עוגתתפוחי -עץ בחושה
דרגת קושי- קלה ביותר.
טעם- 10.
החומרים-תבנית בינונית 30X20 משומנת.
למילוי- 8 תפוחי עץ מוזהב (גולד דלישז )מקולפים , מגולענים, ופרוסים דק.
1 כף סוכר .
כף קינמון.
הבצק- 1 כוס קמח תופח.
1 כוס סוכר.
3 ביצים.
חצי כוס שמן.
חצי כוס צימוקים בהירים.
1-2 כפות תמצית ווניל.
1 כף קינמון.
אופן ההכנה-
לפזר את תפחי העץ בתבנית. לזרות כף סוכר וקינמון עליהם. לערבב היטב.
להקציף את הביצים עם כוס סוכר, עד לקבלת קצף בהיר.
להוסיף את השמן, ולערבב.
להוסיף את הקמח, לערבב היטב.
להכניס את הצימוקים, לערבב.
להוסיף את תמצית הווניל.
לשפוך ולכסות היטב את התפוחים. אפשר לפזר עוד קצת קינמון על פניהעוגה.
להכניס לתנור שחומם מראש, 180 מעלות צלזיוס, לפחות ל40 דקות, עד שפניהעוגה מזהיבים /משחימים.
אזהרה- להכין שתיים מראש. העוגה נטרפת במהירות הבזק.
בתיאבון.
אילנה.
הערה-
ניתן כמובן, להחליף את הסוכר במתכון, לתחליפים. אני לא ממליצה. התוצאה פחות טעימה.
אבל אם אין ברירה- שיהיה עם תחליף.
ניתן לשים בבלילה- אגוזים קצוצים, במקום או בנוסף לצימוקים.
ב ת י א ב ו ן .