x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: הסרט קפיטליזם סיפור אהבה

הסרט קפיטליזם סיפור אהבה

המשך לדיון על הכלכלה הנכונה, אני אמנם תומך בכלכלה החופשית, אבל כמה דברים שראיתי בסרט של מייקל מור באמת זעזעו אותי.
    ברור לי שהוא מגיע עם אג'נדה ברורה וחלק מהמידע עלול להיות מסולף, אבל הסרט מאוד מעניין וחושף זוויות אחרות. חשוב לציין שהסרט גם נוצר לפני ש-700 מיליארד הדולר של כספי ה- TARP הוחזרו על ידי הבנקים.

https://www.youtube.com/watch?v=lj6ythUTLn8

אני חושב שיש קונצנזוס שהקפיטליזם הוא דבר חיובי, אך החזירות שנראית בסרט הזה פשוט גורמת לעיתים לאי נוחות.

אני חושב שהשם של הסרט קצת מטעה. זה לא בדיוק סרט על קפיטליזם, יותר סרט על שחיתות.
    רוב הבעיות שמועלות בסרט הן בעיות של שחיתות (שיכולה ומתרחשת בכל משטר) ורגולציה לא טובה.
    הלא מה הפיל את הקומוניזם בגוש המזרחי, אם לא הצירוף של אבדן חופש + שחיתות מצד מי שקרוב לצלחת?
    גם בארץ, רבים משורשי חולאיי הקפיטליזם נעוצים בסוציאליזם שהיה פה בשנים הראשונות. מי שהיה קרוב לצלחת, יכל לקבל היתרים ולעשות דברים שאחרים לא, וכן עדיין היתה (ויש לנו חברת חשמל אחת ובזק אחת. זהו עדיין מונופול דורסני - גם אם פועל/פעל בחסות הממשלה. ההבדל העיקרי הוא שמונופול בחסות הממשלה מעסיק עובדים שלא צריך להעסיק (כי ריווחיות החברה פחות חשובה - מה שחשוב זה הרווח לבכירים שקיבלו מינויים פוליטיים), ובכך יוצר בעקיפין תחושת רווחה מלאכותית.

מסכים לחלוטין, אך במקום המלה מושחתים הייתי משתמש בבטוי "שכורי כח ושליטה".

עוד דוגמא מצוינת בארץ זה שוק הדיור, איזה שוק חופשי יש בתחום הדיור? כמות הוועדות והפוליטרוקים שצריך לעבור כדי לנייד זכויות ל 5 מ"ר בבית מקומה ב' לקומה א' מזכירה את צפון קוריאה וקובה יותר מאשר שוק חופשי.

יש ערים בשרון בהם דירות 160 מ"ר במרכז העיר עומדות ריקות ללא שוכר, בשעה שיש ביקוש עצום לדירות 80 מ"ר. מה יקרה אם תנסה לפצל אותם? נכון, הפוליטרוקים יסתערו. איפה השוק החופשי?

שוק חופשי אמיתי הוא עם רגולטור מינימלי, פה יש לנו רגולטור שכור כוח שהפך עצמו להיות עיקר השוק.

אגב, גם נושא יצוא הגז מצחיק, שר נורבגי שבא לארץ לא הבין איך בית משפט (עוד תאב כח ושליטה) קובע כמה גז ייוצא, "אצלנו נותנים לשוק להחליט בדברים כאלה". אמר הנורבגי, נו טוב, מה הנורבגים מבינים ביצוא גז ונפט?

http://www.globes.co.il/news/article...did=1000855580

ציטוט פורסם במקור על ידי eynetane צפה בהודעה
    אני חושב שהשם של הסרט קצת מטעה. זה לא בדיוק סרט על קפיטליזם, יותר סרט על שחיתות.
    רוב הבעיות שמועלות בסרט הן בעיות של שחיתות (שיכולה ומתרחשת בכל משטר) ורגולציה לא טובה.
    הלא מה הפיל את הקומוניזם בגוש המזרחי, אם לא הצירוף של אבדן חופש + שחיתות מצד מי שקרוב לצלחת?
    גם בארץ, רבים משורשי חולאיי הקפיטליזם נעוצים בסוציאליזם שהיה פה בשנים הראשונות. מי שהיה קרוב לצלחת, יכל לקבל היתרים ולעשות דברים שאחרים לא, וכן עדיין היתה (ויש לנו חברת חשמל אחת ובזק אחת. זהו עדיין מונופול דורסני - גם אם פועל/פעל בחסות הממשלה. ההבדל העיקרי הוא שמונופול בחסות הממשלה מעסיק עובדים שלא צריך להעסיק (כי ריווחיות החברה פחות חשובה - מה שחשוב זה הרווח לבכירים שקיבלו מינויים פוליטיים), ובכך יוצר בעקיפין תחושת רווחה מלאכותית.
    נערך לאחרונה על ידי eyal12, 08.07.2013 בשעה 12:30

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות