אג"ח ממשלתי
מדד אגרות החוב הממשלתיות סיים את השבוע כמעט ללא שינוי, בעליה של 0.05%, כאשר מדד אגרות החוב הצמודות ירד ב-0.1%, מדד אגרות החוב השקליות בריבית קבועה עלה ב-0.22% ואג"ח בריבית משתנה ירד ב-0.21%. מחירי אג"ח הצמודות ירדו במח"מ הקצר והבינוני ועלו מעט במח"מ הארוך ומחירי אג"ח השקלי במח"מ הקצר והבינוני היו כמעט ללא שינוי ועלו במח"מ הארוך כך ששיפועי העקומים נעשו פחות תלולים.
לאחר שנותרנו במתח בשבועות האחרונים, הודיע השבוע רוה"מ בנימין נתניהו על מינויו של פרופ' יעקב פרנקל לנגיד בנק ישראל, במקומו של סטנלי פישר. פרנקל הוא בן 70 ושימש כבר בעבר כנגיד בנק ישראל בשנים 1991 עד 2000. בפני הנגיד החדש-ישן נותרו לא מעט משימות והוא יצטרך להתחשב במסגרת המדיניות שלו גם במחירי הנדל"ן שהאמירו בשנים האחרונות ובגירעונות הממשלה.
נגיד בנק ישראל סטנלי פישר, הודיע על החלטת הריבית האחרונה במסגרת כהונתו והחליט להותיר את הריבית לחודש יולי על כנה. על פי התחזית המקרו כלכלית של חטיבת המחקר בבנק, האינפלציה ב-12 החודשים הבאים תעמוד על 2.1% סמוכה ליעד של הבנק, רמת הריבית צפויה להישאר ללא שינוי בשנה הקרובה, התוצר צפוי לצמוח ב-3.8%, ובניכוי התרומה של הפקת הגז ממאגר "תמר" הוא יצמח ב-2.8%. הבנק עדכן את תחזית הצמיחה לשנת 2014 כלפי מטה, כך שהתוצר יצמח ב-3.2%, לעומת התחזית הקודמת של 4%, ובניכוי תרומת הגז התוצר יצמח ב-2.5% לעומת התחזית הקודמת של 3.3%. הבנק סובר כי שתי הפחתות הריבית האחרונות נותנות מענה להתפתחויות העולות מנתונים אלה והוא מחכה לכך שהמהלכים יבואו לידי ביטוי בשוק. כמו כן, להערכת הבנק הודעת ה"פד" על צפי לצמצום בהקלה הכמותית עשויה למתן את ייסוף השקל. נכון להיום הדולר נותר כמעט ללא שינוי לעומת שבוע שעבר ועומד על כ-3.63.
נתונים מעניינים נוספים שפורסמו בתחזית של בנק ישראל הם היבוא האזרחי אשר יקטן ב-8.4% בשנת 2013, והצריכה הפרטית אשר תצמח ב-2.2% בלבד לעומת 2.7% בשנת 2012. ההשקעה בנכסים קבועים תרד ב-7.1% ותעלה ב-5.3% בשנת 2014. האבטלה תישאר ללא שינוי ותעמוד על 6.8% ובשנת 2014 תעלה ל-7.2%.
התשואות על אג"ח של ממשלת ארה"ב ל-10 שנים המשיכו לעלות השבוע ואף הגיעו עד לרמה של 2.6%באמצע השבוע וירדו ל-2.5%, בהמשך לחששות להפחתת כמות רכישות האג"ח על ידי ה"פד" בזמן הקרוב. עוד פורסם השבוע כי המשק האמריקאי צמח ברבעון הראשון של שנת 2013 ב-1.8% בלבד (במונחים שנתיים), כאשר הצפי היה ל-2.4%. למרות זאת, חלק מהנתונים מעודדים ועולה כי בחודש מאי עלו הוצאות הצרכנים ב-0.3% לעומת חודש אפריל. ההכנסה הפרטית עלתה ב-0.5% ומכירות הבתים עלו ב-6.7% בחודש מאי.
בנק גולדמן זקס הוריד את תחזית הצמיחה של סין ל-7.4% מ-7.8% בשנת 2013 ול-7.8% לעומת תחזית קודמת של 8.4% בשנת 2014. במקביל ממשיכה הפאניקה בשוק הסיני לאחר שהבנק המרכזי הזהיר שמחנק האשראי בשוק צפוי להמשך. להערכת נתונים מקדמיים, הייצור התעשייתי בסין בחודש יוני התכווץ לעומת חודש מאי, גם מחירי התוצרת הסינית ממשיכים במגמת ירידה יחד עם הייצוא הסיני. למרות הנתונים השליליים העולים מהשוק, הבנק המרכזי הסיני עדיין לא בחר להתערב.
אנו ממשיכים להעריך כי המדד הקרוב ישקף עלייה גבוה יותר במחירים והעלאת המע"מ תבוא לידי ביטוי באופן מהותי , האינפלציה צפויה להיות בטווח של יעד בנק ישראל. השבוע הקרוב באג"ח הממשלתיות ימשיך ויושפע מהשוק האמריקאי. כרגע אנו עדיין לא רואים עדיפות לאחד מהאפיקים וממשיכים להמליץ על החזקה שווה בין האפיק הצמוד לאפיק השקלי במח"מ בינוני.

אג"ח קונצרני
מדד תל בונד 60 ירד השבוע ב-0.47% ומדד התל בונד השקלי נותר כמעט ללא שינוי ועלה ב-0.04%. אג"ח הקונצרניות המשיכו להיות מושפעות מאג"ח הממשלתיות ובנוסף המשיכה המגמה של פתיחת המרווחים.
חברת אידיבי פיתוח החלה להיערך לקראת מכירת כלל ביטוח, המפלט האחרון לפני הסדר חוב. החברה הודיעה על קיום מכרז למכירת השליטה בחברה. בינתיים כדי להרוויח זמן, החברה הגישה ערעור על החלטת בית המשפט העליון וביקשה לדחות את המועד שניתן למכירה עד לאוקטובר, במקום אוגוסט.
השבוע הצליחה לגייס חברת נייר חדרה כ-47 מיליון ₪, באמצעות סדרה שקלית בריבית שנתית של 5.89%, ורשמה ביקושים עודפים ביותר מפי 2 מההיקף שרצתה לגייס.
גם בשבוע הקרוב אנו צופים להמשך עליית התשואות באג"ח ופתיחת המרווחים מול אג"ח הממשלתי. אנו עדיין לא ממליצים להגדיל את ההשקעה באפיק הקונצרני. אנו ממשיכים להמליץ על גבוהה יותר במעט באפיק הצמוד מול האפיק השקלי, ואחזקה באג"ח בקבוצת דירוג A ממדדי התל בונד.

מניות

שבוע המסחר האחרון המשיך להיות שלילי לאור החששות בארה"ב ובסין. לקראת אמצע השבוע עלו במעט השווקים בחו"ל. למרות חלק מהעליות, המשיכו מדדי המניות בישראל לרדת והושפעו בעיקר מפקיעת האופציות. מדד ת"א 100 ירד השבוע ב-1.66% ומדד ת"א 25 ירד ב-1.82%. האופציות על מדד המעו"ף פקעו במחיר של 1192.61, ירידה של 0.08% משער הבסיס של המדד ומחזור הפקיעה עמד על כ-640 מיליוני ₪.

בהמשך לשבוע שעבר, השבוע אישרה הממשלה ברב של 17 שרים, את ההחלטה להגדיל את כמות הגז הטבעי למשק הישראלי ל-540 BCM, כך ש-60% מהמאגרים יישארו בישראל והשאר יהיה ניתן לייצא.
לאחר שספגה אכזבות וירידות בשוק, הודיעה החברה לישראל על פיצול אחזקותיה ל-2 חברות. החברה תחזיק בכי"ל ובבז"ן והחברה החדשה תחזיק בשאר החברות: אי סי פאואר, קורוס, טאואר וצים. מטרת הפיצול היא להציף ערך לחברה ולתת חשיפה ממוקדת יותר לחברות עבור משקיעי החברה. בעקבות ההודעה עלתה מניית החברה השבוע ב-2.53%.
בהמשך להודעות החיוביות משבוע שעבר של אייסקיור, חברת המחקר ופיתוח של ציוד רפואי. הצליחה החברה לגייס השבוע 8.2 מיליון ₪ באמצעות הנפקת חבילות של מניות וכתבי אופציה, כאשר הביקושים עמדו על 17 מיליון ₪ ובמחיר שנמוך ב-1% בלבד ממחיר המניה בשוק.
הודעות חיוביות נוספות היו השבוע לחברות הביומד קמהדע, אשר קיבלה אישור לרישום שני פטנטים לטיפול במחלות נשימה וחברת פלוריסטם אשר חתמה על שותפות עסקית עם חברת הביוטק הקוריאנית צ'אה, אשר במסגרתה תממן החברה ניסויים קליניים ותפיץ את מוצרי החברה בדרום קוריאה. המניות עלו השבוע ב-3.08% וב-13.88%.
לפני שחברת מלאנוקס נמחקת מהבורסה בישראל, נודע כי היא עשויה לזכות בחוזה בהיקף של כ-100 מיליון דולר ממיקרוסופט ולהוות חלק משמעותי באספקת ציוד התקשורת לחוות שרתים שלה. המניה עלתה השבוע ב-5.15%.
השבוע הקרוב איננו צופים לשינוי מהותי במגמה. מאחר והשבוע האחרון הושפע מפקיעת האופציות והפערים מול העולם נפתחו בעקבותיו, אנו צופים לסגירת חלק מהם בזמן הקרוב. בעקבות המגמה השלילית באג"ח אנו ממליצים להגדיל במעט את החשיפה לאפיק המניות. אנו ממשיכים להמליץ להקטין את החשיפה לחו"ל והגדלת החשיפה לשוק הישראלי בעקבות תהליך של סגירת הפערים.