x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: השפעת האופצות השבועיות על תנודת המדד

Hybrid View

השפעת האופצות השבועיות על תנודת המדד

למיטב הבנתי מאז השקת האופציות השבועיות המצב הוא שהשחקנים שומרים על המדד בטווח הרווח של הכתיבות השבועיות מפקיעה שבועית אחת לשניה שזה בערך 1.5%

נראה שאחר ך הם נותנים למדד לשחרר קצת לחץ ושוב כותבים וחוזר חלילה כשבשבוע הפקיעה האחרון בחודש שבו אין אופציות שבועיות המדד יכול לזוז יותר כל עוד בגבולות הרווח של הכתיבות החודשיות

בשורה התחתונה - למעשה בשבועות הראשונים של החודש אם לא יתרחשו אירועים מיוחדים תנודת המדד לא צריכה לעלות על 1.5% לערך כאשר בשבוע האחרון היא יכולה להיות חדה יותר תלוי בכוון

תקן אותי אם אני טועה אבל האופציות השבועיות למעשה גורמות לשיתוק של המדד עוד יותר מקודם וגם אם תבוא תנודה היא תהיה של אחוזים בודדים - 6-7% בחודש לכל היותר

שוב בתנאי שאין אירועים מיוחדים כמו הורדות ריבית מפתיעות, משברים אי אלו ואחרים, שינויים רגולטוריים וכו'

אם זה המצב אפשר לבנות בראשית כל חודש שקתות רחוקות 4% לכל צד ואם המדד תופס כוון או שקורה משהו חריג להרחיב את הצד של ה 4% ל 6% על חשבון הצד השני אם אפשר וללכת לישון עד שבוע הפקיעה

האם אני קורא נכון את המצב או שאני מפספס משהו ?

אם זה היה נכון לא היו פקיעות בטווח של יותר מאשר 40 נקודות בין אחת לשניה...כי זה הטווח שהאוכף מגן
    כמו שהשחקנים מתקנים בחודשית במידת הצורך כך גם בשבועית במידה והמדד יברח
    יגיע תיקון אגרסיבי של כתיבת הצד השני

שים לב שאין ממש מחזורים בשבועיות
    THE HOUSE NEVER LOOSE

בובי - לפני התיחסות ספציפית לשאלה רק להבהיר נקודה חשובה: שחקני מעוף לא שולטים בשוק.
    אנו יכולים לכוון, לבלום מעט או ללבות מגמה אבל אם היינו עושים כרצוננו אז לא היית מקבל בכלל תנועה. כל סיפורי המעלים, מוכרים/"משווקים" אופציות CALL ואז מורידים את המדד, עושים אותו הדבר ב PUT וחוזר חלילה - אגדה נחמדה והאנשה של הבורסה.
    אנחנו בסה"כ מנהלים סיכונים ובבורסה במחזורים הנוכחיים כמו לכל מוסדי יש כח להיקף הנכסים אך חשוב לזכור שכח מוגבל.
    ביחס לשבועיות: אנחנו לא שם כי במחזורים הקיימים אין לנו עניין. המדובר בסדר גודל של כ 110-120 אלף כתיבות מצד שחקני המעוף בחודשית, היקף שהוא בלתי אפשרי בשבועיות ומתחתיו אין כדאיות פעולה. הפרשי BID/ASK הנובעים בין השאר מכך שגם אלגו לא מוצא עניין מיוחד (מחזורים) בכלל מקטינים הכדאיות, ורמת הסיכון (הבטחוני בעיקר אך לא רק) מעמיד את כדאיות הכתיבה בסימן שאלה.

בנוגע לשוקת של 4% והרחבתה ל 6% אתה מניח כמה הנחות מוצא שאינן מתקיימות פעמים רבות:
    א. צריך אירוע יוצא דופן בכדי שהמדד יזוז 4% - ראה טבע, פריגו, כיל וח"ל ועוד. שוק התקשורת, העלאת הלימות ההון וכיוצא באלה ולא אמרנו עדין דבר על אירועי קיצון אמיתיים מכיוון בטחוני / אמריקני.
    ב. שיש לך הבטחונות לתקן ל 6% . ואם שמרת בטחונות בכדי לתקן (ולהכפיל כמויות) אזי התשואה על התיק יורדת.
    ג. שיש לך בכלל זמן לתקן ואין גאפ מייד על הבוקר. אם פתחת אסטרטגיה ברביעי ב 1235, בראשון בצהריים כבר היית ב 1197.
    במזל ארה"ב לא תיקנה אבל יכלת למצוא עצמך בקלות ב 1180 ונגמר הסיפור.

תודה רבה על התשובה המפורטת

אם שחקני המעוף לא נוגעים בשבועיות אז מי כותב אותן (כי מי שקונה זה אותם קונים של החודשיות...) - אני יודע בוודאות שיש כמה גופים שפועלים במעוף שכותבים שבועיות

אני לא יודע כיצד אתה מגדיר את המונח "שחקן מעוף" כך שאני מתייחס לכל מי שפועל באופציות המעוף בעיקר בכתיבה של אופציות בסדר גודל מסוים נניח בטחונות של כמה מיליונים כשחקן מעוף

כך שמבחינתי הגופים האלה הם שחקני מעוף...בהזדמנות זו אשמח לדעת מה ההגדרה שלך לשחקן מעוף

ושוב תודה

שלום בובי.
    עבורנו מאוד פשוטה ההגדרה - לא מי שכותב או מי שקונה אלא מי שמשפיע על השוק (נכס בסיס) בהיקף נכסיו במטרה להשפיע על מחירי האופציות.
    בנוגע לשבועיות, ראה הפקיעה האחרונה בסך 30 מליון שמעידה על חוסר עניין הולך וגדל ובמקביל יש הגיון גם לכתוב ולשלב עם אסטרטגיה חודשית ולהיפך. בשורה תחתונה, אופציה על הספוט מרכזת כרגע מחזור יומי של 1500 - 2000 יחידות. ממוצע עיסקה עומד על 3 יחידות מה שאומר מעט תנועה פר שניה וזה שוק מאוד לא משוכלל שאין שום כדאיות כרגע להיכנס אליו.

תודה ושבוע טוב

שיחקת אותה עם הפוזיציה החודש

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות