x

עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 32

נושא: פטרוכימיים - תמונת מצ ב - הסדר נדרש

Hybrid View

פטרוכימיים - תמונת מצ ב - הסדר נדרש

פטרוכימיים פרסמה את דוחותיה לרבעון השני של 2013 והדוח סותם את הגולל על "הסדר לייט" דחיה של תשלומים תמורת פיצויים כאלו ואחרים , אלא דורש הסדר עמוק הרבה יותר

הדוח של פטרוכימיים הוא מאוד פשוט להבנה - כל אחזקות החברה היום זה בז"ן

שווי בז"ן בשוק - כ 1 מליארד דולר
    שווי בז"ן עפ"י ספרי החברה - 1.5 מליארד דולר
    שווי בז"ן עפ"י אומדן שווי - סף מינימלי של 2.15 מליארד

כלומר נכסי פטרוכימיים בפועל הם -

30.4% מבז"ן - 1,040 מש"ח
    מזומן 240 מש"ח
    חוב למס (19 ) מש"ח
    סה"כ 1261 מש"ח

מול הנכסים , יש התחיבויות -
    לבנקים 435 מש"ח
    לאגח 1492 מש"ח
    סה"כ 1927

יש פער עצום של 666 מש"ח בין ההתחיבויות לנכסים, זה לבד סיבה מספיק טובה להסדר עמוק

מניתוח הנושים השונים , עולה תמונה מעניינת -

הבנקים - נושים מובטחים - 435 מש"ח
    אגחים לא מובטחים - 550 מש"ח (א, ה, ו)
    אגחים מובטחים חלקים:
    ב - חוב 579 , בטחונות 244 כיסוי 44%
    ג - חוב 235, בטחונות 122, כיסוי 52%
    ד' חוב 109, בטחונות, 77 , כיסוי 77%

כלומר מחוב לאגח בעלי בטחונות בפארי של 923 מש"ח, הבטחונות מכסים 443 מש"ח בלבד ומותירים 480 מש"ח ללא בטחונות

במילים אחרות, מכלל חוב פטרוכימיים רק 878 מש"ח מובטח, והיתר 1030 מש"ח אינו מובטח.

כלומר , עודף נכסים שיחולק לנושים ללא בטחונות הוא כ - 380 מש"ח , שמתחלק על 1030 מש"ח - 36% החזר , לפני הוצאות .

אינני רואה כל דרך סבירה להסדר אלא דרך אחת - מחיקת כל החוב הלא מובטח והפיכתו ל 100% הון מניות .

זה יצור "פטרוכימים חדשה", עם מבנה הון "סביר" (אם 70% מינוף זה סביר....) -

חוב מובטח - 880 מש"ח
    הון עצמי (אמיתי) 380 מש"ח

החוב המובטח צריך להיבנות כך שהתזרים מבז"ן, שיתחיל ב 2015 לכל המוקדם , ישרת את החוב.

במידה ואין וודאות ביכולת שרות חוב מ 2015 , צריך לפרק את החברה ע"י העברת הבטחונות לנושים המובטחים, וחלוקת מניות בז"ן + המזומן בקופה לנושים הלא מובטחים.

מה שאסור לעשות זה להתמהמה ולשרוף את המזומן בקופה - זה האינטרס של תעשיית ההסדרים שמתלכדת עם האינטרס של בעל השליטה למשוך עוד זמן , לצפות לנס ובינתיים להנות משכר ע"ח הנושים.

זה לא אתה שאמרת שבז"ן עם הגז מתמר והפצחן או איך שהם לא קוראים לבדיחה הזאת היא חברה טובה?
    מישהו אז אמר לי נפגש עוד 3 חודשים או משהו כזה, אני רק לא זוכר מי זה

http://www.s-maof.com/Forum/threads/14923-זרקור-פטרוכימיים-אגח-ו
    נערך לאחרונה על ידי מנהל טכני, 31.08.2013 בשעה 00:05

ציטוט פורסם במקור על ידי newbie צפה בהודעה
    זה לא אתה שאמרת שבז"ן עם הגז מתמר והפצחן או איך שהם לא קוראים לבדיחה הזאת היא חברה טובה?
    מישהו אז אמר לי נפגש עוד 3 חודשים או משהו כזה, אני רק לא זוכר מי זה

http://www.s-maof.com/Forum/threads/14923-זרקור-פטרוכימיים-אגח-ו
    אין שמחה כמו שמחה לאיד

ברצינות רגע, רבעון קודם שבזן גמרה ברווח קטן זה היה בגלל מרווחי זיקוק גבוהים במיוחד והרבעון הזה היא גמרה בהפסד בגלל מרווחי זיקוק נמוכים במיוחד.

עם פצחן וגז טבעי וכו, זו עדיין רולטה על מרווחי הזיקוק.

תיקון קטן (אבל משמעותי):
    50 מיליון ש"ח עודף בטוחות על התחייבויות לבנקים ולבראשית - תוסיף למזומן ולנכסים.

ההדרדרות בשווי השוק של בזן רק מחזקת את שכתבתי כאן לפני חודשיים - אין מנוס מהסדר שיכלול מחיקת כל החוב הלא מובטח.

התשלום למחזיקי האגח שבוצע בתחילת ספטמבר היה העדפת נושים ברורה, אני פשוט מתקשה להבין מדוע אין הנאמנים פועלים.

נראה כי למרות הנסיון שנצבר בפיתוח / אחזקות , אלביט הדמיה ורבים אחרים אם אין נושה דומיננטי שדוחף להגן על זכויות הנושים, הנאמנים לא עושים דבר עד שממש מאוחר מדי

אני לא חושב שזה רעיון טוב לדחות פרעונות תמורת קבלת שיעבוד על נכסים (המניות הלא משועבדות של בז"ן) שממילא שייכים לבעלי האגח , תוך המשך תשלום ריביות בצפיה שימצא משקיע.

זה אותה הטעות שעושים הנושים כל פעם מחדש.

במקרה בו השווי הנכסי שלילי, חייבים לבצע ארגון חוב או מכירת נכסים במחיר העולה על מחיר השוק.

אני מסכים שאם מחר בבוקר פטרוכימיים מוצאת משקיע שירכוש מניות בזן עפ"י השווי בספרים - המצב לא רע בכלל. אך כרגע אין משקיע כזה.

לפיכך, הנושים הלא מובטחים צרכים לקחת את החברה מהבעלים - לקבל 100% ממניות פטרוכימיים תמורת החוב הלא מובטח - כבר הוצ הריבית יורדות

שלב הבא - או שמוצאים משקיע שזה הכי טוב או שמגיעים להסדר עם הנושים המובטחים - פריסת חוב / המרת חוב תמורת חלק בבעלות - זה בדיוק המצב באחזקות - הם ממתינים כבר שנתיים שהמצב ישתפר , שנה בתהליכי הסדר וכל מה שקרה זה שהתאדו כ 70 מש"ח על הוצרות הסדר

משיב

מצד שני, אם אני נציג הבעלים אני יכול לטעון:

1) בניגוד ל- IDB לא נשמך דוידנד בשנים האחרונות.
    2) לא בוצעו עסקאות בעלי עניין ללא הגיון כלכלי.
    3) יתכן וסביר כי ניתן למצוא משקיע שיקנה לחברה זמן בריבית נשך ולזמן קצר בתמורה לשעבוד מניות לא משועבדות - בסמכות החברה לעשות זאת ולמעשה אם הנושים ידחפו לכוון של השתלטות היא תעשה זאת על מנת לקנות שנה שבה אולי משהו יקרה.
    4) כבר כעת קשה למצוא משקיע כי הוא יודע שעוד מעט בלוקים מאוד גדולים של בזן יתחילו לעוף בבורסה - אם הנושים ורבים מתוכם לא מתעסקים במניות - יהיה תהליך שידרדר את מניית בזן אל מתחת להון העצמי שלה.
    5) שקט תעשייתי עד 2016 יאפשר לחברה ומנהליה למצוא מה עושים בפרק הזמן שבין השבחת בזן וחלוקת דוידנדים למצב הקיים.
    6) כצעד בונה אמון החברה ומנהליה משלמים לעובדים בכירים משכורת ממוצעת במשק על מנת לשמור על הקופה והמשך הכסף ישולם לאחר שימצא משקיע.

רק למען הסר ספק, אינני מכיר את בעלי השליטה או העובדים הבכירים.

למעשה, יש לנו כאן עסק שהסתבך, מבלי שבוצעו כאן מהלכים תמוהים, משיכות כספים,....אין על פניו צפי לאפשרות סבירה לתביעות.

על כן, בעלי השליטה מבקשים זמן נוסף.

בנוסף ומבלי לגרוע בחבות החוזית של בעלי האג"ח הנושים הלא מבוטחים או המבוטחים חלקית יקבלו אופציות למניות פטרוכימים שתהיה שוות לאחר מציאת משקיע שיהיה מוכן להכנס לחברה שהיא לא רגע לפני פירוק\כינוס\ ברדק של הסדרים.

עכשיו תנסה להסתכל על הדברים דרך עיניים של מוסדי שמחזיק בסדרות :א,ב,ג,ה,ו של פטרוכימים והאינטרס הראשי שלו זה לקבל את מלוא הכסף.

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    מצד שני, אם אני נציג הבעלים אני יכול לטעון:

1) בניגוד ל- IDB לא נשמך דוידנד בשנים האחרונות.
    2) לא בוצעו עסקאות בעלי עניין ללא הגיון כלכלי.
    3) יתכן וסביר כי ניתן למצוא משקיע שיקנה לחברה זמן בריבית נשך ולזמן קצר בתמורה לשעבוד מניות לא משועבדות - בסמכות החברה לעשות זאת ולמעשה אם הנושים ידחפו לכוון של השתלטות היא תעשה זאת על מנת לקנות שנה שבה אולי משהו יקרה.
    4) כבר כעת קשה למצוא משקיע כי הוא יודע שעוד מעט בלוקים מאוד גדולים של בזן יתחילו לעוף בבורסה - אם הנושים ורבים מתוכם לא מתעסקים במניות - יהיה תהליך שידרדר את מניית בזן אל מתחת להון העצמי שלה.
    5) שקט תעשייתי עד 2016 יאפשר לחברה ומנהליה למצוא מה עושים בפרק הזמן שבין השבחת בזן וחלוקת דוידנדים למצב הקיים.
    6) כצעד בונה אמון החברה ומנהליה משלמים לעובדים בכירים משכורת ממוצעת במשק על מנת לשמור על הקופה והמשך הכסף ישולם לאחר שימצא משקיע.

רק למען הסר ספק, אינני מכיר את בעלי השליטה או העובדים הבכירים.

למעשה, יש לנו כאן עסק שהסתבך, מבלי שבוצעו כאן מהלכים תמוהים, משיכות כספים,....אין על פניו צפי לאפשרות סבירה לתביעות.

על כן, בעלי השליטה מבקשים זמן נוסף.

בנוסף ומבלי לגרוע בחבות החוזית של בעלי האג"ח הנושים הלא מבוטחים או המבוטחים חלקית יקבלו אופציות למניות פטרוכימים שתהיה שוות לאחר מציאת משקיע שיהיה מוכן להכנס לחברה שהיא לא רגע לפני פירוק\כינוס\ ברדק של הסדרים.

עכשיו תנסה להסתכל על הדברים דרך עיניים של מוסדי שמחזיק בסדרות :א,ב,ג,ה,ו של פטרוכימים והאינטרס הראשי שלו זה לקבל את מלוא הכסף.

יש ניגוד עניינים חריף בין סוג ההשקעות שהנושים יביאו לבין אלה שיביא בעל השליטה.
    למשל - משקיע היפוטתי שירצה לקנות את פטרוכימיים כולה ... ואפילו בתמורה בתמורה לשקל אחד זו הזרמה של כסף מבחוץ לחברה, אבל לבעל השליטה אין עניין בעסקה כזאת.

בעל השליטה רוצה רק עסקה שמשאירה אותו בעל שליטה, וזה בא על חשבון בעלי החוב.
    הצעד הראשון הוא להחליף את כל הדירקטורים, ולצמצם הוצאות הנהלה למינימום ההכרחי כדי לשמור את הכסף שכבר יש, חברות כאלה שורפות מליונים בשנה על חשבון הנושים.

ל- tby

אני מתנצל לא יכול לענות לך כי משהו מחק את כל השרשור של הכמה תגובות בינינו.

מה שיפה שאין תעוד למה זה קרה, מי ואף לא בפרטי.

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    ל- tby

אני מתנצל לא יכול לענות לך כי משהו מחק את כל השרשור של הכמה תגובות בינינו.

מה שיפה שאין תעוד למה זה קרה, מי ואף לא בפרטי.
    מי שמחק שיסביר למה בבקשה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות