כללי
בנק ישראל הוריד השבוע את תחזית הצמיחה של המשק לרמה של 3.6%. התחזית הקודמת עמדה על 3.8%, בניכוי התרומה של מאגרי הגז הצמיחה עומדת על 2.6%. חברת דירוג האשראי הבינלאומית s&p אישרה את דרוג האשראי של ישראל על רמת A+. בנוסף בנק ישראל הודיע השבוע שהוא מתכנן להגביר את רכישות המט"ח שלו במהלך 2014 וזה בהתאם להשפעה של הגז ממאגר תמר. בנק ישראל ממשיך בדרכו של פישר בניסיון כמעט נואש לשמר את שער הדולר. נשאלת השאלה, אם וכאשר יבחר הנגיד החדש, האם ימשיך במדיניות זו.
מחזורי המסחר בבורסה היו גבוהים בשבוע האחרון שלא כמקובל בתקופה האחרונה. בחודש ספטמבר עלה מחזור המסחר הממוצע ב-18% וייתכן שאנו עדים לניצני ההתאוששות של הבורסה הישראלית שסובלת מביצועי חסר בולטים מול שווקי חו"ל וממחזורים דלים.
ארה"ב
לאחר שבשבוע שעבר הפתיע ברננקי את השווקים בכך שהודיע שבשלב זה אין בכוונתו להוריד את קצב הרכישות, השבוע הייתה דרמה חדשה בשווקים בארה"ב, בעקבות מחלוקת על גובה הקיצוץ בתקציב ובעיקר מימון תוכנית הבריאות של אובמה, האובמה-קר. הרפובליקניים והדמוקרטים לא הגיעו להסכמה וכתוצאה מכך הושבתו השבוע חלק מהשירותים הפדרליים בארה"ב ושלחו לחופשה כפויה כמיליון איש מתוך 3.5 מיליון עובדי המגזר. נראה שככל שארועים בסגנון זה חוזרים על עצמם, מפתחים השווקים אדישות כלפיהם ואינם מגיבים בירידות שערים.
בגזרת המקרו, היו מספר הודעות מקרו כלכליות שריכזו עניין במהלך השבוע: דוח התעסוקה של ADP הראה שנוצרו 166,000 מקומות עבודה חדשים בזמן שהצפי היה ל180,000 מקומות עבודה. דוח תביעות האבטלה עמד על 308 אלף פורסם גם מדד הISM הלא יצרני לחודש ספטמבר ובניגוד לתחזית האנליסטים ירד לרמה של 54.4 נקודות (במקום 57). המדדים המובילים בארה"ב סיימו את השבוע בירידות: מדד הדאו ג'ונס ירד ב 0.88%, מדד s&p 500 ב 0.17% ואילו הנאסד"ק עלה ב0.08% .

אירופה
בעקבות המתאם בין השווקים בארה"ב לאירופה, המדדים המובילים באירופה ירדו קלות במהלך השבוע כשהדאקס הגרמני ירד ב% 0.78, הפוסטי האנגלי נחלש ב0.98%, הקאק הצרפתי ירד ב%1.4, ומדד היורוסטוקס 50 ירד גם הוא ב%0.59. וזאת למרות נתוני מאקרו חיוביים כגון שיעור האבטלה שירד במפתיע לרמה 12% לעומת צפי ל12.1% ומדד מנהלי הרכש הצביע על המשך הצמיחה .
למרות הנתונים הכלכליים החיוביים ספרד ואיטליה עדיין מפגרות מאחור גם בשיעור האבטלה הגבוה וגם בצמיחה האפסית. מאידך, קצב ההתאוששות של היבשת הישנה, לצד הפער שנפתח בינה לבין השווקים המתעוררים בארה"ב משאיר את ההמלצה שלנו לחברות תעשייתיות אירופאיות המייצאות לשווקים המתפתחים. בדגש על חברות גרמניות.
אג"ח ממשלתי
סקטור אגרות החוב הממשלתיות התאפיינו החודש במגמה חיובית בהתאמה לתיקון באגרות החוב הממשלתיות בארה"ב. כלומר, התשואות ירדו והמחירים עלו. האינפלציה נותרה נמוכה ומתחת לאמצע יעדי בנק ישראל ולכן אנו צופים דשדוש של הרבית על 1% בתקופה הקרובה. נראה שניתן לתת העדפה מסוימת לאפיק השקלי על פני הצמוד במח"מ קצר - בינוני וזאת לאור רמת האינפלציה הנמוכה.
אג"ח קונצרני
חודש ספטמבר התאפיין בהמשך גיוסים גבוהים בשוק האג"ח הקונצרני. למרות תקופת החגים וימי המסחר המקוצרים הייתה עליה של 13% בגיוסים, מדדי איגרות החוב סיימו את השבוע בעליה: תל בונד 20 עלה ב 0.01%, מדד תל בונד שקלי עלה ב 0.23%. השבוע בלט גיוס האג"ח של שופרסל, הגיוס המקורי עמד על כ 500 מיליון ש"ח אך לאור הביקוש הרב החברה הגדילה את היקפו ל 1.45 מיליארד ₪.
לאור סביבת הריבית הנמוכה בעקבות הורדת הריבית וחוסר האטרקטיביות של האג"ח הממשלתי שמושפע מהתשואות בארה"ב ורמת הנזילות גבוה יחסית בשווקים ,אנחנו ממשיכים להמליץ על האלטרנטיבה לממשלתי בדמות אג"חים בדרוגים גבוהים ומח"מ קצר- בינוני ממדדי התל בונד ולמי שיכול אף מתחת לדירוגים הגבוהים. במקביל, לאור סוף תהליך הורדות הריבית, נראה שכדאי להגדיל רכיבי אג"ח בריבית משתנה, ממשלתי וקונצרני.

מניות
שבוע המסחר האחרון הושפע מהנעשה בארה"ב והתאפיין בירידות שערים. מדד המעו"ף על ב 0.1% ומדד ת"א 100 על ב 0.1%. מניות במרכז: כיל ריכזה עניין רב השבוע בגלל החשיפה הגבוהה שלה לשוק האשלג הבינלאומי ובעקבות דיווח שרוכש רוסי ירכוש חלק ניכר ממניות מענקית האשלג אורלקלי ויחזור להסכמים הבינלאומיים בתחום. אופקו הלת': שנכנסה למדדים המובילים ונסחרה במחזורים גבוהים עלתה ב18.18%, מסקטור הביומד, חברה שבלטה לטובה היא מזור רובוטיקה שעלת ב10.39% בעקבות הזמנה נוספת למוצריה ממשקיעים ברוסיה.
סה"כ האפיק המנייתי מרגיש חזק ויציב הן בישראל, בשווקים המתפתחים, באירופה ובארה"ב. אנו מעריכים שהשוק בישראל יכול לסגור את הפער מול השווקים המובילים של 2013.