x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: מניות או אגחים?

מניות או אגחים?

שלום לך,
    אחלה אתר בנית. כל הכבוד.
    שאלה:
    חבר שלי התעניין לפני שבועיים בקניית אגח של קבוצת דלק. אמרו לו שהיא עולה מחיר מסויים ונותנת 25 אחוז ריבית שנתית. עברו שבועיים וכשהוא בא לקנות הוא ראה שהמחיר קפץ ב-10 אחוזים.
    כלומר, בדיעבד, היה שווה לו לקנות אותה ואז למכור אותה אחרי שבוע ולהרוויח 10 אחוז בשבוע. לעומת זאת אם היא הייתה יורדת הוא פשוט היה שומר אותה ועושה 25 אחוז בשנה. אני מפספס משהו?

אני הבנתי שאגחים זה כמו מניות רק שבמקרה של אגחים - אם השווי שלהן יורד עדיין אתה מקבל בסוף התקופה את הריבית שסגרת עליה מלכתחילה (במידה והחברה קיימת - כמובן שבמקרה שהחברה פושטת את הרגל אז גם מי שיש לו אג"ח וגם מי שיש לו מניות מפסיד את הכסף).

בקיצור השאלה היא למה לא לקנות אגחים במקום מניות? ושוב: אם המחיר של האגח יורד אז אני פשוט שומר אותו ומחכה ליום הפירעון. אם הוא עולה משמעותית אז מוכר אותו ורואה את הכסף והרווח כבר עכשיו.
    לא יודע, פשטו זה נראה לי כאילו שאני מפספס משהו, אחרת אני לא מבין למה בכלל לסחור במניות, מה היתרון שבזה?!

Re: מניות או אגחים?

שלום אריק.
    נקודה מצויינת העלית - אכן בתקופה זו אין סיבה טובה (למעט חמדנות) לסחור במניות, כשהאגחים
    מציעים תשואה דו-ספרתית שנתית בחלק מהמקרים. עם זאת, דבר אחד לא לקחת בחשבון והוא שהתשואה
    הגבוהה הזו למעשה מגלמת סיכון = הסיכון שבעל האגח לא ישלם ואז למעשה האגח חדל פרעון ושווה כקליפת השום.
    זה הסיכון באגחים ובפרט בתקופה זו.

ציטוט פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
    שלום אריק.
    נקודה מצויינת העלית - אכן בתקופה זו אין סיבה טובה (למעט חמדנות) לסחור במניות, כשהאגחים
    מציעים תשואה דו-ספרתית שנתית בחלק מהמקרים. עם זאת, דבר אחד לא לקחת בחשבון והוא שהתשואה
    הגבוהה הזו למעשה מגלמת סיכון = הסיכון שבעל האגח לא ישלם ואז למעשה האגח חדל פרעון ושווה כקליפת השום.
    זה הסיכון באגחים ובפרט בתקופה זו.
    לקחתי בחשבון, אבל כמו שאמרתי - אם החברה תהיה חדלת פירעון אז גם המניות שלה לא יהיו שוות דבר. ככה שכך או כך עדיף להחזיק אגחים. לא?

בכלל לא מחייב אריק.
    חברה יכולה להיות חדלת פרעון ולהמשיך להיסחר ואף חברה יכולה להיות חדלת פרעון עבור תשלום מסויים
    או מספר תשלומים אבל לא עבור כל התשלומיים העתידיים בהכרח.

אריק שלום
    בכדי להמחיש את תשובתו של אדמין - כל איגרת חוב מגובה בביטחונות כלשהם לבעלי החוב, ולעיתים ביטחונות אלו הן אף בדמות המניות עצמן של החברה,כך שבמידה והחברה לא עומדת בתנאי האיגרת בעלי החוב יתבעו את המניות שניתנו עבורם כביטחון על כל ההשלכות שיכולות להגרם מכך.
    המידע המוצג בפורום הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד ומסיר מעורך הדין וממנהלי האתר כל אחריות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות