x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 15 מתוך 15

נושא: טאואר

סקרת נכון את טאואר. יש אולי להוסיף את מדינת ישראל לשיקולים. מרכז הפיתוח העיקרי שלה הוא בארץ, המעסיק בצפון מספר רב של אנשים. לכן אם יהיו קשיים יתכן שגם מדינת ישראל תשתדל למנוע את פירוקה.

ל- Miki,

תודה, אף על פי שלא הייתי בונה על תמיכה של המדינה כי כשטאואר לא עומדת בהתחייבויותיה עסקינן במאות מיליונים ולא עשרות מיליונים.

סיוע ממשלתי הוא פונקציה של אפשרות תקציבית, יכולת להגיע אל מקבלי החלטות דרך התקשורת, זהות האנשים העוסקים, ...

כך שזה בגדר nice to have של המחזיקים.

טאואר מפטרת עובדים בישראל http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4478874,00.html ובנוסף הודיע על סגירת המפעל בנישיוואקי כשנתיים לאחר רכישתו ולאחר שהשקיעו בו הרבה מאוד כסף. כל זה מרמז שאין להם מספיק הזמנות למלא את המפעלים לרמה שבה יוכלו לייצר רווח. ההודעה על ההסכם עם פנסוניק שמוחזרה היום באה להסתיר את ההודעה על נישיוואקי. נראה לי שהסיכון בטאואר היום גבוהה מדי לעומת התשואה על האגחי"ם. גם ההסכם עם פנסוניק מוסיף לסיכון בגלל שהוא מחייב אותם למכור מוצרים מהמפעלים החדשים מעבר לחוזה עם פנסוניק אם הם רוצים לא להפסיד.

אכן בעקבות עליית מחירי האג"ח (לא בדקתי במדוייק אבל נדמה לי שיחד עם ריבית ששולמה מדובר בכ20% תשואה מאז הפוסט הראשון שלי כאן?) - עולה השאלה "יחסינו לאן".
    אין לי תשובה חד- משמעית. יש לטאואר עדיין הרבה לאן לגדול (לענ"ד פיטורי 40 מתוך 1200 עובדים לא אומרים הרבה).
    סגירת מפעל ביפן - יכולות להיות לכך הרבה מאוד סיבות (רכישת מפעל היא במובן מסויים סוג של מיזוג, ומיזזוגים לפעמים נכשלים מסיבות של תרבות אירגונית, למשל) -
    כך שהתמונה שאני רואה היא לא חד- משמעית כשלך, ועם זאת אני מסכים ששאלת הכדאיות אכן קיימת כאן.

טאואר אגח ו' זה אגח להמרה, אנחנו נמצאים קרוב מאד למסלול המניתי ולכן התשואה הפכה להיות כבר לא מענינת.
    אם להיות חשוף לטאואר זה דרך האגח הזה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות