המסחר בשוק אגרות החוב התאפיין השבוע ביציבות עם נטייה לעליות קלות, כאשר באג"ח הממשלתי האפיק צמוד המדד עלה ב0.03%, והאפיק השקלי התחזק ב 0.13%. באג"ח הקונצרניות (אג"ח חברות) חלה ירידה במרווחים בשיעור ממוצע של 0.03%.
בארה"ב, ה'פד' הפתיע את השוק והותיר את רכישות האג"ח בהיקף 85 מיליארד דולר לחודש, כנגד תחזיות האנליסטים, כאשר הקונצנזוס בשוק היה כי ה'פד' יצמצם את היקף הרכישות בכ- 5-15 מיליארד דולר. ההחלטה עברה ברוב של 9 מול מתנגד בודד, ויו"ר ה'פד' ברננקי נימק את ההחלטה בכך שנתוני האבטלה עדיין גבוהים וכי חלה האטה בהתאוששות הכלכלית. בתגובה, תשואות האג"ח ירדו בשיעור החד ביותר מאז 2011, והן עומדות כיום על 2.73%. למרות שברננקי אמר כי למועד והיקף צמצום הרכישות אין תאריך או יעד וכי זה תלוי בנתוני המאקרו, ניתן להבין מדבריו "נתוני האבטלה עדיין גבוהים" כי צמצום הרכישות לא יחל בקרוב וכי הצהרותיו מתחילת השנה שהצמצומים יחלו כאשר שיעור האבטלה ירד ל- 7% (כיום 7.3%), עדיין תקפים.
בארץ, החלטת ה'פד' עדיין לא מתומחרת בשוק האג"ח המקומי בגלל שבוע המסחר המקוצר שנגמר ביום שלישי (ההחלטה פורסמה ברביעי). ההחלטה השפיעה על שער השקל מול הדולר, שהובילה לשפל של שנתיים כאשר הצמד נסחר ב- 3.5 שקל לדולר. התחזקות השקל מול הדולר מעלה עוד יותר את האטרקטיביות של אג"ח ישראליות בפני משקיעים זרים ונראה כי החלטת ה'פד' תוביל לעליות בשוק המקומי.
בעקבות ירידת התשואות בארה"ב ומכיוון שלא היה מסחר בארץ, התרחב המרווח בין אג"ח מדינה 10 שנים של ישראל לבין האג"ח המקבילה בארה"ב ב 0.118%, והוא עומד כיום על 1.227%.