הצטרפת לחדר
(16:31) bek273:וbsp = Best Sex Party ראשי תיבות ...�
(16:32) יובל שמעון:ותמיד ניסתי לשכנע אותו לבוא לפה בבקרים אמר לי יובל עזוב חבל על הזמן
(16:33) bek273:ולאנשים רצינים אין זמן בבוקר ...
(16:33) יובל שמעון:והוא מעדיף את הגמרה והוא צודק ב100%
(20:05) אלון פיאדה:ושלום לכולם
(20:05) אלון פיאדה:ווערב טוב
(20:05) אלון פיאדה:ומייד נתחיל בצאט בנושא אגח
(20:05) אלון פיאדה:ומוזמנים להעלות שלאות
(20:05) קרלוס:ושלום אלון
(20:06) אלון פיאדה:ושלום קרלוס
(20:06) קרלוס:ומה קורה באידיבי ד?
(20:07) נוקוטו:וערב טוב אלון
(20:0 נוקוטו:וטאואר בבקשה איזו אגח עדיפה?
(20:0 שני:והיי אלון
(20:09) ronny1181:ושלום אלון
(20:10) ronny1181:ואלון פועלים הנ י או יד?
(20:11) אלון פיאדה:והאגחים של אידיבי ממשיכים לעלות
(20:12) שני:ואלון דעת על בזק אגח 6 ודלק קבוצה אגח יג? תודה
(20:12) אלון פיאדה:וומממשים את התהליך אליו דיברנו לפני מספר חושים
(20:12) אלון פיאדה:וחודשים
(20:12) אלון פיאדה:ותהליך ההסדר במתכונת זו או אחרת תצא לפועל
(20:13) אלון פיאדה:ומחירי ההצעות ממשיכים לספק רוח גבית למחירים ונותנים תמיכה של גבול תחתון - ובכך מורידים את ההסתברויות של התרחישים ה"רעים"
(20:16) נוקוטו:וזה אומר שעדיין כדאי לרכוש את הנייר
(20:16) נוקוטו:ו?
(20:16) אלון פיאדה:וואנו נמצאים ברווח של 30% ממחיר קנייה ממוצע ועד 70% רווח הוני ממחיר תחתית
(20:1 אלון פיאדה:ולי אישית, כפי שאמרתי בעבר, אחוז האחזקה של אידיבי, הינו חלק ארי בתיק, מה שמייצג רווח הוני על כל ההשקעה של מעל 10% בשלושה חודשים וקרוב ל-50% על ההשקעה הממוצעת
(20:1 אלון פיאדה:והאם כדאי להמשיך לקנות
(20:1 אלון פיאדה:ובאופו עקרוני אני מאמין כי יש עדיין רווח הוני לא מבוטל לעשות (מייד השייגים)
(20:19) המכונה:והיי אלון
(20:19) אלון פיאדה:ובמחיר של 35-40 אגורות לאגח הרווח הפוטנצאילי הוא עדיין 10-15%
(20:20) אלון פיאדה:ואך בטווחי רווח אלו ההשקעה לא יכולה להיות משמעותית שכן בטווח הזמן ובסיכונים הקיימים לא בטוח שהדבר נכון
(20:21) אלון פיאדה:וועדיין למי שמעוניין להשקיע לטווח של ימים בודדים ניתן לעשות פה רווח הוני לא קטן מתנודות השוק, כאשר במקרה של נפילה (שיכולה להיות) צריך לקחת בחשבון השקעה לטווח ארוך בשביל להחזיר הפסדים
(20:21) אלון פיאדה:ובתהליך הכולל המחירים יהיו גבוהים יותר בשלבי ההסדר השונים ובתלות בהודעות ובהצעות השונות, אך אני אופטימי בנושא.
(20:22) אלון פיאדה:ומהצד השני אני אישית נמצא בשלבי יציאה. אומנם עדיין לא מכרתי ולא בשקל בודד מההשקעה, אך עוד יום יומיים כמו היום ואני מוכר הכל.
(20:22) אלון פיאדה:וחייב בגילוי נאות �
(20:23) נוקוטו:ומה נכנס במקום?
(20:24) אלון פיאדה:וספציפית כרגע אני מעביר את תיק ההשקעות בכלל מחוץ לבורסה (בהמשך למדיניות אלא דיברתי בפעם האחרונה)
(20:24) אלון פיאדה:וומתמקד במטח - ספציפית דולרים.
(20:25) נוקוטו:וומה כדאי להכניס לתיק למי שממשך עם אגח?
(20:25) אלון פיאדה:ואך מלבד המניע של רווח הוני בבטחון יחסית (אני מאמין כי נראה את הדולר בשנתיים - שלוש הקרובות מעל 4 וקרוב לוודאי מעל 4.2
(20:25) נוקוטו:והאם יש עוד היתנהג בצורה דומה?
(20:25) אלון פיאדה:וכך שמדובר רק בפוטנציאל רווח של 20%
(20:26) אלון פיאדה:ואך לי אישית יש מניע נוסף שכן אני מעביר השקעות לארה"ב בימים אלו
(20:27) אלון פיאדה:ואין הרבה אגחים מסגנון זה (כפי שיכולת לראות בחודשיםהאחרונים עיקר ההתמקדות שלי היתה באידיבי)
(20:27) אלון פיאדה:ואך עדיין יש כמה ביצי זהב בשוק, למי שמוכן להשקיע.
(20:2 אלון פיאדה:וכאשר צריך לזכור כי משקיע רציונלי נמצא איפה שהשוק חלש - בין אם זה אגח, מניות, מט"ח או נדל,ן
(20:2 אלון פיאדה:ואני מאמין כי השוק העולמי ימשיך לעלות (למרות שכולם מדברים על שיאים - "שיאים מטרתם להישבר")
(20:30) אלון פיאדה:והשוק הישראלי לא צריך להיות שונה באופן תיאורטי, אך אירועים נקודתיים (מקומיים וגיאוגרפיים) יכולים למשוך את השוק למטה
(20:31) אלון פיאדה:וההשקעות שאני עומד לשמור בשוק ההון הישראלי הן בעיקר מנייתיות
(20:32) נוקוטו:ובקיצור אין תחליף לאידיבי
(20:32) אלון פיאדה:ואני (בניגוד לעבר) לא מאמין כעת בנדלן בארץ (כמשקיע אינני רואה ערך באחזקת דירה והשכרתה ברווח הוני של 3% - למרות המינוף)
(20:33) אלון פיאדה:וועל פי עקרונות ההשקעה שאני מספר פה - להיות מחוץ לשוק בתקופות מסויימות זה לא רע כלל וכלל
(20:33) אלון פיאדה:ואך תמיד יש תחליפים
(20:34) אלון פיאדה:והשאלה היא מה הן החלופות!
(20:34) ronny1181:והאם לדעתך אגחים של בנק הפועלים מעניינים - פועלים הנ י או יד?
(20:35) אלון פיאדה:וואני מאמין שכרגע (למעט מקרים בדידים) החלופות של מחוץ לשוק ההון עדיפות על הפנימי
(20:36) אלון פיאדה:והפנימיות
(20:39) ronny1181:ו?
(20:39) אלון פיאדה:ואני מחזיר אתכם לצאט בודיברנו על מודל ההשקעו של הברבור השחור - אני משחק על נקודות הקיצון ואני מבין כי זה לא מתאים לכולם - אך אני אומר כי עדיף להיות רוב הזמן בחוץ ולהיכנס בנקודות כשל (כמו זושראינו באידיבי) אם הרבה כסף מאשר לנסות לשחק באופן קבוע במשחק שהסבירויות שלו לא ידועות, למעט ההנחה (שהצדיקה את עצמה פעם אחר פעם) - שתמיד יהיו משברים
(20:40) אלון פיאדה:ולשיטתי - אם אתה רוב הזמן בחוץ ונכנס רק כאשר המספרים מייצגים תרחישים שהסבירות להפסד בהם שואפת לאפס והרווח גבוה - אז ניתן להרוויח בגלל שני גורמים עיקריים:
(20:41) אלון פיאדה:ו(1) אתה לא בשוק ולכן כאשר יש משבר - המשקיע לא מפסיד ויכול להיכנס כאשר כולם מדממים (בסופו של דבר גם אני לא קרן פנסייה שזורמים אלא כספים כמעט ללא הגבלה מדי חודש)
(20:42) אלון פיאדה:ו(2) גם בזמנים רגילים כאשר יש הזדמנות המשקיע נזיל במידה כזו שמאפשרת לו לבצע השקעה גדולה בהזדמנות - ובכך לייצר רווח הוני גבוה בזמן קצר ולכסות את ,ההפסד"ברווחים תיאורטית ש"איבד" לאורך זמן כאשר היה בחוץ.
(20:43) אלון פיאדה:ולגבי האגחים של הבנקים - הקדשנו צאט שלם לפני החגים לסדרות החוב שלהם, האם משהו ישתנה?
(20:44) אלון פיאדה:ושאלות נוספות?
(20:45) davido56:ואגחים סאני
(20:4 ronny1181:ונכון לא היה הרבה שינוי, אבל עדיין
(20:4 אלון פיאדה:ולמרות הפוטנציאל, אין לי אמון ביכולות של בן דב והרקורד שלו לא בדיוק נקי, ולכן אינני מספכל בכיוון אגחים אלו
(20:49) אלון פיאדה:ואין גם הצעה קונקרטית על השולחן, אין מאיפה להביא את הכסף ויחסי החוב אינם לטובת נושי האגח
(20:50) אלון פיאדה:וכאשר נכנסתי לאידיבי לדוגמה, היה גבול תחתון של שווי שהוערך על ידי ב- 40 אגורות ולכן קנייה מתחת למחיר זה שיקפה סיכון נמוך מאוד
(20:50) אלון פיאדה:ובמקרה של סאני אין גבול תחתון (אפס כעקרון) ולכן הסיכון קיים
(20:51) davido56:וגם לאחר עליית פרטנר
(20:51) אלון פיאדה:וטאו לדוגמה היתה אחת הטעויות שלי אישית (אם כי ביחס חשיפה נמוך) - בדיוק בגלל סיבה זו - סיכון לא ברור
(20:52) אלון פיאדה:ובניגוד למקרה אידיבי, שם החברות שייכות לבעלי האגח (הסיכון נבע מהמבנה שאיפשר לקיחת החברה ואיבוד שלה לטובת הנושים בתחתית הפירמידה - אך במחיקת החוב ערך הנכסים היה חיובי)
(20:53) אלון פיאדה:ופה הדבר אינו כך במדוייק
(20:53) אלון פיאדה:והבנקים לדגומה גם נושים וביחס אחוזי גבוה יותר
(20:54) אלון פיאדה:ושוב - אישית אני מאמין כי במחיר נוכחי בתיאוריה צריך להיות רווח הוני פה - בדיוק כפי שהיה קיים בטאו, אך הסיכון גבוה יותר מזה של אידיבי
(20:55) אלון פיאדה:ולכן יכול לשמש כאחד מקבוצה של השקעות (על פי עקרון המספרים הגדולים: מספר השקעות גדול בתוכלת חיובית), אך לא יכול לשמש כהשקעה עיקרית בתיק
(20:56) אלון פיאדה:ושאלה אחרונה לסיום...
(20:56) davido56:ותודה אלון
(20:59) אלון פיאדה:ואז אם אין שאלות נוספות
(20:59) אלון פיאדה:ונסיים פה הערב
(20:59) אלון פיאדה:ומקווה שלמדתם משהו היום
(20:59) אלון פיאדה:וגם שלב ההוכחות הוא שלב חשוב בלימוד שכן הוא עוזר בגיבוש הדעה והאמונה בשיטה
(21:03) אלון פיאדה:וואין הוא מיועד לאהדרה עצמית
(21:03) אלון פיאדה:ובכל מקרה שיהיה לכולם ערב טוב
(21:03) אלון פיאדה:וושבוע מסחר רווחי ומהנה
(21:03) אלון פיאדה:ועד לפעם הבאה
(21:04) אלון פיאדה:ושיהיה לכולם בהצלחה.