השוק היפני ממשיך לייצר עניין ברחבי העולם בזכות מספר פעולות ייחודיות שבוצעו על-ידי הממשלה להמרצת הכלכלה. ראש-ממשלת יפן שינזו אבה, החל לקדם רפורמות כלכליות חדשניות ואמיצות על-מנת להעלות את האינפלציה, וכעת משזכה בבחירות לבית העליון, הקואליציה שבראשותו חולשת על כל המוסדות הממשלתיים. כבר כעת ניתן לצפות לפעולות נוספות שעתידות להתרחש על-מנת לקדם את השווקים, כגון הפחתה במס החברות ובמיסים נוספים.
ניצחון מפלגתו של אבה בבית העליון ב-21 ליולי, העניק לו שליטה על שני בתי הנבחרים (העליון והתחתון), וחשוב מכך העניק לו מנדט לקידום תכניותיו הכלכליות. שליטה על שני בתי הפרלמנט הייתה משימה קשה ביותר לממשלות האחרונות ביפן, והדבר הוביל לקשיים בהעברת חקיקות. בעיה זו נמאסה על ציבור הבוחרים והפעם הם העניקו את התמיכה למפלגתו של ראש הממשלה, מפלגת ה-LDP.התכנית הכלכלית הפופולרית אותה מקדם אבה ביפן, נקראת גם על שמו (Abenomics). טרם הבחירות, חברים במפלגתו של אבה הזהירו את ראש-הממשלה כי פעולות כלכליות קיצוניות עלולות להבריח חלק מהבוחרים, אך כעת לאחר הניצחון שהבטיח לו את הרוב היציב לו הוא היה זקוק, החל אבה לקדם את התחום הכלכלי כפי שהבטיח. בבסיס הגישה הכלכלית של אבה ישנן שלוש דרכי פעולה מרכזיות: הקלות מוניטריות רדיקליות על-ידי הבנק המרכזי (שכיום עומדות על 65 מיליארד דולר בחודש), תמריצים פיסקלים נוספים (על-סך 100 מיליארד דולר) ורפורמות לעידוד היצע, כגון הסרות פיקוח ועידוד הצריכה הפרטית של העם החסכן בעולם.פעולה בולטת שנלקחה בחשבון היא קיצוצים במספר מיסים במדינה, כשלטווח הארוך נלקחת בחשבון האפשרות לקיצוץ במס החברות. למרות ספקולציות בתקשורת כי הקיצוץ במס החברות יתרחש כבר בשנה הקרובה, דחה שר האוצר היפני את השמועות ב-15 לאוגוסט, ואמר כי במקום זאת הממשלה תבחן מיסים אחרים שניתן יהיה לקצץ בהם. בנוסף, אמר שר הכלכלה כי הקיצוץ במס החברות יתרחש בעתיד כשלממשלה יהיו את המשאבים הפיננסים הדרושים לכך, אך במצב הנוכחי הממשלה תתרכז בקיצוץ מיסים אחרים, בכדי להגביר את התחרות העסקית.
את ההשפעות החיוביות של המדיניות הכלכלית אותה אבה מקדם כעת נמרצות ניתן לראות באמצעות מספר פרמטרים. ראשית, הצמיחה בתוצר מתחילת כהונתו של אבה, מציגה מגמה אופטימית. ברבעון האחרון נרשמה עלייה של 0.9% בתוצר, וברבעון הראשון של השנה והרביעי של 2012 הייתה עלייה של 1% ו- 0.3% בהתאמה. העלייה הייתה גבוהה מהצפי, בעיקר כתוצאה מנתוני צריכה פרטית וייצוא גבוהים. מדד המחירים לצרכן עלה ב- 0.7% בחודש אוגוסט, בעוד שהצפי היה לעלייה של 0.6% (הגבוהה ביותר מאז 2008).
מדד המחירים
מקור: TradingEconomicsשר הכלכלה אף צוטט באומרו כי "יפן מצליחה להימלט מהדיפלציה" והתוצר ומדד המחירים לצרכן בהחלט מראים כי המדיניות הכלכלית של ראש-ממשלת יפן אכן עובדת. נתון נוסף שיכול להצביע על כך, הוא הירידה באבטלה היפנית מ- 3.9% ביוני ל- 3.8% ביולי, האבטלה הנמוכה ביותר שנרשמה מאז אוקטובר 2008, במדינה שאחוז האבטלה שלה הוא גם ככה מהנמוכים בעולם.
שיעור האבטלה
מקור: TradingEconomics
כרגע נראה שהתוכנית הכלכלית האגרסיבית שמנהיג ראש הממשלה אבה, עובדת ומציגה יעילות מרשימה. ההצלחה ביצירת אינפלציה, בצמיחת התוצר ובשוק העבודה, מעודדים מאוד בכל הקשור לכלכלה השלישית בגודלה בעולם. הכלכלה היפנית זכתה בבונוס נוסף כאשר הוחלט כי האולימפיאדה הבאה, (אחרי ברזיל) ב- 2020 תתארח ביפן, דבר שצפוי להכניס כסף רב לחברות התשתיות המקומיות ולחברות הקשורות בתיירות.המשימה הבאה של אבה היא מציאת נוסחה להורדת החוב של ממשלת יפן לשיעורים מקובלים ויציבים, אבל לא נראה שכרגע החוב היפני מדאיג את שאר כלכלות העולם והמשקיעים, כפי שמשתקף מתשואת אגרות החוב של ממשלת יפן (0.75% לאג"ח במח"מ של 10 שנים).