין עבור מקרה כזה?
(20:44) אלון פיאדה:ואתה כנראה יכול למצוא את המידע - אך זה קשה יותר
(20:45) אלון פיאדה:ווזה אומר כי משקיע מקומי יבין זאת לפניך ויוכל לפעול לפניך בנושא.
(20:45) אלון פיאדה:והאם אתה מדבר על אגח ממשלתי או קונצרני בחו"ל?
(20:46) אלון פיאדה:וronny?
(20:46) ronny1181:וממשלתי אני חושב
(20:47) אלון פיאדה:ודבר ראשון כך בחשבוןששום דבר אינו וודאי (גם בממשלתי)
(20:49) אלון פיאדה:ואם היו אומרים לפני שנתיים שלוש כי האגחים של יוון יעשו תספורת של 60% כול המשקיעים הגדולים ומביני העניין היו צוחקים לך בפרצוף
(20:49) אלון פיאדה:ומדינות דרום אמריקה נוהגות כל כמה שנים להכריז על פשיטת רגל (אני יודע שזו הגזמה אך כך זה נראה לעיתים)
(20:50) אלון פיאדה:ואי ההצמדה לכיסוי האינפלציה (שכן ברוב המדינות אין מדד כמו בישראל) מהווה בעיה גדולה
(20:51) אלון פיאדה:ובארה"ב (ויש סיכוי שגם ביפן, אם התוכנית האחרונה) סביר להניח כי בשנים הקרובות נראה אינפלציה גבוהה - מה שיביא לשיחקה של הכסף
(20:52) אלון פיאדה:ולמרות שבערכים נוכחיים של הדולר, סיכוני המטבע לדעתי אינם מהווים בעיה על מול הדולר (מי שקרא את הצאט מלפני שבועיים יודע כי אני מושקע חזק בדולר בערכים הנוכחיים)
(20:54) אלון פיאדה:ואך אני לא בטוח כי הדבר יהיה נכון לאורך זמן
(20:54) אלון פיאדה:וובכל מקרה כאשר משווים לאופציה של הצמדה למדד אז גם אם יחס המטבעות אינו משתנה , ערך הכסף עדיין יורד!
(20:55) אלון פיאדה:ונניח שניקח אגח ל- 10 שנים (וזה לא משנה אם ניקח ל-10 שנים או לשלוש, שכן בסיום השלוש מה נעשה, נמשיך להשקיע במסלול זה... (בתיאוריה)
(20:56) אלון פיאדה:וב- 10 שנים עם 2% מדד שבשנה (שלדעתי זה ערך נמוך) מדובר בשחיקה של יותר מ-25% מערך הכסף
(20:57) אלון פיאדה:וכך שגם אם תקבל את הכסף ללא סיכוני מטבע (יחסי מטבעות שווים) עדיין הכסף שלך נשחק לאורך זמן ביחס לאפשרות להשקיע באגח מדינת ישראל צמוד מדד
(20:5 ronny1181:ו���
(20:5 אלון פיאדה:ואו לחלופין אגח קונצרני בעל תשואהעדיפה שגם הוא צמוד מדד
(20:5 ronny1181:ובקיצור אנחנו בעד כחול-לבן�
(20:5 אלון פיאדה:ואציין שוב, למי שלא עוקב ברמה השבועית אחרי הצאט כי אני ספציפית אינני נמצא גם בחלופה עדיפה זו בשוק בעת (אגח קונצרני)
(20:59) אלון פיאדה:ושכן אני פועל בהשקעות מחוץ לשוק כרגע מתוך אמונה בהשקעה ע"פ מתודולוגיית הברבור השחור
(21:00) אלון פיאדה:ואני ממתין מחוץ לשוק למשברים וכאשר יש משברים יודע לנצל אותם
(21:01) אלון פיאדה:וכך שאני מקבל תשואה גבוהה בפרקי זמן קצרים ונמנע מאיבוד ערך בנפילות
(21:01) אלון פיאדה:ובנוסף אני מאמין כעת בהשקעה נדלנית בחו"ל (לא בארץ - כאן מימשתי נכסים)
(21:01) אלון פיאדה:וכך שכרגע אני נזיל מאוד �
(21:02) ronny1181:ותודה רבה אלון�
(21:03) אלון פיאדה:וונגמר לנו הזמן...
(21:03) אלון פיאדה:ומקווה שנהנתם ולמדתם משהו
(21:03) ronny1181:ותודה, היה מאוד מעוניין��
(21:03) אלון פיאדה:וועד לשבוע הבא
(21:03) אלון פיאדה:ושיהיה לכולם שבוע מסחר רווחי