x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: מאמר: הפחתת מס על הבורסה: לא כלכלי ולא חברתי

Hybrid View

מאמר: הפחתת מס על הבורסה: לא כלכלי ולא חברתי

חברים להגיב לכתבה כמה שיותר אנו בעיצומה של מלחמה על פרנסתנו.לכתוב גם כמה שיותר טוקבקים ליאיר לפיד בפייסבוק.

Angry חוצפה של אנשים

איך יכול מר בן בסט לבוא ולהגיד שזאת טעות להוריד את אחוז המס על רווחי הון מהשקעות בבורסה?,פשוט לקרוא ולא להאמין , מה חטאנו ומה פשענו שחסכנו כסף ,כסף ששילמנו עליו מס כמו כל אחד אחר , במקום לבזבז אותו על נסיעות לחו"ל , וכל מיני מותרות, אנחנו משקיעים אותו בבורסה וושוב משלמים מס כבר שילמנו פעם אחת כמו כולם זוכרים?,לבוא ולהגיד שזאת טעות כלכלית להוריד מס שהוא לא שוויוני מלכתחילה פשוט לא להאמין.
    מסקנה: לא צריך להשקיע בבורסה אולי כשחברות לא יצליחו לגייס כספים כדי להתרחב ,לייצר מקומות עבודה,להגדיל הכנסות למדינה, אז אולי יבינו את גודל הטעות.

היי החתול שמיל-

ברשותך, מאד מסקרנת אותי המלחמה המאד עיקשת שלך להורדת מס רווח ההון.
    אם אתה אומר שאתה נלחם על פרנסתך, זה אומר שאתה עוסק בזה למחייתך, וזה אומר שאתה יכול להפוך את זה לעסק, ולשלם מס הכנסה כמו כל בן אדם רגיל.
    למה אתה לא עושה זאת(אם יורשה לי לשאול)?

חג שמח

אישית אני רק אשמח אם המס על רווחי ההון יוקטן, אבל אין להתעלם מטענה שהובאה בסופה של הכתבה
    לגבי העובדה שהמס השולי על
    עבודה
    יכול להגיע ל–48% ואפילו ל–49%.
    זו הצרה האמיתית של רוב הציבור, וכאזרח השייך למעמד הביניים הייתי שמח הרבה יותר אילו המס הזה היה קטן (25% נשמע לי כחלום מתוק).

לא צריך היה להיות הבדל בין המס המוטל על עבודה, על הון, על נדל”ן, על ריבית או על כל דבר אחר.
    .
    וכפי שנאמר בכתבה מה שנדרש היה לעשות הוא לחבר את כל ההכנסות של אדם לחבילה אחת - ואת החבילה למסות באופן אחיד, על פי מדרגות מס פרוגרסיביות - זה צדק אמיתי.

נערך לאחרונה על ידי eyal-k, 19.09.2013 בשעה 07:00

לאחרונה אנחנו עדים לקפאון בבורסה.
    יש בהחלט מקום להוריד המס, כי התוצאה יכולה להיות בהחלט טובה לכולם. גם האזרח הרגיל נהנה כאשר העסקים פורחים כולל במסגרת תוכניות החיסכון שלו הזרמת הון ממשקיעי חוץ וחיזוק החברות. ועוד לא דיברנו על שוק הנדל"ן שהופך יותר ויותר אטרקטיבי למשקיע ופחות ופחות למי שצריך דירה.
    בקיעצור, מי שרוצה צדק מוחלט ופואטי, מוזמן להצטרף למפלגה הקומוניסנטית. האחרים חייבים לעשות מאמץ ולהתמודד עם מציאות מורכבת.
    אני דווקא בעד טיפול סוציאלי במקרים המתאימים. אבל, שוב, עם אינטליגנציה ובלי לפגוע בכלכלת המדינה.
    נערך לאחרונה על ידי gideonsh, 20.09.2013 בשעה 16:12

ליאור-שאלה טובה מאד שהתשובה עליה אינה ברורה.אם תפתח את הבלוג שלי תראה שם את כל הדיונים על העניין של ההבדל סוחר/משקיע שגם במס הכנסה לא ששם בלשן המעטה להכריז על מישהו כסוחר.חישובים שנערכו ע"י משרד רו"ח מראים בבירור שאם אתה מרוויח עד 200,000 ₪ בשנה בממוצע עדיף לך להחשב כסוחר.בכל אופן העניין יותר מורכב מכיוון שישנם אנשים שסוחרים עם כספם של אחרים.הנושא הזה מורכב מאד והעניין הוא גם אפליית המס הברורה שיש לעומת השקעה בנדל"ן בישראל שלמעשה פטורה ממס.......אייל מסכים זה צריך להיות פרוגרסיבי אך האוצר לוקח ממי שהכי קל לו לקחת ואנחנו בדרך לשנות זאת (70-75% מהדרך כבר עברנו להערכתי).

שמאלן פופוליסטי ודמגוג, בדיוק כמו הגב' יחימוביץ

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות