x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: שנה להסדר החוב באידיבי

שנה להסדר החוב באידיבי

‏יום שלישי 3 ספטמבר 2013
    סימוכין: 2013-9-3-2

שנה להסדר החוב באידיבי
    - מעשייה למען השבת ערך לעשייה למען יצירת ערך -

חברים יקרים שלום,

[IMG]file:///C:/Users/768E~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG][IMG]file:///C:/Users/768E~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG][IMG]file:///C:/Users/768E~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG][IMG]file:///C:/Users/768E~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image005.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/Users/768E~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image007.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/Users/768E~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image009.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/Users/768E~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image005.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/Users/768E~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image011.jpg[/IMG]להאמין או לא היום אנו מציינים שנה להסדר החוב באידיבי, היה זה ב-3.9.2012, עת התכנסה בבית החייל בתל אביב אסיפת מחזיקי האג"ח הראשונה. התייצבתי שם יחד עם עו"ד אסף ברם ועו"ד רועי סלוקי, ולמעשה התחלנו את צעדנו הראשונים בהסדר החוב וייצוג מחזיקי האג"ח הפרטיים.
    מצאתי עצמי צופה בראיונות מאותו יום כפי שצולמו ע"י כלכליסט ודהמרקר וניתן לומר כי במידה לא מבוטלת הרבה דברים נותרו פתוחים היו ב-3.9.2012 ב-3.9.2013. התקופה הייתה תקופת ימי התום, כאשר איש לא שיער בנפשו כי הסדר החוב של אידיבי ימשך על פני שנה ויותר. החברה מצידה ביקשה 100 ימי חסד ואנו מצידנו הסכמנו וביקשנו שתי בקשות צנועות, האחת כי החברה תחל מיד במגעים נמרצים לקידום הסדר החוב והשניה כי ימונה נציג מטעם הציבור.
    מבחינות רבות, אנו חזרנו בהסדר החוב לעמדת ההתחלה, רק עכשיו למעשה אנו מתחילים מחדש את המו"מ להסדר החוב מול המשקיעים השונים ורק בשבועות הקרובים יוגשו לבית המשפט הצעות הסדר ויתחילו הצבעות המחזיקים. אולם, במקביל מבחינות רבות מעבר לכרונולוגיית הזמן עברנו כברת דרך מאוד משמעותית מאוד מנקודת ההתחלה. באופן פרדוכסלי ניתן לומר כי בזכות כברת הדרך שעברנו אנו נמצאים כיום בנקודה בה היינו צריכים להיות בנקודת ההתחלה. ציבור מחזיקי האג"ח הפרטיים, פעיל, מעורב ומוביל מהלכים באופן שמעולם לא היה בשום הסדר חוב בשוק ההון בישראל.
    והכל יש לומר בזכות עבודה מאומצת ונמרצת של חברי הארגון להגנה על חסכונות הציבור. כאן המקום גם לומר תודה לכל העוסקים במלאכה, אשר פעילותם אינה מוכרת דיה לציבור הרחב.
    עם זאת, עדיין לא הגיעה העת לסקור את הישגנו בשנה החולפת, שכן, האתגר האמיתי והמשמעותי מכולם השבת הערך הכלכלי לציבור טרם הושג. אולם לא ניתן להתעלם כי די במבט על נתוני המסחר של האג"ח הנסחר בימים אלו בשיא השנתי (כמעט פי 3 ממחירו בספטמבר 2012), דבר המעיד על אמון השוק במהלכים אותם התחלנו להוביל בנחישות בחודשיים האחרונים. עלינו לשמור על מיקוד ולהמשיך להובילם.
    בימים אלו אנו נערכים לרענן את תוכניות העבודה שלנו ונוציא עדכון מפורט הכולל את היעדים והאמצעים, כך שבהערכות נכונה אכן יסתיים הסדר החוב בלא יותר מ-100 ימים כפי שתוכנן לפני שנה בדיוק.
    אני מבקש לסיים בברכת שנה טובה ולאחל כי כל מה שלא הספקנו לעשות ולסיים בשנה החולפת, נסיים במהרה ולטובה כבר בתחילת שנה זו.
    ומי ייתן ונצא לדרך חדשה מעשייה למען השבת ערך לעשייה למען יצירת ערך.

בברכת שנה טובה

אוהד אלוני
    בשם הארגון להגנה על חסכונות הציבור

נייד: 050-4443707

"עוד שנה חלפה....שום דבר לא השתנה"
    הצל שר את זה , אבל זה כאילו נכתב לסיפורי אידיבי.

השאלה שלי אליך היא : באיזו נקודה תגיד למשקיעים הפרטיים שהלך הכסף
    ושאין לכם אפשרות לעזור?

הרי החודשים עוברים , המצב הפיננסי מורע , אבל האינטרס של כל המעורבים (נציגים עו"ד נאמנים ממונים מטעם וכ"ב) שונה מזה של המשקיעים.
    הם רוצים למשוך זמן ולהרוויח משכורת.
    לכן , יש פה דיסוננס מטורף .

הרי לי זה די ברור מה ייגמר בסוף -
    כל המשקיעים ימחקו סביב 90 אחוז מההשקעה שלהם.
    כל היועצים יטענו אחרי שנתיים שהם טוחנים את הקופה שזה הכי טוב שהיה ניתן לעשות.
    וזהו. ככה זה ייגמר.
    לכן , תהיה גבר , ואפילו שנוחי הכניס אותך לנציגות תגיד את האמת לכולם
    ותגיד למשקיעים הפרטיים (שאתה מייצג חלק קטן מהם )שהכסף הלך.
    הם יעריכו את זה יותר מעוד שנתיים של פיתולים.

לימבו מהיכרות אישית עם אוהד אני יכול לומר לך שהוא אינו מאלה שמעוניינים למשוך זמן כדי להרוויח את הכסף שיש בנציגות,הוא לא מאלה,אך אני מבין אותך הסאגה הזו באמת נמשכת זמן רב ומתחילה קצת לשעמם מה גם שדי ברור שכספי המשקיעים אכן לא יוחזרו אך זה תמרור אזהרה רציני לעתיד והבהרה שהמשקיעים הקטנים לא יתנו לזה לקרות יותר....גם משהו.

שמיל , אני מאמין לך , וזו גם ההתרשמות שלי ממנו
    לכן אני שואל , אותו , שוב -
    מתי תגיד למשקיעים שאין כסף?

שמע,זה לא בדיוק נכון שאין כסף-לפיתוח יש נכסים טובים למיטב הבנתי.משיחות שהיו לי עם אוהד בעבר הבנתי שהוא שואף ל-60-70 אגורות באג:ח ד' של אחזקות נניח.זה שנמחק חצי מהכסף לפחות אם לא 70% ממנו זה די ברור כבר,אך אוהד מנסה ליצור סוג של ייצוג משקיעים פרטיים אמיתי וזה יפה....יש גם את ארגון "תמורות" שמנסה לעשות זאת,אך יש בעיית מימון כיוון שמדובר במוצר ציבורי (ניסיתי גם ליצור איגוד משקיעים פרטיים,אך זה חייב נופל להגדרה של "מוצר ציבורי".)....כסף כמעט שאין למשקיעים פרטיים קלאסיים בארץ (לא אופציות) המשקיעים האמיתיים שרק חיפשו תשואה בטוחה עברו מזמן לדירות או לאג"ח ממשלתי.....כסף??.....הבטחות שווא מיועצים ושאר קומבינטורים התכוונת.לא בבורסה בארץ.

בא לומר שכל עוד הוא יושב איתם בנציגות....הוא איתם חביבי....
    זה כמו שלפיד נכנס למערכת ...הוא לא קיים אף הבטחה שלו , איפה מחירי הדיור?
    איפה יוקר המחייה? חודש אחרי שנכנס העלה מיסים וקיצץ כמו שאף אחד לפניו לא העז...
    דברים שהם רואים משם , לא רואים מפה...

לאוו דווקא.הוא ניסה להכנס לנציגות כיוון ש"נציגות" המוסדיים הייתה נגועה בניגוד אינטרסים שאינני מבין כיצד הרשות מאפשרת אותו,אך זה כבר סיפור אחר.אוהד דווקא עושה עבודה נהדרת אך הבעיה שם היא יותר מורכבת.....בקשר ללפיד אני שוב חולק עליך.קודם כל צריך לתת לו שנה של חסד מפני שהוא קיבל משטייניץ ירושה בעייתית והיה חייב להעלות מיסים ולראייה דירוג האשראי של ישראל שהתפרסם היום בדרגת A+,המעיד על כך שעשה החלטה נכונה......בקשר למחירי הדיור אני בקשר עם הנציג המרכזי שלו בעניין הזה (השם שמור במערכת שגם הוא צריך זמן,אלו תהליכים פוליטיים מורכבים שלוקח זמן לבנות אותם,להריץ אותם ולבצע.....בקשר ליוקר המחייה-צריך להוריד מיסים,לפרק מונופולים וליצור תחרות.גם את תל אביב לא בנו ביום אחד,בשביל זה אנחנו כאן ואנחנו צריכים להאבק לימבו.אני את שלי עושה ואני מקווה שאתם איתי ושתמשיכו להיות איתי......יש לנו,בעלי ההשכלה הפיננסית,אחריות כלפי יתר ה-80% שאין להם.
    נערך לאחרונה על ידי החתול שמיל, 27.09.2013 בשעה 16:32

שמיל....מאז שהתחלת נשארנו בלי יו"ר ומנכל לבורסה....אבל המס לא ירד...
    קבל זאת בהומור חביבי...
    אנחנו תחת מתקפה של הטייקונים ויאיר הוא נציגם הנוכחי.
    לכן , כשאדם חברתי ואמיתי כמוך חובר אליו , הוא עושה בך שימוש ציני.
    הכוונות שלו הם שונות לגמריי משלנו שמיל.

מחר בבוקר הוא יכול לעשות פה מהפכה , אבל במה וועדת יוקר המחייה שלו ושל בנט בוחרת לנושא ראשון לטפל בו? את מחיר המלט... תוך 4 שנים תהיה רפורמה שתחסוך 200 מליון דולר למדינה...
    הם מסתלבטים ידידי , אני יודע ממקורות שלי שהטייקונים אחרי המחאה ב2011 היו בהיסטריה
    ויאיר סגר איתם דיל. אגב , ראה את רשימת התורמים שלו. לאן הוא טס אחרי הבחירות?
    להיפגש עם אדלסון , ובכלל הוא 20 שנה היה מועסק ע"י טייקונים.
    הוא גם לא שונה מביבי בכלום - תגיד לי נושא אחד שהם רבים עליו?
    על מה הם חלוקים ביניהם? הכל בהסכמה שם...
    לפני הבחירות הבאות נראה פתאום חיכוכים...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות