x

עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 32

נושא: פטרוכימיים - תמונת מצ ב - הסדר נדרש

[QUOTE=tby;106678

ל - JSPH - כתבת כי הנושים הלא מובטחים לא יתנגדו לדחיית תשלומים אם יקבלו בטחונות מתאימים. אני שאלתי - אילו בטחונות החברה יכולה להציע ? איזה פיצוי אמיתי החברה יכולה לתת בגין דחיה?[/QUOTE]

tby,

אני זוכר מה רשמתי, השורה התחתונה של דבריך היא שיש נכס טוב שבתקווה שיבשיל בעתיד עם הגז והמיד"ן.

ע"פ מחירי בורסה נוכחיים קיים חוסר של 600M ש"ח במשוואת הנכסים. החברה טוענת שיש הון עצמי חיובי מזערי של ~ 30M ש"ח (והיא גם טוענת שבזן שווה כפול ויותר - אז טוענת).

בפירוק, בנק פועלים יקבל את מלוא חובו. בראשית תפרע. אג"ח ד יכסה את רוב החוב - וזאת עוד שדובר על הוצאות הפירוק וההסדרים.

המפתח לטעמי בספור הזה הן סדרות ב,ג בעלות הבטחונות החלקיים - בהפעילן את הפירוק הן יקבלו פחות ממחצית החוב כלפיהן.

אני טוען שהמטרה של הנושים היא להכניס משקיע עם כיסים עמוקים שיקבל נתח משמעותי מבזן הקיימת ובעשותו כן יקבל על עצמו להיות שותף גם לחובות.

מאחר ומוסכם כי בזן זה נכס טוב יש משמעות לפרמיית שליטה - מאחר והשליטה היא משותפת עם החברה לישראל לא הייתי פוסל השקעה של החברה לישראל בפטרוכימיים על מנת לקבל שליטה בבזן - כמה מאות מיליוני ש"ח זה לא משהו שהחברה לישראל לא תוכל לעמוד.

על כן, לדעתי, יש ללכת להסדר פריסה מחדש כך שאג"ח א,ה,ו יקבל את המניות החופשיות משעבוד של בזן והחוב כלפיו יועתק לפרעון החל ב- 2017 יחד עם ג,ב.

החברה יכולה למצוא איזו קרן עושק שתלווה לה ב- 12% + 150% בטחונות כנגד המניות הלא משועבדות אבל זה יקנה לפטרוכימים שנה לא יותר - מתן המניות הללו לנושים הקצרים יאפשר לה שקט של שנתיים כשהמזומן שבקופה יספיק לריביות וקרן ד עד אז.

הזמן הזה צריך להיות מנוצל מהיום הראשון על מנת להכניס משקיע לחברה שישים כמה מאות מיליוני ש"ח ויקבל שותפות בחברה באיזה אחוזים שהוא רוצה עם בעלי המניות הקיימים מצידי אפילו 100%.

לטעמי, לאחר הפריסה מחדש ושקט לשנתיים כאשר בנק הפועלים מצידו מוכן לגלגל גם הוא ל- 2017 את החוב שלו בעל הבטחונות - יהיה יותר קל למצוא משקיע.

אם זה החברה לישראל או צד ג.

במקרה של פטרוכימים לא היו משיכות דוידנד חריגות בשנים האחרונות, לא היו עסקאות בעלי עניין כך שגם צד הנושים הלא מבוטחים (או בחלקם) יש מן ההגיון שיאפשרו פריסה מחדש של החוב וחיפוש משקיע.

אני לא חושב שזה רעיון טוב לדחות פרעונות תמורת קבלת שיעבוד על נכסים (המניות הלא משועבדות של בז"ן) שממילא שייכים לבעלי האגח , תוך המשך תשלום ריביות בצפיה שימצא משקיע.

זה אותה הטעות שעושים הנושים כל פעם מחדש.

במקרה בו השווי הנכסי שלילי, חייבים לבצע ארגון חוב או מכירת נכסים במחיר העולה על מחיר השוק.

אני מסכים שאם מחר בבוקר פטרוכימיים מוצאת משקיע שירכוש מניות בזן עפ"י השווי בספרים - המצב לא רע בכלל. אך כרגע אין משקיע כזה.

לפיכך, הנושים הלא מובטחים צרכים לקחת את החברה מהבעלים - לקבל 100% ממניות פטרוכימיים תמורת החוב הלא מובטח - כבר הוצ הריבית יורדות

שלב הבא - או שמוצאים משקיע שזה הכי טוב או שמגיעים להסדר עם הנושים המובטחים - פריסת חוב / המרת חוב תמורת חלק בבעלות - זה בדיוק המצב באחזקות - הם ממתינים כבר שנתיים שהמצב ישתפר , שנה בתהליכי הסדר וכל מה שקרה זה שהתאדו כ 70 מש"ח על הוצרות הסדר

משיב

מצד שני, אם אני נציג הבעלים אני יכול לטעון:

1) בניגוד ל- IDB לא נשמך דוידנד בשנים האחרונות.
    2) לא בוצעו עסקאות בעלי עניין ללא הגיון כלכלי.
    3) יתכן וסביר כי ניתן למצוא משקיע שיקנה לחברה זמן בריבית נשך ולזמן קצר בתמורה לשעבוד מניות לא משועבדות - בסמכות החברה לעשות זאת ולמעשה אם הנושים ידחפו לכוון של השתלטות היא תעשה זאת על מנת לקנות שנה שבה אולי משהו יקרה.
    4) כבר כעת קשה למצוא משקיע כי הוא יודע שעוד מעט בלוקים מאוד גדולים של בזן יתחילו לעוף בבורסה - אם הנושים ורבים מתוכם לא מתעסקים במניות - יהיה תהליך שידרדר את מניית בזן אל מתחת להון העצמי שלה.
    5) שקט תעשייתי עד 2016 יאפשר לחברה ומנהליה למצוא מה עושים בפרק הזמן שבין השבחת בזן וחלוקת דוידנדים למצב הקיים.
    6) כצעד בונה אמון החברה ומנהליה משלמים לעובדים בכירים משכורת ממוצעת במשק על מנת לשמור על הקופה והמשך הכסף ישולם לאחר שימצא משקיע.

רק למען הסר ספק, אינני מכיר את בעלי השליטה או העובדים הבכירים.

למעשה, יש לנו כאן עסק שהסתבך, מבלי שבוצעו כאן מהלכים תמוהים, משיכות כספים,....אין על פניו צפי לאפשרות סבירה לתביעות.

על כן, בעלי השליטה מבקשים זמן נוסף.

בנוסף ומבלי לגרוע בחבות החוזית של בעלי האג"ח הנושים הלא מבוטחים או המבוטחים חלקית יקבלו אופציות למניות פטרוכימים שתהיה שוות לאחר מציאת משקיע שיהיה מוכן להכנס לחברה שהיא לא רגע לפני פירוק\כינוס\ ברדק של הסדרים.

עכשיו תנסה להסתכל על הדברים דרך עיניים של מוסדי שמחזיק בסדרות :א,ב,ג,ה,ו של פטרוכימים והאינטרס הראשי שלו זה לקבל את מלוא הכסף.

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    מצד שני, אם אני נציג הבעלים אני יכול לטעון:

1) בניגוד ל- IDB לא נשמך דוידנד בשנים האחרונות.
    2) לא בוצעו עסקאות בעלי עניין ללא הגיון כלכלי.
    3) יתכן וסביר כי ניתן למצוא משקיע שיקנה לחברה זמן בריבית נשך ולזמן קצר בתמורה לשעבוד מניות לא משועבדות - בסמכות החברה לעשות זאת ולמעשה אם הנושים ידחפו לכוון של השתלטות היא תעשה זאת על מנת לקנות שנה שבה אולי משהו יקרה.
    4) כבר כעת קשה למצוא משקיע כי הוא יודע שעוד מעט בלוקים מאוד גדולים של בזן יתחילו לעוף בבורסה - אם הנושים ורבים מתוכם לא מתעסקים במניות - יהיה תהליך שידרדר את מניית בזן אל מתחת להון העצמי שלה.
    5) שקט תעשייתי עד 2016 יאפשר לחברה ומנהליה למצוא מה עושים בפרק הזמן שבין השבחת בזן וחלוקת דוידנדים למצב הקיים.
    6) כצעד בונה אמון החברה ומנהליה משלמים לעובדים בכירים משכורת ממוצעת במשק על מנת לשמור על הקופה והמשך הכסף ישולם לאחר שימצא משקיע.

רק למען הסר ספק, אינני מכיר את בעלי השליטה או העובדים הבכירים.

למעשה, יש לנו כאן עסק שהסתבך, מבלי שבוצעו כאן מהלכים תמוהים, משיכות כספים,....אין על פניו צפי לאפשרות סבירה לתביעות.

על כן, בעלי השליטה מבקשים זמן נוסף.

בנוסף ומבלי לגרוע בחבות החוזית של בעלי האג"ח הנושים הלא מבוטחים או המבוטחים חלקית יקבלו אופציות למניות פטרוכימים שתהיה שוות לאחר מציאת משקיע שיהיה מוכן להכנס לחברה שהיא לא רגע לפני פירוק\כינוס\ ברדק של הסדרים.

עכשיו תנסה להסתכל על הדברים דרך עיניים של מוסדי שמחזיק בסדרות :א,ב,ג,ה,ו של פטרוכימים והאינטרס הראשי שלו זה לקבל את מלוא הכסף.

יש ניגוד עניינים חריף בין סוג ההשקעות שהנושים יביאו לבין אלה שיביא בעל השליטה.
    למשל - משקיע היפוטתי שירצה לקנות את פטרוכימיים כולה ... ואפילו בתמורה בתמורה לשקל אחד זו הזרמה של כסף מבחוץ לחברה, אבל לבעל השליטה אין עניין בעסקה כזאת.

בעל השליטה רוצה רק עסקה שמשאירה אותו בעל שליטה, וזה בא על חשבון בעלי החוב.
    הצעד הראשון הוא להחליף את כל הדירקטורים, ולצמצם הוצאות הנהלה למינימום ההכרחי כדי לשמור את הכסף שכבר יש, חברות כאלה שורפות מליונים בשנה על חשבון הנושים.

) בניגוד ל- IDB לא נשמך דוידנד בשנים האחרונות - זה לא רלבנטי למצב הנוכחי, זה משפיע על עד כמה בעלי המניות חשופים לתביעות
    2) לא בוצעו עסקאות בעלי עניין ללא הגיון כלכלי. - כנ"ל

הסיבות הנ"ל הם "טיעונים לעונש" , לקיחת החברה מהבעלים אינה עונש, היא התנהלות כלכלית נורמלית ורגילה של נושים - זה שהבעלים היה "בסדר" ורק "לא היה לו מזל" פשוט לא רלבנטים. במקרה הספציפי של פטרוכימיים, היום ברור כשלג שהמינוף שהם לקחו היה לא הגיוני

זה לא יקרה כי הנושים ילכו לבית משפט לעצור את התהליך ואולי אפילו יבקשו הסדר לפי סעיף 350 - ללא הסכמת החברה -כאן מצבם יותר טוב משפטית מאשר נושי פיתוח - למעשה זה מה שהם צרכים לעשות כבר היום

לכן, בטווח הקצר, יש צורך להשתלט על פטרוכימיים ולא לחלק את מניות בזן. אך גם אם יהיה לחץ על מחיר מניית בז"ן - לטווח בינוני , מי שיחזיק יראה השבחה משמעותית יותר מאשר ישאר נושה מובטח

אין להם "מה לעשות". פטרוכימיים צריכה לעבור למצב של מינימום הוצאות - הנהלה, כלליות, ריבית - להנהלת החברה יש 0 יכולת אמיתית להשפיע - עובדה שהמנכ"ל עוזב

זה לא בנייית אמון.

הנושים הלא מבוטחים או המבוטחים חלקית יקבלו אופציות למניות פטרוכימים שתהיה שוות לאחר מציאת משקיע שיהיה מוכן להכנס לחברה שהיא לא רגע לפני פירוק\כינוס\ ברדק של הסדרים.
    זה פשוט לא הגיוני. מדוע אם אני מחזיק אגח ו' אסכים לקבל אופציות ועוד להשאיר משהו לבעלים כאשר אני יכול היום לקבל את חלקי ההוגן והמלא מ 100% פטרוכימיים? - זה בדיוק אלביט הדמיה - הבעלים רצה להישאר עם מניות , בלי להזרים דבר, שלחברה יש פחות נכסים מהתחיבויות - ובאלביט יש לכאורה הון עצמי משמעותי יותר מאשר פטרוכימייים.... , טענתי כל הזמן שלהשאיר מניות בידי בעל שליטה במצב הנוכחי זה אבסורד ושערוריה ובסופו של תהליך, בעלי המניות הקיימים נשארים אם 0. פטרוכימיים אינה שונה במאום.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 02.09.2013 בשעה 07:39

משיב

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    ) בניגוד ל- IDB לא נשמך דוידנד בשנים האחרונות - זה לא רלבנטי למצב הנוכחי, זה משפיע על עד כמה בעלי המניות חשופים לתביעות
    2) לא בוצעו עסקאות בעלי עניין ללא הגיון כלכלי. - כנ"ל

הסיבות הנ"ל הם "טיעונים לעונש" , לקיחת החברה מהבעלים אינה עונש, היא התנהלות כלכלית נורמלית ורגילה של נושים - זה שהבעלים היה "בסדר" ורק "לא היה לו מזל" פשוט לא רלבנטים. במקרה הספציפי של פטרוכימיים, היום ברור כשלג שהמינוף שהם לקחו היה לא הגיוני

זה לא יקרה כי הנושים ילכו לבית משפט לעצור את התהליך ואולי אפילו יבקשו הסדר לפי סעיף 350 - ללא הסכמת החברה -כאן מצבם יותר טוב משפטית מאשר נושי פיתוח - למעשה זה מה שהם צרכים לעשות כבר היום

לכן, בטווח הקצר, יש צורך להשתלט על פטרוכימיים ולא לחלק את מניות בזן. אך גם אם יהיה לחץ על מחיר מניית בז"ן - לטווח בינוני , מי שיחזיק יראה השבחה משמעותית יותר מאשר ישאר נושה מובטח

אין להם "מה לעשות". פטרוכימיים צריכה לעבור למצב של מינימום הוצאות - הנהלה, כלליות, ריבית - להנהלת החברה יש 0 יכולת אמיתית להשפיע - עובדה שהמנכ"ל עוזב

זה לא בנייית אמון.

זה פשוט לא הגיוני. מדוע אם אני מחזיק אגח ו' אסכים לקבל אופציות ועוד להשאיר משהו לבעלים כאשר אני יכול היום לקבל את חלקי ההוגן והמלא מ 100% פטרוכימיים? - זה בדיוק אלביט הדמיה - הבעלים רצה להישאר עם מניות , בלי להזרים דבר, שלחברה יש פחות נכסים מהתחיבויות - ובאלביט יש לכאורה הון עצמי משמעותי יותר מאשר פטרוכימייים.... , טענתי כל הזמן שלהשאיר מניות בידי בעל שליטה במצב הנוכחי זה אבסורד ושערוריה ובסופו של תהליך, בעלי המניות הקיימים נשארים אם 0. פטרוכימיים אינה שונה במאום.
    ל- גילגה ו- tby,

אני בהחלט מסכים עם הטיעון שלכם - אבל נשאלת כאן השאלה - האם צריך מייד לפנות לבית המשפט ולדרוש לתפוס את המניות או להגיע להבנות שיאפשרו לפתור את המצב - זו בהחלט התלבטות.

המצב הוא שכרגע ההנהלה הגיעה להסכמות עם בנק הפועלים לגבי דחייה של החוב ל- 2017 אם שאר הנושים יעשו אף הם.

כמו כן, יותר מדי מהכספים של החברה הושמו בפקדון הניתן לקזוז אצל הפועלים.

השאלה היא האם האינטרס של הנושים להכנס למלחמת עולם שתאלץ את בנק הפועלים לשים ידה על כל הכספים הזמינים שיש בקופה ולקחת את מניות בז"ן המשועבדות לו כך שהנושים הלא מבוטחים לא יוכלו להנות מ- upside שיגיע בהמשך עם הצלחה של המיד"ן ואספקת הגז?

לכאורה, הגעה להסכם בין הפועלים להנהלה מכניסה מאין גלולת רעל לעניין ואף אחד לא יודע מה הקשרים העסקיים של פועלים עם חברות אחרות של בעלי השליטה.

על כן, יתכן ויש להגיע לסיכומים על פריסה מחדש וחפוש משקיע ולא להכנס לשנה של מלחמות בבתי משפט דבר שיאלץ שיגרור הוצאות עסקנים שלא נגמרים.

השאלה היא מה טיב ההסכמות שיש בין הנציגות לבעלי השליטה - האם ממתינים שהמצב ישתפר מעצמו או פועלים לדלול של בעלי השליטה מיוזמתם.

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    ל- גילגה ו- tby,

אני בהחלט מסכים עם הטיעון שלכם - אבל נשאלת כאן השאלה - האם צריך מייד לפנות לבית המשפט ולדרוש לתפוס את המניות או להגיע להבנות שיאפשרו לפתור את המצב - זו בהחלט התלבטות.

המצב הוא שכרגע ההנהלה הגיעה להסכמות עם בנק הפועלים לגבי דחייה של החוב ל- 2017 אם שאר הנושים יעשו אף הם.

כמו כן, יותר מדי מהכספים של החברה הושמו בפקדון הניתן לקזוז אצל הפועלים.

השאלה היא האם האינטרס של הנושים להכנס למלחמת עולם שתאלץ את בנק הפועלים לשים ידה על כל הכספים הזמינים שיש בקופה ולקחת את מניות בז"ן המשועבדות לו כך שהנושים הלא מבוטחים לא יוכלו להנות מ- upside שיגיע בהמשך עם הצלחה של המיד"ן ואספקת הגז?

לכאורה, הגעה להסכם בין הפועלים להנהלה מכניסה מאין גלולת רעל לעניין ואף אחד לא יודע מה הקשרים העסקיים של פועלים עם חברות אחרות של בעלי השליטה.

על כן, יתכן ויש להגיע לסיכומים על פריסה מחדש וחפוש משקיע ולא להכנס לשנה של מלחמות בבתי משפט דבר שיאלץ שיגרור הוצאות עסקנים שלא נגמרים.

השאלה היא מה טיב ההסכמות שיש בין הנציגות לבעלי השליטה - האם ממתינים שהמצב ישתפר מעצמו או פועלים לדלול של בעלי השליטה מיוזמתם.
    לדעתי יש להשתלט על החברה.
    יש חשש משמעותי ליכולת הפרעון ? כן
    יש לבעל השליטה יכולת ורצון להזרים כסף ? לא
    שלום בעל שליטה - ברוך הבא מפרק זמני - מנהל מטעם הנושים או בית המשפט.

אם רוצים למשוך זמן אין שום בעיה, מחפשים משקיע שיש לו יכולת לתמוך בחברה ונותנים לו את פטרוכימיים בחינים תמורת הלוואת בעלים נחותה לחוב האג"ח עם ריבית הגיונית, של כמה מאות מליונים. כבר מצבינו יותר טוב. כמה בדיוק ? כאן מתחיל המסר מתן עם בעלי החוב הנוכחיים.
    אם אין משקיע שמסכים לעשות את זה - הרי שהחברה לא כלכלית אפילו לא בחינם. במצב זה צריך להוריד מינוף ולסגור פוזיציה. כלומר לפרק את החברה. בכל מקרה ברגע שבעלי החוב לוקחים את המושכות לידייהם יש להם פתאום הרבה יותר אינפורמציה. את ההסדרים הם יכולים לקבל מעמדה של כוח ולא מעמדת נחיתות.

גם זה שלבנקים יש לכאורה זכות לפרעון מידיי חילופי שליטה וכו' שים לב שזה שיש למישהו זכות לא אומר שהוא ינצל אותה, הזרמת כסף בכל צורה שהיא לחברה היא לטובת כולם ולכן יהיה אפשר להסכים לא להפעיל ]פרעונות מיידיים וכו'.

אבל בחברה שצריכה נזילות כדי להתגלגל על מנת לפתוח את כל האפשרויות לקבלת נזילות יש לקבל שליטה בחברה. כל מה שבעל השליטה יכול להציע למשקיע יכולים הנושים להציע גם כן.

ההדרדרות בשווי השוק של בזן רק מחזקת את שכתבתי כאן לפני חודשיים - אין מנוס מהסדר שיכלול מחיקת כל החוב הלא מובטח.

התשלום למחזיקי האגח שבוצע בתחילת ספטמבר היה העדפת נושים ברורה, אני פשוט מתקשה להבין מדוע אין הנאמנים פועלים.

נראה כי למרות הנסיון שנצבר בפיתוח / אחזקות , אלביט הדמיה ורבים אחרים אם אין נושה דומיננטי שדוחף להגן על זכויות הנושים, הנאמנים לא עושים דבר עד שממש מאוחר מדי

יכול להיות שמי שמכר היום עשה בשכל. מצד אחד זה נראה לי תגובה מוגזמת. האגחים בפירוק (במיוחד המבוטחים) כנראה שווים יותר מהמחיר הנוכחי שלהם. מצד שני אני כלל לא בטוח שנגיע לפירוק בעתיד הנראה לעין. כולם מושכים זמן, ומעבר לסיבוכים של אגח רגיל יש גם את מה שהוזכר בעבר לגבי בעל שליטה אסטרטגי. לא שאני חושב שזה צריך להפריע, אבל בית המשפט לא תמיד מתייעץ איתי, ועל כל פנים, עצם זה שיש טענה אומר שיהיה דיון ויהיו דחיות ומשיכות זמן. לכן אני אישית בדילמה חריפה, אם למכור למרות שאני מאמין שבסופו של יום האגח שווה יותר, או לשמור, למרות שאני מאמין שיהיו ימים נוספים של ירידות לפני שנגיע לאור. אני תוהה אם אני סתם "ידיים רועדות" כרגע.

eynetane,

אתחיל מהסוף: אין לך "ידיים רועדות" אלא "ידיים שקולות". ההתלבטויות והתהיות מעידות דווקא שאתה אדם שקול.
    אני מחזיק את אגחים ה ו- ו ומתלבט האם הגיעו לתחתית (כמו באלביט הדמיה סביב שער 30 ומשהו) או שכדאי למכור ולארוב להן עד שיגיעו לתחתית (עד כמה שניתן לקלוע לשער התחתית).
    על השאלה העקרונית אם אני מעונין להחזיק באגחים תשובתי חיובית משום שאני חושב שבזן תתאושש בזכות הפצחן, הגז מתמר ושינוי מגמה במרווח הזיקוק - למרות שפטרוכימיים תגיע להסדר.
    על האלה הטכנית האם עד לערב ביצוע ההסדר אחזיק את האגחים או בינתיים אמכור אותם ואשקיע באגחים אחרים - טרם החלטתי. הנטיה כרגע היא למכור עקב תקופת ההמתנה הארוכה עד להסדר כאשר שערי האחים ימשיכו להיסחר בשפל (ראה הסדרים באפריקה ואלביט).
    מקווה שסייעתי במשהו...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות