[QUOTE=tby;106678

ל - JSPH - כתבת כי הנושים הלא מובטחים לא יתנגדו לדחיית תשלומים אם יקבלו בטחונות מתאימים. אני שאלתי - אילו בטחונות החברה יכולה להציע ? איזה פיצוי אמיתי החברה יכולה לתת בגין דחיה?[/QUOTE]

tby,

אני זוכר מה רשמתי, השורה התחתונה של דבריך היא שיש נכס טוב שבתקווה שיבשיל בעתיד עם הגז והמיד"ן.

ע"פ מחירי בורסה נוכחיים קיים חוסר של 600M ש"ח במשוואת הנכסים. החברה טוענת שיש הון עצמי חיובי מזערי של ~ 30M ש"ח (והיא גם טוענת שבזן שווה כפול ויותר - אז טוענת).

בפירוק, בנק פועלים יקבל את מלוא חובו. בראשית תפרע. אג"ח ד יכסה את רוב החוב - וזאת עוד שדובר על הוצאות הפירוק וההסדרים.

המפתח לטעמי בספור הזה הן סדרות ב,ג בעלות הבטחונות החלקיים - בהפעילן את הפירוק הן יקבלו פחות ממחצית החוב כלפיהן.

אני טוען שהמטרה של הנושים היא להכניס משקיע עם כיסים עמוקים שיקבל נתח משמעותי מבזן הקיימת ובעשותו כן יקבל על עצמו להיות שותף גם לחובות.

מאחר ומוסכם כי בזן זה נכס טוב יש משמעות לפרמיית שליטה - מאחר והשליטה היא משותפת עם החברה לישראל לא הייתי פוסל השקעה של החברה לישראל בפטרוכימיים על מנת לקבל שליטה בבזן - כמה מאות מיליוני ש"ח זה לא משהו שהחברה לישראל לא תוכל לעמוד.

על כן, לדעתי, יש ללכת להסדר פריסה מחדש כך שאג"ח א,ה,ו יקבל את המניות החופשיות משעבוד של בזן והחוב כלפיו יועתק לפרעון החל ב- 2017 יחד עם ג,ב.

החברה יכולה למצוא איזו קרן עושק שתלווה לה ב- 12% + 150% בטחונות כנגד המניות הלא משועבדות אבל זה יקנה לפטרוכימים שנה לא יותר - מתן המניות הללו לנושים הקצרים יאפשר לה שקט של שנתיים כשהמזומן שבקופה יספיק לריביות וקרן ד עד אז.

הזמן הזה צריך להיות מנוצל מהיום הראשון על מנת להכניס משקיע לחברה שישים כמה מאות מיליוני ש"ח ויקבל שותפות בחברה באיזה אחוזים שהוא רוצה עם בעלי המניות הקיימים מצידי אפילו 100%.

לטעמי, לאחר הפריסה מחדש ושקט לשנתיים כאשר בנק הפועלים מצידו מוכן לגלגל גם הוא ל- 2017 את החוב שלו בעל הבטחונות - יהיה יותר קל למצוא משקיע.

אם זה החברה לישראל או צד ג.

במקרה של פטרוכימים לא היו משיכות דוידנד חריגות בשנים האחרונות, לא היו עסקאות בעלי עניין כך שגם צד הנושים הלא מבוטחים (או בחלקם) יש מן ההגיון שיאפשרו פריסה מחדש של החוב וחיפוש משקיע.