x

עמוד 7 מתוך 14 ראשוןראשון ... 56789 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 61 עד 70 מתוך 139

נושא: זהב ל - 800-900 דולר

עידכון זהב, (גרף שבועי)
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

שחישובי האנפלציה העולמיים מוטים למטה בצורה די חזקה על ידי מחירי מוצרי טכנולוגיה שנמצאים במצב תמידי של ירידה
    זה לא נכון - מוצרי הטכנולוגיה כמעט לא נכנסים למדד המודד אינפלציה, ההשפעה של מה שבפנים זניח לחלוטין.

יש לשים לב שהזהב הגיע למקסימום במהלך המשבר באירופה ב - 2011

מי שרכש את הזהב אז הפסיד 30% בעוד שמי שרכש את מדד הדאו הרוויח 35% - זה הפרש ענקי ומי שטעה - שילם בגדול על הטעות

הסיבה שאני קונה זהב (בצורה מדודה) היא ההנחה שאי הסדר בעולם יגדל, והשיגיונות והשגעונות של הבנקים המרכזיים בעולם ימשכו ואף יתעצמו.
    אם אתה קונה זהב "כביטוח" בפני קטסטרופה - זו זכותך, אך יש להפעיל את השיקול של כמה באמת אתה מבוטח ביחס לרכוש שיש לך - ההשקעה בזהב היא לא ממונפת, כלומר במקרה "הטוב" נניח הזהב יכפיל את מחירו אך בגלל "המצב" יתר הנכסים יפלו ב 50% - האם הזהב באמת מבטח אותך?
    אם אתה חושש מנפילה של 50% בשווקים, אזי אפציות PUT ארוכות רחוקות מהכסף הם ביטוח יותר יעיל לדעתי.

הנכס היחיד שלא תלוי ברגולציה זו או אחרת, או בהתחייבות זו או אחרת של צד אחר הוא זהב פיזי
    זה לא נכון. בקטגוריה הזו יש גם מגרשים, מבנים, חצץ פשוט וכל מחצב שאתה יכול לקנות - כסף, נחושת, בדיל , עופרת וכו.

מה ההבדל בין זהב פיזי לפלטינה ? לפלדיום? ליהלום?

עוד הערה חשובה בנושא הזהב -

כל המחזיקים בזהב כי טוענים שיש בועת נכסים שמונעת בריבית נמוכה ושסופה להתתפוצץ, חייבים להבין כי הזהב רוכב על אותה בועה בדיוק

מכיוון שהחזקת בזהב אינה נושא כל תשואה (בניגוד לאגח שמשלם ריבית ומניות במשלמות דוידנד או צוברות רווחים ומגדילות הונם), הסיבה היחידה להחזקת זהב היא בצפיה לעלייה במחירו

מנגד , על המחזיקים לשאול עצמם - מה העלות (או הפסד הכנסה אלטרנטיבית) של החזקת הזהב?

היום, בעולם של ריבית נמוכה , עלות החזקת הזהב נמוכה, אך שהריביות עולות, מחיר החזקת הזהב הולכת ועולה , כך שהכדאיות בהחזקה יורדת - ומחיר הזהב יורד

תהליך ההתכנסות מחיר הזהב למחיר הכריה השולי בזהב אינו תהליך קצר, כפי שתהליך עליית הריבית אינו תהליך קצר, אך שני התהליכים וודאיים.

למבו,

האח אנחנו חוזרים על עצמנו -

עליית הריבית תהיה מהירה , כי כשייגמר השפל הכלכלי הנוכחי , והאינפלציה תתפוס קצב...
    הריבית תתרומם בזריזות לדעתי.
    אני חולק על דעתך, אבל זה בעתיד , נחיה ונראה. אם תהיה אינפלציה זה אומר שקיבולת הייצור העודפת התמלאה והאבטלה ירדה - הלוואי שיקרה מהר ככל האפשר - מי שבפוזיציה שמרוויחה מהתאוששות - לונג מניות, לונג נדל"ן, שורט זהב, שורט אגח ממשלתי - ירוויח בגדול.

לפני 3 חודשים כתבת שהזהב הולך ל800 דולר. כרגע הוא מעל 1320 דולר.
    איך זה מסתדר לך עם ההדפסות האינסופיות ואי ביטול ההרחבה של הפד , הרי ברור שהוא לא יפסיק
    כי אין קונה אחר בשווקים... וסחורות אוהבות הדפסות...
    אם סחורות אוהבות הדפסות, מדוע הסחורות רחוקות מהשיא? הרי אנו בשיא "ההדפסה"?

התחזית שלי לצמצום הרכישות של הפד ברורה, ומדוע אתה חושב שלזהב יקח פחות זמן לרדת מ 1350 ל 900 מאשר לקח לו לעלות מ 900 ל 1350?

בינתיים הזהב ירד משיא של 1850 ל 1320 - צניחה של 30% , למרות שכל העת יש "הדפסות" - לא נראה לך מוזר? או שאולי התאוריה שאתנ מחזיק בה פשוט לא נכונה?

אלו תהליכים ארוכים, עם עליות ומורדות, אך בסוף זה יקרה. ללא ספק, בד בבד עם (הצפיות ל) עליית הריבית.

TBY,

לגבי משחקים במדד המחירים לצרכן, אנא ראה הקישור הבא:
    http://www.bls.gov/cpi/cpihqaitem.htm

לפי הקישור הזה יש הרבה מוצרים שמבוצעים בהם התאמות "איכות" למחיר, לא רק טכנולוגיה, כך שה CPI לא אמין במיוחד.

לגבי בטוח נגד קטסטרופה, בקניית מגרשים , יש פוטנציאל תמידי למס רכוש או הפקעה כדי למלא אוצר המדינה, לא אתפלא אם זה יקרה מתי שהוא בארץ. תשאל עולים לארץ מארצות ערב או ארופה ערב מלחה"ע השניה, מה עזרו להם המגרשים כשברחו? זהב יותר שמושי מהבחינה הזו.

לגבי סחורות תעשייתיות, מחירן תלוי שמושים תעשייתים, אם ימצא תחליף לאלומיניום בתעשייה, מחירו יצנח כמו אבן. היתרון של הזהב מהבחינה הזו שאין לו שמושים תעשייתים.

לגבי התכנסות למחיר הכרייה השולי, ובכן, בטווח הארוך זה קורה לכל מטבע, כמה עולה להדפיס שטר של 100 דולר מנייר? רק שלדולר זה יקרה יותר מהר ...

אני מסכים לחלוטין שיש לעיתים הזדמנויות השקעה עדיפות על זהב בשוק, אבל לזהב יש הרבה תכונות שאין לאף מכשיר אחר, וזה עושה אותו יחודי וראוי להשקעה כחלק מתיק מפוזר. למשל, היתה כתבה לא מזמן שמדינת ישראל פועללת להפחית השמוש במזומן, זהב הוא סוג של מזומן תחליפי .

אגב, לא בדיוק בנושא, אבל בדיוק היום קראתי כתבה שלווין של נאסא גילה מידע שמאשש תאוריה של פרופסור צבי פירן מהאונ' העברית שמקור הזהב והמתכות הכבדות (כסף אורניום) זה בהתנגשות זוגות כוכבי ניוטרונים, בניגוד למתכות הרגילות שמקורן בהתפוצצות כוכבים רגילים ... אז לאלכימאים שחושבים לייצר זהב, גיליתם את השיטה :-)

http://www.haaretz.co.il/news/scienc...ium-1.2126241#

אייל,

יש לי תחושה שאנו חוזרים על עצמנו -

תבחין בין 2 מצבים - השקעה, ביטוח קטסטרופה

מחיר זהב נקודתי מול מחיר בטווח ארוך

קטסטרופה - בשביל שתוכל" לברוח " עם זהב אתה צריך שיהיה לך זהב פיזי - אני מניח שאין לך , וכאשר יהיה לך , אתה כנראה לא תחזיק אותו במגירת הגרביים בבית - אתה תכניס אותו לכספת בבנק ותשלם כסף על שמירתו. לא עדיף חשבון בנק בחו"ל - אחד באירופה אחד בארה"ב עם השקעות בני"ע שיהיה לך אם תצליח לעלות על מטוס....?

השקעה - אתה אמור לקבל תשואה על השקעה - ההון אמור לצמוח. זהב זו לא השקעה - יש לך בטווח ארוך מאוד אינפלציה + ~1% - וזה כאשר לא נכנסת בשער גבוהה בשנים האחרונות - אתה משלם 0.4% בשנה דמי ניהול ב ETF + דמי ניהול / אחזקה בחשבון ני"ע שלך - כמה נשאר לך מזה?

אם אתה מאמין שבטווח הארוך הזהב יתכנס למחיר הכריה שלו (ואף פחות) - כפי שההיסטוריה מוכיחה לנו - אז לקנות זהב במחיר גבוה זה פשוט לא חכם.
    אם אתה חושב שאין מה ללמוד מההיסטוריה - אז שיהיה לך בהצלחה, אין לי כלים לנתח תופעות חדשות.

זה עושה אותו יחודי וראוי להשקעה כחלק מתיק מפוזר
    על סמך אילו תכונות? באיזה אחוז? אם יש לך מחקר שמראה כי לטוווח ארוך זהב מגדיל את יעילות תיק ההשקעה אשמח לראותו. אולי 1%-2% מהתיק בזהב עשוי להקטין את תנודתיות התיק, אבל במחיר שהוא בכ 45% מערכו האמיתי זה נראה לי לא חכם.

אני מבקש להזכיר כי קיימים מחקרים המראים כי הוספת VIX לתיק השקעות הופעת את התיק ליותר יעיל, וזה גרם לעדר שלם, כולל התיק של שחקן מעוף כאן, להשקיע ב VXX - שאמנם מבוסס על חוזים על ה VIX אך זה אינו VIX - והשקעה מתכנסת ל- 0 .

התאוריה של תיק השקעות שאני מכיר עוסקת ביצירת תיק בעל יחס סיכוי / סיכון אופטימלי -כל נכס שאתה מוסיף לו אמור להיבחן בפריזמה של הגדלת תשואה / הקטנת סיכון התיק . זהב ב - 300-600 דולר היה השקעה ראויה - הצפי הוא לעליית מחיר לכיוון עלות ההפקה , זהב ב 1300 דולר הוא לא השקעה ראויה כי אין צפי לעליית ערך על בסיס כלכלי אלא צפי לעליית ערך על בסיס "קטסטרופה / אינפלציה" שלשתי התופעות יש אמצעים יותר יעילים להתגונן בפניהם.

שוב ציטוט מזרו הדז....

אין לי מושג מתי הזהב יגיע ל 800-900 דולר. , אבל כפי שכתב משהו שאתה מכיר

מחיר הזהב בעצם נקבע באופן פסיכולוגי ע"י השווקים לפי רמת חוסר האמון בבנקים המרכזיים ומערכת הפיננסית, במובן הזה זהב זו הבועה \ מניית החלום האולטימטיבית,
    שה"משקיעים " = מהמרים, שקונים זהב מהסיבות הלא נכונות כמו "ביטוח" נגד ארוע שהם עצמם לא יכולים להגדירו יצאו מהפוזציה, המחירים יחזרו לנורמליות

אנחנו כבר בתהליך, עובדה הזהב ירד 30% מהשיא, וקרנות הגידור ממשיכות להוריד את ההימור על הזהב:

ראה מה פורסם על פולסון במחצית אוגוסט:

Paulson & Co., the largest investor in the SPDR Gold Trust, the biggest exchange-traded product for the metal, pared its stake to 10.2 million shares in the three months ended June 30 from 21.8 million at the end of the first quarter, according to a government filing yesterday.

פולסון הריד את ההשקעה בזהב לפחות מ 50% מההיקף 3 חודשים קודם !! - זה לא מדליק אצלך נורות הזהרה?

קרנות גידור באופן כללי:

The net-long position held by speculators fell 17 percent to 70,113 futures and options in the week ended Sept. 17, U.S. Commodity Futures Trading Commission data show.

זה תהליך שימשך ככל שהריבית תעלה -בדגש על הריבית קצרת הטווח - כפי שכתבתי - להחזיק פוזיציה בזהב עולה כסף - שמחיר הכסף זול קל לנפח בועה , הרבה יותר קשה להחזיק בועה בריבית נורמלית

כפי שהזהב ירד מ 1850 ל 1320 , לרדת מ 1320 ל 900 זה אותו שיעור ירידה

אם עוד לא הבנת , מה שאני מנסה להסביר כל העת - זרו-הדז זה מנגנון לווסת שוק - לגרום למשקיעים תמימים להשקיע בדברים שמשרתים את האינטרסים של גורמים מאחורי הקלעים

כרגיל, שיש כתבה בזרו הדג, צריך לעשות הפוך

המחסום הפסיכולוגי של 1300 דולר נחצה כלפי מטה - המחיר עכשיו 1286 דולר

כנראה שהתאוריה של למבו על "סחורות אוהבות הדפסות" אינה נכונה - לא רק שאין הדפסות, הסחורות לא "אוהבות" דבר.

לכל סחורה יש מחיר הוגן - ולא יעזור דבר, כולל הפימפומים של בלוגים כאלו ואחרים - כל סחורה מתכנסת למחיר ההוגן
    נערך לאחרונה על ידי tby, 01.10.2013 בשעה 18:18

בגרף היומי אפשר לראות מעין תבנית רו"כ שקו הצוואר נשבר היום.
    בגרף 4 שעות אפשר לראות גם מעין בדיקה חוזרת.

באם התרחיש יתממש, היעד אמור לשלוח אותו ל-1130, שאמור לייצר שפל משמעותי נוסף שייראה גם בגרף השבועי, שלא היה כבר שנים
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

היום הזהב נסגר על 1273

השבוע האחרון הראה כמה מצבו של הזהב כהגנה בפני "השמיים נופלים" מאבד מומנטום

זה התחיל על הירידות החדות במניות, הקפיצה ב - VIX בגלל "החשש" מחדלות פרעון של ארה"ב - ש"בימים כתיקונם", שלקהל זרו' הדז' עוד היה כסף להשקיע - ישר היה גורם לזהב לקפוץ - לא ממש השפיע על מחיר הזהב

בסוף השבוע, בתחילת המסחר ביום ו' היה לחץ מכירות כל כך חזק, שהמסחר הופסק ל 10 דקות כי לא היתה נזילות בשוק......

ולסיכום השבוע, ה ETF הפופולארי של "משקיעי" הזהב GLD איבד 0.9% ממשקיעיו רק השבוע - כלומר מספר תעודות ההשתתפות ירד .

אם אלו לא דגלים אדומים, אז מה כן?

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות